Zdravim ma nekdo zkusenosti s touhle kartou protoze ta cena je docela slusna.
AXLE Geforce 4 FX5800 128MB DDR 400MHz, AGP 8x, TV out / DVI s
Cena s DPH: 7 120,00 Kč
Printable View
Zdravim ma nekdo zkusenosti s touhle kartou protoze ta cena je docela slusna.
AXLE Geforce 4 FX5800 128MB DDR 400MHz, AGP 8x, TV out / DVI s
Cena s DPH: 7 120,00 Kč
to je cena v obchode nebo kde ???
ja bych ho za tuhle cenu bral taky :!:
Vsetky FXky robil jeden vyrobca - nVidia. A vsetky su rovnake.
Dokonca rozdiel medzi FX5800 a FX5800 Ultra je iba v chladici!!!! Ramky su rovnake.
Ja som moju zohnal za 6200,- KC s DPH, tak som nevahal... a Ultra na 500/1000MHz je doma.
A kde si sehnal Sparkle 5800 za 6200Kc? To je super cena :!: ja mel Sparkle G3Ti200 a sla taky dost dobre točit :-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
toto bola extremne vynimocna cena, ako som kupil 2 tyzdne predtym Gigabyte Radeon 9700Pro 128MB za 6900,- KC s DPH... vzdy po 1 ks.
je to AXEL a ten je stejnej jak MANLI= nebrat :!:
Me se zamlova ten Sparkle je to sice taky OEM ale mam s nim dobry zkusenosti, nevite nekdo kolik stoji Sparkle 5800 normalne?... :roll:
Ako som povedal, Abit, Asus, Manli, moje Sparkle - ta ista karta, iba ina nalepka na chladici.Citace:
Původně odeslal WAR-TIN
A mozes mi verit, ze kedze som na FX presiel z Gigabytackeho Radeonu 8500, viem co je kvalitny obraz.
okrem toho, na LCD vidim kazde rozmaznitie, a ver mi, ze som FXku poriadne prehnal cez Nokia testy...
Proc sis nenechal to radlo 9700Pro? Kdybys ho pretocil, tak mas urcite lepsi vykon :-)
Ten vykon je dost vyrovnany a kupoval som ho pre kamosa. Vtedy som si myslel, ze mi R8500 este pol roka vydrzi... stacilo, ze mal tyzden R9700Pro a uz som rozmyslal aj ja. A pritrafila sa FX5800...
Kde si zohnal tu FX 5800 Sparkle ??? Na slovensku ci v cechach ?
2 wuuduu a kde si sehnal R 9700 Pro za 6900,- ???
na Slovensku, predsa.... take ceny v CZ este nemate...
kolik stoji postovny ze slovenska do cech ??? ;D :-) mas aspon link na ten shop ??
Hmm mas casto nejake take akciosky ??? Nedalo by sa daco vybavit :oops: ... zapodobne cenu :?:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Link nepomoze, niekedy nieco je, niekedy nie... nexcem vyzradit, pretoze niekdy su tam fakt perly. Ale niekto mozno vie, tak drzte tajomstvo...
2Semik: treba len CAKAT...
Mas SZ :wink:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Som zvedavy ci to je ono :eek:
to vydrzis ten rambajz co FX5800 vydava? ???
2Dee: nevydava... a pri boote mi to nevadi, inak som sa do RAMBAJS modu este nedostal a UT2k3 som mastil o 106...
Okrem toho mam specialny vyrobeny dreveny case, kde je taky prievan, ze GPU je stale studene aj s RAMkami... takze mozno preto.
2Deekay: niekomu to asi nevadi :) - karat vsak hreje ako diabol. Mno ja uz rozmyslam ako zrusit ten 80mm vetrak AC TC z mojej GF3Ti 200 a nahradit niecim inym.
Zalman to jisti :wink:Citace:
Původně odeslal GABO
Ma cenu do tyhle karty jit ??? Cena by byla celkem prizniva...
kua kdybych nekde sehnal toho Sparkle 5800 co jde na Ultra (500/100) za tech 6200Kc tak bych do toho mozna sel :!:
2jerrys: tak to asi normalne v obchode nesezenes :wink:
2lullu: Nema cenu do ni jit :wink:
heh jen proto ze je to nVidia, kterou nesnasis? :mweheh:Citace:
Původně odeslal Fila
Ta cena je dost good! Ale ty by si nikdy nemohl mit nVidii vid? Ikdyby byla zadarmo :wink:
2Fila: mas strach, coo?? ;D
2jerrys: Ne protoze to je nvidia, ale protoze to je spatna karta :wink: Za tuhle cenu se da/dal koupit novej R9700np :wink: Kdyby byla zadarmo tak proc ne, hned bych ji prodal nejakymu nvidiakovi jako ses ty ;D
2lullu: strach z ceho, snad ne z ty grafiky :lol:
Az zas priste udelas takovyhle kauf a budes to chtit prodat,tak mi dej vedet ;DCitace:
Původně odeslal Wuuduu
Jo to taky uznavam ze FX5800 neni moc super ale za tuhle (jeste kdyz jde taktnout na 500/1000) cenu je to myslim solidni :arrow: Jinak to ze mam radsi nVidii neznamena ze jsem zatvrzelej nVidiak jako ty ATinak ;D Ja uznam i klido kdyz je za dobrou cenu naky to ATíčko ale ty i kdyz je za good cenu nVidia tak to proste nedoporucis ani kdyby ses pos..... :wink:Citace:
Původně odeslal Fila
ale tak to neni pravda, parkrat jsem tady na foru uz nvidii doporucil, ale tahle karta v porovnani s R9700np za stejno cenu moc neobstoji...
Si robis srandu FX5800 tu srandu menom 9700NP roztrha na sracku... ako moje AMD ten tvoj odvarok Intel :evil: :evil: :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal Fila
Mas v podpise jednu velku 286ku....haaaahaaa 8-)
Tak tomuto vravim poriadny Flame a ne tie srandy co tu predvadzate :mweheh: :mweheh: :mweheh:
(Samozrejme ze sorac :!: )
Heh, trapko... rovnaky vykon (+/-5%) ako ten R9700Pro co som kupil kamosovi (ASUS i865, 1GB DDR400 dual, PIV na 2,8GHz - a ver tomu, ze super vyladeny a vytuneny). Rozdiel vo vykone zodpoveda rozdielu v cene. Uvidim, kam pojdem s nForce 2 Ultra a Bartonom 2500+..., potom to budu porovnatelne zostavy...Citace:
Původně odeslal Fila
Je to proste tak, ze 9700 nonPro moze len z dialky cumiet kde su 9700Pro a FX5800Ultra... prejdi si zopar recenzii a porovnani.
Fila: :lol: :lol: ;D :lol: :lol: :P
:roll: R9700np nataktujes jadro klidne pres 350 a pameti asi na tech 310 co ma R9700pro, takze ver tomu ze to je vetsi vykon nez netaktovany R9700pro :wink: A nikdo ti nezaruci ze zrovna ten AXEL pujde na frekvence Ultry, ale i kdyby...Citace:
Původně odeslal Wuuduu
EDIT: Tak jsem vygoogli nejkay ty recenze, moc jich nebylo, vetsina na Ultru... Ale v jedny asi ze trech sly pameti jen na 960... Ale pravda je ze pretaktovana na Ultru se vykonem asi tak +- rovnala 9700Pro... Zalezi na tom kam az by slo to 9700np nataktovat... jestli na tech 350/310, tak by tu GF dal skoro vsude...
heh ale vsechny FX jak uz tady wuuduu psal dela jedna firma, takze jsou stejny jen maji jiny chladice=mely by jit taktovat stejne :wink: A ikdyby tak ty taky nemas jistotu, ze tu nonPro pretocis na 9700Pro :wink:Citace:
Původně odeslal Fila
tak uz jste ji nekdo koupili vypada to fakt dobre, nejvic by me zajimal ten hluk. Vykon je nekde kolem +-9700PRO podle testu a taky cena 5600 bez dph to je cool.
TAk na tohle ti muzu napsat jen :o ;D :lol: Mam R9700np a jede mi na 351/660. Mozna by to jeste slo vice,ale potreboval bych lepsi chlazeni. Takze tvrzeni o tom,jak R9700np nestiha na procko je pekna wolovina. Navic abys pretaktoval R9700pro tak na to uz si potrebujes vyhrat s chlazenim daleko vice,nez prave pri pretaktovani R9700np. Pokud taky vezmeme v uvahu cenu /me muj R9700 stal 8500Kc/,tak neni co resit.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
jj 9700np jdou dobre taktovat ;D
S chlazenim si ani u 9700pro zas tolik hrat nemusis, ale aby jelo na tech 390-400, tak to uz nejaky vylepseni chce ;D Pameti jdou dost ruzne, ale zlepseni pasivku by uz asi moc nepomohlo...
To je jedno, neflamujte... Ale stale mas vacsiu sancu sa este dalej dostat s Pro-ckom... takze np ostane zas vzadu.
jo samo s prockem se dostanes vys a np zustane vzadu, ale 5800 jeste vic :-) ne sry no flame :-)
Pises no flame a sam delas co?? Jo s prockem se dostanes dal, ale neni ono nahodou drazsi?? Takze pokud neberes v potaz pomer cena/vykon, tak se potom s tebou neni o cem bavit.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Klidek, ja neflamujem, pretoze uznavam ze 9700Pri je silnejsia a ani sa tomu nebranim. Je to super karta, a nebyt toho, ze toho superextra lacneho Gigabyta 9700Pro chcel kamos, mam ho doma mozno ja... a aku mam kartu v druhom PC? Atinku... ne?
Mno ked sa to zobere tak taka nejako moc vykonna nad 5800ultru ta 9700pro nieje :!:
Skorej by som povedal, ze to je viacmenej vyrovnane, niekedy vedie jedna, niekedy druha :wink:
Docela bych di ni sel ale nevim kde ji sehnat ??? Jestli se teda bavime o tom Sparkle 5800...Citace:
Původně odeslal Pavlis
Kdyz si prectes nadpis tak je asi jasny o cem se tady bavime :wink:Citace:
Původně odeslal Jerrys
No jo, ale R9700 nema tolik minusu jako FX5800. Neni tak hlucny a ma 256bit sbernici a to se vzdycky hodi. Navic ted uz je celkem jasne,ze serie FX5800 se moc nepovedla. NA druhou stranu za dobrou cenu je to o necem jinem.Citace:
Původně odeslal Semik
Ja sem ted prolejzal nejaky benchmarky a ta FXa si nestoji uplne spatne a kdyz se taktne na freq Ultry dava na frak i 9700Pro, taky bych vzal 100procentne radsi ATI, ale cena je konkretne tady celkem super... za tuhle cenu bych mel 9600Pro Fireblade... a to nejsou vykonem srovnatelny
karty...
njn tedka asi nic lepsiho nesezenes, skoda ze uz nemaj tu 9700np za 7k :-(
To je prave to tieto karty ako R9500pro a R9700np sa vytratili a je tu poondena R9600... s hovno vykonom. Tieto firemne polityky asi nikto nerozchodi.... :-o
Ale FX5800 uz tiez nevidim v nejakom velkoobchodnom cenniku v SK...takze uz asi zmyzla tiez :? Ostane len FX5600 :evil: ,alebo draha 5900 :-( ....kua kde je ta podrbana Value verzia 5900ky za 6000-az-8000 klackov :!: :!: (Uz mala byt davno na trhu...)
Jestli vubec kdy bude za takovou cenu. Ona by v prepoctu mohla stat kolem 6tis ale v USA. U nas /popr na SK/ ale bude o dost drazsi,takze bych spise cekal cenu kolem 9-10tis. Bohuzel. Vubec kdyz se divam na ceny v USA,tak je mi smutno. Tam za 250$ sezenes skvelou kartu,kdezto u nas za cca 7tis mas problemy sehnat R9700np od shit vyrobcu a takova FX5600ultra nikoho moc nenadchne.Citace:
Původně odeslal Semik
Ta MC cena 7000 s dani je fakt hodne slusna na dost rychlou kartu (obzvlast jestli pujde pretocit). Ale zajimalo by me jak je to s kvalitou AXLE, mate nejake zkusenosti? Pro me osobne je to velka neznama.
Jinak 9700 non-Pro a 9700 Pro ted s prichodem 9800np taky urcite jeste slevni, koukal jsem, ze treba Crucial v Anglii dodava svuj 9800 Pro pod 250 liber. Je pak otazkou zda do budoucna neco zalozeneho na R300/350 (vykon v DX9 PixelShader 2.0) anebo spis NV30/35 (pro ty zas mluvi to testovani v preview verzi DooM III).
V soucasny dobe pripadaj v uvahu tyhle karty, zhruba ve stejny cenovy a vykonovy hladine:
AXLE 5800-Wuuduu rika ze mezi vyrobcema neni rozdil 5800 Kc bez DPH
AXLE 9700np- rek bych ze nebude nic moc... 6700Kc
Sapp 9500np-od dawea, nejlevnejsi, ale vykonny reseni 5300Kc
Cl3d 9800Se- mozna pujde predelat na plnou 9800 6990Kc
Dokaze mi nekdo poradit? Lezu z jedny recenze do druhy a nejsem schopnej se rozhodnout... nevim proc me tolik laka ta FX5800...
Ta FX5800 je urcite dobra koupe, akorat bych mel strach, ze to bude nejaka odfklaknuta karta s urvanym chladice a rozblitym obrazem (i kdyz FX5900 a 5800 co sem zatim mel meli obraz krasnej, ale same znackove, jen ten Leadtek 5800 byl trochu rozmazany v rozich). Jak znam takovy firmy jako Inno, tak ti dokazou udelat spatnou kartu s jakymkoli cipem (myslim tim kvalitu obrazu ve 2D).
Ahoj,
koupil jsem si minuly tyden Prolink FX5800 u Mironetu za 8000Kc s dani. Je to ta karta, ktera je zde recenzovana - opravdu jde u me pretocit minimalne na GPU 504MHz a mem 1008 MHz a vykon s mym AMD Barton 2500+@3200+ je v 3DMarku 2001 15459 bodu a v 3DMarku 2003 5439 bodu! Na sve puvodni frekvenci mi to ukazuje v 3DMarku 2001 14321 bodu a v 3DMarku 2003 4524 bodu.
Ma karta ma totiz perfektni chladic - oboustranny, plynula regulace otacek, proste pohodicka. Bal jsem se, ze to bude hlucnejsi, ale v pohode!
No a k tehle karte - koukal jsem se na web vyrobce a je na ni jen vetracek na GPU, na pametech vubec, takze NEPOCITEJTE s pretaktovanim!!!!! Ale za 7000 Kc? Je to na Vas!
prave ze na webu vyrobce je uplne ten samej chladic jak na tom Prolinku i na pametech, jen jina nalepka :?
To maj v Damellu jen ilustracni foto nejaky TNT2 :-) Jinak jak pise Pavlis, vsechny karty maj stejnej cooler a udajne jsou i z 1 fabriky. A ted koukam, ze ten Prolink ma i peknej soft bundle...
Tady je link na 5800U, kde jsou nejaky mp3 jak je karta hlucna, jinak dost neobjektivni recenze... :roll:
http://www.tomshardware.com/graphic/...rce_fx-06.html
EDIT: v mironetu maj Prolinka jen s ViVo za 7200 bez DPH
2Lord_maxx: ma pasivy na pametech? jak si ho sehnal?
kua, pise ze je tu recenzovana, cize Baronova recenzia. Okrem toho, CO SOM POVEDAL?Citace:
Původně odeslal lullu
Moja vyzera tak isto! Velky chladic cez GPU na DDRAM a zozadu pasiv cez pamete. Ako na fotkach v Baronovej recenzii. Detto ManLi, ASUS, MSI...
A tym WAWom neverte, velmi zalezi od toho, KDE JE UMIESTNENY MIKROFON. A keby bol normalne, ako ludske ucho - dost daleko od PC, tak nemaju co nahrat...
Ptam s specialne proto, ze na webu Prolink pasivy na mem nema... jinak jsem to tu sam nekolikrat rikal ze ty karty jsou stejny...
Pozor na recenzie Ultra verzii, ten chladic je iny a kedze ma to podivne nasavanie a vyfukovanie zozadu - TAM VZNIKA ten STRASNY HLUK.
Obyc 5800-vky maju take chladenie ako v Baronovej recenzii
Prosim Vas, kde bych nasel nebo jak bych mohl udelat ,aby se mi hlasila graficka karta ne FX 5800 ale jako treba FX5800 Ultra nebo treba FX5900 nebo FX 5900 Ultra?
Nejake linky, adresy, postrehy A JAK NA TO!!!! atd. DIKY
No, cena je fakt výborná, chtěl jsem si koupit Creative Ti4200 za 3200,- s DPH, ale tohle je fakt dobrý, no uvidim, Doom3 bude stejně až za rok, to už to zase půjde dolů ještě víc, tohle mě zlomilo, nákup fakt dobrej za tuhle cenu. :? Tak co z těchdle 2?
Bud si kup tu FX nebo nejakou ATI... ceka te asi to samy co me :-)
No ATi, za tuhle cenu seženeš tak akorát nějakou 9600PRO nebo s velkým štěstím R9700, ale to FXko prostě za tuhle cenu rulez.Citace:
Původně odeslal lullu
Myslis ze rulez? Kdyz si koupis 9500aka 9700Pro nebo 9700np, tak dostanes za stejny prasule dost stejnej a mozna vetsi vykon... to prave resim... :roll:
hm ja si prave ted tak rikam, ze k CEMU me vlastne bude FX5800ultra kdyz DOOM3 jen tak nevyjde ??? Cena je to krásná ale prece jenom k cemu takhle vykonnou kartu v dnesnich DX8 hrach :? Davat 7k za kartu, na ktery bych si tak maximalne mohl projet 3dmark 2003? A az vyjde DOOM a dalsi DX9 hry a bude tahle karta potreba, tak uz bude stat o mnoho mene..si teda myslim :roll:
Btw: Kua stejne me to furt laka ;D 8-)
len kde mat 9700 za stejne prasule...
PROSTE: takmer (+/- 5%) ROVNAKY VYKON, ale cena? A dostupnost?
Vyuzijes, mozes si nastavit vyssie rozlisko a vsetky mozne featurky na max.
a co Asus FX5800 ten ma jakej chladak? nema jako jedinej ten fucak dozadu??
EDIT tak i ASUS nemlich ten samej :o
Taky isty... iba Abit OTES ma iny, ten ich OTES system...
To jsem si zase dal brouka do hlavy s tou FX5800, když to vezmu logicky, tak na dnešní hry a ještě do konce roku bude stačit to Ti4200, ale jakmile vyjde Half Life 2, DOOM3, HALO a další pecky, tak to bude na ... takže newim, jestli do toho teď rvát peníze.
Z druhé strany, FX5800 se doprodávají, jelikož jsou nahrazované FX5900/Ultra, takže za 4 měsíce se nebudou dát sehnat vůbec a ceny dolů (u FX5900/Ultra i R9800PRO) jen tak nepůjdou, dokud nevyjede nový čip, což výhledově rozhodně nebude do 2 měsíců, takže fakt už newim co je lepší.
V damellu maj v ceniku AXLE 9700np za 6700Kc bez DPH..Citace:
Původně odeslal Wuuduu
To jo, ale za 7100 je FX5800 s DPH, ten Radek tě pak vyjde na cca 8100, což je pokud počítám dobře :lol: 1000,- rozdíl, takže raději bych šel do nVidie.Citace:
Původně odeslal lullu
Presne tak, a Radko o 1/7 vykonnejsi nie je. Ani Pro.
Vona ta FXa je dost dobra, ale moc si nedava hi-res +AA+AF a ve Specview perf semtam propada hoodne...
btw:jak je na tom s obrazem???
No, klidně bych se odvážil tvrdit, že srovnatelná s ATI, co se FX generace týče, ale na legendární Matroxy nemá zatím žádná firma. ;D
mzslim, ze by stacilo prepalit tam BIOS z nejakeho FX Quadra, lebo tie mali v tychto testoch vzdy ine vysledky, pritom to boli rovnake karty...Citace:
Původně odeslal lullu
Ale neviem, ci sa nejake Quadro s FX5800 vyraba...
Myslim ze Quadro 5800 se nevyrabi... na 99procent...
Vona si to nedava i v jinejch testech, treba 3DMurk 2003 B330 :-)Citace:
Původně odeslal lullu
nedava... iba 5400...
v řijnu má být Half-Life2Citace:
Původně odeslal Jerrys
fx5600Ultra měla 800*600 21FPS!!!