Budu ted kupovat Abit NF7-S a nevim jestli koupit radsi 2 x 512MB ramky a nebo jeden kus 1024MB ??
co je lepsi ? Kdy budu mit vyssi pametovou propustnost ? Dik za radu.
Printable View
Budu ted kupovat Abit NF7-S a nevim jestli koupit radsi 2 x 512MB ramky a nebo jeden kus 1024MB ??
co je lepsi ? Kdy budu mit vyssi pametovou propustnost ? Dik za radu.
2x512.
Jak na co:2x512 ti zabírá 2 sloty
No nemyslim ze bych v nejblizsi dobe prikupoval dalsi ram - 1024MB bude si myslim stacit a i kdyz si koupim 2 x 512MB, tak budu mit jeste jeden slot volny.
Spis mne zajimala opravdu datova propustnost a moznost pretaktovani.
2x512 Sice bude dosazitelna FSB nizsi, nez s jednim modulem, ale zato se dramaticky snizi latence a docela dost naroste propustnost v plovouci carce. V unbuffered testu Sandry je to videt nejlepe.Citace:
Původně odeslal theedge
Jestli teda potřebuješ 1GB, tak ber radši 2*512 bude to zaručeně rychlejší.
Dikec za rady :wink:
Uvazuju nad 2x512MB Kingston 400 CL3 (za 3.800,-). Myslite ze to bude velky rozdil proti Kingston 400 CL2 (za 5.350.-) ??? Vyplati se tak velky cenovy rozdil mezi CL2 a CL3 ?
2x 512MB je lepsi
vyplati se ti mit 1024MB operacky?? ja zkousel 3x256Mb a vykon je skoro stejny jako 2x 256. radsi si kup lepsi grafarnu kdyz nevis co s prachama :wink:
no ted hned to asi nevyuziju. Ale zase si myslim ze pozdeji dokupovat dalsi modul je horsi nez hned koupit dva stejny ze stejne serie - kvuli vzajemne kompatibilite. Mam s tim totiz spatne zkusenosti.
A myslim ze treba do Doom3 nebo HL2 to k zahozeni nebude.
BTW co se tyce grafiky - cekam az bude Radeon 9800 non pro pod 10K :wink: a hned ho kupuju.
tak si ted kup 2x256 a az se to hodi to vymenis za 2x512 ne :wink:Citace:
Původně odeslal theedge
Ja uz nevim, ve vsech testech co jsem kde cet jsou vysledky s dualem i bez dualu naprosto stejny...
CL3 NEBRAT !!!!!! Ked tak mozno CL2.5 ale uplne najlebsie je CL2 !! A do Kingsotnu by som velmi nesiel ked xces dosiahnut co najvyssiu FSB !!Citace:
Původně odeslal theedge
Myslite ze je lepsi koupit nejaky noname PC400 ale CL2 nebo 2.5 nez nejaky znackovy PC400 s CL3 ?
No CL3 se nevyplati at je to znackovy nebo neznackovy.
Pokud nejsi cvok kterymu zalezi na kazdym MHz nebo kazdym bodu v 3D Marku tak si kup znackovou CL 2.5 pamet. Ten narust vykonu neni skoro vubec znat - leda pri benchmarku.
Zkoušel jsi špatně. Buď budeš mít 2x256, nebo 2x256+512. Rozhodně ne 3x256. Asi to tu moc nečteš viď?Citace:
Původně odeslal deathkiller
1GB se ti zdá hodně? Jak začneš třeba pracovat s videem a podobně, je 1GB rozhodně dobrá volba.
pozeral si cenu 1GB modulu?
Ale 1GB - 2x512MB jednoznacne odporucam.
jak spatne? jestli nevis kdyz osadis 3 sloty tak ty dva jsou porad v dualu (musis mit ale stejnou velikost modulu. treba 2x256). takze 2 sly v dualu a ten treti sel normalne ale co jsem testoval tak narust vykonu nic moc.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
No já nevim, ale možná by ses měl podívat do nějakýho testu. Protože je už nějakovou dobu všeobecně známo, že mezi CL2 a CL3 nepoznáš rozdíl. Já bych bral CL3, protože ušetříš a nic neztratíš.Citace:
Původně odeslal cox
Hmm taky jsem videl testy -
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17929
Rozdil mezi CL 2 a 3 je podle toho testu cca 0,03%. Ale jde asi o to ze pameti PC400 CL3 uz nepujdou nad 200MHz FSB, je to tak ??
CL2 a CL3 uz asi rozdil bude, 2 vs 2.5 bude v radech jednotek procent.
Taky bych vzal 2x512.
Vždyť o tom mluvím. Když to patláš dohromady, tak se nediv, že nic navíc nepozoruješ! Dej to komplet do duálu (2x256 + 1x512) a pak si spusť Studio8 od Pinnacle, nebo nedej bože DoomIII. Pak dej teprve vědět!Citace:
Původně odeslal deathkiller
Ak ides kupit dosku s Dualchannel tak si tam daj aj RAM do dualu 2x512.Ak by si chcel len 1x1024 tak kup dosku Singlechannel.Podrobny test dual vs.single najdes napr.na lostcircuit.com kde otestovali Asus A7N8X-X a A7N8X,vo vykone nepatrny rozdiel ,niekde skoro ziadnyCitace:
Původně odeslal theedge
uz to nevyzkousim ja jsem ji vratil. podle me je uplne jedno co do ty treti das. zalezi jen na tech "dualovych" ale asi se pletu :?:Citace:
Jasně, že se pleteš. Osazení 2x256 + 1x512 znamená, že ti vše pojede v dualu!!!
Už se to tu rozebíralo mockrát.
To je pravda.
Ale stejne - existuje nejakej test, kde dual vede o vic nez 5%? Zatim jsem nic takovyho nikde nevidel, vysledky jsou uplne stejny. Kdy ma teda dual vyhodu oproti singlu?
Len trosku sa trebalo pozriet :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
takovej dotaz:
Stalo se uz nekomu aby 2 stejny moduly (2x512) u znackovejch pameti nejely v dualu ?? Ptam se na to proto ze chci koupit 2 x 512MB OCZ a nevim jestli se vyplati kupovat 1024 (2x512) Dual, ktery jsou jen o to vyzkouseni v dualu o cca 1100,- drazsi.
1) Podle mých zkušeností se pamě'tová propustnost zvedne tak kolem 10% +- na platformě AMD.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Problém je spíše ve sběrnici procesoru. Proto s narůstající frekvencí FSB se rozdíl ve výkonu zvyšuje.
2) Když je to za lepší peníze (2x512/1x1024) tak proč to tam nedát ne?
U verze 2x256/1x512 to vyjde přibližně nastejno. Zase +-. Tak není co řešit!
To s FSB nechapu. Cim vyssi mam FSB tim vetsi bude vykon s dual pameti? To mi prijde jako blbost - zadnej narust nepozoruju.Citace:
Za lepsi penize? Pamet na dual stoji radove o litr vic - 2x256 je o litr drazsi nez 1x512.
Na funkci dual channel si nemusis kupovat jen pameti oznacene DUAL. To oznaceni pouze znaci to ze je vyrobce vyzkousel v dual modu a ze jsou naprosto identicke - tudiz u nich ruci ze ti pojedou v dual modu.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Do dual modu vsak muzes dat i pameti bez oznaceni dual - pokud koupis dva stejne moduly. To oznaceni dual znaci jem to ze to vyzkouselia ruci za to a za to taky platis navic.
To vim taky. A taky vim, ze vetsinou 2 stejny kusy nekoupis. Kamos ma 2 ruzny moduly OCZ, 433, a jeden na stejnym casovani jako ten druhej haze chyby.
Ked kupujes naraz tak myslim ze vpohode kupis dve rovnake kusky. Ja som tiez tak kupil, dokonca seriove vyrobne cislo je hned nasledovne po prvej. Takze to by mozno az taky problem nebol :wink:
No asi je rozdil kdyz je kupujes oba najednou a nebo ten druhy modul dokupujes pozdeji a mozna i nekde jinde.
Špatně jsi mě pochopil. Chtěl jsem jenom říct, že teoretická paměťová propustnost v duálu je mnohem vyšší, ale že úzké hrdlo je potom v FSB. Pakliže FSB zvýšíš, tento jev částečně eliminuješ.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Jinak: 256MB APACER cca 1500,- (1500x2=3000)
512MB APACER cca 2900,-
Toto je jenom příklad, jak to asi tak vychází, nechci slyšet, že to nejsou dobré paměti, nebo že jsou někde levnější.
Stačí?
No takze s vysokym FSB je mi dual knicemu. Nebo to myslis jeste jinak?
Kazdopadne jsem se ptal na nejakej test kde je videt vic nez 5% narust vykonu dualu. Obavam se ale, ze to je cely kachna.
Děláš si ze mě srandu?
LOL
ne, proc??
Tonda chtel rict ze cim vyssi budes mit FSB, tim vic se projevi vyhoda dual channelu.
ze to moc nepozoruju...
ale ja chtel nejakej test kde je videt ze v dualu je fakt podstatne vetsi vykon
Je to teda trochu starsi ale prece:
http://www.digit-life.com/articles2/...els/index.html
Myslim ze i za tu trosku to stoji - jestli si koupim 1x512 nebo 2x256 (nebo 1x1024 vs 2x512) vyjde cenove skoro nastejno a trochu to lepsi je.
Ale holt asi to neni tak "podstatne" jak by sis predstavoval - vychazi to prumerne 2 - 4% vykonu navic.
Jo presne to myslim. Pod 5%, to je nula nula nic ! Zajimalo me, kdyz vsichni tvrdej, jak je dual super, kde je teda nejakej test kterej to dokaze. Ocividne to je skoro nanic.
njn je to nova vec a jeste to mozna neni tak vychytany - ale rikam si proc ne kazdy procento navic je u nas ladicu dobry. Myslim ze to ma budoucnost a kdyz ted kupuju novy ramky tak si rovnou koupim dve stejny do dualu, nez abych tu druhou dokupoval pozdeji a te moznosti toho dualu pak nemohl vyuzit.
Jak je to s tim FSB a dualem by sem taky nekdo mohl napsat. Az mi dorazi ten muj novej harware tak to poradne otestuju.