Zajimalo by mě,jak si povede tento kousek.
http://www.digital-daily.com/motherb...late=print.htm
Nemá ho už někdo z vás?
Printable View
Zajimalo by mě,jak si povede tento kousek.
http://www.digital-daily.com/motherb...late=print.htm
Nemá ho už někdo z vás?
Ja:) KT6 delta LSR
Nevímjestli koupit KT600 od EpoXu,MSI nebo Gigabyte? (musí mít fireware)
MSI je trosku drazsi nez ostatni. S firewirem stoji cca 3700-3800kc.
Moje se lisi oproti full verzi(ta ktera je ve vsech recenzich), pasivnim chladicem na NB, lacine "kulate" kabely(poze slozene v sitovine). Samozrejme chybi oficialni veci jako PATA raid,FireWire a pod.
Bios je totozny, cili voltiku je k dispozici az az.
Zatim jsem s ni spokojen, jede bez problemu na 200Mhz. Mam k ni 350W Fortron a nepiska.
EpoX je o něco levnější a taky mám větší důvěru v EpoX než v MSI :?
Zajimal by mě ten EpoX,jak si vede.
Tak o tom tady toho můžeš vyčíst celkem fůru :!:
Pokud nepotřebuješ firewire a IDE RAID a chceš epox, ber 8KRA2I, jinak 8KRA2+...
Včera jsem koupil EPOX 8KRA2+. Ještě ho nemám v compu,ale s výbavou jsem zklamaný. Snad s výkonem a stabilitou to bude lepší. GIGABYTE nebrat na OC nic moc, ale ta stabilita a výbava jsou super.MSI jsem měl strach jít, ale ty KT600 Delty jsou excelent. Přesto jsem radši vybral EPOX.
Nevíte, kde se dá koupit ten zadní bracket s tím digitálním výstupem na zvuk + dalšíma analogovejma konektorama ?Citace:
Původně odeslal Dusan
Treba na www.axes.cz za 150 KcCitace:
Původně odeslal Jurman
Objevil jsem jednu chybku na krase: Pri nastaveni Dram na FAST je vse OK, dale tam jsou volby TURBO a ULTRA. Ovsem pri nich se ve windovsech na svetlych obrazovkach jednou za cca 5min vypne a pak hned zas zapne monitor, jako kdyz se vypina do standby rezimu. S takovou chybou jsem se dosud nikde nesetkal tak doufam ze to vyresi noevy BIOS, pac o tehle polozce neni v manualu ani slovo.
Líbí se mi ten EpoX a aňi mi nevadí,že má tak "chudou" výbavu.Požaduji pouze fireware a to naštěstí má :-)
MSi je dražší a taky u mě ještě převládá ta nedůvěra :wink:
To máš na mysli EpoX nebo MSI?Citace:
Původně odeslal PhoB
Mam na mysli to co vlastnim = MSICitace:
Původně odeslal Katoo
to phob:kolik jsi dal s tou deskou max CPU??Docela by me to zajimalo taky hodlam koupit neco takovyho a mas taky stejnou serii procesoru.
Citace:
Původně odeslal Fleak
Spíš by mě zajimalo,na kolik max. FSB to jede stabilně atd...
Tak panackove, sem zdimal pameti a daj 416Mhz (208mhz) CL2,5-3-2-7-1T bez zvyseni napeti.
CPU budu drazdit az bude kompletni vodnas, zatim je to v podpisu.
V alfě budou mít to MSI tento nebo příští týden,ale pořád se nevím rozhodnout mezi EpoX/MSI :?
Tady vahas jo to se teda divim. Ja mam s MSI jen spatne zkusenosti.. Stavim jedine na Epoxech a nikdy si teda nikdy nestezval vsichni byli spis naopak udiveny co ta deska umi a jak jede bez probemu.Citace:
Původně odeslal Katoo
njn,ale člověk pořád váhá a taky mi jeden kolega to MSI doporučuje a v hodně testech skončila před EpoXem,sice díky výbavě :?
Jeste dalsi poznatky:
Ta mrcha se pri 1.zapnuti rano sice nastartuje=monitor chytne signal ,ale potom zase zhasne. Staci to resnout a jede OK....je to trochu neprijemny.....novy BIOS?
Slabý zdroj to asi není co :?Citace:
Původně odeslal PhoB
že by Epox syndrom ;D
Zdroj je v podpisu, takze urcite ne. Kamos mel K7Tpro2a a jemu nenabihala vubec,vyresilo se to polozkou v biosu, ze se PC bude zapinat zapnutim zasuvky,tedy ne pres cudlik na case. Ani vymena zdroje z 200W na 300W nepomohla.Citace:
Původně odeslal Katoo
Copak, Epox dela taky neco podobneho?
Chci si kupovat novou desku, váhám právě mezi touhle MSI a Epoxem. Nemám moc zkušeností s deskama, ale co je špatného na MSIčkách když je dost lidí moc nechválí?
Zkus si to tady trošku pročíst :-)Citace:
Původně odeslal vitosek
Měl jsi už někdy MSI?
Srovnam ti to takhle aby jsi mel jasnoCitace:
Původně odeslal vitosek
MSI = SUPERB ( na poboureni Dušana mením srovnani MSI ke znacce SKODA SUPERB )
EPOX = MERCEDES S600 BY AMG
Ja jsem mel tu cest mis v ruce sestavy s MSI deskama a nemam s nima zadny dobry zkusenosti snad jen gf2 pro od MSI byla dobra ci tnt2 m64 ale MB zadnej
Kup si Epox 8kra2+ a nikdy si nekoupis nic jinyho nez EPOX.
ja mam mSI a nicmoc
kamoši maj taky a ....mno ta moje je na tom ještě docela dobře oproti nim
K7T turbo (KT133A), byla vyborna deska .... :-))) Prvni a posledni ...
Citace:
Původně odeslal honzAK
:lol: tak tebe asi nikdo nepresvedci ze tahle MSI je dobra....
K tomu srovnani, kdyz bych to vzal podle testu, tak to musi byt hodne naslapla felicie kdyz predjede medoura, navic nabusenyho. :-)
ta felda na první pohled dobrýýý,ale když si trošku zvykneš,už budeš chtít toho Mercedesa ;D ;D
to si pvypravaj.ja som teraz kupil MSI kt6 a nikdy som sokojnejsi nebol.EPOX nech sa schova do najhlbsej diery a vylezie ked urobi nieco co sa moze apon rovnat MSI.co tak si pozriet nejake testy hmmm?Citace:
Původně odeslal honzAK
nech si svoje MSI ja si necham EPOX to ze je v testech o 0.01 neco rychlejsi mi fakt nevadi ja potrebuju bezproblemvou desku, stabilni s moznostmni nastavit co nejvice veci a to o cem sem mluvil je EPOX...... ( nerikam ze MSI neni ale jeji desky me nepresvedcili do ted ) Nehlede na to testy jsou zcel only informativni a kdyz stejne pobezim na jiny frekvenci a odladeny to budu mit tak dosahnu vetsiho vykonu ve finale nezli nejaky MSI ktery na vysokym fsb nerozjedu.Citace:
Původně odeslal Dušan
Kdyby jsi se vyznal v HW tak takovouhle vec by jsi neplacnul ze by se mel epox schovat do diry, MSI je firma ktera se vysvihla jen diky reklame kterou na ni delali jen se podivej kolik desek MSI si koupily lamy ktery se nevyznaly v kompech a to jen proto ze prodejci se chtej zbavit toho nejhorsiho co maj ve skldech. ( tohle ber s rezervou ale je to tak )
Jinak kdyby se udelall hlasovani tak na plny care zvitezi epox takze neni o cem diskutovat.
Katoo: napsal jsi to pekne....
Nema cenu se hadat, ale mas pravdu. MSI ma krasny obal, to je vse. Rychlejsi taky neni, kdyz se obe desky poradne nastavy, je na tom EPoX lip, staci se jen rozhlednout po recenzich .....
Ale hlavne, pokud jde o spolehlivost, jsme nekde uplne jinde .....
ja mam 3 desku od MSi a jsem naprosto spokojen jede stabilně a bezproblémů. Asi dobrej kus :lol:Citace:
Původně odeslal honzAK
2svaca:PLS napis sem link, na kterym je po nastaveni EpoX lepsi nez MSICitace:
Původně odeslal svaca
Nevim jak hodnostis spolehlivost? Pokud myslis znacku MSI celkove, tak mozna.. Ale tento kus bych nejak nekomentoval.. Ikdyz moje Ultra je spolehlivejsi vic nez dost :wink:
2honzAK: MSI zvlada vetsi stabilni FSB nez EpoX :wink:
no asi moc do debaty neprispeju, ale od te doby co mam epox jsem si na ten OC komfort tak nejak zvykl (a to mam v podstate nejslabsi model), takze bych si uz jinou sdesku asi nekoupil....
Mam stejnej problem, akorat s MSI :wink:Citace:
Původně odeslal Chocen
Jak to muzes rict? Tys si je porovnaval?Citace:
Původně odeslal svaca
Jinak ja si tohle MSI nevybral, pres dlouhou reklamaci se ke me dostalo a to hlavne z toho duvodu ze jsem potreboval desku ve ktere mi budou chodit moje PC400 pameti. Tenhle typ mel jako zatim jedina KT600 deska psana v certifikaci Nanya moduly pro 1. i 2. slot a navic prodejce mi rekl ze se mi za MSI zaruci....kdyz jsem nahodil Epox, rekl ze smin nema zadne zkusenosti(neprodava) takze mi ji neobjedna, jedine na risk.
Prosim, nesrovnavejte ciste prumernej pametovej radic MSI, s EPoXackym, nebo Abitackym, prosim, nedelejte to. MSI na to proste nema. Projde mi rukama tuny pameti a tuny desek (Prevazne MSI a EPoX) a opravdu neni co srovnavat. Ukoncime to. Proste si verte svemu MSI a ja EPoXu a je hotovo.
To, ze EPoX do CR dovazi jedna firma a neni tu moc znamy, za to nemuzu. To, ze v imbecilnich a ciste lzivych casopisech (Computer, PC world) pisou o MSI lzi, protoze to ma snad koupeny, to me nezajima.
Dale, na VR-zone jsem si psal s tim borcem co psal tu recenzi na KT600 a nemel to poradne nastaveny.
Dale se mrknete sem:
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=32637
A pak treba sem, kde vykon MSI=EPOX a to taky neni poradne nastavenej.
http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=254
Ja jsem je primo neporovnaval, ale vykonejsi reseni pro me znamena i to, ze kdyz vezmu hrozne pameti Elixir PC 400 CL3 a strcim je do MSI na SPD, tak to pada jak svestky, tak to strcim do EPoXu a je po problemu.
Moje OCZ maji SPD CL2-3-6-3-2T Tak jak mi bezi na EPoXu, tak mi nebezi nikde, dokonce ani na Abitech. Jo a mam dva kusy. Na KT333 od EPoXu mi bezeli jeste lip.
Dalsi humus jmenem VM PC 333 v KT4Ultra nebezi vubec a KT6 Delta, zalezi na kuse. Uz jsem prodal 5x 8KRA2+ a zadny problem, vzdy nastavim casovani na SPD a jede to. KT6 Delta je taky v pohode (tak 30 ks prodano), ale musim nastavovat casovani rucne.
Ale posledni vec, ktera me nejvic desi, je ta, ze vydim nove desky MSI s popraskanejma kondikama, to me nejvic desi, snad se mi nezacnou vracet. Nedavno byla doba, kdy jsme radsi misto KT333 MSI prodavali KT333 liteon. Ano Liteon ma horsi vybavu a vykon, ale aspon s tim nejsou problemy.
Hmm, mozna ses manualne zrucnej (umis to asi se sroubovakem, kdyz uz si postavil tolik compu - to ale dnes dokaze kazdej patau), ale o HW toho asi moc nevis, kdyz jsi napsal takovouhle kravinu!! Odkdy dela MSI pametovy radice? Slysels nekdy neco o chipsetu?Citace:
Původně odeslal svaca
Hmm, tak tohoto jsem se chtel vyvarovat.
Vidim, ze to nema cenu......
Myslis, ze jsem tak blbej ????
Samorzejme, ze pametovy radic je soucast cipsetu, tady VIA, ale jde o to, kdo a jak si ho upravy (treba BIOSem), atd. To snad nemusime rozebirat, ne ?
Něco přihodím. Nikdy nevěřte recenzím v časopisech. Vím moc dobře jak to chodí, ale nechci to rozebírat (slíbil jsem to).
Navíc to, že má MSI v testech větší výkon je také dáno tím, že automaticky nastaví malinko vyšší frekvenci FSB (např. místo 133 dá 134,5), což se vám na celkové frekvenci procesoru projeví a hodí to potom o 2 procenta vyšší výkon v paměťové propustnosti. To ale o kvalitě desky nic neřekne. Je to jen papírově lepší. Když se k tomu přidají recenzenti z časopisů, stojí to za to.
Kvalitních desek (firem) je několik, ale MSI mezi nimi určitě chybí.
Tak to je IMHO pekna blbost. ;D Spravuju 4 PC s deskama od MSI (kazda je jina) a zadnej problem. To, ze nekomu dela deska problem pri pretaktovani je jeho problem - bezi komponenty mimo jejich specifikace. MSI se nikdy nekasalo, ze dela OC skvosty, zato dela desky, ktery jsou stabilni. Jestli nekdo chtel neco na poradny OC a koupil si majkrostara, tak si mel vybrat jinak.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Vetsina lidi, ktery tu na MSI nadavaj jen slysela, ze jsou spatny, pripadne mela jednu spatnou desku a od ty doby uz znacce neveri.
Co se tyce pameti - tak MSI uvadi u desek kompatibilni pameti - kdyz nekdo pouzije jiny, tak je to jeho risk a nadavat v pripade nekompatibility na vyrobce desky je podle mne stupi.dita.
BTW co tu ctu, tak ma spousta problemu i (L)Epox, A(U)SUS atd. ;D
to neni divu, kdyz vsichni tyhle desky vali na hranici prvozuschopnosti :wink: - zalezi ovsem na tom, kde ta hranice je, ze ano...
MSI ma jednu z nejvetsich poruchovosti. Vetsi nez ECS.
Psal jsem tady, ze jsem DISTRIBUTOR MSI !!!! Delam to pres 3 roky !
Mel bych MSI chvalit, ale nejde to.
Meli jsme a mame s nima problemy, pokud potrebuju poradny pocitac na praci (video, grafika, DTP a tak) - tak zakaznikovi vzdy stavim na EPoXu, Abitu, Gigabyte, Solteku .... ale ne na MSI.
Chteli jsme i prestat distribuovat desky MSI, ale byla po nich porad poptavka a a drive firmy jako Abit, EPoX, Gigabyte, byly v jiny cenovy relaci.
Dale, zminka o neserioznich testech v barevnich casopisech je taky naprosta pravdu.
Ja proste vim jen jedno. MSI ma vetsi poruchovost a v pohode muzete narazit na hodne spatny kusy ......
Pravda je, ze s KT6 Deltou jsem zatim problemy nemel, zadny... ale uvidim az co cas ....
Kdyz se clovek podiva po prispevcich na cizich forech, tak je tam nejvice veci od Asus, Abit, EPoX, Gigabyte ....
proste presne tak, jak je prodej v kusech.....
Logicky tam chybi ECS (druhy nejvetsi vyrobce) - nebot, co chcete ladit na ECS ?
Dalsi pravda je, ze vetsina desek bezi na hranici vykonu, pak problemy musi byt.
A taky bych rozlisoval VIA a nForce. Nebot nForce2 je proste stale nekompaktibilni humus, co jen prinasi problemy ......
Nema cenu se dohadovat, co je lepsi a co je horsi, pro nas pro vsechny je lepsi kdyz budeme psat jenom o problemech, co mame, abychom se nekam dostali ......
A ja uz jsem psal nekolikrat, proc jsem skepticky k MSI, jakyma vsema problemama jsem musel projit, atd ... A EPoX a Abit me zatim nezklamal, az zklame, tak hnedka informuju .... :-)))
Jo s tim o nForce se s tebou rozhodne shodnu dokonce i v tom, ze MSI nepatri mezi ty nej a mozna(asi urcite) je hodne poruchova, ale tenhle thread je o desce MSI KT6 Delta :wink: Tohle co jsi psal je napsno uz v threadu o VIA KT600 chipsetech :roll:
Kdyz ja se vzdycky necham unest ......
....radsu se jdu projit se psem ...
Mam prave verziu s firewirem a mam problem nainstalovat win XP vzdy mi po nakopirovani systemu a po restarte vypise ze cd nieje v mechanike pricom odtial kopiroval predtym subory.Citace:
Původně odeslal PhoB
Cus, ja nevim jak vy ale pokud dany komponent nemam doma nevidim na vlastni oci, nebo nectu solidni zdroje tak nedelam zadny zavery typu "nforce2 na h*vno,je to spatny "atp... kazdopadne msi kt6 delta ma kamos a vim o spatnym mereni teploty (proste to ukazuje o desitku vic)... nejlepsi volba je Epox 8kra2+ kamos ma a jede!!!
Pokud vim, tak XP po prvnim restartu jiz CD nechtej :arrow: musis mit neco blbe v BIOSu. Ja je naistaloval bezproblemu.Citace:
Původně odeslal Pirat
Je tam nejaka chyba prehodil som disky na secondary cd-rw a dvd na primary a uz vsetko maka ako ma. Inak po nakopirovani suborov sa restartne a potom chce po tebe zas cd a z neho taha a instaluje. az pokial sa ti neobjavi prve spustenie winXP taq potrebujes cd.Citace:
Původně odeslal PhoB
Dufam ze pri paleni mi nebude odpalovat CD este to musim skusit ak to bude OK taq je to celkom dobre riesenie. Idem spat bru noc :)
Taq som to testol vsetko bezi ako ma :)
MSi by byli super tahle taky co se tyce vybavy stability apretaktovani ale ta mocha ze an nich neco obcas bouchne nebo jen tak umrou je blba koupil jsme si ji kt6- delta FISR a zatim jsem s ni spokojenej je super ale jestli mi bouchne tak bouchnu i ja
Nemas ziaden z problemov co sa popisovali vyssie ? Napis aku mas zostavu. Inak objavil som dalsiu vec zda sa ako keby sa mi na 200 fbs nezapla delicka ale nemam to ako zistit mam to len zo sandry (neda sa jej verit) ta ukazuje 1/5, Vlink a AGP na 80MHZ a PCI na 40 Mhz neviem co si mam otom mysliet aida ukazuje tiez Vlink na 80 ale ostatne veci neukazuje vobec taq bud je chyba v biose alebo to tie softy citaju z dajakeho debilneho registra. Este 1 vec mam len 17 000 B v teste na disk. Uz by mohli konecne vydat novy bios kde pojde vsetko ako ma.Citace:
Původně odeslal Vlada
s tou delickou na 200+ musim souhlasit, taky se mi to nejak nelibi!
Tak už se někdo pochlubte, kdo jste si to MSIčko koupil, kam jste to s ní dotáhli...
Já bych začal, ale ono to zatím není k chlubení, spíš začínám mít strach , že jsem se zase nechal zblbnout a začínám přemýšlet , čímpak to asi je, že v tom testu na http://www.vr-zone.com/reviews/VIA/KT600/ dosáhli s KT6 Delta "stabilní" FSB nad 233, navíc se vším nastavením na max. Už jsem si pořídil i stejnou paměť (Kingstone433), jen toho stejného Bartona se mi nějak nechce...
Každopádně s nastavením System Performance (co tím vlastně nastavuju? - v manuálu o tom není ani fň) na Ultra se mi to nerozjede na 200 FSB VUBEC, stejně jako s Fast Command (další takové) na Ultra. Takže musím dát tyhle hodnoty o 1 horší a ještě musím snížit na tRC na 3, abych byl primestable aspoň do 203FSB a po zvýšení napětí V-linku na 2,8 do 205.Se System Performance na Fast pak odpovídajícně 210 a 219 FSB.
Výš už padá Sandra při benchmarku pam. propustnosti i když Prime třeba jede.
No trakze poznatky. Mam problemi s kolisajicim napeti viz muj thread. Jinak podle mně a zkoušením s dvěma jinejma deskama měří moc teplotu asi o 7 až 10 stupňu vic. Vetsina pameti v nich beha v pohode i sunty. NA zkousku FSB 200 potrebuju jinej procak jeste napisu jak to vypada.Jinak stabilita vyborna a pretaktovani taky
Typicky problem MSI .....
Muzes byt rad, ze Ti vubec nabehne na prvni pokus .....
Ja jsem pred tim varoval....
Snad u kazdeho chipsetu osazenem v MSI jsem se s tim setkal, nikdy se to nevyresilo, max. reklamaci .....
MAm MSI KT6 DELTAFISR ze zacatku se jevila super ale ted jsem zjistil ze napeti procaku si dela co chce. ZAclo to tim ze kdyz jsem mel nastavene treba 2V najel na 2 a po hodine klesl na 1.85. Tak jsem snizil takt a hodil tam 1.85 to se zdalo dobry ale druhej den mi komp spadnul pri unrealu a ja koukam proc a deska mi tam cpe 2.15 misto 1.85. tak jsem nastavil 1.6 najelo mi to na 1.85 druhej den zapnu je to 1.6 . nastavim auto coz je 1.75 najede na 1.6 po vypnuti a zapnuti najede normalne na 1.75. co stim muze to byt zdrojem nebo necim jinym? podle mně je to deksou. A asi je to na reklamaci.
Ja som zatial nepostrehol to kolisanie napatia budem sa nato musiet asi viac zamerat, ale PC mi nabehava az po 1 resete tusim to je radeonom.Citace:
Původně odeslal Vlada
Chcelo by to novy a odladeny bios ale uz cez mesiac na stranke MSI ani tuk. So starou KT3 Ultra som nemal taqe problemy.
Radeonem to nebude.....Citace:
Původně odeslal Pirat
Na novy poradny BIOS taky cekam.....
radeonem to nebude. Na novej bios se tesim taky doufam ze brzo bude. U napeti jsem po kratkem testovani zjistil ze pri prvni nastavenim a nabehu anstavi spravny napěti a po dalšich spuštění jiny ale to je už furt stejny takze to zas takovej problem neni. Ale jeste to musim otestovat jestli je to tak opravdu. PO vikendu napisu co to dela. Jinak jim to pobezim vyreklamovat jinak spokojenost.
Tak já mám desku viz v popisku a zatím s ní nemám problémy.
Asi to bude tím, že nejsem nějaký šílený overclocker. ;D
Zatím mi všechno jede na default, ale až s výkonem nebudu spokojený, tak to asi upeču. :lol: Procák mám v záruce a přes můstky mám nalepenou nějakou záruční nálepku. Tak MSI pro unoverclockery je myslím úplně dostačující, ale v opačném případě se asi fakt najdou lepší desky.
Tak dnes jsem instaloval kompo pro kolegu a teplota na cpu je dost ujetá .. Whisperrock IV . procak 1.7V při 10x200 .. a teplota ve woknech 65C .. při hře by ta teplota měla logicky jít nahorů,ale nejde, bios navíc ukazuje že větrák na cpu se netočí, přitom se točí, v té utilitě pro MSI we woknech to ukazuje otáčky správně,to jest 2500rpm .. I teplota v case 52C mi přijde ujetá, chladič na dotek určitě takovou teplotu nemá, takže až na to měření teploty fachá v pohodě .. s Herculesem R9800.
A cos to stavel, presne ???
mam tez MSI KT6 delta LSR a Brtona 2500+ s 1x512 kingstone CL 2.5 a zda se mi ze mam malo bodu v sandre jak CPU testech, tak v memorybrandwidth
muzete mi nekdo napsat vase vysledky bez OC ... diky
OS win XP
V Sandre 2003: RAM 3012/2830 MB/s CPU teď nevím, ale celkem to odpovídalo v porovnání s referenčními systémy. V PC Marku 2002: CPU (XP 1700+@10x200MHz) kolem 6100 bodů a RAM (DDR400 512MB Brand-chipy Samsung nastavení BIOS: Load Performance) kolem 4650bodů nepamatuji si to presně teď jsem v knihovně. Taky se mi zdá, že nic moc. A s FSB 200MHz se PC spustí, ale před náběhem Win XP se vypne monitor a vše naběhne až po HW resetu. Někdy náběh i na poprvé! Do nedávna jsem byl s MSI spokojen, asi to vyměním za Epox.
Tak tu delicku jsem snad vyresil, zkus si stahnout novou AIDA(-u) -ja meril v 3.85. A potom co jsem nadratoval piny tak, ze CPU ma jako default 166Mhz misto 133Mhz(tzv. L12 MOD) vysledkem je pri nastaveni FSB na 201(ten 1Mhz pro jistotu) ukazuje V-link 67Mhz.... 8-)Citace:
Původně odeslal Pirat
Mám malý problém. Pokud nechám v BIOSU SATA řadič na ENABLED, občas se dost dlouho detekují SATA disky (žádné tam nemám). Resp. ta dlouhá detekce probíhá pouze když PC zapnu, po restartech už to trvá jen chvilku. Čím to?
Zkusil jem to vyřešit vypnutím SATA řadiče v BIOSU, ale když najedu do WIN XP, napíše to "New IDE driver detected", pak WIn zamrznou a PC se samo restartne. Co to, k čertu, znamená???
Moje konfigurace:
MSI KT6 delta LSR
XP 2000+ @ 166x12 (kolem 2000 MHz) při 1,7V
Mosel 512 MB DDR400
Powercolor Ati R 9600 Pro
case Chieftec blue matrix 360W
jeste jeden problem na me sestave 3d Mark 2001 SE mi haze jen neco pres 15500 bodu
catalyst 3.7
hyperion 1.48
WIN XP
-------------------------------------------------------------------------------
Barton 2500@210x10, MSI KT6 Delta LSR, Kingstone 512 MB 400DDR 2.5-3-3-6,HERKULES 9800@9800 PRO, SB Audigy
Na kolik mas taktnutou tu grafiku?Me dava pri 390 core a 680mem asi 16400bodu.
BTW.Svuj popis si vytvoris v profilu.Viz horni modre zahlavi nahore :idea:
2Slusnak: pokud nemas SATA disky, tak je docela vhodne ten radic vypnout a je po problemu. Ja to samozrejme udelal hned pri vubec prvnim spusteni PC po slozeni a mam klid.
To PhoB:
Vždyť to jsem právě zkoušel :!:Citace:
Původně odeslal Slusnak
2 nex
mam ji na PRO hodnotach tj 380/340
ale co koukam po forech tak i na pretoceny 1700+ a 9500pro@9700 davaj pres 17000. a na tech nasicj kolem 19000
ps: dik za radu
2 nex
mam ji na PRO hodnotach tj 380/340
ale co koukam po forech tak i na pretoceny 1700+ a 9500pro@9700 davaj pres 17000. a na tech nasicj kolem 19000
ps: dik za radu
Mně to delá taky. Po krátkodobejch testech tipuju, že to dělá zapomenutý CDečko v CD-ROM. Jednou nastartuje s nim a pak když tam neni tak se ho snaží najít. (Nevim jestli to je ale pravda).Citace:
Původně odeslal Slusnak
Ja to pochopil tak, ze si ze zaplym SATA naistaloval Win a az po tom si SATA v biosu vypnul a Win ti pak nejedou. Tak jsem ti jen rikal, ze ja to vypnul jeste pred instalaci Win a zadny problem nemam. Tak sorry.Citace:
Původně odeslal Slusnak
To PhoB:
Aha, nevěnoval jsem pozornost tomu "...jeste pred instalaci Win...". Takže se omlouvám já.
Deska jke super uz jsou s ni vyreseni vsechny problemi i kolisavy napeti zato mohl slabej a smejdskej zdroj Jinak je super aspon vsechno co jsem zatim zkousel vykon a stabilita a vybaveni je seuper. jediny co me zacina pekne stvat je ze u MSI se asi uplne zasekli a uz pres dva mesice nevydali novej bios ani naky ovladace a myslim ze to neni jen u tyhle desky. ze na jeejich web uz asi mesic a pul podle mne nikdo nesahnul pekne me stvou u novy desky neudelat po dvou mesicich zadnej bios je fakt k n..
zdravim
lidi dobry zkuste poradit, nemuzu se dostat pres 149 FSB, zkousel sem zvedat vselijak mozne napeti jak na CPU tak pameti a nic, nasobic na 8 a nic, nevim jestli se neco jineho jeste meni v biosu, nenasel by se nekdo kdo by mi napsal jak nastavit bios aby jelo fsb na 200?
Zkus tam placnout hned 200 a urcite ti to pojede...Citace:
Původně odeslal Vita Balek
to jsem taky zkousel a jen to zamrzlo :-(
zkuste nekdo poradit jak nastavit bios nebo neco takovyho diky
Kdyz vymazes BIOS jumperem, tak by ti melo PC nabehnout na 11*133 (pripadne 11*100) ale pameti na 400....pokud tak bezi PC v pohode, tak zmen pouze v BIOSu FSB na 200 * neco (jak to CPU na 100% zvlada) a melo by to chodit.Citace:
děkuji tak uz se to povedlo :D
mam ještě jeden dotaz jestli tato deska umí dual paměti nebo ne?
Asi si to spatne nazval, nebo te zajima jestli v teto desce budou fungovat pameti urcene na dual channel. Fungovat samozrejme normalne.Citace:
To co si ale asi myslel: Dual channel zadna deska s KT600 chipsetem neumi. Ma pouze "vylepseny" Single channel :D