Nedá se říct, že bych se nějak zvlášť orientoval v gamepadech a tak vás žádám o pomoc při výběru. Jak dobrý jsou Logitechy?
Printable View
Nedá se říct, že bych se nějak zvlášť orientoval v gamepadech a tak vás žádám o pomoc při výběru. Jak dobrý jsou Logitechy?
najlepsie,len nekupuj bezdrat...
Nejlepší je zajít do velkoobchodu a vyskoušet si je-záleží taky ne tom,jak ti padne do ruky.
Tím velkoobchodem myslíš co například. Jako Datart nebo tak něco?
Logitech - Rumblepad
Je vynikající, nemůžu si stěžovat a pseudo force feedback je super.
Vo velko obchode sa nepredava z vytriniek ako v datarte(a tam by som nekupil uz tym duplom nic na PC,maju tam vysoke ceny)-myslim tym napr CCCitace:
Původně odeslal Koudy
CC ???Citace:
Původně odeslal Marek
Taky bych bral Logitech. Ten s těma dvouma páčkama by mohl být good. Takové NHL 2004 si bez gamepadu nedokážu představit.
www.czechcomputer.czCitace:
Původně odeslal Koudy
2Pinďoureček - S jakym gamepadem to nhlko hraješ ?
S žádným. Gamepad ještě nemám. Uvažuju o koupi.Citace:
Původně odeslal Deny
Mají teď něco novýho Microsofti? Nebo jinak. Co vůbec mají? Teda stejně skončím na Logitechu, ale jenom tak pro informaci.
Není lepší gamepad než Logitech - Rumblepad. Dvě analogové páčky, digitální křížový ovladač, regulátor rychlosti a spoustu tlačítek. Možnost zapnout hmatovou odezvu a vibrace. Má některý jiný výrobce něco lepšího? ???
proc?Citace:
Původně odeslal Marek
Tak jsem objednal Logitech Rumblepad. Drátovou verzi. Nerad bych, aby mi uprostřed pařby došly baterky... ;D
Dobrá volba. Asi do něj půjdu taky. Lepší volbu v gamepadu než logitech nevidim.Citace:
Původně odeslal Koudy
Ja ho mam pres pul roku a krome faktu, ze je ted na reklamaci :evil: jsem s nim byl a doufam, ze jeste budu hodne spokojenCitace:
Původně odeslal Pinďoureček
Logitech Rumblepad recenzovali v Levelu minuly rok (5/02) spolu s dalsima joypadama.
Stezovali si na nedobre tvarovani (ostrejsi hrany), zapadly D-Pad, rozviklany ovladac plynu a mensi sada zakladnich tlacitek (rozumej male tlacitka). Mezi plusy radi vibrace a moznost prepnout dpad na jeden z joysticku.
U Cordless "verze" si stezovali na "malinko odbytytiterny ovladac plynu" a hmotnost.
Zajimavy je i ThrustMaster Firestorm Dual Power.
A ted babo rad...
Taky bych potřeboval nějaký gamepad, ale u toho Logitechu se mi nelíbí ten design. :?
http://www.xtech.cz/recenze%20PC88.pdf
mensi test joypadu.
Level? Pche, takový testy radši nečtu. Jde o to, jak padne do ruky tobě. Všechny tyhle vlastnosti zjistíš, pokud si ho dobře ohmatáš.Citace:
Původně odeslal vaga
Jinak špičkovej gamepad, kterej jsem měl možnost zkusit byl Microsoft Sidewinder (ten jednoduchej černej bez páček), ale hrálo se mi s nim perfektně.
Thrustmaster jsou prý taky dobrý. Jen jsem něco zaslech o nic moc ovladačích pro WinXP.
Na stejnou vlastnost si stezovali i u druheho testu viz. muj link (neco ve smyslu, ze neni na delsi hrani, ze ti akorat odkrvi ruce), tak na tom asi neco bude ;) Ohmatat si ho nemuzu, tudiz jsem rad za kazdou informaci. Microsoft uz joye nedela a ten co popisujes je bez pacek, tudiz vypadava automaticky :)Citace:
Když vezmem, že ten test dělali minulý rok, tak si myslim, že ten gamepad má novější revizi. To by výrobce byl asi blbej. Jinak ten gamepad se prodává dost. Pár známých ho má a na tohle si vůbec nestěžujou. Třeba jsou novější revize. :wink:
ja doporucuju tenhle: http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...21780&level=34
http://europe.thrustmaster.com/produ.../dualpower.mov
vybiral sem si celkem dlouho...nejdriv sem chtel microsoft ale ten prestal herni ovladace vyrabet pak logitech a skoncil sem u Thurstmastera sem nadmiru spokojen... dobre se drzi...nema zadny vostry hrany jako logitech... jinak je to podobny....dve analogovy packy, 12 talacitek, vibrace a je levnejsi
Lepší volbu na jakoukoli 'periferii' k počítači nevidím jinak, než Logitech.Citace:
No na tímhle jsem tak trochu uvažoval, ale vypadá jak vystřiženej z komiksu a taky všechny polohovací zařízení mám od Logitechu, takže jsem si nechtěl 'kazit' kontinuitu koupením něčeho jinýho. Jediný co bych asi nebral od Logitechu je volant...Citace:
Původně odeslal NeO_01
Treba ze vypada uplne stejne, ale ty ostre hrany v novejsi revizi nejsou na zavadu? Ehm asi ne ;) Na obrazku na strance http://www.logitech.com/index.cfm?pa...2&languageid=1 jsou jasne videt ostrejsi hrany a neverim tomu, ze by mi nevadily. A kdyby te ani to nepresvedcilo, tak si konecne precti tu druhou recenzi. Je z PC Space 8/2003 a stezuji si uplne na to same.Citace:
Cira naivita.Citace:
Nejen z tohoto prispevku je videt jasna snaha branit Logitech za kazdou cenu. Pripomina mi to zastance Nokie, kteri at uz je jeji mobil jakykoliv, tak ho vychvaluji do nebes jenom proto, ze je to Nokia.
Pripomina mi to tu analogii s Nokii. Kupuje se to = je to nejlepsi.Citace:
Muj pristup k nakupu joypadu (nebo obecne) je takovy, ze me krome kladu zajimaji hlavne zapory. Ono je totiz super, kdyz ma vyrobek super udelanou funkci AY, kdyz mi v uzivani brani nedodelek BX.
Je to asi taky muj vitez. Neni dokonaly, ale zda se mi nejlepsi z nabidky. Jenze ho asi nebudu mit za levnejsi cenu, coz bych ten Logitech mel :(Citace:
Původně odeslal NeO_01
Pro nekoho je dulezita funkce vyrobku, pro nektere je dulezitejsi vzhled. Hadej(te) co je dulezitejsi pro me ;-)Citace:
Původně odeslal Koudy
No uz se nemuzu dockat, jak to schytam od zastancu Logitechu :) Ale napred byste si meli uvedomit, ze si nekupujete znacku, ale vyrobek (az na nektere ze...)
U Logitechu naštěstí platí : Kupuje se to, protože to JE nejlepší... No a pokud chceš nejlepší, tak si kup Logitech (jo JSEM zastánce toho nejlepšího = Logitechu ;D )Citace:
Původně odeslal vaga
Tak jsem ho testoval na Madden 2004, tam je v pohodě, protože na něho nejsem zvyklej a je tam celkem málo pohybu (prostě utíkáte dopředu...). U NHL 2004 už je to horší a je potřeba si zvykat, tam je těch pohybů fakt hodně a pletou se mi tlačítka. Co mě ale překvapilo, tak ani u jednoho z těchto sportů není podpora Forcefeedbacku... U Undergroundů je, ale tam je to tak trochu chaos ;D
A co tenhle Gamepad ? Zdá se mi docela robustní, docela dobrej design...
zatím je to muj favorit, žádný brnění do ruky nechci :-) , hlavně dobrou ergonomii a zkousnutelnej design...
http://www.logitech.com/index.cfm?pa...2&languageid=1
nemáte někdo odkaz na test týhle hračky ?
ja som robil test gamepadov do computeru >
http://computer.zive.cz/cislox.asp?vydani=323
a rublepad bezdratovy je best gamepad, je sice tazsi, ale zase super tvarovany a minus je snad len ten ovladac plynu nedokonaly a mne sa tiez uplne nepozdaval smerovy ovladaca (teda su aj lepsie ;D) mno a uz zmienene thrustmastery su tiez hoooodne gut .. napr dratova verzia rumblepadu neni nic moc .. teda tvarovo :(
MadCap
A jakej Gamepad bez vibraci
se snurou bys mi doporucil ? ( nechce se mi do toho furt ladovat baterky :(
Baterky, ale dáváš jenom do bezdrátových a vibrace jdou většinou vypnout.
ten obrázek ve tvym avataru teda sedi :), je mi jasný že baterky dávám jen do bezdrátových a že vibrace dou vypnout, ale proč bych za to platil když to nebudu používat ? Chci tip na dratovej, ovladač, kterej nemusí mít vibrace ...Citace:
Původně odeslal Koudy
no napr trhustmaster sa vyraba aj uplne presne rovnaky tvar/funkcie len nema force (v teste prave kvoli tejto idnetickosti nebol, ale maly sme ho tu), u logitechu su to uz len o nieco nizsie modely (bolo ich v teste malo) a ten co sme tu maly nestal za vela :? ten Thrust by mohol byt fajn, alebo sa pokus este zohnat TOTALNU spicku medzi gamepadmi co uz sa zial nevyraba a to je MS sidewinder gamepad ;)
MadCap
No, já mám RumblePad (myslím, že tak 3/4 roku) a jsem s ním spokojenej. Zkoušel jsem snad všechny dostupný gamepady a tenhle byl pro mě jednoznačně nejlepší. Drží se skvěle, někomu možná nemusí vyhovovat kvůli velikosti - mám pocit, že je dost velikej (když mi sedí do mý pazoury ;D ). Ještě jsem neviděl nikoho, kdo by měl vedle sebe Logitecha a Thrustmastera a nevybral Logitech.
Jinak kvalita OK, přímo podporovanej spoustou her a po pár hodinách NBA mě ruce rozhodně nebolí ...
Jinak FF je dobrá věc, ale hlavně na hry jako MGS a spol. to je bez FF mnohem horší.
Ja mam ted na zkoušku prave ten Trustmaster Firestorm Dual 3 (nebo tak nejak se jmenuje) a docela špatně mi sedí ty analogovy joystiky. Zkoušel jsi taky ten Firestorm Dual 3 ? Na cene mi až tak nezáleží, pokud je u toho logitecha znatelně lepší ergonomie, tak přežiju i ty baterie :(Citace:
Původně odeslal jan555
a ještě k ty poslední větě. Je to myšlený tak že bez FF jsou některý hry hůř hratelný ? To nechápu ???
objevil jsem ještě tuhle stránku:
http://www.joy-stick.net/reviews.htm
s testama ....
Právě z těch Thrustmasterů jsem byl v reálu dost zklamanej - absolutně mi nešly do ruky (dál jsem nemusel nic řešit). Já mám drátovýho RumblePada, takže baterky taky neřeším...Citace:
Původně odeslal ros
K FF - např. v MGS2 se používá FF třeba na tlukot srdce ve "vypjatých" momentech a často se stane, že je něco cítit z FF dřív než je to slyšet a vidět. Ale ve většině her to není (MGS je mimořádně promakané) a některé hry mají podporu FF udělanou tak blbě, že to vypínám ...
hmno, pořád se nemůžu rozhodnout, u toho logitecha mě zase připadne, že je míň bytelnější zpracování, žádný pogumování, jenom samej plast. Taky si na CC (v diskuzi) par lidi stěžovalo, že jim lupe nejaky čudlík a že se dokonce zlomila po 3 týdnech ta analogová páčka :?:Citace:
Původně odeslal jan555
Bytelnej je dost, s páčkama jsem problém neměl, vzhledem ke svojí síle si nedovedu představit to hovado, které by tu páčku urvalo ;D Jeden čudlík mi začal cvakat cca po 1/2 roce, to jsem ale během pár minut napravil. Na zpracování a spolehlivost si stěžovat nemůžu. Je fakt, že kdyby měl ještě o takový 2 tlačítka víc (nahoře), tak by se hodily, ale to není zvláštní problém ...Citace:
Původně odeslal ros
mno tak mne sa tvarovo Thrust lubil rozhodne viacej ale tie smerove ovladace su hladke, horsie ako na logitechu, kde su sice tiez hladke ale su preliacene a preto o trosku lepsie ... inak gamepad je vec osobnej preferencie, co ti sedi v ruke to si kup ;)
MadCap
presne tak, me taky docela sedi, jenom ty 2 joye jdou relativne tezko ovladat, ale mozna se to zlepsi az se ty mechanizmy trochu ochodi a budou klast mensi odpor a preci jen 600 vs 1600 Kč uz je rozdil... asi to je to pro me jasna volba...Citace:
Původně odeslal MadCap
Mne sa celkom pozdáva Logitech dual action, je to kópia ovladača z psx. Vypadá super, žiadne ostré hrany nevidím, má 2 analogové ovladače, 12 programovateľných tlačítok. Pozri sa sem: http://www.logitech.com/index.cfm/pr...=6951,detail=2
Darky
taky jsem o něm uvažoval jako o prvním, ale kdesi na e-shop portalu spousta lidí psalo, že se mu často rozhodí kalibrace jednoho joye a ještě tuším, že ve více hrách snad nefunguje ten D-pad :(Citace:
Původně odeslal Dark Angel
no keby ste boli vytazeny na ps2 ovladace tak XFX taky vyrobil a bol aj v teste, neni zly a ma dobru cenu, ale mne sa ten tvar brutalne nepaci .. :roll:
MadCap
Myslim, ze ste nespomenuli aj znacku SAITEK. Mam tento gamepad, a zatial si nemozem stazovat - ovladace aj kvalita spracovania vyborna. ;D
rozmyslal som nad XFX EXECUTIONER, ma aj spatnu vazbu a celkovo sa mi pozdava. mate s nim skusenosti? pripadne neviete, kde by sa dal kupit v Brne? a este link: http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=18189
Taky se rozhoduji, jestli si koupim ten XFX executioner, ale odrazuje me, ze je moc levnej, na to co umi - to se musi nekde projevit.
Maji ho v Mironetu.
Co rikate na nastupce Rumblepadu? Nema ho uz nekdo?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29354
A co Geniusy jako levna varianta? Mate nekdo zkusenosti s MaxFire serie G-08 ???
Mame doma G-07, funkcne mi stacil, ale stala se nemila vec. Ulomila se smerova packa. Zajimalo by me, jestli se nekomu ulomila i u ty novejsi serie :wink:
Tak já si musím na Logitech rochu postěžovat.
Asi takto kdysi jsem se rozhodoval zda koupit novější Logitech Rumblepad nebo Logitech Wingman Extreme,nakonec jsem vzal Rumblepad.Byl jsem s ním spokojený,vibrace,páčky jak dělané na hraní NHL ,nikdy se mě NHL tak dobře nehrálo a asi ani hrát nebude,a skvěle jsem na něm hrál s kámošem Serious Sam střílečku ve dvouch na jednom pc,on s myší a já páčkama místo myši na gamepadu na gamepad to nahradilo myš docela obstojně.Sice byl váhově docela ,,maceček´´ a docela hranatá ale i tak byl skvělý.
Až po několika měsících středně intenzivního používání se mě docela krutě omačkaly 4tlačítka z6.Tedy ty x,y a,b,c atd jestly si pamatuji ta označení správně.
Reklamoval jsem to a uznaly mě to a daly nový kus.
Ten ač jsem dosti šetřil a mačkal jemě a snažil jsem se aby mě vydržel mě asi po 2měsících se zase omačkal docela dost asi 3tlačítka z 6 jedno se dokonce i zasekávalo.Reklamoval jsem to jenže mě nechtěly uznat reklamaci a tak jsem se obrátil na zastupitelství Logitech kde mě závadu uznaly a obchod mě dal nový,ten taky moc nevydržel a mě se roztekly nervy a tak jsem se dohodl na vrácení peněz.
Ale je zajímavé že kamarád kupoval ten samý z Electroworldu tedy až nějakou dobu po mým prvním kousku asi rok po mě, jinou serii,je i jinak zabalen v jiné krabicic a bez potisku-papírového ale jinak ten samý a drží mu do teĎ a opotřebení minimální.A má ho už asi rok a čtvrt a používá ho intenzivně až moc a vůbec jej nešetří prostě ho drtí.
Já si koupil pak ten starší model co jsem kupodivu sehnal v Electroworldu a nikde ho už neměly je to ten Logitech Wingman Extreme nemá vibrace ani 2páčky ale zas můžeš zapnout snímaní pak neraguje na směr.kříž ale na naklánění v některých hrách je to super ale ve většině her je to nepoužitelný.Ale ač je malonko opotřebený drží skvěle a mám ho asi rok.
Jinak kámoš má drahý Microsoft a ty jsou skvělý uvažoval jsem o něm nebo o legendárním kousku na kterém pařily i ve Score redakci a ten vydržel snad vše.
Osobně mám radši značku Microsoft mám od nich 3myš a nemůžu si stěžovat.A ten můj novější bezdrát co mám mě drží už 4měsíc na tý samý baterky.Jinak Logitech je taky dobrej a tady ho doporučuje asi více lidí já mám od něj supr klávesnici skoro 2roky starou,opotřebení takřka žádné a užívaná je dost,pěkný design, a záruka 5let bomba ale to mi připomíná na Microsoft myš-tu novější co mám teď jsem dostal taky vlastně kupodivu záruku 5let.
Genius moc nedoporučuju vždy mě i kámošovy odešla serie G08 ale známý má dlouho G09 což byl znatelně drašší model gamepadu a drží mu dodnes.