Piste veskere problemy s kartou 9600 sem diky.
Davam jako dulezity na 1 den.
Printable View
Piste veskere problemy s kartou 9600 sem diky.
Davam jako dulezity na 1 den.
dobrá, tak sem: vcera jsem koupil PowerColor r9600pro,400/600, měl jsem predtím r9000pro, odinstaloval jsem drivery, resnul komp, vydelal grafárnu, dal novou, nainstaloval drivery, power strip se nechytal tak jsem iinstaloval rage3d a reforce, 3dmark 2001se i 2003 porád padaly,tak jsem je odinstaloval ale už se me je nepodařilo nainstalovat, používám catalysty 3.7 nejnovější, mám dx9.0b, a win XP, ted jsem zkoušel Aqua mark, vypl se monitor a musel jsem resnout kompl, zkouším nainstalovat nejakou hru abych vedel jestli vůbec neco 3d jede, jo a po restartu to napsalo ře ATI drivery způsobujů nestabylitu systému...a to jsem je od vcera reinstaloval, mazal a instaloval aspon 5x
Ahoj no já mám Herculese 9600 256 Mb a zatim žádnej problem to co popisuješ měl kámoš na herculesovi 9600 128 Mb a když vypnul fast write měl po problému
Skus pridat AGP voltage v BIOSe z 1,5 na 1,6V.Mne to robi haluze ked mam nastavene na 1,5v.Pri 1,6V mi to facha jak ma.
fast write mám vypnuto a zvýšení napětí nepomohlo, zkoušel jsem nějaké hry a fungovaly, ale 3dmarky nejedou a nejedou, myslím že by mohl být na vině reforce, stejne nefunguje jak má a 3dmarky vnucují svých 60Hz tak se to možná hádá,ale nevím jak se ho zbavit, autor píše o "restore original setting" což mě bohužel dovolí jen u plug and play monitoru který nepoužívám jelikož mám nainstalovane drivery od výrobce...
2 MARA.T:
Vyzkoušej Catalysty nebo Omegy nebo DNA based on 3.6 (3.7 některým dělají problémy - třeba mně :wink: ),
vypni fast writes,
zkus použít Driver cleaner (umí ATI i nVidii),
zreinstalni systém (lze to i bez ztráty dat),
60Hz problém - v ATI Control Panelu zruš ve vlastnostech výstupního monitoru DDC, nastav maximální rozlišení a frekvenci, které monitor umí (můj HP 19" má třeba 1600x1200, a maximálně 150Hz (při 640x480)), pak použij reforce, u mne to funguje takto velice spolehlivě :smoke: :idea:
odpoved z jinyho threadu radekhod: tech tvych 9156 bodu je opravdu zalostne malona tvoji masinu + 9600 .. 9100 je moje max na moji 2000+ a Ati 9100..takze necos tim delej :-)
Dobrej štouch tak mi napiš jak máš nastavený ovladače při testu a průbnu to znova :-)
ja mam taky r9600 PRO a porad se mi objevujou na obraze mali zeleny čtverečky vždycky jich je jen par!!A to je v menu hry nebo v intru nikde jinde!!!V samotny hre je vsechno v poho!!!Objevujou se tam i kdyz dam frekvenci na def!!!!
Já si myslim, že by to mohlo dělat AGP 8x. Zkus nastavit AGP 4x.
jj,me se tam ty ctverecky objevujou taky.Taky jen v menu a intru.Vzdycky jsou tam tak 2 az 4.
Citace:
Původně odeslal Fleak
A kluci na kolik to máte přetočený tohle dělaj moc přetočený ramky na grafárně při default by to dělat nemělo
v CC prodavaji 9600 non pro, hercules, s 256MB pameti, co to je? trochu nezvykly, ne?
mimochodem, jak se lisi 9600 pro od non-pro?
non pro pameti na 400Citace:
Původně odeslal Octopuss
Pro pameti na 600
no tak už jsem to vyřešil, respektivě pomohly catalysty 3.6 a monitor jsem nechal pag and play , ted uz i reforce pracuje jak má, bohužel přetočit šla pouze na 463,5/335,25 což nejni až tak good, paměti by možná ještě šly ale čip na 470 už tuhne, 3dmark2003 jen 3505 což je málo,ale zase to nejni čistá instalace na prázdný disk jak maj natestech že...
non pro má snad takt čipu jen 325 myslím..a má jen pasiv, což je zase ale i výhoda..můžeš tam strčit velkej fukar a půjde taktit prý celkem dobre..
tak jsem to možná přechválil, ted jsem hrál Need for speed 6 Hot persuit2 auta byla nejak cerná a nebylo videt znacky, a nakonec se to kouslo..nevím jestli je to specialita 3.6 nebod na r9000pro mi to nikdy nedelalo..
Zkus ty D.N.A. based on 3.6 Catalyst... Mně v nich jede většina her noproblem... naopak s oficiál Catalystama 3.6 mám problémů až běda... :-oCitace:
Původně odeslal MARA.T
Poradte co urobit aby prestali zamrzat hry na mojej grafike. Moja zostava Athlon XP 2000+, 512MB, Epox 8K9AI KT 400, Maxtor 7200ot. 40GB ATA133, Sapphire 9600PRO 128MB. Windows 2000CZ PROF. + vsetky aktualizacie, Catalyst 3.7, Via 4in 1 4.49, v biose dosky mam nastavene Fast write vypnute, zapis a citanie 1 zapnute, agp 8×, AGP 128MB. Doteraz som mal GeForce 4Ti 4200 a vsetky hry isli o.k., vymenil som len grafiku a zacali hry zamrzat. Moze byt vadna karta, alebo co este skusit urobit??? chyla@netkosice.sk
Ahoj myslím že tvůj problém vyřeší čistá instalace Windows budeš mít bordel v registrech ovladače a pod win 2000 jsou na to dost citlivé
Skusil som preinstalovat. Myslis, ze bude nutna CISTA instalacia?
to jsem zkousel ale nepomohlo to!!Kamos mi rikal ze mu delalo taky problemi kdyz mel na pametech pasiby a mel tam moc pasty ktery pretejkala!!Kdyz to vycistil a dal ji tam jen trochu tak v poho!!Citace:
Původně odeslal faborsky
Od jakeho vyrobce je nejlepsi koupit R9600pro??? Jak tak koukam tak asi sapphire, ale videl jsem treba reklamu od Hercules, to nemusi byt spatny, ne?
Jo a jeste jeden dotaz: Nekdo kritizoval ze je to shit, ze ma jen 4 pipeline.
Co je to pipeline? V nejaky srovnani jsem videl, ze 4pipeline ma i GeForce5900pro ??? ??? tak jak to stim je?
tu kartu si kup od Sapphire!!Od Hercules by sice byla asi o neco lepsi ale o dost dražši!!!Jinak presne ti neřeknu co to je piplines ale cim vic tim lip!!zkus jen porovnar R9600PRO ktera ma 4 a R9500 PRO ktera ma 8 a k tomu mensi frekvenci a stejne je o kus silnejsi!!
Píšem ešte raz. Po vymene graf. karty z GeForce 4 Ti 4200 na Sapphire Radeon 9600PRO VIVO 128MB mi začalo zamrzat PC pri hrách. Skusil som preinštalovať celý systém na čisto, ale robí to stále. Niekedy zamrzne hneď, inokedy neskôr. Nemám nič pretaktované, ani žiadne extrémne nastavenia. Ovládač mám Catalyst 3.7, v biose mám fast write vypnutý, aj ostatné nastavenia karty. Skúšal som kombinovať zapnutia, vypnutia, ale robí to stále. Prosím poraďte... Moja zostava: Athlon XP 2000+, 512 MB 333Mhz Ram, Epox 8K9AI KT 400, Maxtor 7200ot. 40GB ATA 133, 300W zdroj, Windows 2000CZ Prof.+ Service Packy a aktualizácie, nový bios dosky... chyla@netkosice.sk ĎAKUJEM
No tak to je divný zkus Win XP A taky directx 9 jinak ti potom zbývá snad už jenom reklamace ale upřímně myslím si že tam bude nějaký konflikt hardwaru holt Intel je Intel
Ja som tiez na to myslel. Este som rozmyslal, ci nebude slaby zdroj...?
300W zdroj je v pohodě v tom to nebude podle toho co tim zdrojem živíš je to akorád
Ještě mne napadlo píšeš že máš nový bios zkus tam flashnout zpátky ten starý
A este nieco k tomu. Ak to ozaj bude hardware problem, ze karta nevyhovuje niecomu v PC, tak potom mna ako zakaznika by to nemalo zaujimat, lebo na karte ako odporucany system je pisane aj W2000, aj Athlon XP. Ked to ma robit problemy tak nech to tam nepisu. Ja im to asi cele PC odnesiem a nech sa s tym hraju oni, lebo ja nemam chut skusat W2000, Xp, Athlon, Intel, Catalyst 3.6,3.7 atd...
Starsi bios tam nebudem davat. GeForce 4Ti isla o.k. aj na tomto biose, nevidim dovod menit bios za starsi kvoli Radeonu. Ak treba taketo cirkusy robit kvoli Radeonu, s Panom bohom s takou kartou...
NO vidím že jsi rozumný to je přesně můj názor podobný problém jsem řešil z kartou Geforce 5600 FX a deskou MSI max2 skončilo to výmněnou karty za Ati jo jinak ta karta v jiných compech běhala bez problémů ale zrovna tahle deska ji vadila takže se nemusíš bát že by ti to neuznali
O.K. dam to servisu. Aku kartu odporucas? Lebo vykonovo v Direct 8.1 hrach sa mi zda vykonnejsia stara GeForce 4 Ti 4200. Ked budem menit, aby som to nevymenil za slabsiu, alebo vykonovo rovnaku. Radeon 9800, ale nie PRO ta je uz draha, alebo GeForce FX, ale aku, lebo 5600 aj Ultra asi budu slabe??
No osobně ti doporučuji počkat na R9600 XT myslím že ta karta bude skvělá volba 500/600 to už je nářez co myslíš ale jinak projed si toto forum a přečti si kdo má jaký zkušenosti nekupuj kartu která nemá plnou podporu directx 9 za pár měsíců by jsis nic nezahrál
Dobre, diky za vsetky rady a maj sa pekne. Este raz diky, ahoj.
Mám v plánu koupit si Sapphire 9600 nonPro 128MB a potřebuju vědět,jestli má ta karta locknutý bios a jestli jo tak mi prosím napište kde můžu stáhnout odemčený bios.
A kdo už ji taktil tak sem může hodit výsledky jak moc se mu to povedlo.
to Honzak : Mohl bys tenhle thread jako důležitý ??? Pak se divíš že lidi nepíšou sem když se poflakuje někde na 20-30tém místě. :wink:
davam to jako dulezity na jeden den a sem zvedavej kolik lidi sem o r9600 napise...
No já myslim že R9600 od Sapphire locknutá bude a nepomůže ti ani jinej bios měl jsem od nich 9200 a byla lock a at jsem dával bios jakej jsem chtěl nepomohlo to maji to zřejmě řešený úplně jinak a co se týče přetaktování tak jádro v poho na 450 bez artefaktu a paměti pujdou taky slušně ale nevim kolik já mám R9600 256 Mb od Hercula a ty paměti jsou na nic takže se víc jak na 225 nedostanu opravdu záleží co tam dává Sapphire za ramky
No to bude asi tym ze tie ramky su len 200MHz tak co od nich xce tolko co mame my s PRO a Fireblde?
No podívej já nechci nic ani jsem nevěděl že jsou 200 Mhz nemám ani v plánu z někým soupeřit jenom jsem to zkusil a zjistil jsem že ramky víc než 225 nejedou tak nic nenaděláš i tak je ta karta slušná
karta slušná je ale jestli s ní máš necelejch 9200 tak je tam neco spatněCitace:
Původně odeslal Radekhod
ja mam 8500le za 1800 a dal sem s ní včera 9959 :wink:
nštěstí už jsem to vyrřešil, přeinstalováním všeho a hlavně odstraněním viru Blaster..ale vsem dík za rady. A ted jiný problém. V Aqua marku mám na grafiku jen 1890 bodů a to mám r9600pro na 460/303, na pctuning měly víc i s fx5600 nu ..co je to za bordel?? to snad si tam vypli ten anisotrop či co...
Asi tri dni mam doma MANLI R9600pro. Nemam s tym ziadny problem. Moj comp: Amd 1800+, K7S5A, 768 MB, 120 GB, Win XP, SB Live, DNA1637, DX9.
Na orig. konfiguracii> 400/600, no problem. Zacal som sa s nim trochu hrat a vyslo mi> 475/682, ram nema pasivy! Mna nezaujimaju vysledky v testoch. Napr., teraz uz totalne zbytocny 3Dmark2001, kde bodiky pridudaju taktovanim procesora a nie typom GK. Mna zaujima, ze mi to v TRON 2.0 nespadne pod 42 fps. Na HIGH detailoch, 1024*768/32, AA 2x, AF 8x.
A potom, ze MANLI je shit.......
6000 aj DPH.
Aj ja sa pridavam s mojim Herculom-vystriedal v mojom PC Saphira 9000Pro,od prvej instalacie ziadny problem.Holt Hercules je Hercules ;D
Kto skusal pretaktovat Sapphire Radeon 9600PRO Atlantis? Chcel by som vediet na kolko ide spolahlivo GPU a na kolko pamäte bez pridavnych chladicov. No a hlavne, ci to staci pretaktovat cez Rage 3D tweaker? Diky
No cez 3D rage to ide v poho.Ale to taktovanie no neviem niektore idu na 530 ine nejdu ani na 450.Zalezi na aky kus natrafis.
No já mám gigabite 9600 pro a jede stabilně na 513/357. Jádro slo až na 530 ale pak se to kousalo. S lepsim chlazenim by to asi slapalo.
no já mám power color a víc jak 455 mi jádro nejede..kouše se to , je sice pravda že chladič je nic moc, ale ted v tom mrazu s otevrenou skskříní u okna by to jeden test vydržet mělo...řekl bych že chlazením si nepomůžu :-(
Tak uz mi to blbne taky :-( !
Mam Saphire Rad. 9600 PRO (ne Fireblade) cca. 2 mesice,hned jsem ji taktnul viz. dole a v poho. Mesic to slapalo bez problemu.
Asi pred 2 tydny jsem zkusil preinstalovat ovladace a zacalo to blbnout. Obcas mi prebehnou pres monitor pricny pruhy,sekaj se mi hry a i 3DMark2003 je trhavej (hlavne test Nature)!
Uz jsem zkousel Catalyst 3.6,3.7,3.8/DNA 3.6,3.7/OMEGY 3.8 a nic! Vcera jsem dokonce komplet preinstaloval XP (Format C:, ...) a taky nic. Na pametich mam pasivy a pod VGA ted uz i pridavnej vetrak v PCI slotu. Fast Write vypnuto. Uz jsem zlousel i stahnout MHz u VGA i CPU a problem pretrvava.
Fakt uz nevim co s tim.
Ma nekdo podobny problem?
Citace:
Původně odeslal linco
nic proti manli ale sami na ofic. stránkách mají uvedeno max. rozlišení u r9600pro 1024x768 :o :o :?:
mrkni se jestli ti z pod pasivu nevytejka nejak moc pasty a nezpojuje ti to neco!!Kamos mel pod pasivama stribrnou a pretejkala mu a za nejakej cas mu to zacalo taky blbnout!!Citace:
Původně odeslal D.a.n.
Mam uplne novou 9600 pro od Herculesu + Calyst 3.7 proto, protoze 3.8 mi identifikuji kartu jako 9600 serries a veskere barvy v DX testech jsou do cervena :( S Detonatorama od HC je to OK. Ale vadi mi problikavani obrazu ve Windows. Udela to 1x hlavne po spusteni win a pak je klid.
Nevymyslaj a daj tam 3,8 ja ich mam tiez aj mne to detekuje ako 9600 series.
No zkusim. Instalujes to jako cely balik nebo po jednotlivych castech??
Po castiach.
Ahojte. Píšem svoj postreh, resp. skúsenosť. Pred nedávnom som tu písal o zamrzaní hier na mojom PC s grafikou Sapphire Radeon 9600PRO Atlantis. Skúšal som všeličo možné, ovládače staršie, novšie, preinštalovať systém, výmena dosky za iný kus... atď. Zamrzalo to stále, nie pri každej hre, ale zamrzalo. Dospel som k tomuto záveru. PLATÍME DAŇ ZA TO, ŽE HARDWÉR JE MOMENTÁLNE PRED SOFTWÉROM. NIE SÚ DOBRÉ OVLÁDAČE. Včera som si nainštaloval nové ovládače Omega 2.4.96a a VŠETKO IDE O.K. Teda zatiaľ. Neoficiálne ovládače sú pre moju kartu lepšie ako oficiálne. Je to na zaplakanie. Takže keď si kúpime novú kartu, tak budeme čakať pol roka, aby boli na ňu správne a stabilné ovládače. V podstate je riziko kupovať novinky, lebo ani nie sú poriadne otestované. To je všetko a majte na pamäti: Je to len môj NÁZOR, nemusí byť správny a VY môžte mať iný a tiež ho budem tolerovať. Ahojte.
nevíte jak chladí chladič od power color..je tam takový jako na referenční od ATI, a tu se povedlo přetaktovat na hooodněě, takže podle mě je to čipem...prostě mi víc jak na 455 nejede,ale zkoušel jsem paměť..včera bylo chladno tak jsem otevřel case v okně a na 330 jely v pohodě, všechny 3Dmarky, Aqua mark atd. ale potom jsem case zavřel a po pěti hodinách UT2003 se to kouslo, ale kouše se to stejně jako když přetočím čip, prostě najednou se vypne monitor že "no signal" pokud je to čipem tak po chvilce naskočí ale celej rozmázlej...nějak se mi nece předělávat chladič na čupu pokud nevím zda to pomůže..nemáte někdo stejné zkušenosti?? jo a nedají se někde koupit pasivy na paměť??
jinak docela mně zklamal výkon..s 9000pro na 310/305 jsem měl 9400bodů v 3Dm2001 a stímto r9600pro455/306 mám jen 11200..mo jsem si nepolepšil... :-(
Edit:a ještě něco, jak to že na PCtuningu měli s fx5600 nu 2200 bodů v Aqua marka..a já jen 1880?? to je k posrání..to jim tak pomohl silnej procák..
No ja mam na mojej zostave len 10500.A co .Vobec ma to nesere aj tak mam v 3Dmarku03 330 4300bodikov.
Tak muj problem vyresen:
-blikani monitoru je vinou monitoru :wink:
-a trhavy 3D aplikace jsem vyresil vymenou desky (Epoxe za MSI)!
Vse uz je OK :-) !!!
Presto diky za rady!
no, já bych ještě klidně mohl trošku přidat na tom procesoru, stejně mám nastavené jen 1,5V,ale jen abych si něco dokazoval to dělat nemusím..ale těch 4300 v 3D2003 je moooc pěkné...to tedy jo...já mám 3418..teďkom...měl jsem i 3580ale to jsem jel 470/330 a to bez chlazení neudržím..
10k sem mel i s 8500 ale tak o tři litry min na 3dm2k3 :roll:Citace:
Původně odeslal NOD
2joXerus: nevíš prosímtě kolik máš v Aquamarku, máš stejný procesor jako já a na PSTuningu dávala fx5600 tomu mému radeonu na prdel (tedy v Aquamarku), tak bych rád vedel koliko mátš ty, dík
Zajímavý. Já když měl jádro na 530 tak jsem se dostal v 3dmark03 na rovny 4000. Asi je to amd výkonější :-(. Nebo by to mohlo bejt tim ze tam nemám ten patch (myslim ze ten patch by to ale nemel urychlit).
cital som vsade mozne ale nedocital som sa aky je rozdiel medzi r9600 a r9600pro?
su to len taktovacie frekvencie? pac mam moznost kupit nonPro verziu od herkula za menej nez 100Eur...
oplati sa? co taktovanie? dostanem to aspon na uroven pro verzie (400/600) alebo asi tazko...
som rad za kazdy postreh a link
dik
Hej, jediny rozdiel su frekvencie jadra & pamati. Jadro je ten isty chip ako u "Pro" verzie, a s trochou stastia pojde pekne taktovat. Horsie je to s pamatami, tie sice nejdu velmi taktovat ani na "Pro" verziach, ale tam su aspon pouzivane cipy s nizsim ns ratingom... Osobne by som radil ist radsej do tej "Pro" verzie, prip. si chvilu pockat, lebo 9600XT stlacia cenu 9600Pro trochu nizsie a taktiez sa posuskava o este rychlejsich 9600XT verziach a NV36 za (udajne) pekne ceny...Citace:
Původně odeslal gremlin
mam ji 2 dny a zatim se nemel cas moc testit ani taktovat ale o vikendu to snad shleednu ale aquamark nemam :? akorat ten puvodni a ty myslis asi am3 ne?Citace:
Původně odeslal MARA.T
Měl jsem taky problém se zamrzáním grafiky a vyřešilo ho jenom nastavení rychlosti AGP na 4x. Mohl bys mi poskytnout adresu na které bych sehnal zmíněné ovladače. Díky
ano, ten aquamark je ten novej, stáhnul jsem ho při čtení PCTuning.cz byl tam na něj odkaz..
Jinak dneska jsem se koukal na chladič a byla tam taková ta "žvýkačka", tak jsem místo ní dal stříbrnou pastu,ale ne že by to moc pomohlo :-(
Zamrzala mi grafika a na doske ktoru som mal predtym teda Epox 8K9A mi pomohlo to dat na AGP 4×, ale to podla mna nie je riesenie, kedze ma ist na 8×. Vymenil som dosku za Abit NF7-S rev. 2.0 a ide v pohode aj na AGP 8×. Hoci ta doska Epox nebola vadna, proste kompatibilita. Dajte pozor pri nakupe a citajte taketo fora. Ja som sa obabral, ale toto forum mi aspon trochu pomohlo, co ako a nielen v tejto veci. :-)
A este jedna vec: Radeon 9600PRO je karta dost slaba a sklamala ma. Mal som predtym GeForce 4 Ti 4200 a vykonovo je na tom rovnako akurat ma podporu directX9. Ked kupit tak Radeon 9700 a vyssie, alebo GeForce FX 5900. Inac budete na tom v podstate rovnako, oproti GeForce 4 Ti 4200. Este by som bral Radeon 9500PRO, ale uz ju neviem na Slovensku oficialne zohnat. Taketo problemy, ako s touto kartou( Radeon 9600PRO) som este nemal.
Ja z 9600pro ziadne problemi nemam. Moje "sitne" MANLI ide momentalne teraz uz na 501/349. No problemo. U procaku to bude asi maximum, lebo na 503 mi uz padaju niekde textury a niektore hry (hlavne s podporou DX7) nerozbehnem - VPU recover. Ale myslim ze pamat by este sla, ale nechcem riskovat bez pasivov. Inac v cislach: 3DM01 > 12999
3DM03 > 3650
Mam P4 2.4@2.66, 768 RAM. Ja som spokojny. Za peniaze co som invenstoval do karty mam slusny vykon.
Tak jsem si pořídil novej počítač. Nic jsem netaktoval a už při startu BIOSu se objeví modré malé obdélníčky (čárky) za koncem většiny řádek.
Ve Widlích se často stává, že místo textu se zobrazí sypanej čaj (Některý fonty přežijou). Dělaj to jak nový tak starý ovladače jak pod W98 tak i pod XPeckama. A mam HIS Excalibur 9600 nonPRO Platinum. Fast Write vypnuto. AGP 8x (nedaří se přepnout na 4x).
P.S. Na kartě je nějakej JUMPer. Nevíte k čemu je?
Thx Camillek
Kopil jsem si kartu Sapphire Atlantis9600 a mam problem s přetaktovanim. A´t se snažim sebevíc tak se takt jádra i pamětí vrátí po spuštění jakékoliv 3d aplikace zpět na původní hodnoty. Prosím poraďte.
Tahle karta (Excalibur 9600/128 Platinum) mi přišla minulý týden do skládaného PC pro zákazníka k TFT disp. Gigabyte ..... a docela mě zklamala ..... karta mi připadá hodně šizená. Chladič je doslova ostuda a ktomu ještě s aktivním chlazením (u R9600 vidím prvně) a pěkně hlučným ..... Výkonově je o 1000 bodů pod mým Radeonem 8500 ( Catalyst 3.8 ) v 3DM2001SE .... a má nestabilní DVI výstup, takže šla na reklamaci, protože právě DVI jsem chtěl využívat pro propojení s TFT displejem. Tahle karta je nějaká divná a vůbec nikomu ji nedoporučuji ..... odpovídá tomu i cena, v současné době je prodávána za pouhých 3500Kč bez DPH .... Ten jumper by mě taky zajímal, tipoval bych to na AGP2-4x vs AGP8x .... neměl jsem možnost vyzkoušet, už je na reklamaci ...Citace:
Původně odeslal Camillek
mám dotaz, četl jsem pár článků kde s různými programy na přetaktování dosáhly někdy i velmi rozdílných hodnot, používám rage3d a žádná sláva..ted 465,75MHz, myslíte že s jinou se dostanu dál?? dříve sem používal powerstrip,ale s příchodem reforce jsem se ho zbavil...
Ja pouzivam RAGE3D a ide uplne v poho.Mozno si natrafil na horsi kus.
Cau lidi rozhouji se nad koupi grafiky.....a stred vidim asi na 9600pro....ale nevim od jakeho vyrobce.....chtel bych hlavne aby byla tichonka a nemela rvouci vetrak.....a dale aby byl vykon....nemusi to byt nejrychlejsi karta (9600pro) na trhu ale taky ne nejpomalejsi..nejlepe nejaky dobry stred......pls poradte neco....nebo mi napiste co mate za kartu od jakeho vyrobce a jak je to s hlukem....diky
no na tomto místě by ti asi všici poradily FireBlade od Saphire, či r9600pro od Herkulesu, ale ksou to značky..asi o 1000kc dražší než cokoliv levnějšího...problém je že ti nikdo nezaručí že ti čip pujde přes 500MHz ,je tu pár lidí kteří i Fireblade nedají na víc jak 466MHz, a jsou tu lidi kteří maj MANLI a jedou víc...
Ono to vsetko zavisi od napajania cipu a ramiek.Takze ako napisal MARA.T. Zalezi aky kus chitis.
hm a kdo ma treba club3d? koukal jsem na ni ale zase bych neveril vetracku..... jako sapphire na obrazku vypada moc pekne a vetracek vypada ze taky asi nebude rvat....ale nevidel jsem ji za chodu...takze neumim rici.....:( Fireblade je jasna volba kdyz to budu chtit taktovat....to zatim nechci nehraju prakticky vykonne hry....doted mi stacil muj R9100 ale ten davam pryc za vyhodnou cenu a bud bych misto toho vzdal zase R9100 ale s nejakym lepsim vetrakem a nebo prave jsem si rikal uz vzit 9600pro ale 7k za to dat nechci a uz i 6k se mi zda zbytecne moc........myslim ze ta 9600pro neni zadny zazrak a ze by to chtelo vydrzet do ledna ci unora a koupit si uz radsi 9800pro......
No ja si planujem, kupovat powercolor radeon 9600 pro. Rozmyslal som nad gigabytom, ale ten ma cenou odradil. Ake mate s powercolorom skusenosti? Je stabilny? nezamrzava? kolko mate priemer fps na teste mother nature v 3d marku 2003? Este rozmyslam nad FX 5600, ale myslim ze ten radeon bude lepsi!
no toho powercolora mám zrovna jí, jedu teď na 465,75/315, víc nevytáhnu, v 3dmarku2003 mám 3450bodů s tím v popise, v 2001 mám 12300..to je moje maximum...ale pokud vím tak existuje ještě BRAVE edition a ta by měla být něco jako Fireblade
Pisu sem dotaz s upresnenim .
Mam Radeon 9600Pro FireBlade a desku ASUS A7V333,nastaveno 4xAGP vic to nejde.FastWrites vypnuty.Napajeni default.A 3D mark nejede vubec nebo jen chvili,a pak se na monitoru objevi artefakty a silenosti a za chvilku nasleduje reset.Hry nejedou skoro zadna.Furt nejaky Doslo k chybe programu bla bla...,uz pri instalaci winxp mi to hodinu Blue screen,pak instalace dojela ale plno chyb a nic nemaka.Procesor ATHLONXP 1600+ 512 RAM.DirectX90b,Catalyst 38.Ale padalo to i pri instalaci woken takz e v driveru to neni.
Ahooj
Toz sem vcera koupil to radlo 9600pro od sefajru a vymenil ho za moje 8500LE. Teda panecku, maka to pekne.
Ale takove dotazek, nechce se mi totiz hledat. Vzycky jsem taktoval tak, ze sem preflashoval bios, to se mi ale tedka moc nechce. Cim taktujete, co se vam osvedcilo a kam vam karta sla se standartnim chlazenim.
Diky Jester
Já nemám přímo nějakej problém, jen jsem teď taktoval dva Radeony 9600 Pro, tak chci napsat, na kolik to šlo.
CP Powercolor R 9600 Pro 400/600 @ 440/650
HIS Excalibur R 9600 Pro 400/600 @ 465/650
Karty šly po tomhle přetaktování stabilně a bez chyb v obraze. Testováno na 3DM01. Malá poznámka - ani jedna nemá pasivy na pamětech, takže paměti by, doufám, šly víc. Skóre v 3SM01 se pohybovalo u obou karet kolem 10.700 (čekal jsem víc :-() s Athlonem XP200+ na 2250 MHz (180x12,5) a Asusem A7V600. Paměti OCZ Performance 512 MB DDR 400 CL2 (s Powercolorem) a Mosel 512 MB DDR 400 CL 2,5 (S Excaliburem).
Tak to ich mal odskusat v 3D Marku 03 !! Pretoze v 01se vyuziva DX8.1 a v tom je krata poslabsia (vykona asi ako R8500) ved vlastne aj ja dam v 01se 10700 !!Citace:
Původně odeslal Slusnak
No, zatim sem se dostal na 500 core a 700 pameti a vsecko v klidexu. Jadro pude jeste o dost nahoru, pameti uz asi o malo.
Pri 485 a 690 sem mel 3750 marku v 2003. Jsem velice spokojeny, 4000 budou....
Neuverite, ale teraz som musel na karte zapnut fastwrite, lebo v CaC Generals mi pri pohybe mysi zamrzol pc. Jeden manik poradil, ze mal ten isty problem a zapol fastwrite a o.k. Zapol vsetko ide o.k. Ja uz som z tej posranej karty hotovy. Vecne problemy. Pomaly kazdu hru inac nastavovat. Furt daco riesit. Pri geforce som tolko problemov nemal, mozno, ze ta 9600Pro je na hovno.
mam stym podobne skusenosti, od zaciatku riesim iba problemi :evil:
za tie prachy som zakal viac, rozmyslam i by nebola epsia volba fx 5600, ale uz je neskoro
Ja osobne se sapphire 9600 pro, momentalne catalystama 3,9 a sestavou dole nemam problem...
No já mám Radeon 9600PRO od Manli a jsem spokojenej. Nijak jsem to netaktoval a v 3D Marku 2003 mi to hodilo nějakých 3500 bodů. A to jsem měl přímo ve Win zapnutej AA úplně na max.
Je to novym ovladacem.Staci preinstalovat na starsi verzi :roll: :roll:Citace:
Původně odeslal jessie
to máš skoro to samé jako já, toho powercolora mám,ale vyměnil jsem žvýkačku pod větroněm za stříbro..ale co mně udivuje jsou ty paměti..325mně nedají:-( , tedy - dají i 330 ale musím mít open case a proud chladného vzduchu z okna..:-(, jinak normál jedu jen na 465,75/315, taktoval jsem v rage3d, včem jsi to taktnul ty?? nekde jsem četl že z toho můžou být různé výsledky...Citace:
Původně odeslal Slusnak
Zdar !
Tak jsem poridil GB 9600 Pro. V ceniku byl takt 400/600 ale me to ukazuje 400/300 - kde je chyba ?
Jinak k tomu mam takovou V-utilitku, ktera mi to pomaha taktovat za chodu a ukazuje teplotu. Dokonce se da pridavat i rychlost FUNu na jadru, ale vubec nevim, kam az se muzu pustit.....
tak jsem tu pamět´prubnul, šla skoro stejně vysoko, přežila Aquamark, 3dmark2003, několikrát posobě, pak ale skolabovala při nature v 3D2001:-(, takze jedu jen na 319,50.
to Jonas, no já bych si GB nekoupil,ale když už tak už, no včem je problém?? ukazuje to správně, v ceníku je DDR frekvence 600, no a ukazuje ti to reálnou frakvenci tj.300, tak je to správně...
Kolko fps mas priemerne s tou powercolorkou v mother nature[3D Mark 2003]?
@MARA.T
Jak vis, jak se jmenuju ?
Proc ne GB, kdyz je tak hezky modra a 3dMark03 mam 3369 bez OC ?
Necite nedko cim to je, ze pri OC prez V-Tuner mi pak 3dMark hlasi mensi vysledek ?
Zkousel jsem to na 450/320 a bench byl 3280..... ???
Taka vec, co vy nato? Pri hre Call of duty musim mat fastwrite vypnute a pri CaC Generals zapnute. Nie je to blbost? Inac ale hry zamrzaju ked je nastaveny inak.
2Serb, no v mother nature mám 21,2fps ze tří testů (některé vyjdou líp jiné hůř)
2jonas, nefím, upsal jsem se, nebo jsem jasnovidec :-) , GB ne protoze i když některé= zahraniční recenze bylo good, na fóru si pár lidí stěžovalo na přehřívání
2koudy, s max AA a XP2400+ máš při r9600pro na 400/300(600), 3500bodů v 3d2003 ???
četl jsem že čipsety od nvidie zvednou skóre ve 3d marku až o 400bodíků (tady někde na fóru),ale tomuhle nevěřím, co máš za cat.?? já 3,8
Edit: jo, ta V-něco blbne, nejde to sní, na taktování se nehodí, to už je lepší i Powerstrip (pokud nemáš reforce na obnovovací frakvenci), jinak já taktuju v rage3d
tak jsem akorát vyzkoušel radclock, a riva tuner, ten radclock udával fregvenci pamětí 310,**;317,**;324 (hvězdičky znamenal nějaký drobný), riva tuner ukazuje při nastavování po 1MHz 317,318,319- ale při testu to samé jako radclock, tj,317,75(nefím přesně),324...
u čipu je to lepší ale v žádném programu se mi nepodařilo nataktovat na 470MHz..a přitom kousnutí bylo vážné a následoval restart..
u pamětí mi těch 324 (předpokládám že jaká koliv menší hodnota, napž. v rage 3d jsem měl 321,75-je falešná a že pak jedou těch 317,75 nebo těch324)..tak těch 324 nepřežilo nature v 3d mark 2001, pritom 3d mark 2003 v pohodě, při kousnutí kvůli pamětem se naštěstí dá vyskočit z 3dmarku....
v současné době nadále pouřívám rage3d 465,75/319,50 (asi 317,75)...škoda, právě ty paměti jdou s chlazením na 330..ale čip už v ničem víc nedám...ale nejni to až tak špatné...ale 4000bodíků v3d2003 mít nebudu :?