Re: Tak co říkáte na tohle?
Citace:
Původně odeslal vaga
Uff, nějak jsem si nevšim, že se tu diskutuje (nepřišlo mi echo na mejl).
Hrabal jsem se na webu a na tomto fóru a zatím jsem zplodil sestavu níže - co na ni říkáte? Byl jsem u některých dílů omezen dodavatelem (Proca) a taky samozřejmě penězi.
ps. nejsem taková lama jak si všichni myslíte (ale pravda, že tádný overclocker), ale prostě chci svoje peníze investovat účelně (já vím - do počítače to není nikdy účelné :) a koupit co nejlepší komponenty za co nejnižšší cenu.
Takže:
1) AMD Athlon XP 2500+ Barton
2) Soltek SL-KT600-RL, AMD, KT600, FSB400, DDR400, AGP8x, U2, RAID, S-ATA, ZK-6, LAN, ATX
3) DDR400 OCZ CL2 512MB Performance Series
4) WD Caviar XL 120.0 GB WD1200JB, ATA/100, 7200 otáček, 8MB cache
5) PowerColor ATI RADEON 9600 PRO, 128 MB DDR 128-bit (600MHz), A8x, CRT, TVout, DVI-I
6) DVD SONY combo CRX-300 16x DVD + 48x/24x/48x , IDE, bulk
7) PC skříň ATX Enermax Server Case CS-710SS 300W (vypadá jako chieftec dragon)
8) SONY FDD 3.5" / 1.44 MB
9) artic-cooing cooper silent 2 tc
10)LG 19" F900P, 0.24, 111KHz, 2048x1536 / 69Hz, FLATRON, USB, TCO´99
za 32500 kč s DPH
-jinak ten monitor je za 9200 kc s DPH, vaham nad nejakou LCD 17kout (nějaké zkušenosti+obchod s dobrýma cenama?) - co říkáte na hraní her na LCDčkách? jde to?
-případně zvukovka SB Live Player 1024
-pripadne repraky Genius 5.1 home theatre
--ceklem za zvuk tak +4500 s dph
(problem je, ze bych ty repro asi nevyuzil (nemuzu delat doma randal) a sluchatka mam Kossy Porta Pro, takze s tim bych zatim pockal)
Díky.
vaga
add1, bez diskuze - jen kápnout na nějaký pěkný kus :-)
add2, Soltek pomerne v pohode, ale preci jen bych sel do Epoxu 8KRA( v pripade ze chces KT600)
add3, dobrý výběr - i když už ani OCZ není co bývalo, ale to je jeste nejschudnejsi reseni za "dobrou" cenu :-)
add4, misto WD Seagate 7200.7
add5, Sapphire 9500@9700, nebo Gigabyte
add6, v tomto ti moc neporadim zatim jsem mel z komn pouze Toshiby a LITE-ON a osobne komba nepreferuji :-)
add7, Vcelku jedno, podle vkusu a vnitrni stavby - ale dal bych tam jinej zdroj 300W fortron se 120 fan nebo vykonějšího brášku 350W
add8, Sony v pohode, Teac jeste lepe
add9, dobra volby...jen nezapomen vylapovat základnu :-)
add10, CRT dnes uz pomalu nikdo kvalitne nedělá - asi bych volil z 19" palcových Samsung 959NF - jinak Eizo(ale to je o jiných penězích)
LCD asi neco od Acera ( precti diskuze v monitorech)
Citace:
Původně odeslal neGryk
add2, Soltek pomerne v pohode, ale preci jen bych sel do Epoxu 8KRA( v pripade ze chces KT600)
add3, dobrý výběr - i když už ani OCZ není co bývalo, ale to je jeste nejschudnejsi reseni za "dobrou" cenu :-)
add6, v tomto ti moc neporadim zatim jsem mel z komn pouze Toshiby a LITE-ON a osobne komba nepreferuji :-)
add7, Vcelku jedno, podle vkusu a vnitrni stavby - ale dal bych tam jinej zdroj 300W fortron se 120 fan nebo vykonějšího brášku 350W
add10, CRT dnes uz pomalu nikdo kvalitne nedělá - asi bych volil z 19" palcových Samsung 959NF - jinak Eizo(ale to je o jiných penězích)
1) to asi neovlivnim
2) v zakladnich deskach je to chaos. nekdo tvrdi to, druhy ono (hlavne co se tyce bezproblemovosti). soltek je nejlepsi nabidka te firmy a pro kt600 jsem se rozhodl kvuli neduvere k nvidii :)
4) sam mam ted seageata a spokojenost, ale z testu vysel ten WD rychleji (viz.. odkaz na test ve foru "harddisky" - ktery je nejrychlejsi)
5) proc gigy? dival jsem se i na ten moding 9500 na 9700 a neni mi jasne, jestli 100% funguje pouze softwarove (do hw bych nerad hrabal, to si radsi koupim tu 9600). ale uvazuju o lepsi karte nez 9600. bud 9700 nebo to co navrhujes ty. ale tezko se to bude shanet, jestli vubec :(
6) sonku vypalovacku mam doma a spokojenost. myslis, ze by bylo lepsi DVD a k tomu jeste "obycejnou" vypalovacku? to mas vlastne asi pravdu. koupim DVD a vypalovacku az nekdy... (usetreny litr :)
7) na http://www.overklokking.no/annet/chi...er/index5.html je recenze chieftecu, ktery vypada podle obrazku jako tahle bedna (nebo naopak).
8 ) sony je sony :) ale porad je to jenom firma a nekdy pekne zku***na (byl jsem v autorizovanem servisu sony se sluchatkama od kamose za cca 800 korun a chtel jeden molitan - cena 450 1/kus + doba nez by ho objednali a on by prisel. myslim ze by si to stejne musel objednat v paru :) po emailovem dotazu na sony tu cenu potvrdili. hnus)
9) chladic si musim specialne (kvuli kladnym referencim tady) objednat u jineho dodavatele (respektive prodejce :) ale nejak se nechytam na "vylapovat" - co to znamena?
10) jo, kvalitni CRT nikdo nedela (snad eizo, ale jak povidas, to je jina sfera) a kvalitni LCD nikdo neumi :) ale zvazuju zvazuju. kazdy den mam jiny nazor jestli CRT nebo LCD. asi bych sel do Acera nebo LG.
Citace:
Původně odeslal vaga
Citace:
Původně odeslal neGryk
1) to asi neovlivnim
2) v zakladnich deskach je to chaos. nekdo tvrdi to, druhy ono (hlavne co se tyce bezproblemovosti). soltek je nejlepsi nabidka te firmy a pro kt600 jsem se rozhodl kvuli neduvere k nvidii :)
4) sam mam ted seageata a spokojenost, ale z testu vysel ten WD rychleji (viz.. odkaz na test ve foru "harddisky" - ktery je nejrychlejsi)
5) proc gigy? dival jsem se i na ten moding 9500 na 9700 a neni mi jasne, jestli 100% funguje pouze softwarove (do hw bych nerad hrabal, to si radsi koupim tu 9600). ale uvazuju o lepsi karte nez 9600. bud 9700 nebo to co navrhujes ty. ale tezko se to bude shanet, jestli vubec :(
6) sonku vypalovacku mam doma a spokojenost. myslis, ze by bylo lepsi DVD a k tomu jeste "obycejnou" vypalovacku? to mas vlastne asi pravdu. koupim DVD a vypalovacku az nekdy... (usetreny litr :)
7) na
http://www.overklokking.no/annet/chi...er/index5.html je recenze chieftecu, ktery vypada podle obrazku jako tahle bedna (nebo naopak).
8 ) sony je sony :) ale porad je to jenom firma a nekdy pekne zku***na (byl jsem v autorizovanem servisu sony se sluchatkama od kamose za cca 800 korun a chtel jeden molitan - cena 450 1/kus + doba nez by ho objednali a on by prisel. myslim ze by si to stejne musel objednat v paru :) po emailovem dotazu na sony tu cenu potvrdili. hnus)
9) chladic si musim specialne (kvuli kladnym referencim tady) objednat u jineho dodavatele (respektive prodejce :) ale nejak se nechytam na "vylapovat" - co to znamena?
10) jo, kvalitni CRT nikdo nedela (snad eizo, ale jak povidas, to je jina sfera) a kvalitni LCD nikdo neumi :) ale zvazuju zvazuju. kazdy den mam jiny nazor jestli CRT nebo LCD. asi bych sel do Acera nebo LG.
V podstate se vsim souhlas - s tou DVD a pak vypalovackou souhlasim, neni vetsi opruz nez delat zalohu CD a muset ho davat do Image souboru a pak z neho palit.
Vylapovat znamená něco jako vyhladit tu zíkladnu, protože má z výroby poměrně velké vrypy ze strojového opracování . poté se zlepsi prenost tepla a nezapomen na nejakou kvalitnejsi pastu ACIII :-)