Sem piste veskere problemy s temito deskami pro prehlednost, Diky.
Printable View
Sem piste veskere problemy s temito deskami pro prehlednost, Diky.
Dobrej nápad, kterej uvítám, protože si ji chci koupit!!!Citace:
Původně odeslal honzAK
-Tak jednak otočený socket tak,že uchycení spony je pod zdrojem-šroubovák leda malinkej,ale zas se líp odvádí teplo z chladiče-je-li za nim větrák.
-val kondenzátorů u výstupu žeber chladiču cpu-arctic copper silent se jich dotýká
-pouští víc proudu do procu-podle čidel téměř o 0,5V
-ocz433 mi tam nejdou na 220
-northbridge vaří ale na 210 bez problému.Výše se hodí aktivně chladit.
+extrémně stabilní board
+dobrá cena za výbavu
+skvěle taktuje (ale myslím že K3A+ o fous lépe-stejná paměť jede na ní na 215,tady se nedostanu do windows)
+mnohem lepší bracket
+stále 3fázová regulace napětí
chladic na northbridge - pekny ale nic moc nechladi.. nai na 210nebyl stabilni.
a este navic ohriva CPU heatsink takze je na procu vyssi teplota
bios obcas dela KRAviny-cmos error a podobne.
cidlo, no ja ho ohnul az k jadru takze teplota je skoro v jadre.. load az 68C
jinak celkem oka... zatim
btw. prestava mi to stihat forton 300W--.. nastavim v core v biosu 1,675 a je tam 1,62-1,73V coze je MOC MOC MOC velkej rozdil-reklamuju a vymena.. mozan je to deskou :oops:
no s tim CMOS error uz jsem na to asi prisel. dle nekoho ( opravdu nevim, ale dekuju za info ) to je tim, ze pri startu z jakehokoliv duvodu neni mozno nastartovat system ( uplne nahodne, trebas mate limitne nastaveny nejake hodnoty ) a watchdog kvuli tomu nahraje default hodnoty. ted to zkousim a vypada to, ze je to skutecne pravda...
no tak me to pekne se**.. predtim sem s tim fortonem zivil 2,56ghz xpcko a tedka to nejde? :( snad to neni deskou..
Nejak moc ne ;DCitace:
pouští víc proudu do procu-podle čidel téměř o 0,5V
Ja nemam zadnej problem.Skvelej board.Apropos,proc dava do RAM defaultne 2,7V.Ja teda mam 2,9V a zdaji se me uplne vlazny..
NB pece ale nemam zadnej problem :-) Ten Copper silent2 je tam fakt natesno u tech kondiku.
no koukam ze me to toky dava vetsi vcore o 0.04V a chipset ohriva desku az beda....
jo ja jsem na tom podobne s vcore. nicmene kdyz porovnam jine desky, tak me chipset az tak horuci nepripada. ovsem uprimne kdo ma nejakou mensi krabici ( napriklad slavne eurocase 630 a spol ) tak pocitejte s tim, ze pokud obsadite spodni dve 5.25 tak nemuzete kvuli pametem vyuzit plnou delku asi o 2 cm!
tak sem si s tim trosku pohral... na NB sem dal OBROVSKEJ pasiv nakej coolermaster. vysledek -. 225*10,5ROCKSTABLE s coppersilent 2 + 92sunon mazec
deska super akorat se musi CHLADIT
Tu desku si chci koupit. Jakej doporučuješ chladič na NB? A chci se zeptat, co SB, taky chladit?Citace:
Původně odeslal Prokop
Takze na 8KRA2+ se po zapnuti neroztoci vetraky, normalne to zapnu a sotva se to toci (jak na CPU, tak ostatni 2) - mam zapojeny všechny 3 (AC Cooper Silent 2 TC + 2x ACTC větrák), po resetu se větráky normal rozběhnou...
Není to na mým PC, kde mám v podstatě identickou kombinaci a vše jede OK.
Zdroj je 300W Fortron.
Honzak: Ty větráčky se skoro netočí a neroztočí se ani po cca 5min, min. ot. u nich vypadají trošku jinak, prostě se to sotve točí, sem jedinej komu se to stalo :?:
2Prokop > jak si poresil uchyt toho coolermastera pac me se tam nechce davat aktiv i kdyz uz pasiv pro aktiv mam ve vyrobe, napada me jedine zespoda ho trosku odrezat aby to slo zadelat tim origos uchytem.
2Cormack> no sb je horkej tak proc ho trosku neochladit.
2Rhapsody> a normalni vetraky ti tam jedou? Zkus to cidlo od tech fanu podrzet v ruce a chvili pockej jestli se roztoci vic, protoze jestli tasm mas relativni zimu tak se skoro netocej.
No minimalni otacky jsou 1000 resp 1400 ot./min, ne ??? Zahrat to kazdopadne zkusim, az se k tomu pc dostanu (uz sem ho odevzdal provizorne kolegovi), pak napisu vic, ale reklbych, ze tim to nebude, pac kolega je teplomilnej tvorecek :wink:
Tak taky neco pridam....
Konecne jsem zkousel troch zvedat fsb. Nechal jsem vse jak mam v podpisu, jen jsem dal fbs na 215 a multiplikator na 10.5 s pocitac stabilni jak beton (v desktopu), ale spustim 3d aplikaci a za chvili restart. Pameti. OK. Dam absolutne vsude nejhorsi casovani a do hodiny Will Rock spadne do plochy. Dam FSB 210 a vse OK.
Tak budto je to pametma, nebo tim silene horkym SB. Zatim nechladim.
Jinak zadny problemy. Checksum error BIOSu se opravdu stava, kdyz ma deska malo stavy (pretaktovani na hranici moznosti, malo V, slaby zdroj).
2svaca: ono fsb 210MHz je maximani hranice stabilnosti chipsetu s originalnim pasivem protoze uz tak to topi celkem svinsky kdyz modnes to chlazeni ( uz abych byl z prace ) tak uz to bude stable.
V kazdym pripade NB (taky jsem s nim nic nedelal), rozhodne neni horky !
Normalne teply. Proste v pohode.
Ten myslim, ze vubec nebudu resit.
2svaca> to je divny ja ho mam fakt hot pri fsb 210...
2rhapsody> no to je to maly toceni to je spusobene zimou kdyz jede tak 1600-2000 tak se to i toci...
Ja se stejne bojim jit na 210 kvuli RAID (HTP), protoze ho pouzivam a mam zkusenosti, ze jakmile je vetsi PCI frekvence, tak to zlobi.
Tak ja pridam taky svou trochu do mlyna:
+ checksum error BIOSu se mi jeste nestal
- NB chladic je pri FSB 210 horkej (pod nim pasta), SB chce asi taky chladit
(pri velky dlouhodobejsi zatezi se zakousne pocitac)
- pousti vetsi napeti do CPU asi o 0,05V
(asi je to zdrojem EC 350W, nestiha, mam V7+ a pri zatezi slysim jak se zvednou otacky kvuli zvednutymu napeti na +12V vetvi)
Ale já vím jak se to tocí kdyz je vetrákům zima (cca 1000ot) - mam to doma a tam to jede OK, ale v tom 2. kompu se proste skoro netoci (vazne pomalu)...Citace:
Původně odeslal honzAK
no takze SB se MUSI chladit... ja tam prvne nedal chladic a padalo to jak svestky.. tak sem tam dal Zalmana a je to oká rocksatble. k tomu NB. ten standartni pasiv je nanic.. fakt shit.. takze sel pryc a misto neho sem tam teplovodivym lepidlem pridelal ten coolermaster kerej je naprosto uzasnej.. sice tam neni uz skoro misto, ale vypada to krutozne... brzo to nafotim. :)
Poridil jsem si novou pamet: 512 MB KingSton HyperX PC400, casovani cl2-2-5-2-1T a bezi na 210 na maximu ! VAU ! Super. :-)))))
MemTest3.0 hlasi magicke cislo pres 1000MB/s !!!!
chladite nejak NB a SB?? jde dat na NB treba ten novej zalman když je to tam na ty divny pružinky??
Nechladim a nebudu chladit. Oba dva pouzivame FBS 205 a ta deska je certifikovana na FSB200, takze to proste musi jet !
BTW, kdyz vypnes pocitac, a ihned sahnes na SB, tak je ihned studeny, hadam, ze je to v pohode .....
tak moc to nezkoumam ale zda se mi že to docela peče a je to zbytečny
asi koupim od fabsy
2X novyho zalmana a 2X oboustranně lepici teplovodivou pasku
Tak sem v manualu nasel velice podivnou vec - na pwr fan connectoru je prehozeny gnd a dekce otacek :?: Kazdopadne kdyz to pichnu do jinyho konektoru, toci se vse v poho, jakmile mam vetrak v tomhle, je to v rici :-(Citace:
Původně odeslal Rhapsody
proc je to tak zprzneny? ja to hazim všechno do molexu
Tak jsem projizdel Sandru 2004 a v testu Mainboard information furt pise.....
Warning 2541 : FSB exceeds Chipset rated speed. Reduce FSB
Warning 2520 : PCI bus speed is too high. Reduce FSB speed or FSB/PCI multiplier.
Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 2x 166MHz / 2x 200MHz
Nevite proc? ???
No to by si mal ti skorej vediet ved mas pretaktovany procesor preto.S tym si nelam hlavu len ta na to upozornuje.
Sandra je dementni aplikace, ani verze 2004 nepozna, ze mas KT600, hlasi ji KT400, takze nevi o 1/6 delicce, pocita pouze 1/5, takze, kdyz mas FSB 203, tak si mysli, ze mas PCI 40MHz a AGP pres 80MHz.
Pec na Sandru a jeji databazi. Zkus AIDA32 je volna a lepsi.
Cus bus.Tak jsem koukal ze mam uplne divny minusovy hodnoty na zdroji.Co vlastne tyhle minusovy cisla znamenaji?I USDM nebo Speedfan to merej stejne divne.V ASUS desce jsem s tim nemel problem.Ty plusovy sou v pohode.3,3V,5V i CPU voltage.Jinak vse funguje v pohode,Prime stable.Mam se obavat o zdroj. ??? Prece jenom nebyl z nejlevnejsich. :-) Zdroj radeji vypinam.
Ničeho se neboj, mínusový hodnoty jsou k ničemu a deska je ani neměří, ověř si to v postu, nebo pomocí USDM ;-)
Mno tak jsem se dival a
+3,3V mam 1,49V :-o
-12V mam 2,28V
-5V mam 1.34V
vite co me na teto desce ( kra2+ ) nejvic stve? luxus taktovani. kdyz sem mel asuse a7v133 ( podle me nejlepsi deska jeste hodne dlouho po ukonceni vyroby ) tak kdyz byl nejaky problem s taktovanim, tak se dotycna vec uvedla na default hodnotu. eventualne se to dalo nastavit natvrdo pomoci jumperu. epox na to jde jinak. pokazdy, kdyz se mu neco pri studenem startu nelibi ( coz neznamena, ze ten pocitac tak nebezi ) tak misto toho, aby shodil jen dotycny parametr, vse ( :evil: rakovinu na toho kdo to vymyslel ) prehraje default hodnotami. co bych dal za bios, ktery by tuhle kravinu nedela a necha vse byt jak je nastaveno :|
Tak jsem si koupil Epoxe 8KRA2I a je super. Mám s ní jeden problém. Když zapnu systémové větráčky AC Pro TC tak při načítání disků, mechanik atd. tak se mě sekne pc. Musím restartovat a občas to naběhne. Když odpojím větráky tak je vše OK. Může to být těmi větráky?
no hele rekl bych, ze ti to neutahne zdroj. protoze vetraky jakozto elektromotory maji pri startu dost velky odber. zkus to dat pres spinac a uvidis. anebo mozna by pomohl nejaky kondik dat pred ten motor. ale nezarucuju nic. sice sem elektrotechnik, ale uz je to prece jen davno :wink:Citace:
Původně odeslal Activer
Nerozumim tomu.Specifikuj blize.Citace:
Původně odeslal mISHA
2Activer.Ja mam taky AC TC 4x a nemam zadnej problem
2mISHA> coze ja kdyz to prezenu tak se mi to hodi vsechno na nejnizssi hodnoty tzn. cpu se mi hodi 10*100 a ram na 266.
2HonzAK: to by souhlasilo, ale napise Ti to pri startu CMOS checksum error? me to napise pokazdem delsim vypnuti ( standby ). uz sem z toho zoufalej, protoze kazdy rano musim nastavovat CMOS. vymenil jsem baterku, pamet, ted se chystam reklamovat zdroj ( protoze mi v nem lita utrhlej kondik - docela premyslim, ze je to v tom zdroji ).
no a vite jak poznam ze je CMOS v haji? prijdu k poci a sviti mi USB modem. kdyz pocitac vypnu, tak je modem vypnutej taky. tak je to bud zdrojem, anebo je v haji deska. :evil:
2Nex: no a blizsi specifikace? plne se nastavi default hodnoty v celem biosu ( jen RTC zustane bezet )...
Blbost,je to mnohem jednoduzsi problem. Ty vetraky se pri nizsich teplotach vubec neroztoci a tim padem hlasi 0ot/min. a deska se kousne pri bootu, az se to zahreje, jede to OK, mel jsem stejnej problem :-( Zkus v biosu nastavit halt on no errors, snad to pomuze...Citace:
Původně odeslal mISHA
EDIT: A zatop si :-)
ty v..e to me vubec nenapadlo. faktem je ze minulej tejden zatapeli a jelo to. hele jestli mas pravdu, tak si king. ovsem jedinej vetrak co tam je napojenej na toto je na CPU. no zkusim a uvidim.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
btw stejne to neresi tu vec, ze se mi sam od sebe zapne USB modem. tohle ma na svedomi urcite zdroj... a hlavne me furt vrta to checksum error, to ti delalo take?
Ne to mi nedelalo a to s tou zimou sem vyzkousel i prakticky, dal sem otevrenyho kompa na 30min do te kosy na balkon (nebyl to ten muj :lol: ) a pak donesl dovnitr a zapl, ani jedn vetrak se nehl. Na mym kompu to dela rano - je u otevreneho okna...
ja totiz premyslim o tom, ze ten zdroj je trosku mimo ( prece jen kondik jen tak pro nic zanic dovnitr nehodej aby tam lital ) no reklamovat ho pujdu tak jako tak. pokud to bude delat i pak, tak uz to vidim jen na CPU/board. a pac CPU je sice nicmoc ( XP1800+ ) ale jedu na nem uz od minulych vanoc, tak nejspis budu reklamovat board...Citace:
Původně odeslal Rhapsody
cau mam problem s kopirovanim vetsich souboru z jednoho fyz. disku na druhy. Kdyz kopiruji soubor vetsi nez 4GB nejde pred koncem to zahlasi disk plny. Nevite co s tim?Vsechny diky maj min 13GB volne misto
taky mi nejde line out v vzadu funguje jen ten co lze vyvest z desky. dela vam to taky nekomu? M pridal jsem tam jeste jeden radic na FW a dalsi zvukovku XPcka nehlasi konflikt, ale i ta druha zvukovka blbne
- ty hele a to se tyka ty desky co mas v podpisu? nespletl sis thread? :oCitace:
Původně odeslal Pavlis
- jinak 4GB omezeni je proto, ze na tom druhem disku mas FAT32, tam nespracujes vetsi soubor.
- a s tou zvukovkou... hmmm nevim jakou mas, ale predpokladam, ze si pouzil PCI sloty, ktere spolu sdileji IRQ, zkus prehodit do jineho PCI slotu
To je divny,ja mel docela kosu v byte a vzdycky me komp nastartoval v pohode.I kdyz ty AC jely na 1100ot/min.A po zahrati jedou na 1300ot/min.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
BTW.Jednou jsem akorat resetoval CMOS kdyz jsem hodil pameti na CL 2.Pak se CPU nastavil na 10*100 a pameti na 266,jak pise honzaak
To solve CMOS checksum error zkus zapnout SATA (EPoX to doporucuje), zkousel´s to ?
Co je to docela kosa? Schvalne na to nech prez noc vodevreny vokno a rano uvidis ;-)Citace:
Původně odeslal nex
ne nezkousel, ale zkusim. nicmene kdes to cetl? ja cetl, ze always enable VT6420 device if the CMOS checksum error...Citace:
Původně odeslal svaca
neboj nespletl :arrow: stavel jsem s epoxem kompa, o.k. s temi 4GBCitace:
Původně odeslal mISHA
ale ta zvukovka se mi nezda kdyby byl konflikt v irq tak to snad xpecka ukazi?? jinak jsem instaloval microsoft zalpaty a ctu ze s jednou jsou nejaky problemy
jeste cim muze bejt kdyz se deska odmita sama vypnout? po vypnuti v XP se jakoby deska prepne do suspend modu a pak musim rucne :?
2pavlis a mas to povoleny v biosu?
jj povoleny to je, hmm odskousim odinstalovat tu zaplatu vypada to ze microsoft je fakt the best
no ted sem od souseda slysel o nejaky zaplate co mu podelala wokna ze ji musel v nouzaku odinstalovat. ja jsem na svoji masine novy zaplaty jeste nezkousel.
Hm,instaloval jsem znova xp wokna,sp1 a všechny možný patche sp2.Nejdřív začal blbnout zvuk.Některý patche jsem odinstaloval ale teď ješte k tomu chyba - přípojný bod nenalezen - a restart. To bylo keců okolo xp a začíná se to vracet do starýho hnoje MS USA international.
jo je to tak jedna se o zaplatu 824141 - nicmene je zajimave, ze ja ji mam nainstalovanou a bezi mi vse bez problemu.
no k mym poznatkum - zkusil sem nahodit HALT ON NO ERRORS a stejne to nepomaha, pac checksum ERROR.
no vymenil jsem zdroj ( svuj sem odnesl na reklamaci - lital v nem kodan ) s dojmem, ze by to mohla zpusobovat prave nestabilita napeti - no zadna zmena, dokonce ani po vymene baterie na CMOS. takze zitra ehm dnes jdu reklamovat i desku.
2Pavlis: ackoliv abych pravdu rekl, sam mam audigy a pred nedavnem sem aktivoval ( a nainstaloval ) to ACcko co tam je a ted hraje ta audigina vic do vysek nez driv, takze mozna na tom neco bude.
ale je divny ze nehraje ze standartniho line out , ale jen z vyvedenyho z desky. AC teda usuzuji ze premava no zkusim ty karty a tu zaplatuCitace:
Původně odeslal mISHA
2Pavlis: me hrajou obe. nemas trebas nastaven standardne vystup natvrdo na AC? nebo zkus jine directx. s 9 kou jsou zatim dost tvrde problemy v ruznych smerech...
Sorry, ze tady rusim "vetrakovou" diskuzi, ale mne 8KRA2+ ukazuje napeti na CPU 1,64V pri defaultnich hodnotach (1,6V) . Je to normalni? Pak jsem zvednul (abych to prteaktoval na 2GHz) napeti na 1,7V a napeti mi to ukazuje 1,74V az 1,76V, je to normalni? Diky!
Asi ano. Mne ukazuje vyssie napatie aj na CPU (o 0,05V)aj na 3,3V(asi 0,1) vetve. Aby ma to netrapilo, tak mam pre CPU v biose nastavene 1,45 V (v reale 1,5V) ;D
normalni to neni ale kdyz to dava o tolik vic jako u me a i u tebe tak koukas na tu hodnotu co to opravdu dava a neresisi to.Citace:
Původně odeslal IntEx
JJ, takze koukam, ze to tahle deska dela vsem. Takze mne to teda bezi na 2GHz na 1,75V a ne na 1,7V. Jinak, kolik vam ukazuje 12V vetev? Mne teda nejakejch 12,48V - 12,64V ale co jsem meril multimetrem, tak to tam skutecne tak nejak je, takze to deska meri celkem presne. Co tam mate vy?
Na +12V vetve mam napatie okolo 12,2 +-nejake drobne.
Ked uz sme pri sledovani vsetkeho mozneho - dokaze tato doska monitorovat vsetky 3 fany? Mne sa podarilo sledovat len 2 (ale este som neriesil problem prehodenej zeme a monitoringu na sys_fan - mozno preto). Tato doska ma konektory na 3 fany vrátane monitoringu, ale podla datasheetu cip, ktory vykonava monitoring moze sledovat 3 teploty a 2 fany a MBM tiez ponuka pre fany len 2 cidla - takze teraz mam v tom trochu chaos.
Ja mam taky vsechny Volty ok a moje pretaktovana 1700+ ma nastaveno v BIOSu 1.65 V a ukazuje ve Windows 1.68 a ani se to nehne! Pouze, kdyz prevadim do XviD, tak voltaz skace 1.68-1.7, tot vse .... :-)))
jeden neprijemny poznatok k 8kra2i. nezmesti sa na nu AC Slim silent pro TC priblizne 6 mm chyba a ani ohnutie kondikov nepomoze. tak som musel zobrat pilku a z AC odrezat. dalsia vec je pasiv na chipsete sa dost hreje pri 200 fsb. takmer sa nanom neda udrzat prst ale mam uz v plane dat ho dole a vymenit tu zuvacku za pastu. a nakoniec otazka. na starej abitke kt7a (kt133A) som mal pri takte 2,27 (fsb 133 Mhz) Ghz a 1,75 napeti max. 59 C v zatazi a teraz mam pri 2,2 GHz (fsb 200) a 1,75 max. 64 C v zatazi. Je to normalne? Samozrejme pocitam aj s tym ze som odrezal z pasivu ale 5 stupnov je docela dost.
Ten EpoX je presnejsi v mereni teploty, takze to bude OK. Ale ten pasiv na NB je divnej, ja mam FSB 205 a je po 2hodinach hrani 3D veci, rekneme ¨VIC vlaznej, rozhodne ne horkej, nebo varici!!
A nesundaval jsem ho,takze nevim, co je pod nim ....
Hmm, tak ho sundej, odstran tu zvejku co tam je - brani odvodu tepla, dej tam pastu a zkus na to po 2 hodinach parby sahnout :arrow:Citace:
Původně odeslal svaca
Ta zvejkacka je tam dost naho*no
tak uz sem prisel na to proc se to tak hreje. kdyz sem to predevcirem daval dokopy byl sem trochu opilej a omylem sem nastavil voltaz misto 1.65 V na 1.75 V a az tedka sem si v mym popisu sestavy vsim ze aby to jelo rock stable staci tomu tech 1.65 V. tak myslim ze to par stupnu zrazi a kdyz k tomu pridame ze sem z pasivu trochu upiloval tak to bude priblizne sedet. opilej uz komp neskladam.
Tak to je sila .... Nalitej jsem jeste komp neskladal, ani svuj, ani zakaznikuv ..... :-))))
Dam tam tedy pastu a uvidim ....
:mweheh: Jo to sou veci.
Jinak me Vcore drzi fest,furt 1,7-1,71 a +12V mam 12,34V
2Hr.Misto slim silentu si mel vzit Copper 2 revision2.
2Rhapsody.Zvejku jsem sundal.Mam Arctic 3 a stejne ten NB dost zhavi.Ale je to stable.
Ja sem ten chladic kupoval pred pul rokem a vtedy jeste AC 2 nebyl a stejne se chystam na vodnika.Citace:
Původně odeslal nex
Když sundáš žvejku a dáš pastu, mělo by to hřát právě víc (pasiv), protože líp odvádí teplo, špatně je, když je studenejCitace:
Původně odeslal nex
donesl jsem si novou desku, zapnu ji a NB je tak zhavy, ze se na něj nedá sáhnout. a to jede na 333, jsem zvědavý, když to zvednu..
taky se mi monitorují jen dva fany...
Mě taky , asi je to "feature", na 2. stranu, stejne na to necumim, takze je mi to sumafuk....
mám několik dotazů, které spolu tak-nějak souvisí:
1) nastavení v biosu na automatické vypínání po dosažení nastavené teploty (max75st.) tam musí být, nebo je tam ještě nějaké pojistka na vypnutí po dosažení vyšší teploty?
2) je normální teplota procesoru (box s origin. chladičem a stříbrnou pastou) při standartním zatížení 62 st.? nastavení v biosu je optimál.
3) při nastavení 200 FSB je systém stabilní, až na teplotu, která při testování prime95 překročí 75 st. a tím vypne systém, viz bod č. 1. jak je to u jiných uživatelů?
4) NB s orig. pasivem a žvýkačkou je tak furt horký, že na něm neudržím ruku. jak je to u vás?
5) když se kouknu na napětí Vcore, které je nastavené na 1.65V, tak ukazuje cca 1.68 až 1.73. v rpůměru je to 1,71V! jak je to u ostatních?
6) originál větrák na chladiči (box AMD) i když má rozmězí teplot od 42 st do 75 st., tak umí "regulovat" otáčky jen od cca 4100 do 4200. jak je to u vás?
7) taky jste měli manuál v němčině? :-(
Citace:
Původně odeslal gorge
1) no to je automaticke vypnuti na zaklade mereni cidlem na desce. mela by tam byt jeste pojistka v podobe termodiody primo v cipu ktery vypina jeste vys, ale to Ti povi nekdo fundovanejsi.
2) stribrna pasta je desna, uz ji nechci na procesoru ani videt, standardni box chladic je tez tak na paradu ale staci, no a teplotu to ukazuje trosku nadnesene ( resilo se to tu nekde ), ovsem ja mam pri 1.65V pri max zatizeni 54 stupnu. ono je to asi tim jaky mas pruvan v bedne a jestli vetrak je schopen brat studeny vzduch...
3) viz 2)
4) to uprimne nevim, nejak jsem to nezkousel a ted se mi nechce rozdelavat bednu, ale nemyslim ze by to tak varilo ( ovsem jak na jakem kusu ) viz predchozi prispevky v threadu
5) viz predchozi prispevky v threadu
6) nemam, ale je to hnida
7) ne, nakupuju zasadne v kvalitnich obchodech...
no a reseni meho problemu s CMOS checksum error ( dle slecny, ktera prebirala reklamaci je to CMOS chipset error :lol: ). no prisel sem na to sam, pac technik moc casu nemel, ale este ze je tu internet a informace - dela to bud ROMSTIP na jiny nez NORMAL a SPREAD SPECTRUM na ENABLED. jedno, druhe ci oba dohromady zpusobovali tuto hlasku pri studenem startu.
já taky a proto jsem se ptal. mám totiž zakoupené v czechcomputeru.. :-(Citace:
Původně odeslal mISHA
aha, tak to bych reklamoval. jako zakaznik mas v ceskem obchode pravo na cesky manual. koneckoncu je to primo v zakoniku. ale je mozne, ze proste jen spadl blbej manual k desce do cech.Citace:
Původně odeslal gorge
ono to tak nehoří, protože když tam něco pokazím, tak se budu moct vymlouvat, že jsem neměl český návad a v tom případě jsou nahraní!!! :-D
Jeste mam takovou malou kuriozitku. Taky Vam dela deska to, ze kdyz se vypne tak Power LEDka pohasne a pak pomalu dosviti? Uz jsem si toho vsiml driv, ale nejak jsem se nat tim nepozastavoval. Je to takova pitomost, jenom jestli Vam to dela taky? Proste kdyz se vypne tak jeste dohasina...
2gorge: :wink: i ty filuto
2IntEx: no hele ja nevim, ja mam totiz PowerOn LED danou jako podsviceni diod od jednotlivych disku, takze ona neni tak vyrazna. ale i kdyby to delalo tak v cem je problem? :arrow: a neptej se furt jestli nam to taky dela ;D
NJN, uz mlcim ;DCitace:
Původně odeslal mISHA
cetl jsem to v jinem threadu, ale myslim, ze to sem patri:
pokud pretaktujete tak, ze pocitac nenabehne, tak zmacknete behem startu ( jak je cerna obrazovka ) klavesu INSERT a bios nastavi na taktovaci polozky default ( ostatni zustane nedotceno ).
edit: ono vse zustane tak jak to mate nastaveno, jen to NASTARTUJE s default hodnotami
koukal jsem na led-ku a když se vypne, tak zhasne..Citace:
Původně odeslal IntEx
Hmm, tak to asi nejspis bude zdrojem (mam tam 250W). Ale mne se to celkem libi :wink: .
Ta vypinaci teplota v BIOSu bejt nemusi, ale je to lepsi...jinak vetsina novejch AMD (Duron, XP) se automaticky vypne podle cidla v procesoru, u XP TB je to myslim ~100°C, mozna 110. Kazdopadne bych to nerad zkousel.
Zkousel jsem to a prezil to .....
To bude kvoli vybijaniu kondikom. :wink:Citace:
Původně odeslal IntEx
2 mISHA: ja sem nikdy k desce nedostal manual takej jakej tam mnel byt. kdyz sem kupoval na SVK abita vyfasoval som anglickej a tedka k tomu epoxu kteryho sem kupoval v cechach nemeckej a to nevim po nemecky ani dobry den. nezostalo mi nic jiniho nez stahnout z webu epoxu anglickej.
2 IntEx: mne to s tou ledkou taky dela a to ma 300 W zdroj s Aktivnym PFC takze zdrojem to asi fakt nebude.
2 All: mam takovej docela neprijemnej problem a sice ze pamati mi jedou na default voltazi na 2,7 V a co sem koukal tak default je 2,5 V. Pridavat muzu po 0,1 V az na 3,2 V takze celkovo muzu pridat 0,5 V. Podle manualu sou kroky taky po 0,1 V az na 3,2V teda celkovo +0,7 V takze toby sedelo. Muze to byt pametmi anebo je to doska. Pamati mam Kingstony a je nanich napsano ze default je pro ne 2,6 V.
Tak sem zrovnal bios s manualem a nasel sem dalsi nezrovnalosti v Power Bios mam navyse polozku System Performance, Cpu Timing, Dram Command Rate.
V Pnp/Pci Configuration chyba Reset Configuration Data. V Via Onchip Pci Device chyba Usb Device Support a v Cpu &Pci Bus Control PCI Delay Transaction. Bios sem flashnul posledni a nic se nezmenilo. Reviziu mam 1.0. Vim ze manual ne vzdy sedi s biosem (updaty a atd) ale byl bych rad kdyby se nekdo vyjadril ci to ma stejne jako ja.
k tem pametem : me to taky udelalo po flashi na nejnovejsi bios..Citace:
Původně odeslal hr
2 Prokop: Jenomze ja to mam na 2.7 V i s puvodnim biosem. Ten novy sem tam dal v nadeji ze to snad spravili a je to porad stejny 2.7 V default.
2hr: no hele s tema polozkama - to tam mam taky tak. pokud bys chtel standardni napeti 2.5V tak bys musel mit bios z 5.8.2003 ( s tim sem to koupil a mel sem default 2.5 ) a pokud by tech 2.7V odpalilo ramku, tak to pudu reklamovat k prodejci desky.
2,7v na pamět prostě není problém,obzvláště na tomto fóru.Nechápu proč to někdo řeší. Ještě bych přidal věc kolem 6. pci slotu který zřejmě není bus master. Takže tam nedávat zvukovku,střihací kartu apod.
JJ, ja tam mam taky 2,7V (teda presne 2.736V). Tohle mi delalo jednak s orig biosem (myslim, ze byl ze 14.7.2003), pak i s BIOSem z 5.8.2003 a tedka tam mam ten nejnovejsi 28.8.2003 a je tam porad 2.736V. BTW s tema polozkama v tom menu jsem se taky divil, ale koukam, je to teda normalni. Jo a jeste jedna vec, mate tam od vyroby uz flashnuty nejaky fullscreen logo? Ja jsem ho tam teda musel doflashovat i s EPA logem (to se kupodivu neda v BIOSU vypnut, ikdyz v manualu tam ta volba je). Jinak kdyz jsem tam to full-screenovy logo flashnul, objevila se tam ta polozka Full-Screen Logo Show (ta jak je v manualu).
no fullscreen sem si tam pridal sam v biosu neni. a s tou deskou hele ja bych to neresil. s novym biosem tam mame vsichni 2.7 a nikomu to zda se nevadi...Citace:
Původně odeslal IntEx
1) na ramce mám taky teplotu 2.720 V a je pochopitelné i podle toho horká,
2) vyšší teplotu na procesoru jsem už vyřešil, znížil jsem si rúčo napětí a tím i teplotu.. :-)
3) ještě jsem, se chtěl zeptat, kolik máte teplotu na Vagp? já tam mám 1,504 V. je to OK?
jen pro info: volty nejsou jednotkou teploty, ale napeti...Citace:
Původně odeslal gorge
a na AGP mam kolem 1.49V ale ted nevim presne, pac speedfan tohle nemeri...
tak to sem rad ze tech 2,7 V je standard. mnel sem totiz obavy ze sem vyfasoval nejakyho zmetka a budu ho muset jit reklamovat. a reklamace vyslovene nesnasim. ale i tak mi prijde tech 2,7 V divnych. je zrejme ze drviva vacsina z nas napati na pamatech zvedne ale co by se epoxu stalo kdyby tam byl default 2,5 V. takhle je zrejme ze se v tyhle desce pamati bez straty zaruky pouzit nedaji.napisu do epoxu a sem zvedav co mi odpisou.