chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti se softwarovým chlazením na chipsetu nForce2.Popřípadě, kterej program s ním funguje...jeden čas jsem zkoušel Vcool a nic z toho....
Printable View
chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti se softwarovým chlazením na chipsetu nForce2.Popřípadě, kterej program s ním funguje...jeden čas jsem zkoušel Vcool a nic z toho....
Hledej..................
Já používám CPUIdle Pro.Funguje skvěle a nedělá žádné problémi ani se zvukem.
thx...
Oni mají v sobě něco i wokna......tak se ti to nemusí projevit.
nejlepsi je VCool, ten ti primo pres cipset vypne procesor, je to mnohem ucinejsi nez CPUIdle, ktery jenom vklada HLT instrukci, ale tuhle vlastnost maji myslim jenom VIA chipsety. na vykonu se to samozrejmne vubec neprojevi - kdyz procesor zatizis tak se behem jednoho taktu procesoru zase zapne a zase zacne i vic topit
silene to snizi spotrebu PC a navic mas na procaku 30C, akorat ted kdyz je zima to nezapinam, potrebuju aby mi PC trochu vytapelo pokoj :wink:
Mozem potvrdit Vcool je dobra vec len ma trochu vytaca ten ruseny zvuk.Citace:
Původně odeslal Rob
Ale to by sa malo nejak dat nastavit len neviem ako a kde .Raz som tu cital nejaky navod ale moc som mu nechapal. Tak ak by bol niekto ochotny to vysvetlit este raz pre normalneho smrtelnika tak bud mu chvala do smrti. 8-)
CPUidle je dobrý program, ale pokud se mění zatížení procesoru, dochází ke změně napětí, což má určité následky. U mně se ozývá praskání ve zdroji a lupání v hardisku. Mám 300W zdroj Eurocase. Myslim, že to je i u ostatních programů na chlazení procesoru.
soft chlazení nepoužívám od tý doby co jsem ze zkoušel od MSI PCAlert 4 a ten dělal brutální bordel na zvukovce (ani vylepšení zesilovače nepomohlo). ???
No to bych neřekl že to nemá vliv na výkon, při zapnutém soft chlazení mám v cpumark 202b a při vypnutém mám 206. Skoušel sem víc programů a dělaj to všechny.Citace:
Původně odeslal Rob
Ja som pouzival CPU COOL a bol som spokojny.
Potom som skusil CPU IDLE a moc ma sklamal.Lebo ked som ho mal pusteny tak som mal teplotu 39 - 40 a ked som ho vypol tak som mal teplotu 38. Potom som dal CPUCOOL a teplota padla na 34.Ale ked som dal v XP spravcu systemu a klikol na vykon tak som mal procesor stale na 100% .Ale ten CPU COOL je super ma vela funkcii a da sa odstranit aj ten rusivy zvuk.
Aj HALT instrukcie su instrukcie aj ked to nie je az taku velky rozdiel ...Citace:
Původně odeslal Frost
Ja sa vylucne spolieham na jadro NT/XP systemov, ktore tiez celkom slusne chladi CPU - aj tak moj stroj IDLE nie je ...ked nic nerobim tak rata UD
JA jedu na Vcool a pohodicka pouzivam jen kdyz teda nechavam stahovat pres noc a fakt to ma tech 30 stupnu....Citace:
Původně odeslal Deviant
Ja to nechapem! Preco mi to na mojej MoBo neide? Mam WinXP Pro, ale okrem vytazenia CPU na 100% (jadro okolo 5%:) ) mi to neurobilo NIC. CPUidle Pro 6. Poradte kde sa daju zohnat ine....
a co je nej na P4???? existuje neco? bylo by fajn kdybych na noc mohl vypnout vsechny ventilatory a nechat jen ty 2 ve zdroji 8-)
Vyzkousel jsem vsechny uvedene programky a skoncil u S2kControl, nemusi se instalovat, nema problem se zvukem(nastavil jsem hodnoty na 128) a vyuziti CPU ukazuje taky spravne, teplota spadla o 6°C
Podporuje tyto chipsety:
VIA KT133, KT133A, KLE133, KX133, KM266, KT266, KT266A, KT333, KT333 CF, KT400;
nVidia nForce series, nForce2;
SIS 730, 733, 735, 740, 745, 755, 746, 748; AMD 751, 760, 761, 762.
http://www.overclockers.ru/cgi-bin/f...kCtl_12b43.rar
taky ho pouzivam, a jsem spokojeny :wink:
vdaka... a co KT600? a NF2 ultra? ved vyskusam... este 1 Thanx
Souhlas, a to i na KT600Citace:
Původně odeslal Venom
Tak tenhle programek mi nefunguje :evil: .I kdzy je fakt ze soft chlazeni nepotrebuju :lol:
No tak se musim opravit prece jenom ma jednu chybu
Pri prostorovem zvuku v AC3 nastaveno 3/2+SW 5.1channels silene praska zvuk, ale pri stereo NE!
Zajimave je ze v prostorovem zvuku primo z DVD nepraska
Takze kdyz si pustim AVIcko 5.1AC3 tak ho vypnu jinak je OK!
co sa nastavuje tou hodnotou 8-512, nevsimol som si ziadny rozdiel...Citace:
Původně odeslal Helium
No rozdilu jsem si vsiml prave u toho zvuku na 512 praskal na 128 uz ne
me to praska i na 8 jendou za cas :|
Hodnota Bus disconnect znamená co ??? pls
Kdyz na ikonu 2x kliknes tak ho vypnes (ikona zcervena) a Enable Bus Disconnect je vlastne to same Zrusis zatrzitko das apply a je vypnuto pak staci zase 2x kliknout na ikonu
Hmm, tak mi to dělá dost votřesnej zvuk někde z desky :-(
Používám nastavení Stop Grant Disconnect přes WPCREDIT a k tomu přes CPUMSR nastavení dělitele Stop Grant na 256 a změnu rychlosti přepínání frekvence na nejrychlejší hodnoty (Clock Change Timing: Ultra Fast). Problém s zamrzáváním / praskáním nemám, a to ani při změně násobiče za chodu.
Teplotu v idle mám nějakých 36 stupňů, chladič se točí 800 otáček (Arctic Cooling Copper Silent 2 TC). To vše při frekvenci 2000 MHz a napětí 1.6V, když přepnu na 1000 MHz, sleze to ještě zhruba o stupeň.
CPUMSR a On-Demand Clock Modulation.Citace:
Původně odeslal sub-drum-47
Takovej dotaz: Jak to v tom CPUMSR nastavim, aby změny zustaly i po restartu ???
Vytvoříš konfigurační soubor a dáš ho "po spuštění".Citace:
Původně odeslal Big Muscle
wow, rychlá odpoveď ;) díky moc