Myslíte si, že Hercules 3D Prophet 9800 PRO 128MB za 9000 by byla dobrá koupě ? ;D
Printable View
Myslíte si, že Hercules 3D Prophet 9800 PRO 128MB za 9000 by byla dobrá koupě ? ;D
asi jo (normalne je tak za 12000) :!:
Ber pokial davaju!
pokud je k tomu záruka, tak 100%
To ja bych ji bral hned(kdybych nemel tu co mam)Citace:
Původně odeslal Strider
jj za devitku ji ber! :wink: A kde ji kupujes za tuhle cenu?...
za 9k ber vsema deseti :wink: Nechces mi taky jednu sehnat :wink:
Za ty prachy je to dobrá koupě(já ji koupil od kámoše za 10tis.), jinak cena je dnes v CC 14 193 Kč s DPH
Ta karta ma akorat nizsi takt pameti a jadra..
9800pro standard=jádro na 380MHz a 680MHz pameti
9800pro low=jádro na 325MHza 580MHz pameti
Dost podstatne :-o , takovy frekvence ma i 9700PROcko (325/620)
jj 9800 bude horsi 9700Pro. Ale taky levnejsi :-)
Aha tak to je docela provar :? Ja ani nevim ze existuje nakej R9800Pro LOW? :eek: :roll:Citace:
Původně odeslal nex
Jo.A pak se objevi jeste SE verze,ktery bude mit 128bit sbernici+8pip nebo 256bit+4 pipky...Citace:
Původně odeslal Jerrys
:arrow: no tak to bych si nevybral zadnou jedna lepsi nez druha ale tý s 256bit treba nejak pujde zapnout tech 8pipek... :roll:Citace:
Původně odeslal nex
Tak to jsem taky nevěděl, že Hercules dělá low a standart. :eek: Zatím je to stejně jedno, ten člověk se mi zatím ještě neozval. :?Citace:
Původně odeslal Jerrys
Jezis to neni low, to je nova karta 9800np :wink: Mozna si to tak Hercules pojmenoval :-)
??? Existuju 3 verzie 9800viek:Citace:
Původně odeslal nex
9800pro
9800
9800se
(+ este "specialna" verzia 9800ky distribuovana v masinach od Dellu)
No vím, že je 9800np, 9800Pro a teď bude 9800se. Ale o žádné 9800Pro standart a low ne. :roll:
Low je muj interni nazev.Takze se omlouvam za zmatek :oops:Citace:
Původně odeslal Strider
Aha. Já si říkal, že to bude asi tvoje označení. Ale proč se nezeptat. :wink:
Tak jak to vypadá, tak ta karta je sice asi nová jenže bez dokladu a záručního listu - prý to byl dar. Tak nevím. Kupovat zajíce v pytli se mi nechce. To by ta cena musela jít dolů a ještě si ji pěkně otestovat. :?
Takový dáreček je fakt supr. :roll: :?Citace:
Původně odeslal Strider
Kdybych měl něco takového dostat tak bych si k tomu vyřval minimálně záručák. :wink:
Smarja pokud mu to nekdo OPRAVDU daroval, tak by ten zarucak a ucet mel mit nekde doma. Kupoval jsem brachovi film na DVD za pitomou tisicovku a rozhodne jsem ucet nevyhazoval. U grafarny za 12 nebo kolik tisic bych to nevyhodil tim vice. Je to nejake podezrele...jestli se nahodou nejedna o "vypujcene" zbozi.
po zkušenostech nebrat nic dražšího bez záručáku, ona je to potom někdy pěkně "levná" koupě
Souhlasím. Bez záručáku do toho jen tak nepůjdu. Jak jsem psal. Buď sežene ten záručák nebo ještě slevní a já si to budu moct pořádně ozkoušet. Zajíce v pytli kupovat nebudu.
Jestli je to opravdu dar, tak má opravdu někdo kliku. Takové dary bych chtěl mít taky. :roll:
Jo, to mě napadlo taky. :evil:Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Hlavně to není žádná zvláštní koupě, když retail cena je kolem deseti litrů, že? :-)
Kolem deseti s DPH ? KDE ?Citace:
Původně odeslal jan555
Treba CC - http://www.czechcomputer.cz :wink:Citace:
Původně odeslal Strider
Ale v debate pod graf tam i prodejci sami rikaji ze nevedi kolik ma pipeline...
Me asi odnesou...ani sami prodejci NEVI PRESNE CO PRODAVAJI?? To je docela skandal. Ja bych pak taky nemusel vedet, jestli jim vubec zaplatim. Boze co si u nas prodejci dovoli, tomu by nejaky amik asi neveril. :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Oni tam pisi ze technickou specifikaci doplni z webu vyrobce... Zrovna ted mi ale CC nejede, takze sem to lovil zpametiCitace:
Tak sem to nasel... Předmět: RE:R-9800 nebo 9800Pro??? Ze dne: 4.9.2003 15:28
Autor: Josef Toušek - Czech Computer <www.radeon.borec.cz> Dostávat odpovědi
Jedná se o odlehčenou verzi Radeonu 9800 Pro (256bit, 325/290), až bude karta skladem uvedu počet pipelines. "http://europe.hercules.com/images/products/76/9800_big.jpg"
Odpovědět
No a dneska to tam este neni...
:evil:
No ja uz myslel,ze prodavaji neco o cem ani presne nevi co to je. To by byla do nebe volajici drzost.
Fakt neviem, co riesite... Hercules podla svojej oficialnej stranky dodava na trh len dve verzie kariet na baze Radeon 9800 cipu - a to 9800pro a 9800ku. Hercules je velmi solidna znacka a preto si neviem predstavit, zeby "riskli" predavat 9800se verzie cipov ako standardne 9800ky. Teda oba modely maju 8 pipelines...
Ma 8 pipelines, akorat ma mensi frekvence :wink:
A nevis jestli se daji jeji pameti dostat na pro?Citace:
Původně odeslal Fila
Měl by to být ten samý rozdíl jako 9700 Pro/Non-Pro. Kam půjdou taktnout paměti bude (jako vždy) záležet od kusu i Hercules na ně nacpe paměti, který zrovna bude mít...
Jinak ty problémy u prodejců zjevně vycházejí z toho, že ji ještě neměl asi nikdo pořádně v ruce, nejsou ani na velkoobchodech. Stejně jako u 9700 počítám, že do měsíce po Herculovi budou k dostání i podstatně (o 10 procent a víc) levnější karty ostatních ucházejících výrobců, vzhledem k tomu, že je teď na VO Hercules zdaleka nejdražší (i když s velkou slávou zlevnil), zkusil bych počkat na Gigabyte...
Tak o tom vím taky. To je ale 9800np a já tu mluvím o 9800 Pro.Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Když ti jí nechá odzkoušet a bude fungovat, tak ji určitě vem.Citace:
A jestli jde náhodou o "vypůjčené" zboží tak nemusíš mít strach, ona to ta karta nikomu neřekne, neboj ;D !!
A 9.000,- je super cena, já ji v květnu kupoval za 16.000,- :wink: .
A jak si sní (s tou kartou) spokojený ?Citace:
Původně odeslal LosDatlos
a když mu náhodou do půl roku odejde, tak co pak ? ještě to bude dobrá koupěCitace:
Proc by mela jen tak z niceho nic odejit? Pokud ji dobre otestuje, nebude mit v obraze artefakty a nebude s ni delat psi kusy (Vcore/Vmem mod), tak nevidim duvod :idea:Citace:
Původně odeslal sid
Přesně tak!! Buď ji chceš používat nebo spálit!
Hercules je značka, má super chlazení a když nebudeš blbnout,
tak Ti v pohodě pojede ;D . A kdo ví jakou budeš mít za půl roku..., nebo?
Velmi!!!!! Kvalita obrazu je perfektní, ostatně jako u většiny "Radků" 8-) a super TV-out .Citace:
Původně odeslal Strider
Mám už třetího v řadě 8500 le, 9700Pro, teď tuto a už se těším na nového :wink: .
Ty ses asi docela maximalista co :wink: Na kolik ti jde taktovat?Citace:
Bez nejakych uprav chlazeni; co jsme zkouseli tusim nejak 425/360, LosDatlos to upresni :-)Citace:
Původně odeslal Fila
S novejma driverama doufam ze se na mym compu dostanem aspon k 20500b v 3DM01 8-)
Tak trošku ale spíš asi blázen :lol: :smoke: !! Hlavně trpím tím syndromem "honba za výkonem" a jak určitě víš, ten se hrozně špatně léčí :wink: !Citace:
Původně odeslal Fila
Něčím se ale bavit musíme, že?
Taktovat bez větších obrazových chyb jde 425/358 (716).
Tak to jsi dobry maniak kdyz jsi R9700pro vymenil za R9800pro. Pro tebe se vazne hodi oznaceni enthusiastic 8-) Taky koukam, ze mas Hercules LCD a vsichni vime,ze ty k nejlevenjsim nepatri :oops: :lol: Az bude u vas v "praci" brat nove lidi tak dej vedet ;DCitace:
Tak zase pár novinek. Prý ta karta není ještě ani rozbalená (orig. balení). Je to opravdu 9800 Pro - tak 680/380. Souhlasí s vyzkoušením a snížil cenu na 8000 Kč (při rychlém jednání). Tak nevím ... ,ale ... , no možná ... :wink:
Ber a nebuď hloupý, nebo ji vezmu já a už si pro ni v mém compu nějaké místo najdu ;D .
Jo a to LCD mám už rok a v té době jich opravdu moc kvalitních a hlavně na hry vhodných nebylo, tak proto jsem volil Hercules.
Také má super design a je to záruka kvality. :wink:
P.S. Hombre - Až mě na to přijdou, tak se ozvu :mweheh:
Tyy joo :eek: 8000,- ??? No to bych ji mozna taky vymnenil za tu mou 9700PRO a jeste bych neco malinko vydelal ;D
Ber, ale male upozorneni: Proti te GF2MX co mas v podpisu to bude uplne brutalni zrychleni 8-)
ooo Lucky boy. To by som bral aj ja cece. Ta cena je fakt nizka.
A to zrychlenie....muahaha to bude hukot..
Ty voe :o ber ji hned.Nebo ji posli me... ;DCitace:
Původně odeslal Strider
Snad ji budu mít v sobotu. Bude sice opravdu bez záruky, ale mám možnost si ji vyzkoušet. Doufám, že se nic třeba po měsíci nepo.... I když nemělo by.
Tak jsem měl mít dnes toho Radeona a nic :? Prý tomu chlapikovi do toho něco přišlo a tak zítra. Doufám tedy, že to opravdu bude zítra. :roll:
Tak to jsem teda zvedavej... Za 8k to je fakt super cena 8-)
Moc mu never, ked idse o take prachy a on to oddialuje... ja by som isiel od toho prec.Citace:
Původně odeslal Strider
Já bych se toho nebál!!! Pokud si to rozmyslíš a nebudeš ji chtít, tak mi dej
prosím vědět, já ji koupím >:} a "ženicha" už pro ni seženu :wink: !
Strider: jestli ti ji pujci na odskouseni do komplu a pojede tak nevahej a ber ji 8-) Heh a jestli od toho jdes, tak ja bych ji taky klido koupil ;D S ATi kartama nemam sice zkusenosti ale tohle delo za 8litru je bezkonkurencni :o :wink:
Budu to mít na odzkoušení. Uvidíme.
takze abych to pochopil: to tve oznaceni 9800pro low je teda SE?Citace:
Původně odeslal nex
To oznaceni LOW nejspis znamena ze se jedna o Nonpro verzi :idea:Citace:
Původně odeslal Decase
No a Nonpro = pro low = SE ... :idea:Citace:
Původně odeslal Nowic
SE verze je uplne neco jinyho.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
OK, tak Nonpro = pro lowCitace:
Původně odeslal Nowic
a SE = ???
Radeon 9800 SE: 325MHz jadro, 600MHz pamet, 128MB pameti 256-bit sbernice, 4 pipelineCitace:
Původně odeslal WeSTLeR
Radeon 9800 SE: 325MHz jadro, 600MHz pamet, 128MB pameti 128-bit sbernice, 4 pipeline
Tudiz SE = SHIT EDITION ??? :arrow: ;D
Naprosto spravne ;D ;D :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Tak vážení. JE TO TADY ! ;D Vše jede jak má a tak jsem to koupil. Teď budu reinstalovat celý systém (mám ho už pěkně zabordelařený) a tak ať to jede pěkně na novém. Dojmy napíši pak. 8-)
Gratuluju :-) Ja si ted dal do Case Fortrona v podpisu a zjistil sem ze nejvetsi bordel dela GK :-(Citace:
Původně odeslal Strider
A vic jich nema? :-)
strider: Taktez gratulace, lepsi kup si snad ani nemohl udelat! :wink:
A kdyby si s ni nahodou nebyl spokojen hned bych ji odkoupil ;D
Udělal jsi dobře! Vítej v první grafické lize ;D 8-) !!!
Je to tedy docela skok z GeForce 2 MX na Hercules 9800Pro. ;D Když jsem si teď prohlížel tu kartu pořádně, tak musím uznat, že je to skvěle udělaná karta. Docela mě dostal ten modře svítící větráček. :-) Škoda jen, že nemám průhledný case. :?
Obraz je tedy jak víno. Je to docela znát oproti GeForce co jsem měl. Jen doufám, že karta pojede jak má, protože jediná nevýhoda je, že tedy nemá záruku. Ale nikdy jsem s grafikama problémy neměl a Hercules patří mezi ty lepší výrobce.
Jsem tedy rád, že mi to jede i na 300W zdroji. Časem chci koupit, ale druhý disk. To už by to asi nemusel utánout. Co vy na to ?
v pohode ja jdeu na 300w fortronu a jede mi to co mam v podpisu jeste s jednou mechanikou a dalsima dvema diskama...takze bych se neznepokojoval.Citace:
Původně odeslal Strider
Máte někdo zkušenosti s Hercules 3D Tweaker. Jak to funguje. Mě se zdá, že to nic nedělá. Je to tedy software přidaný k té kartě. Vždy když popojedu s tím posuvníkem a pak dám Apply tak se RAM vrátí na původní hodnotu a to to zkouším třeba jen zvednout o 2 a pod.
Nemůže to být uzamčeným biosem proti taktování ???
Nevím, jak je to u téhle karty, ale starší měli zamčené biosy a museli se flashovat.
Zkus se na topodivat rivatunnerem, ale pokud ti rage 3d tweak nejde spravny hodnoty frekvence karty a ne ze tam je N/A tak to bude uzmacenej bios takze bych ti doporucoval o thready vyse tam si sosnout hercules bios na r9800 upravit a flashnout do karty.
Musíš dát NEJPRVE "test" a nenechat doběhnout ten ukazatel až do konce a teprve pak APPLY :wink: .
Standardní disky berou tak 5-7 W, takže by to mělo projít :-)Citace:
Původně odeslal Strider
1) Chtěl jsem se zeptat na kolik se dá tak normálně nataktovat Radeon 9800Pro ?
A s tím 3D Tweakrem mi to jde tak, že na některých hodnotách to prostě nezůstane a zvedáním tak o 5-6 Hz to jde.
2) Kolika tak bodů dosahuje Radeon 9800Pro v 3D Mark01 a 03 ?
K bodu 2. Ja mam asi cca. 5400 3Dmark.Citace:
Původně odeslal Strider
U 3DTweakru nejde taktovat jak u GeForců po 1MHz, ale jak jsi už správně poznal po určitých odskocích, kde se Ti dorovná GPU s pamětma.
Mě jede bez větších obrazových chyb 432x358.
Výsledky máš v podpisu :wink: :lol: . Je to prostě paráda!!
mno jo ja to na catalystech 3.7 jeste vubec netestoval :oops:
Jen do toho pane "kolego" máme prima železo i s pravou nefalšovanou 256-bit sběrnicí!!! :smoke:
Hehe :smoke: :P >:}Citace:
To mam nastesti i ja a jsem spokojen :lol: I kdyz pokud by mi nekdo doslova nutil R9800pro za nejakych 9tis a nekdo by si za dobry peniz koupil moji R9700,to bych se potom zrejme nebranil :-)Citace:
Je to opravdu parádní karta. ;D :smoke:Citace:
Původně odeslal Nowic
Vidite ja sem k R9800 prisel jak slepejm k houslim. Nejdriv jsem chtel R9700 a tak sem ho shanel jak jen to slo,jenze nikde ji uz nemeli a nechtel jsem nejakou(neznackovou) protoze do ted jsem mel same shity a konecne sem si chtel poradne uzit >:} A najednou jako z citeho nebe se objevila nabidka tohoto Sapphira asi cca. za 11500 tak jsem po ni hned skocil. ;D Byla original zabalena z 2letou zarukou. Tak proc to nevzit ze :wink:
No jak vyjde nový Radeon tak si na něj brousím zoubky a prodám toho svého fešáka, budeš-li chtít, je Tvůj!! :wink:Citace:
Krásná cena Nowic !! To se nedá nic než koupit!! 8-)
Mě ta moje stála 15.500,- :? nicméně nelituji ;D !!
JJ ;D Sice sem chtel puvodne Hercula ale ten byl podstatne drazsi. Tak jsem bral Sapphire a myslim si ze se Herculovi vyrovna :wink:Citace:
A jak jde taktnout Tobě pane kolego? Jestli si dobře vybavuji Tvoji kartu, tak nemá chladiče pamětí, nebo?
Tak to ja teda nemam... ale 5400 bodov v 3k2 mam aj s 128bit...Citace:
Chtěl jsem se zeptat jak tuto kartu (R9800pro) nejlépe nastavit a jak, aby podávala co nejlepší výsledky ? Mám něco např. ještě někde nastavit (např. v biosu a pod). Prosím poraďte. Díky
V 3DMark03 jsem dosáhl akorát něco okolo 5400 bodů. Nebo, že by slabý procesor a pod. ?
V 2k3 nema sila CPU takmer zjaden dopad na vysledne score, skor mas nieco zle nastavene, zapnute natvrdo Anizo a pod...
Já ji mám nastavenou stále na 405x353 a tak mi jede naprosto bez nejmenších problémů. Ten 3DM03 je divný, zkus jí dát alespoň 425x358 a uvidíš!! :wink:
Nemusíš se ničeho bát, chlazení na to má 8-) .
Tak ten Mark spusť s max FSAA a filterigem a hoď výsledek ať to můžu porovnat :wink: . DíkCitace:
Původně odeslal Wuuduu
P.S. O těch chlazených pamětech jsem psal Nowicovi...
Spravne bohuzel nema chladice pameti :-(Citace:
Na co je fast write u grafiky ? Je to k něčemu (nebo na nic) ? Co udělat (zapnout, vypnout), abych z grafiky vymáčknul co nejlepší výkon, ale v rozumných mezích přetaktování ? ???