Ten by mohl byt brutalni hlavne cenove.
Sice budou ty grafy nadhodnoceny, ale oproti pasivu od Zalmanu kterej stoji 4xtolik by to mohlo byt dost slusny ;D ;D
Printable View
Ten by mohl byt brutalni hlavne cenove.
Sice budou ty grafy nadhodnoceny, ale oproti pasivu od Zalmanu kterej stoji 4xtolik by to mohlo byt dost slusny ;D ;D
hm zaujimava hracka .. prikladam obrazok >>
http://www.arctic-cooling.com/img/pr...a_silencer.jpg
mohlo by to cosi aj dokazat .. ale neviem jak su tam tie mounty .. chcelo by to review ....
MadCap
EDIT>
tak tu ho mame ! >>
OBRAZOK-namontovany
OBRAZOk-letak
Dalsie obrazky
vypada to ze FX flow sa nam hrabe aj do AIT ;) ale toto vypada na ticho od AC .. teda tvari sa tak ;)
vyzera naozaj dobre :wink:
nevite kolik by mela byt jeho cena? a jak se to pridelava? (nemam v PCB diry)
cena je tam napisana 20Eciek a je tam nejaky "unique mounting clip" tak to uz vobec netushim :D review este neni ;)
MadCap
jestli nekdo najde kde se da koupit + treba nejaky info,tak at da pls vedet... celkem se mi to libi :)
Ten je fakt epesní :-) Ale cenově to teda žádná bomba není, viz http://www.oc-card.de/pd1971435730.htm?categoryId=61 , ale asi ho testnu :-)
Safra tak uz ho nekdo otestujte :lol:
Chci videt vysledky a ten unique mounting clip :-o :eek:
Ak bude na Bostar.cz tak budem mat na otestovanie....zatial nic neprislo.
Snad to někdo doveze, já to testnu, tahle věcička mi připadá smysluplná...
Tu si pozrite ako si vedie ten chladic v recenzii namontovany na radeonu 9800PRO od fy HIS:
http://www.ocprices.com/index.php?re...action=reviews
Hmmm, to vypadá solidně, tichý i výkonný... No, uvidíme :-)
Velmi,velmi pekne :!: Dalsi kandidat k odlehceni me penezenky. ;D
podobnost ciste nahodna, no vypada mnohem lepe nezli muj coolermaster na GK...Citace:
Původně odeslal ITpozemstan
Tak tohle vypada vic nez slibne... : http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...Id=18345#18345
(vynatek ze stranky): "pro zajímavost uvedu, že běžná teplota GPU u Radeonu 9800Pro může dosáhnout až 79°C, v případě tohoto chlazení je při "high speed fun" 47°C a při "low speed fan" 58°C."
good ne :) sem zvedavej kolik low speed zdima dB
A nevíte někdo, jestli to půjde i na moju G4Ti4200??
no v tom letaky je napsany compatible with Radeon 9500 a vyssi a nvidia Geforce 3GTS based cards, takze si myslim, ze joCitace:
Původně odeslal faborsky
Ehm a proč si myslíš, "že jo"? Právě že pravděpodobně NE. Jestli se nepletu, tak radky a GF3Ti mají stejné uchycení chladiče, GF4 jiné a co jsem viděl, tak se nenabízí chladiče pro GF4/Radeon najednou.Citace:
Původně odeslal wong
no vypada fakt moc dobre - akorat s tou montazi samo doma teda nevim nevim. Nevite - vyska GPU je stejna jako vyska pameti na PCB ?? A co ty soucastky na karte ty tam nezavazi ?
Když se podíváš na ty odkazy, je tam vidět, že samotný chladič je dost nad kartou (proto ta výška) a HIS IceQ s tímhle chladičem má standardní pasívy na pamětech (a la Hercules...). Takže ani součástky rozhodně nezavází...Citace:
Původně odeslal theedge
ale nabízí 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
To mi neřikej, že když AC udělá chladič na VGA tak to nepůjde nasadit na jedny z nejpoužívanějších grafik od nVidie ???Citace:
Původně odeslal jan555
To by byli asi sakra hloupí :!:
Asi máš na mysli toho Zalmana, ale to je výjimka. Chladiče, který nemají něco takovýho (variabilní kolejničky a spol.), jsou buď na jedno, nebo na druhý.Citace:
Původně odeslal Prokop
A k tomu jestli je AC hloupý - to si nemyslím. V současné době je (podle mě) situace taková - GF4 jsou levný výběhový karty a málokdo by investoval tolik peněz do chlazení, zvlášť když většinou nebývá potřeba. GFFX mají obvykle dost hustý vlastní chladiče a - zbývá Radeon, který má dost malý chladiče a tam se to na OC hodí. Těžko se dá navíc předpokládat, že kdyby to na tu kartu šlo namontovat, tak by to nenapsali :-) Ta GF3 je tam jen proto, že má kompatibilní uchycení chladiče s radkem...
No, jde mi o to, že větráček na mojí grafice se už začíná ozývat, tak se dívám dopředu co bych si na ni pořídil tiššího. Tenhle AC vypadá dost zajímavě a zklamalo by mě kdyby to na ni nešlo. Rád bych si totiž zahrál novější hry (HL2, DOOM3,...) a na to bude pro lepší kvalitu asi třeba taktovat. A jak ukazují ty letáčky tak by to mohlo jít dobře s ne moc vysokou teplotou.
Ono ja mam na mojej zatial GF3 TI 200 povodny pasiv + na nom 80mm Arctic Cooling vetrak...je to tichsie ako predtym ale stale to pocut...co niej je prijemne.
http://www.seijin.de/board/viewtopic.php?t=162
Tak RAMky to bohuzel nechladi, ale aspon se tam vejdou pasivky :)
no je to inak fajn vymyslene >>
http://www.seijin.de/Artikel/vgasilencer/5big.jpg
male pasivy tam vojdu ;) mozno by sli aj spojit (keby boli presne) s tym samotnych chladicom ;)
MadCap
Uz aby byla nejaka recenze :-) Docela by me zajimalo, jestli to modry zezadu taky odvadi teplo, nebo jestli se do toho je jen kvuli prichyceni...
CIZE prave mi bolo potvrdene ze SIlencer ako aj chladice pre P4 tie nove od BOSTARU mi boli zaslane. Tie prve uz prisli v piatok - musim ist na preclievacie oddelenie.
Recenzia bude hlavne na Silencer (dufam ze by nemal byt problém s GF4TI4400 :) )
Podle vseho asi bude :wink:
Nemáš informaci o ceně v ČR? Jestli se mi vůbec teď vyplatí to kupovat zvenku...Citace:
Původně odeslal GABO
To by me taky zajimalo, pac ty Heatpipovy na mou GK nejdou :-(
Ju a to by mi zajimalo jak to ofukujes, jen tak nebo mas nejakou redukci?Citace:
Původně odeslal GABO
Tak jak to vypada s tou recenzi? Uz se nemuzu dockat :-)
Mam to pripevnene na povodnom pasive ktory bol k MSI karte...povodny vetracik odisiel, a novy som nezohnal...ta 80mm to chladi skvelo...hlucne to velmi nie je podtsatne menej ako povodny maly. A chladi perfekt...
Chtelo by to nejakej obrazek :wink: Nejakou ATInu na otestovani neamas? Za kolik se budou asi v CR prodavat?
Takze na MSI GF4 TI 4400 nesedi :((( skoda preskoda. Sedi urcite na GF3 TI 200 ktoru som predal kamosovi a este ju tu pri sebe mam..mozno by sa dala do pasivu navrtat dierka inde...budem musiet vklude pozriet...aspon teda pofotim.
Je to inac poriadny macek...cakal som nieco mensie :wink:
a muzes ted prozradit aspon ten unikatni mounting clip ? uz sem nacekanej :)Citace:
Původně odeslal GABO
To nemas nekde kolem sebe jakoukoli ATInu? :wink: Bude se teda prodavat v CR?
oficialni koncova cena je stanovena na 509 bez DPH, prodejni ale bude asi nizsi tak 450 bez DPHCitace:
Původně odeslal Fila
Tak to jsou hodne slusna cena, kdy se asi bude prodavat?
Po Invexu bude bezne dostupnyCitace:
Původně odeslal Fila
To by byla fakt solidní cena, ale nějak se mi to nezdá - nechybí tam jednička? Proč stojí venku (kde je snad všechno levnější) 25 EUR???
Zda se mi to nejak malo, ze by bylo poprve v CR levneji :-)
Jak je to teda s tema GF4 4200 Ti, sedi ten artic na ně, nebo ne. A jestli ne , da se nejak nedrasticky upravit aby sedel?
Sledujte www.pretaktovanie.sk. Silencer nesadne na GF4 TI 4200/4400 ani 4600 maju uplne inde otvory. Ale upravit by sa to malo akosi dat....cez vikend sa na to pozriem.
Inac to vyzera skvelo...aj chladit to musi dobre. Za vodou su vsetci majitelia GF3/TI200/TI500...a vsetkych ATI kariet...
Trosku som rozcarovany z toho ze nesadne na najpouzivanejsie karty u nas...ale holt ATI poslednou dobou rulezuje...tak sa rozhodli primarne pre nu. Problem prerobit by to podla mna nebol...proste by AC dodaval dve verzie tychto chladicov...hmm mozno aj to bude.
:? :evil: Proc, proc???
Sakra na moji grafiku nepujde :lol: No uvidime, trebas nekdo prijde s nejakym dobrym napadem. Uz to chci videt otestovane :roll:
Nevite, jestli se da uz nekde predobjednat?? :wink:
ta cena ale bude tak pro velkoodberatelele takze koncova pro normlani smrtelniky bude taky jinde....
Moc se v tom nepohybuju, takze kde ta cena asi bude? :wink:
nemam to potvrzeno na 100%, ale je to oficiální MOC cenaCitace:
Původně odeslal honzAK
Na www.bostar.cz je zveřejněna end-user cena 509,-- bez DPH, to už vypadá důvěryhodně!
Na banneru na pretaktovani.cz se můžete dočíst, že se na invexu bude na stáncích DXT Computers (pěkní komunisti) prodávat tehle VGA Silencer za 509 Kč bez DPH
No uz som poslal otazku na vyrobcu ci sa bude vyrabat aj verzia pre Geforce4. SKusal som to na moju kartu prisposobit hoci aj nesedia diery, ale bohuzial aj ked by som to pripevnil tak, ze by som navrtal diery do tej nevyvysenej casti tak stale zavadzia TVOut. Tym padom ta vyvysena cast pasivu nelezi na celej ploche čipu.....:( ....mozno nieco este vyhutam.
;D http://www.dxt.cz/detail.php?ID=1247
nechci zde dělat extra reklamu, takže pokud to uznáte za extra nevhodné, tak to smažte, ale ja si myslím že to sem patří - minimálně ten obrázek je pěknej
2Julian: dik,ze si sem napsal dva posty,ktere opakuji co jiz davno bylo recenono...
mimochodem u svyho prispevku vpravo nahore mas tlacitko "UPRAVIT".......
1 jen tak naokraj - ja jsem nechtěl, aby někdo smazal ten první příspěvek, v kterým jsem se ohradil, proti tvrzení, že jsem komunistaCitace:
Původně odeslal Chihuri
2 tvrzení o ceně a dostupnosti, nevyplívalo z dohadů, chtěl jsem prostě říct ano budou se prodávat, za tu a tu cenu
Jinak upevnit jdou celkem snadno, to modrý na druhá straně je umělohmotný kryt kovové spony a nemá žádný chladicí efekt.
Dnes som teda skusal nahodit celjkom inym sposobom ten SILENCER na moju kartu ale nesadne ani zadna lista...zavadzia TV OUT. Dalo by sa to vybrusit...ten nesediaci TVOUT...ale zas tie listy nie su kompatibilne. Mam pocit ze to nepojde :(
Ach jo... :-(
Napada vas nekoho aspon, jak levne udelat tiche chlazeni GeForce4Ti 4200 s tim, ze bych ji mozna v budoucnu trosek popohnal :-)
???
Prosim vas, je tu nekdo, kdo vi, kde by se ten Silencer dal objednat tak, aby dorazil co nejdrive? Please help...
http://www.dxt.cz/detail.php?ID=1247
viz vyse :wink:
Tak presne temhle jsem volal, doba dodani je nejmin 5 dnu a to je na me bohuzel moc... :?Citace:
Původně odeslal honzAK
To je trochu smůla... Já ho objednával na shopu teď o víkendu (mě týden nezabije) a před chvílí mi přišlo, že je k vyzvednutí! :-o Těch, co to takhle udělali je ale asi opravdu dost...
Doufám, že jsem Tě nenaštval ;D
To ne, ja jsem si uz tak nejak zvykl, ze mam na tyhle veci hroznou smulu... :?Citace:
Původně odeslal jan555
tak potvrdzujem tu cenu ... na invexe je k dostaniu za 610kc z danou ;) inak vypada cool, som si ho osahal ;)
MadCakp
Tak sleduj, nevím, s kým si mluvil, ale já jsem tam pro něj dneska byl (a je to fakt hovado) a ptal jsem se, že je po tom sháňka a že se jim po tom asi zakouřilo. A on říkal, že jich mají mraky a že no problemo!Citace:
Původně odeslal Zilla
Tak jsem ho přimontoval, vyzkoušel a zatím si o něm myslím jen to nejlepší! Není slyšet (ani na vyšší mód), resp. neslyším ho přes 25 dB větrák na CPU, instalace snadná, GPU jsem zatím zkoušel o 10 MHz výš než prošlo dřív a bez problémů. Navíc jako bonus mi ten větrák nahradí i jeden vytahovací fan ;D
Ja se ptal tady, v Usti nad Labem a tady jsou uplne mimo, nic tu nemaji skladem a vsechno by furt jen objednavali... Do Prahy se dostanu nejdriv po vikendu, ale spis ani tehdy ne, to je vazne o nicem...Citace:
Původně odeslal jan555
Pre tych ktori su majitelmi GF4 - zatial sa nebude vyrabat verzia pre tieto karty :( co je neskutocne smutne. Nejakym extra hardcore modom by to sice slo upevnit..ale to uz by som potreboval k tomu aj ine naradie..a neviem ako by vo finalnej podobe ten chladic uz vyzeral :(.
Mozno ak fakt bude vela casu a budem mat pristup u znameho k naradiu tak to vyskusam aj s tym ze sa to moze znicit :|
Juuuuuuuu :eek: :wink:
Kdyby to tak jeste svitilo, to bych to bral hned ;)
Další (snad) zajímavá zpráva - paměti (bez pasívů) mi jdou s tímhle chladičem minimálně o 15-20 MHz výš! Zřejmě se se standardním chladičem (který to moc nezvládá) zahřívá moc celá karta, teď je studená a pamětím to jen prospívá :-)
V ktere prodejne v Praglu jsi to kupoval? Mozna tam dorazim v patek rano, tak bych si ji zkusil vyzvednout primo tam...Citace:
Původně odeslal jan555
V DXT ve Vršovicích (tuším Krymská ul.?), jinak jsem koukal, že už je mají i u CCčka, takže jestli to máš blíž, tak se domluv s nima, stojej u obou stejně...Citace:
Původně odeslal Zilla
Mno, ja se V Praglu moc nevyznam, trefim jenom tam, kam jede metro... :oops: Takze obhlidnu, co bude pro me bliz a uvidime... :-)))Citace:
Původně odeslal jan555
CCčko je přímo na "C" Háje, DXT "A" Nám. Míru a pak asi 2 stanice tramvají. Snad pomůže, jinak oba kšefty to mají určitě na webu.
Jenze ja to potrebuju jese do vikendu a to by ty ksefty nestihly... Ale diky moc za rady.Citace:
Původně odeslal jan555
tak uz ho mam doma, koupil sem to na invexu...uvidim co z toho vyleze ;D
A zkoušel jsi zavolat do toho DXTčka? Říkali, že jich mají NA SKLADĚ mraky! Jinak když zavoláš do CCčka, tak Ti řeknou do kdy bude, pravděpodobně ho do pátku budou mít taky...Citace:
Původně odeslal Zilla
šel sem se na to podivat
omg -věděl sem že to bude velkz ale toto bzlo MOC - uplně boží
kdzbzch neměl v jinačim pořadi dvi tvout a crt tak je to u mě doma
Je to fakt moc našláplý? Chci si to koupit taky.
Vypadá super, chladí super, stojí málo, nejlepší kombinace, jakou znám ;D
Uz ho mam doma a vypada vazne bombasticky, tesim se az ho budu moct nainstalovat. Jen me tak napadlo, myslis, ze mi pomuze, kdyz nepouziju tu dodavanou pastu od Arctic Cooling, ale misto ni tam maznu Ceramique? 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
Koukal jsem na popis montáže a zdá se mi to docela složitý :-o
Myslím, že jo, ale porovnávat se mi to fakt nechtělo, dal jsem tam Ceramique rovnou 8-)Citace:
Původně odeslal Zilla
Jinak montáž by těžko mohla být jednodušší - sundá se starej chladič a čelíčko, našroubuje nový čelíčko, namaže pasta, připojí fan a 2 šroubama skrz se přišroubuje novej... Co je na tom složitýho ???
Nevim, já měl představu že se prostě ten starej odšroubuje a přišroubuje se novej, takže me tech 10 kroku vyvedlo z miry :)Citace:
Původně odeslal jan555
Ale je to fakt primitiv, na pár minut a jediný trošku obtížný je právě to našroubování, kterýmu se vyhnout nedá... Když jsem to zvládnul já, zvládne to i kdokoliv jinej v pohodě ;D
to je na pytel, budu muset nak vodendat ten shim kolem gpu, nebo dat mezi gpu a chladak nakej malej plisek :roll:
Ten se neodendává...Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
jasne ze se nesundava, ale chladic sedi na tom zmetkovi kolem a ne na gpu, takze to budu muset nak resit ;D
Bylo by nekde porovnani s vetrackem od Herculesu? (tichym, medenym) Nechce se mi jen tak vyhodit prachy, kdyz by to bylo min ucinny (a nebo hlucnejsi)
Ani jedno nehrozí...Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
bohuzel sem jeste nemel cest ho slyset na vlasni usi,takze by me zajimalo jak moc muze byt tichy (nechci dB ale realnou zkusenost)
treba ve srovnani s AC pro TC na 2k otacek,nebo neco podobnyho...
proste me zajima co vsechno mi prehluci :)
Můj větrák má uvedeno ve specifikacích 25 dB a přes něj není slyšet VGA Silencer vůbec nikdy :-o Na nižší rychlost bych si dovolil tvrdit, že není slyšet ani s uchem přímo u větráku, alespoň já neslyším vůbec NIC! ;D
jj potvrzuji, je opravdu tichy. musim vypnout vsechny vetraky abych rozeznal rozdil hluku mezi tichym a hlucnym chodem. a s ucinosti je lepsi me pomohl asi o 20 Mhz na jadre, ale vadi mi ze ta stycna plocha je tak uzka
Mám ho doma taky. Rozdíl mezi high a low modem je trochu slyset, ale chladic od CPU prerve v pohode oboji, takze to neresim a jedu na HIGH.
Jinak mi s tim jádro jede na 400 MHz, předtím to dávalo jen 350.
no jo jenze ja mam Vsechno ztiseny,tak bych se nerad dockal neprijemneho prekvapeni... pac se rozhoduju,jestli tohle nebo heat pipe od ZalmanaCitace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
Koukam mame podobnej problem... :-)Citace:
Původně odeslal Chihuri
myslim ze ty prachy neprohloupis, i kdybys mel ten pasiv rozrezat a dat na pameti..nebo pred ten vetrak muzes dat este jeden odpor aby se este vic zpomalil, nebo by sel mozna i vymenit
....k ty tichosti,mam noname 9700 s referencnim vetrakem.Vrazil jsem tam VGA Silencer a v rychlejsim modu je hlucnejsi nez ten puvodni vetrak.V silent modu je prijemne tichej.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
No to sice jo, ale je to i ucinny? Ten medenej chladic herculesu je celkem good...Citace:
Původně odeslal nex