Co je to zac tato ultra, je to PRO ci NP. V Libre ju maju za celkom dobru cenu...
Printable View
Co je to zac tato ultra, je to PRO ci NP. V Libre ju maju za celkom dobru cenu...
Coze ? 9500Ultra ? To Existuje :o :o
Kdyby to byla PRo tak byh do ni sel :eek:Citace:
Původně odeslal andux
No, takze bacha - v cenniku Libry je uvedene part no. "R95V-C3L", co zodpoveda podla oficialnej stranky PowerColor-u Radeonu 9500. Na taketo "divne" nazvy typu "Ultra" v pripade Radeonov a pod. si treba davat vzdy pozor. Tu je link toho produktu: http://www.powercolor.com.tw/page2/p...&sn=33&temp1=7. (Navyse podla obrazku je to 128-bit PCBcko...)Citace:
Původně odeslal andux
Aj ja som sa uz pozeral na tu stranku Powercoloru, podla toho oznacenia to je asi NP, ale pre istotu som im poslal maila co to je za oznacenie, ci to ma aspon lebsie pamate alebo co, ked je to ULTRA. BTW s tym 128bit - vsak aj PRO maju 128bit, len tie s PCB9700 mali 256bit...
Hej, vsetky 9500pro su na 128bit PCBcku, ale existuju (aj ked dnes uz na ne tazsie narazit) 9500ky s 256bit PCBckom (ako si hovoril). Chcel som len povedat, ze sa to nebude dat modnut na 9700ku... nic viac.Citace:
Původně odeslal andux
Vsak teraz uz ani nepocitam s tym, ze by som zohnal nejaku 9500, ktora by sa dala prerobit na 9700 :-(
podla toho, co som videl je to asi 256bit...
wuuduu: A kde si ju videl na nete alebo nazivo?
Staci umet cist bazar :roll: :idea:Citace:
Původně odeslal andux
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=32073
Ne ze bych potreboval delat si reklamu, jenom me dostava, jak vsichni brecej ze se uz nedaj sehnat...
BTW jenom OT - co je to vlastne za znacku ten Power Color ???
(ano, pouzil jsem funkci Hledat - ale nic mi z toho nevypliva...napr. srovnani s GigaByte, Sapphire,...)
Cece je to trosku neznama znacka, prodavaj to v Proce, ja do ni sel a sem celkem spokojenej. Na prvni pohled pekna krabice, vevnitr vse co potrebujes (CD-drivery,CD-hry, tištěný manuál,stručný popis instalace (!česky!), redukce S-Video-cinch, DVI-VGA) a ma docela peknej OC bez modifikace (375/606 max), vykon taky slusnej, stejne jako kazdej dobrej radeon :-) 4032 3DMark03 patch 330 pri default na sestave v podpisu :-)Citace:
Původně odeslal Lukas L.
Nazivo, obal v predajni, kartu som nevidel...Citace:
Původně odeslal andux
Rozmyslam, ze do nej pojdem. Ak je to 256bit a pojde prerobit na 9700, tak je to super. Ale poxybujem, ze pojde prerobit - najlepsie by bolo, keby ju uz mal niekto odskusanu alebo keby mi ju v libre testli a az potom ju zoberem... ;D
Nenapsal ti to snad jasne ze je testuje pak prodava za cenu 6345kc s dph se zarukou r9500 aka 9700 odzkousene.Citace:
Původně odeslal andux
honzAK: Ja som myslel tu Powercolor z Libry :idea:
Jo.... v Libre si nekdy delaji srandu s pojmenovanim, takze bacha na to
Ale maldovi sa podarilo ju prerobit na R9500PRO tak aspon nieco pozotivne :) Aspon by ju trebalo vidiet a by sa dalo aspon odhadnut ci by sa dal prerobit na R9700 alebo nie.
Ja mam tiez Powercolor R9500 128MB, oznacenie R95V-C3L. Je to 128bit, dalsie 4 pipeliny su vadne (sachovnica v obraze). Ale kupil som to za cca. 4200,-SK s DPH vo vypredaji, pamate su Hynix 3,6ns, a da sa celkom dobre taktovat (275/270@374/310-322 - s vylapovanym orig. chladicom). Takze 8-)
:oops: ahaCitace:
Původně odeslal andux
Ako sa ten chladic dava dole lahko/tazko je prilepeny, je tam pasta alebo len ta zuvacka ? Mne to nad 350/283 robi chyby uzCitace:
Původně odeslal Laci
Chladic je prichiteny plastovymi drziakmi, bolo tam nieco medzi pastou a zuvackou, ten chladic mal docela krivy spodok.
Kolega si ju kupil v libre minuly piatok a je to 256bit a ma vsetkych 8 pipelines funkcnych. Jediny problem tej karty su 3,6ns Infineony.Citace:
Původně odeslal andux
Co je fakt skoda lebo tie pamete sa fakt uz ovela pretocit nedaju !!Citace:
Původně odeslal TimeLord
ale za tu cenu.. oplati sa
...som prekvapeny ze je 256bitova :o zeby som vymenil grafarnu ??? :D
jasne ze je, ked to ma napisane na krabici, kua... jak som rikal.
...OKa, OKa :wink: sa tolko nerozculuj 8-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Tak aj ja velmi uvazujem za taku cenu 5700Sk aj s DPH mat 256bitovu R9500 a zo stastim aj 8pipelines. Este to trosku nataktit hov tie pamete fakt uz vela nedaju, ale mas stoho pekny R9700 :) Fakt ma to laka :)
a nevite kde by se na internetu dala sehnat v CR jestli jo tak za nakou slusnou cenu bych ji bral hned. je to moc dulezite!
ma ju uz niekto doma?????????
na stranke vyrobcku je pod danym oznacenim karta ktora je
256bit
a ma 8 pipelinou
pls rychlo piste pretoze davat skoro 8000 sk za herculesa 9600Pro je pre mna naozaj dost
Kedy si bol naposledy u ocneho ? :-)Citace:
Původně odeslal Loki12
to ako kvoli tomu ze som to zle precital na stranke alebo preto ze som pisal velkym fontom??Citace:
Původně odeslal TimeLord
stranku som cital asi 5-krat
btw: este jedna ves PCB to NEMA L-shape ale normalne
a velky font? aspon je to vidno :idea:
mam s tej karty uplne chorobu celu noc sa mi o tom snivalo bud som si kupil R9600Pro od Connect3D za 6090,- a kazdy mi potom hovoril ze som blbec pretoze som mal ist do tej R9500Ultra a zase ked som si kupil R9500Ultra tak mi potom kazdy nadaval ze som kupil blbost pretoze je to karta ktora sa neda prerobit a mala este horsie benchmarky ako R9600np
proste uplna nakupna NOCNA MORA z ATI-steet
To koli tomu ze si prehliadol ako som pisal ze si ju kupil v piatok moj kolega v libre a videl som ju na vlastne oci takze je to 256 bit, podarilo sa SW 8 pipelines a pamate ma samozrejme do L kedze je to 256bit infineon 3,6Citace:
Původně odeslal Loki12
OK tak hovoris ze jedine co tej karte sa da vytykat infineon3,6???Citace:
Původně odeslal TimeLord
ale MUSIM SW otvorit tie dalsie 4 pipe??
uz mam s toho uplny chaos tak na stranke je normalny tvar PCB ale tvrdia ze ma 8 pipe
v skutocnosti je to L-shape so 4 pipe
kurwaaaa
opytam sa ta mam ist do tejto z libry alebo do toho R9600pro z BGS (connect3d)
Tak sa aspon skus ist pozriet do tej Libry ze ci ma fakt pamete do L a ked hej ta ju ber !! Dalsie 4pipe zo stastim nejak rozbehas :)
teraz vyzeram ako ten tvoj avatar :DCitace:
Původně odeslal cox
se.rem na to idem to R9500ultra
uz sa na to mozem cele vytoto
aj tak to bude lepsie nez to co mam
este jedna vec
myslite ze HL si na mojej zostave s tamtou kartickou pri takom 1024/768 na nejakych medium det zagamesujem???
viem ze oficialne benchce neboli ale aky mate nazor
Kludne ich mozes aj hardwarovo :-P keby si ju dostal uz s 8 pipelinami tak kupujes R9700 ne ?Citace:
Původně odeslal Loki12
ved to sa mi nezdaCitace:
Původně odeslal TimeLord
a najlepsie je na tom to ze v cenniku libry je napisane ze je to len 128bit
cez aby to parom vzal
http://www.powercolor.com.tw/page2/p...&sn=33&temp1=7
Model
RADEON 9500 128MB
(R95V-C3L)
Chipset
* RADEON 95O0
Support Memory/bandwidth
* 128MB DDR SDRAM
* 256 bit
Connectors
* VGA
* TV-out (S-Video connector)
* DVI Connector
RADEON 9500 Chipset Features
Fast 3D gaming performance
* Up to 256Bit DDR memory interface provides end users with fast graphics performance
* 8-pixel pipeline architecture cuts rendering time in half when compared to any competing product
* Supports the new AGP 8X standard, providing a high-speed link between the graphics board and the rest of the PC (2.0 GB/sec)
Highest level of realism
* Provides full support for Microsoft® DirectX® 9.0 and the latest OpenGL® functionality
* SMARTSHADER™ 2.0 technology allows users to experience complex, movie-quality effects in next-generation 3D games and applications
* SMOOTHVISION™ 2.0 technology enhances image quality by removing jagged edges and bringing out fine texture detail, without compromising performance
* 128-bit floating-point color precision allows for a greater range of colors and brightness
Breakthrough video features
* ATI's latest FULLSTREAM™ technology removes blocky artifacts from streaming Internet video and provides sharper image quality
* Unique VIDEOSHADER™ engine uses programmable pixel shaders to accelerate video processing and provide better-looking visuals
LIBRA
GK128PCR950U 24 Powercolor R95V-C3L, ATI Radeon 9500 Ultra, 128MB 128-bit DDR 3,6 nsec, core/memory 325/400 MHz, Dual Display (CRT + DVI-I), TV-out, AGP*8, DirectX 9.0 4 780,--
TAK A TERAZ BUDME ....
Nikdy never tomu, co je napisane v cennikoch... tam sa daju najst obcas take perly ;D. Ked TimeLord povedal, ze jeho kolega "vyfasoval" 256bit verziu, tak s trochou stastia mozes aj Ty, no nie? Ak ju zoberies, daj potom vediet ako si dopadol... :-)Citace:
Původně odeslal Loki12
Citace:
Původně odeslal sisi
Ten PowerColor by mel mit pameti na 550, 256bit a 8 pipeline, tak je to na strankach vyrobce. Ma mi jich dojit 10ks, tak potestuju :) za 5200 s DPH, co byste chteli :)
NEMA TO 8 PIXEL PIPELINES!!! JE TO R9500 NON PRO
Citace:
Původně odeslal TimeLord
NON PRO by nemel mit ani 256bit pameti a nektere je maji, zalezi na vyrobci
Ok, tak to napisem pomalsie :-)Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Keby to malo od vyrobcu 8 pipelines tak je treba zmenit spodny bit aby sa chip hlasil ako 0x4E44 a tym padom mas R9700 takze sa to nemoze predavat ako R9500 kedze je to na PCB R9700.
R9500 NON PRO moze mat bud 128 alebo 256 bitove pamate podla pouziteho PCB ale VZDY bude mat len 4 pixel pipelines.
JJ je to tak. A uz len zalezi natom ci sa ti tych dalsich 4pipe podari rozbehat :wink: Ked hej tak mas R9700 :) Ale inak fakt to bude asi celkom dobra kupa !!
Na fotce nejsou paměti do ,,L,, čert aby se v tom vyznal :roll:Citace:
Původně odeslal TimeLord
To zní logicky jenom mě prosím tě řekni proč tam ten výrobce těch 8 pipelines uvádí?Ahoj jfkCitace:
Původně odeslal TimeLord
Tak jsem si tu kartu předběžně objednal od pana Radima Štěpance tak jsem napnut zda ta karta půjde modnout na 9700. Pokud již někdo tuto kartu vlastní zkoušel ji modnout na 9700? Ukazuje se v Riva tuneru, že je to opravdu 256 bit a 8 pipelines? Jaký to má výkon v 3dmarku03? Jsou tu nezodpovězené otázky, které zjistíme až to někdo otestuje. Jinak tady je link o kartě,ale je to rumunsky nebo co.http://www.price.ro/preturi.php?op=videocard&artid=401 pokud jsem to dobře pochopil rumunsky moc neumím :lol: tak tato karta šla předělat na Radeon 9700pro.
ahoj jfk
niekto tu ju tu uz kupil ale nepodarilo sa mu rozbehat dalsie 4 pipe (ma len 4 aktivne, 4 boli vadne) - predal ju
takze tu je otazka
R9600Pro 128DDR R96 -C3G 4760,-
R9500Ultra128DDR R95V-C3L 4780,-
co bude mensie zlo???
s R9600Pro "EZ" nepojde prerobit
R9500 Ultra - pojde mozno prerobit
ale co bude lepsie mat
R9500 kde to je 325/400
R9600 kde to je 400/400
?????
Tak ci tak by som siel do tej R9500 !! Pretoze R9600PRO je sice vykonejsia ako R9500 np ale ked ma R9500np 256bit a este ktomu je tam moznost otvorit dalsie 4pipe tak je to jednoznacna volba !! A R9600PRO uz nanic neprerobis !!
dakujem
uz mi ju kupuju tak som zvedavy
A pokud se podaří zprovoznit těch 8 pipelines tak máš Radon 9700 za 5200,-- což je bomba.ahoj jfkCitace:
Původně odeslal cox
a pokud se ti to nepodaří tak si myslím že je lepši r9600pro, protože těch 256bit na pametech využiješ jen u velkých rozlišení (náročné hry),kde ovšem nebude stačit výkon VPU, nebo na méně náročné hry kde ti to bude jedno, ten r9600 VPU mu pude taktit daleko líp a jelíp optimaliyované, stačí když se koukneš co zvedá výkon, jestli takt čipu, či takt pamětí, ty 256bit budou mít 2x větší propustnost...ale podle mne to k ničemu nebude..
PRUUUUUSER jak svina
R9500Ultra nemaju a uz asi nebudu
doriti
takze mam na vyber
R9600Pro "EZ" R96-C3G 400/400 - powercolor 4760,-
R9600Pro R96A-C3N 400/700 - connect3D 6090,-
ktoruuuuuuuu dop...ele
je to oje...b ako svina
R9600 Pro "EZ" nieje R9600Pro ale LEN R9600
ale preco tam pisu to PRO mi je fakt zahadou
svine ojebavaju
Nic v zlom ale trosku brzdi :wink: :idea:
A ked nemaju tu PC R9500 tak zober nieco ine. A ta R9600 ako PRO bolo jasne ze PRO nieje, pretoze R9600PRO za 4700Sk heehee to fakt nieje mozne 8-) Ako surne ju potrebujes ? Ja by som ti mohol zajtra zavolat do Kosickej Libry ci ju nahodou nemaju tu, aj ked pochybujem, a potom by som ti ju mohol poslat. Co ty nato ?
Nemaju ju ani v PC Avion? Lebo tych +10+20% navyse orpoti VOC stoji za to, orpoti R9600 XYCitace:
Původně odeslal Loki12
To je zajímavé to jsem nevěděl zase jsem o něco chytřejší. Díky jfkCitace:
Původně odeslal MARA.T
Asi bol webmaster lenivy a prekopiroval tam popis s R9500Pro bez toho aby to zeditoval.Citace:
Původně odeslal jfk
To si pak firma koleduje, že zákazníci zakoupené karty budou vracet z důvodu, že neodpovídají parametry se skutečností. Ahoj jfkCitace:
Původně odeslal TimeLord
Si trosku vedla alebo si si pomylil 256bit zbernicu s velkostou pamate.Citace:
Původně odeslal MARA.T
256bit oproti 128 bit sa ti prejavi VZDY, dokonca aj pri presune okna na pracovnej ploche :-)
Vzdy tam mas napisane ze hardwarove konfiguracie sa mozu menit bez oznamenia zakaznikovi, taka pravnicka formulka :-)Citace:
Původně odeslal jfk
No fujtabl praktiky. U solidního prodejce třeba czech computers v případě nesouladu parametrů oproti skutečnosti by firma vrátila peníze. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal TimeLord
2Timelord. OK, nechám si klidně poradit, ukaž mi test kde je r9500 256bit 272/275 v porovnání s r9600pro 128bit 400/300 a jasne vede...protože to je potom 550x256..atd. nebo 600x128..atd..a podle me je to skoro dvakrát větší propustnosti ve prospěch r9500 256b , to nám dělá 183,3333%, ku 275 vs 400 ,tj. 145,454545% pro VPUr9600pro,Takže to schrneme...r9500 256b má o 83,333% větší výkon na pamětech(propustnost), a r9600pro má o 45,45% větší výkon VPU (+optimalizace), pokud by opravdu až tam moc záleželo na výkonu(propustnosti) pamětí tak r9500 256bit strčí r9600pro do kapsi i se čtyřmi pipe-line......a tak mi ukaž kde...chci vidět testy a důkazi..he?
a co tady: http://www.proca.cz/katalog_zbozi/eu/katalog.html nema pameti do L tak co mam delat ,to ten powercolor delal s pametma do L i s normalnima. A nevite kde jinde se v CR da sehnat ta 256bit , obednavat nekde ze slovenska se mi nechce kvuli reklamaci. Diky :wink:
Ziadny test ti neukazem, pretoze oficialne R9500 ma len 128bit membus. ale porovnat si priepustnost pamati mozes hocikde ked zoberies ze R9500Pro a R9700 non pro maju rovnako 8 pixel pipelines a rovnaky takt na GPU a RAM, rozdiel je len v tom ze R9500Pro ma 128bit membus a R9700 ma 256bit.Citace:
Původně odeslal MARA.T
Věděl bych o jednom obchodníkovi, který by měl mít Powercolr 9500 Ultra 256 bit skladem a je i ochoten je otestovat zda půjdou modnout na 9700. Zde je adresa kde tuto kartu objednat http://www.rsc-computers.cz. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Q
2TimeLord: no to se nehádám,ale tvrdím že u karet s malím výkonem VPU je ti to nanic, protože to využiješ tak v 1600/1200 8AA apd, j(o tak u pametí na 200MHy bzch to uvítal...), jistě mi dáš zapravdu že r9500pro a r9700 jsou na tom stejne pokud je netestuješ v 1600/1200 s AF a AA
Prepac ale nedam ti v tom za pravdu :-) Zalezi na tovm v com, len vo velmi malo veciach sa daju porovnavat.Citace:
Původně odeslal MARA.T
http://www6.tomshardware.com/graphic...charts-02.html
Dnes akurat vysiel novy cennik libry a ta powercolorka je stale v cenniku... Zeby ju mali znova :?:
Skuor by som povedal ze ju este maju v niektorych ich pobockach. Mozno !Citace:
Původně odeslal andux
Jenže nikdo Vám nezaručí, že Vám prodají zrovna tu co půjde předělat kdo se však snaží sežene i kartu, která jde modnout na 9700.ahoj jfkCitace:
Původně odeslal cox
jj me dneska uz jedna od neho prisla a na 9700 vali v pohode. jeste trochu takt a bude to cool :smoke: ale rikal ze uz jich ma jen poslednich 8 a asi uz nebudou :-(Citace:
Původně odeslal jfk
Já mám Powercolor 9500 Ultra 256 bit,8 pip.,memory 3,6 ns a jedu na 383/280/paměti již nejdou jádro by ještě šlo. Na Amd Athlon xp 1700+/2400+ 4980 bodíku v 3dmarku03/s omega ovladači, s catalysty o 300 méně?/ karta od Radima Štěpánce thx. ahoj jfk
Hmm ale ten to asi na Slovensko posielat nebude co ??
a kde ze ten Radim Stepanec je ,na ty strance rsc-computers me to hodi na jinou stranku tak kde to presne je?
Citace:
Původně odeslal Q
uz to jede,providerovi vypadl server