Myslite, ze sa mi oplati vymenit XP 1700+ na 12,5x166 (XP 2500+) za Bartona 2500+ ktoreho neviem kam pretocim?
ide mi o výkon, ci bude vacsi o tolko, aby to stalo za to...
Printable View
Myslite, ze sa mi oplati vymenit XP 1700+ na 12,5x166 (XP 2500+) za Bartona 2500+ ktoreho neviem kam pretocim?
ide mi o výkon, ci bude vacsi o tolko, aby to stalo za to...
...zalezi kolko bude doplatok za Bartona :? a ci sa ti to kvoli tym 100-200MHz-om oplati :wink:
IMHO: Ja keby som tak mohol vymenit mojho A0,to by bolo radosti. Ale na Tvojom mieste by som menil. B2500+ by sa mal dat pretocit vcelku solidne... :? a ta cache sa tiez mozno zide, podla toho s cim pracujes
...v pripade A0 je to jasne, ale wuuduu ma B0 a to ostatne co si napisal su dost "Marketings BullShits"Citace:
Původně odeslal tomXX
Vymen koupil sem nejakou neznamou serii ktera neni ze stredu waferu a jede v klidko s potocenim voltaze o 0.05V na 2200MHz...3200+
:evil: ja marketingove sracky neznasam. To co som napisal mi az tak strasne propagacne nepripadalo. Samozrejme zalezi za aky doplatok ma vymena prebehnutCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
plny doplatok VOC oboch procakov...
...cize napr. v AGEMeCitace:
Původně odeslal Wuuduu
XP1700+ -> 2232,- s DPH
Barton XP2500+ TRAY -> 3912,- s DPH
...to mas rozdiel skoro 1700,- a to sa mi nezda adekvatna suma pripadnemu ziskanemu vykonu -> 100 az 200MHz navyse :|
...samozrejme rozhodnutie je na tebe :wink:
Za takychto podmienok by som do toho asi nesiel ???Citace:
za takovejhle doplatek to nestoji za vymenu ano.
Napi co mas za serii :roll: Jinak ja jsem mel zhruba to samy co ty a menil jsem.. Nevim proc, ale proste jsem mel prachy a nakonec me to stalo kolem 2100,- takze me to nejak nevadilo a jsem spokojenej.. Ikdyz narust vykonu ve 3Dmarku jenom 500 bodiku.. No deska uz ma asi dost..Citace:
Původně odeslal honzAK
spis ma dost grafika...Citace:
Původně odeslal Mirectec
Neoplati sa ti to.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Ja som tiez menil , a ten proc isiel este horsie nez pretocit nez b0.
Laci , at ti sluzi ;-)
Hmm anebo :? Ale myslim, ze by mohla mit vic nez 10300b ne? Nekdo s 9100 udela i 11k..Citace:
Původně odeslal mraky
jo, ale jakej ten rozdil 700 bodu prece za dva litry nestoji :roll:Citace:
Původně odeslal Mirectec
Ja sem vymenil palomino 2000+ ,ktery skoro neslo tocit za bartona a mit rychlejsi ramky tak pojedu minimalne stejnej clock ,ale o hodne vyssi FSB. No u tebe budes to mit docela slusnej rozdil vykonu. Nevim sice co mas za pameti,ale pokud mas 400, tak pokud ty prachy mas a nepotrebujes je setrit,tak to ber. Vykon je proste vykon :)
No ale ja si ho nekupoval kvuli 3Dmarku to je taky vec.. Vlastne jsem chtel met bartona a trosku lepsi frekvenci :roll: Řekl bych, ze ted me beha UT2003 trosku lip.. Nevim proc, ale s tim 1700+ me to moc OK nechodilo.. Ikdyz mozna za to muzou ovladace ??? Proste na tom bartonu jeste minimalne rok vydrzim.. Ten 1700+ by me treba stacit nemusel, protoze jsem spis jel na 2000MHz.. Do budoucna se vyplati koupit bartona :wink:Citace:
Původně odeslal mraky
Ak by som tie prachy mal, tam by som to vymenil, ale to je osobny nazor :wink: (samozrejme keby som mal taku pomerne zlu 1700+ ako ty :lol: )
AXDA2500DKV4D AQXEA0330VPMW
Určitě si kup Bartona!! Podle desky jde v pohodě přetočit na 3200+ i při defaultní voltáži a pak se ani moc nehřeje 8-) .
A výkon pak má opravdu velmi podobný (v některých aplikacích i malinko vyšší) než P4 3.2 :wink: a být tam FSB 800 jak P4 mají byl by jinde i 3DMarcích...
...ale XP rating 3200+ u Bartona je realne okolo 2200MHz a XP1700vka co ma wuuduu mu ide na 2100MHzCitace:
Původně odeslal LosDatlos
ale za doplatek v celkove vysi 1700sk se mu to proste nevyplati...Citace:
Původně odeslal LosDatlos
Prave to ma zaujima:
kedze, mam to na KT400
+ dva moduly 512MB DDR400
+ CPU na 168x12,5 t.j. 2100MHz
Stale sa mi zda, ze sa FX-ka nudi, pretoze len co trosku pohnem s FSB zastriha usami a chce letiet... :D akurat ze CPU to potom nezvladne...
vic nez cpu by to chtelo fsb 200 to by ti poskocilo hnedle vic k nebi. ale musim rict ze je to tak o 5-6% rychlejsi nezli tb na stejne frekvenci.
2wuuduu: ...pridam sa k honzaKovi 10,5*200 /2100MHz/ ti nebezi??Citace:
Původně odeslal Wuuduu
nevim jak nvidia ale kt400 a fsb 200 se rovna nejakej 80MHz pro AGP a r8500 mi na tom bezel ale zato r9700 uz nee tak proto jsem vymenil desku a kdyz sem byl v tom tak i procik ;D
...to uz ale mas upgrade "od podlahy" /Přemka :lol: /Citace:
Původně odeslal honzAK
2wuuduu: ...na druhu stranu ked predas tvoj MoBo a doplatis tych 1700,- tak mozes kupit board na ktorom tu XP1700vku rozbehas rozbehas FSB 200MHz :wink:
Tak to vyzera na nadejny predaj criev Black Dragona, MB + RAM, takze pravdepodobne kupim nForce2 a Bartona, ten pojde mne...
A moje veci do neho...
Este uvidime, ci DFI, Abit, ASUS alebo Epoxa...
...vela stastia pri vybere novej dosky :wink:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
...ja som sa tiez nevedel rozhodnut co kupit, pokial mi neponukol Usuall ABiTku NF7 rev2.0 za 2500,- a hned bolo po vsetkych dilemach :D a zatial maximalna spokojnost :wink:
Měl jem něco podobného co on TB 1700+@2600 (12.5x166) a s TB jsem měl 3DMark 01 cca 16.500b a nyní viz podpis! Tudíž výkonější!!Citace:
Stačí ??? ??
skor by ma zaujimal rozdiel v UT2k3 flyby a botmatch... Ale myslim, ze pri takej slusnej zmene FSB je to jasne.
Vim ze to sem nepatri, ale za tu cenzu bych nemenil, nebot jsem zas dostal chut taktit a panove nevim cim to je, ale na my desce jde fsb 200 u myho kousku cpu jenom do multiplikatoru 9.5, konkretne na tom multip 9.5 me to jede stabilne ńa 215 MHZ (testovano v prime 4hodky) jenze mam shit ramky a tak jsem je mel asynchro na nejakejch zhruba 180, coz podavalo celkove nizsi vykon nez pri stavu napsanym v sigmnature, takze zejtra budu mit lepsi ramky takze jestli to pojede s nima na 215(430) datove tak to bude kotel!!! Nevim proc, ale pred tim me proste tyhle multip pod 10 nenapadlo pouzit, a ja zkousel poze fsb 200 pri 10 a vejs kde nesla. Takze se tesim na ten vykon pri 215. P.S: pri 220 to hazelo uz chyby...
Pak se ozvi, co ti zbyde z disku :-) - jestli do něj pustíš těch 43 MHz místo 33, tak se rozluč s daty.. KT400 bych na 200 MHz nehnal ani za prase. Při FSB 38 MHz už mi nejede ani síťovka.Citace:
Původně odeslal Pyrous
Jo, ted disk mám Seagate Barracudu IV 80GB
Ty si dal na tydle desce 220FSB? :-o :roll: Se mi nechce verit.Moje da max 180FSB a ted s radlem jen170FSB..Citace:
Původně odeslal multitalented
Vysvetlete mi, proc muj Tbred z 1700+ na nejakych 2700+ (cca 2200 MHz) ma o 1500 MIPSu a nevim kolik FLOPSu vic, nez kamosuv Barton, ktery jede na te same frekvcenci (ma ho na tu frekvenci taktleho). Ja mam fsb 181 a on 200. Pameti ma 400, ja jen 333... a pritom vykonove nestiha (Sandra 2003 - cca 8100 MPISu a on ccca 6500). Chipset ma nForce2 400, ja KT333
No nejspis to bude systemem.. Mozna ma neco s windowsama.. At to zkusi reinstalnout a pak se uvidi.. :wink:Citace:
Původně odeslal Radyz
Je to verzi Sandry, oni si totiz ty vysledky upravuji podle toho jaky vykon by ten procik mel mit( XP rating- for example). Normalni verze 2003 me hazela ubohy vysledky - mel jsme s Bartonem 2200Mhz vykon jako XP2600, nebo tak nejak, ale u verze 2003 3Max! ( nebo tak nejak) to uz "seštelovali" . Samozrejme ty cisla MIPS jsou mezi verzema neporovnatelny. Otazkou je co to vypovida o Sandre jako objektivnim testu. Podle me dobry akorat na to, abyste si zjistili jestli vas procik odpovida tomu tam zminenemu( ve vysouvacim menu)Citace:
Původně odeslal Radyz
2 Wuuduu ja myslim, ze ten Barton ke grafarne vyuzijes, hlavne kdyz pojedes v dual chanelu synchro nad 200MhzFSB, pak zacne byt propustnost pameti zajimava a tim i vykon systemu v 3D. A nemysli si ze tehle procik tvoji grafarnu vymacka na 100% Ja i na me GF3 zaznamenam narust vykonu pri zvednuti taktu, a to je procik o kterem se mohlo ve dnech slavy GF3 jen zdat!
Jo a systemem je to taky ( ale ne tak vyrazne) , me ve winXP hazi lepsi vysledky nez v winME, taky je treba povypinat programy co bezi na pozadi( demony :evil: ), nainstalovat nejnovejsi( nebo spise nejlepsi a nejrychlejsi) ovladace k chipsetu,atd...Citace:
Původně odeslal Mirectec
btw... Barton je poriadny pinda :lol: :lol: (ked zrovname with the power of T-bred ;D )
no podla mna su to vyhodene prachy, skoda len ze mas takyto TB
ale ak ten vykon skutocne potrebujes, tak si to kup, aj ked mozes narazit na barton ktory pojde na 2100 a dost, a to si moc nepomozes
a na nejake 3dmarky nehlad, to su kraviny, realne aplikacie su dolezite
ja osobne by som tieto prachy investoval napr do disku, alebo ramky, to sa ti zide urcite viac ako zopar MHz
To jo, ale neviem ci potrebujem viac RAMky (kedze mam 2x512MB DDR400) alebo viac HDD (mam 100GB t.j. 80+20GB 7200ot.)Citace:
Původně odeslal tehla
hmm zisla by sa ti nova grafa :wink: Nesces tuto predat za 7000sk ???Citace:
Původně odeslal Wuuduu
si kupis pekne R9800.... :idea:
Pokud na to mas, tak nevim co se ptas... Je to na tobe.. Treba si radsi kup nejaky dobry hadry (obleceni :lol: ) :wink: Nebo si kup nejaky legalni software :idea:
Omlouvam se zapomel jsem si zmenit signaturu, mam totiz ted asusiho nforce2. Takze tam je pci v poho..
no ono jde o desku a pouzity soucastky na osazeni ja sem na 8k9a2+ s kt400 jel s r8500 v pohode na fsb 200 a mmax sem z toho dostal 210 stabilne a vsechno jelo oka i integrovany veci slapaly bez problemu takze to je jen o pouzitejch soucastkach a kvalitnim HW.Citace:
Původně odeslal multitalented
TAKZE PREBEHOL UPGRADE (viz popis Blue Dragona)a uvidime vysledky cez weekend...
Co mas za serii atd?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
heh, som zatim velice spokojny. Default voltage a 11x200MHz... t.j. 3200+, potrapim ho neskor, asi idem spat... akurat ze neviem najst papierik, kde mam napisanu seriu... ale je neboxovany.
EDIT: takze je to:
AXDA2500DKV4D
AQXEA0330VPMW
Me ten muj jede na 2250MHz s voltazi 1,625V.. Mozna i min, ale to ja uz dat nemuzu..Citace:
Původně odeslal Wuuduu
ja si myslim ze to urcite stoji zato 8-)Citace:
Původně odeslal tomXX
4-Ja8k1- - Zaujima ma co je vlastne prave na tom tvojom podpise ??? Sak ten R9500 na 9700 ti robi chyby... takze nejaka s tych 4pipe.. je vadna. Ten Barton na 3500+ to je ako co ??? 2300mhz ;D ;D ..atd
By si to mohol ozrejmit :D
9700Pro vypada prece lip nez jen 9500 ;DCitace:
Původně odeslal Semik
No to je taky pravda, ale ten barton mu pry jede na 2400Mhz..Citace:
Původně odeslal Semik
Nechcel som zakladat novy thread ..kedze je viac menej podobny tomuto. Ale .. mozem vymenit CPU co mam teraz za bartonika. Prave ho skusam a vyzera ze pri rozumnej voltazi ( 1.8 ) ma strop niekde okolo 2400 mhz. Proc co mam teraz je ( tbred ) je stable pri rovnakej voltazi asi na 2450 .. otazka je ..menit/nemenit ... . Ziaden doplatik nic :) ... . Ja som uz viac menej rozhodnuty, len som taka povaha ze mi niekto musi povedat " robis dobre"
:)) ..takze cakam.
nemenit :wink: Kazdy MHz navic je dobry a podle me ten barton realne moc vykonejsi nebude :wink: pro me to melo smysl, kdyz muj 1700+ sel max na 2080MHz a to pri voltazi 1,85V u tebe bych si radsi nechal to co mas a klidne cekal na A64 :D
A nechtel by nekdo vymenit bartona se mnou? Za viz to co mam dole? :roll:
Robis dobre :wink:Citace:
Původně odeslal cernobil
hmm ... nu trosku som prekvapeny. Predsa len tych 60 -70 mhz neni moc. A ta 0.5 mb cache je podla mna rozdiel. A to dost velky ( nie pre vsetky APP ). A ako hovorim nedoplatim ani 1 SKK a a64 bude cenovu uplne inde :)... takze by som sa az tak netesil, az na par stastlivcou ho tak skoro mat len tak niekto ( teda aj ja ) mat nebudem. A ked budem proc predavat tak je vzdy lepsie predavat bartona 2500+ ako tbred 1700 ...
nu tak som si to tu zdvodnil sam pre seba :) ..
Ze vubec vahas, to preci jasna vec to vymenit. A to ze jsi mel moznost ten Barton vyzkouset, a navic ti jede az na 2400Mhz...
Preci jenom AMD nedava ten vysoky XP rating jen tak pro nic za nic. Ta L2 cache 512KB mu celkem dost pomaha :-) A tech 70MHz je v tomto pripade uplne zanedbatelnych
sak o to ti islo, zdovodnit si to, ved si uz davno rozhodnuty... ako ja.
tak bartonik je uz dnu nastalo. Pri 218 fsb riaden hukot. Doska zvlada aj viac, problem je ze pamate uz asi nie. Kazdopadne ...troska sa s tym este pohram. 438 Mhz pamate pri Cl 2 2-2-4 :) ..tak to je na Cl 2.5 twinmosy uz pekna sila. Skoda len ze 256 mb modul ... hladam dalsi :) kto mate dajte vediet.
Zdar , Wuuduu , Cernobil , ste kupovali BOX verzie alebo Nebox?Citace:
Původně odeslal cernobil
Planujem Bartona.
Len mam zas lei ze pojde ako ten kt som mal (Tj 2.0Ghz@1.8V)
ja kupoval NEBOOOX :)) ...ale kurnik ten thread je riadne stary.
A co som mal vytvorit novy??Citace:
Původně odeslal cernobil
Ten prispevok by podlshol cenzure.
ne neee :) ... to bolo len konstatovanie.Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Nebox z Agemu... 220FSB x 10 ide na 1,65-1,675V, ale po case sa prehreje a s tym co mam ho neuchladim
Pani , a co tak presne oznacenia cpu , komplet cisla?
Teda ak to nieje tajomstvom.
Nemam zadnej zazrak ale na 2200Mhz beha Primestable -
AXDA2500KV4D 4144137200381 AQXEA0327MPM
Je to box a do win nabehne i na 2340Mhz - kolik je jeho max nevim - nemam dostatecne chlazeni - dost topi - 55 - 65°C a taky si rika o pomerne vysoky napeti - na 11*200Mhz o 1,725(min v zatizeni)1,68 a na 210*10,5 o 1,75V( v zat. 1.71)
No muj:
AXDA 2500KVD Y849218240156
AQXDA 0323 WPMW
Beha vic nez skvele :wink: Viz podpis.. Bouzel je to temer jeho maximum :? Pac ikdyz dam napeti 1,75V tak je to stabilni max 2340MHz.. ALe spis bych to svedl na desku, protoze mu dava blby napeti :?
Ale obaja mate dost nizke koncove 4cislie.
Jaky odlesk maji jadra tech vasich Bartonu?
Tak to uz si nepamatuju.. Ale myslim, ze to bylo normalne fialove ??? Tohle podle me na OC nema vubec vliv.. Spis je podle me dulezitejsi to koncovy ctyrcisli :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Ja celkom verim 3Dm03 a poviem Vam že ked som mal 1700+ chodiaci na 200*10 tak som mal score v 3dm03 5878bodov a teray som dal 1800+ na 2350 a čakal som zázraky a hovno zlata rybka ! len 5913 bodov a to je niečo ako 3300+ takže grafika je prvorada !!!!!
2k3 takmer vobec nezalezi na CPU ale hlavne na GPU.Citace:
Původně odeslal duros
Kolko mas s tym CPU na 2350 v CPU Marku?
Neviem spravim benchmark .... nerobil som ho ešte ....
Tak to byla vec , kterou me opravdu nenapadlo sledovat :-)Citace:
Původně odeslal Halen
Az priste budu sundavat chladic tak se mrknu a zkusim procik i vyfotit...
btw - kupoval jsem ho v Monime :-)
Mozna by stalo za uvahu udelat( spise naplnit) tu dtb o (nejen)Bartonech(o pretaktovani) - jak je nahore v sekci a zjistit zda existuji nejake "zazracne" , nebo alespon zarucene serie - jasne uz jsem o tom cetl, ale vsechno to jsou takove stripky, takhle muzeme udelat ucelenejsi obraz
2 Marty: Kdyby se tam dal pripojit nejaky jednoduchy formular, ktery by kazdy rovnou vyplnil - treba by na nej byl nejaky odkaz tady na foru - tak by ta dtb o pretaktovani mela urcite vetsi uspech :wink:
Pozeram že tie 1800DTL3C idu dobre a ja som na tom neni až tak ako tu poniektorí » http://service.futuremark.com/compare?pcm=1552837
Taky jsem ho kupoval v Monime. Jadro ma bilo-zeleny odlesk, serie je AQXEA 0324 VPBW, koncove ctyrcisli 0149. Stable sel na 12,5*192 /1,80V real Vcore. Ale to uz pece jak svinka a nejde vzduchem uchladit. Postne si i na 15*172, ale jen postne. Mit desku, ktera by dala vic stavy a vodnika, aby to slo uchladit, mohl by teoreticky jit az na 2500MHz, ale to je spis rise snu u JAKEHOKOLI Bartona. :-(Citace:
Původně odeslal Zaram
Tady : http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=26750&start=0Citace:
Původně odeslal Halen
se resilo neco o max f Bartona, to jsi mel asi na mysli tim "JAKEHOKOLI" , ne? :wink:
Ja som osadil tu 1800+ a rozbehla sa na 2400 ale zasek a potom aj na 2300 to po čase padalo ako dive a tak som vyždimal posledne zbytky s artic silver pasty a voala ! 11,5*203 !!! a rock solid tie reštarty uplne prestali a pred tým tam bola pasta od titanu ta strieborna ... kto by to bol povedal že pasta tak radikalne pomože !!!!!!!!!