Citace:
Původně odeslal PiT
(ano 25. nie 50. Televizor je schopny prekladane vykreslit iba 25fps)
Naozaj mi neda, aby som sa k tomuto nevyjadril:
Odkial mas tuto informaciu ? Kto ti to povedal ? Kde si to videl ? Kde si to pocul ? Alebo si na to "prisiel" sam ? Predsa ked ma televizor standardny framerate 25fps interlace to neznamena, ze kazdy polsnimok nemoze zobrazit pohyb. Ja som na Sinkleri programoval 50Hz animacie. Napriklad taky jednoduchy scrolling textu: Kazdu 1/50 sekundy posuvate text o 1 pixel dolava, takze kazdy polsnimok zobrazuje pohyb textu. Na sinkleri boli body tak velke, ze kazdy polsnimok ich kompletne prekreslil a nebolo vidiet interlace.
Ak nechcete zit vo svojich amaterskych domnienkach, tak si to nechajte vysvetlit. Alebo si stiahnite emulator Spektra a nejake scene demo s klasickym scrollingom a pocitajte rychlost bodov. Je to velmi jednoduchy vypocet: Sirka ZX okna mala 256 bodov, takze ked posuvate pixel z prava do lava rychlostou 50Hz, tak celu drahu prejde zhruba za 5 sekund. Zamerajte sa v scrollingu na nejake pismenko a v duchu pocitajte za kolko prejde obrazovku. A ten pohyb budete vidiet. A tak isto to bolo vidiet aj na televizore, len sa to vobec netrhalo, lebo to neslo v emulatore na PC.(PC sux)
AK NA TOMTO FORE NIE JE PRIESTOR PRE TAKUTO DISKUSIU, TAK TO VYMAZ !!!
Dosli mi cigarety, nervy a vsetko ostatne, takze uz naozaj KONCIM. (he he)
IF YOU WANT TO BE REMOVED FROM THIS MAILING LIST, CLICK WHEREVER