Co vy na tyhle bedny ? jaké máte skušenosti ? nevibruje basák při vyžším volume ? myslíte že jsou lebší než ty nové 5.1 od Creative ? Dík za odpovědi :wink:
Printable View
Co vy na tyhle bedny ? jaké máte skušenosti ? nevibruje basák při vyžším volume ? myslíte že jsou lebší než ty nové 5.1 od Creative ? Dík za odpovědi :wink:
Znamy chcel kupiť Creative Inspire 5300 ale nahovoril som ho na tieto.
V pondelok alebo utorok ich idem omrknuť tak dam ti vedieť
Ale je to najlepšia kupa k PC čo sa tý ka 5.1 a za tie peniaze
taky si myslím , už se nemužu dočkat až na to budu mit konečně korunky. jo! a dik že mi daš vedet !Citace:
Původně odeslal cLiVe
ty bedny ber,jsou bomba ! :-D akorat ted podrazily,pul roku staly neco malo pres 4200 a ted stoji skoro 5000 ! aspon teda u nas v Ostrave {www.alfacomp.cz}
Jsou bajecne :-D
Za ty prachy asi lepci nesezenes :roll:
Mam je a jsem rad ze jsem pockal a nekoupil neco levnejsiho...
Zdrahly vseobecne... :?
Asi takle: Kdybych měl ty prachy, hned si je běžim koupit!
tak ja je teda beru, chtěl jsem se jen ujistit. Ale prvně musím přestavět pokoj. jinak to bude stát za ...
No to by chtělo, sou velký jak kráva, taky nevim kam bych je tady dal, hlavně ten střeďák.Citace:
Původně odeslal OveR clocker
no na ty přední musím vymyslet nějaké poličky , jinak to nevidím. hodit to na skříňky , to nebude efektní.
P.S.: nevíte kolik dneska stojí poličky na repro ?
jo a mam dotaz , je dost názorů na to ženehraje CENTER. jak to máte zapojené ? hraje to lip přez analog nebo to máte strčené do AC3 ?
???
HT maj AC3 ???Citace:
Já sem si myslel že jejich nevýhoda je právě v tom že nemají AC3.
no já nevím co komu nehraje ale mě hraje vše i ten centr a mužu řict že za tu cenu jsou tyhle bedny až moc dobře udělané! a hrají vzkutku výborně to že vybruje basák otom nic nevím spíše vybruje nábitek než basák a to je dosti znát :-D chudáci sousedi :lol:
ty bedýnk mají vzadu "AC-3 (5.1) input" tak proto se ptám jestli to máte zapojené do AC3 a nebo analog zdířky.
Jaka analogova zdirka ???
Vzdyt vsechny ty vstupy jsou analogove. Je uplne jedno, zda pouzijes ten spolecny konektor nebo cinche.
a) Měl jsem dlouho Inspire 5300, pak jsem koupil tyhle... Geniusy jsou mnohem (myslím tím MNOHEM) lepší, moc bych to ani nesrovnával
b) To, že nehrál centr se 150x řešilo na starým foru, je to v nastavení zvukovky.
sinč ! to je to slovo ! dik :wink: a jaké k tomu jsou kabely ? do sinchu nebo z jacku do AC3 ?
jo s tim centrem to uz vim ... takze všeobecná spokojenost ? ja jsem si to hned říkal jak jsem je viděl. Panebože jak ja je už chci :| ...
uz jsem je mel vobjednany, ale nebyly skladem. ted uz prisly a sou drazsi vo 700. do pr.dele proc :evil: :(
Tak jsem tyhle bedny testnul a musim říct že jsem byl dost zklamaný.Krásně udělaný jsou,basák je OK ale zvuk OK neni.Na to že to hraje tak přeostřeně tam mohli dát poťák na vejšky.Ale je fakt že hraju přes zesik a nemůžu porovnávat v těhle sestavách.
Jsou tam kably do toho multikonektoru, jestli se nepletu, hi hi hi.
chessman: ale vzdyt to jsou bedny k pocitaci a ne na reprodukci hudby :o
na filmecky a hry jsou idealni :wink:
me by zajimalo: budu kupovat fortissimo3 a chci k tomu solidni bedny, ale nevim jesi sou ty geniusy lepsi, nez moje hifarna aiwa kterou mam prdnotou ke zvukarne(2x35W+2x20W) ???
tak jsem si je konecne koupil , sel jsem s tim asi 2 KM a nesl jsem to v rukach ! tak to už nechci zažít !! bolí mě z toho celé záda. doma jsem to provizorně zapl na digi walkmann Sonku a pustil pover a ono nic ... zapolměl jsem na centr. vypínač :-D . hned ke mě přišli kámoši a začali očumovat, jen jsem si skočil na WC a oni se do toho pustili. hned ze startu to vyhulili do maxu, myslím že to teda bylo hodně přetížené, protože walkmann mel ve volume taky max. Hned jsem je zdupal. ted mám strach jestli se s tim basakem nic nestalo, protože už při menším zatížení vydává pazvuky. Je to normální ? :oops: Skuste zapojit pouze basák bez beden a otestujte to prosím...
jo! a zapomněl jsem na cenu ! ve Frýdku v ADT to stojí 4750 kč
no mě teda hraje basák absolutně v pohodě a strach že ho zničíš ? to nemám bedny mám jak upravené tak předělane a pokud si matně ještě vzpomínám tak je tam omezovací žárovička na basák :-)
cau jak to myslis s tou zarovickou ? jake ze to nejak hlida proti prehuleni ? a basak ti nebzuci ? u me to nejde hodne slyset ale kdyz k tomu dam ucho, tak to bzučí jak nějaký transformátor. Ale kdyz sedim u PC tak to slyset neni. Když zapojím jen basák tak při vedší hlasitosti vydává nějaké divné zvuky. Neni to tim že proudí zvuk prez bass reflex ? ( ta roura)
myslím si že stojí za to pustit si na nich nějakou tu MP3 :wink:Citace:
Původně odeslal chessman
No jasně je tam omezující žárovka proto aby jsi ten basák neodpálil :-) no mě teda nic nebzučí spíše centr občas při vyžším zesílení. Basák jede bez problémů :wink: no jasně při proudění vzduchu je možné slyšet šelestění. Jakou to krmíš zvukovkou a jak to máš zaplé ?Citace:
Já viz. moje setava a zaplé to je přes ten vstup AC-3 s tím tlustým konektorem na 3 jacky :-D
Tahle sestava není určena pro hudbu ale primárně pro dvd filmy a hry.Jinak nemá smysl.
Ve filmech to prostě není ono.Známej ji vychvaloval a že prej nepouští ani věž.Je fakt že sluch nemá tak ho chápu.Jen by mě zajímala konkurence (Creative,Logitech,Klipsch,Kinyo),protože se prodávaj sestavy pro domácí kino a docela levně.
LIDI proč teda nehraje ten centralní repraček ??????
Zapojene to mam dobre jelikož hry mi behaji na 5.1
i test hlasi ze vsech repracku , ale central pri filmu ci DVD proste nehraje !
PROSIIIIIIIMMMMMM POMOCT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No tak na Audigy platinum prachy nemám... pořídil jsem si SB live 5.1, jsou teď za slušné kačky. mám to píchle taky přez ten kabel. jiné tam nebyly. dostal jsem pouze hafo kabelu z obou stran stejných, nevíš na co to je ? asi DVD ... Do vánoc si chci koupit DVD mechaniku a zažít ten hukot. Jinak ty geniusy tu budou na .... A jestli má někdo názor, že to nedokáže kvalitně přehrát hudbu , tak je na omylu. Samozřejmě se to nemůže srovnávat s technikou za stotisíce!Citace:
Původně odeslal KoNG
A ještě ke střeďáku: DVD ještě nemám tak nemůžu říct, a MP3ka 5.1 nepodporuje! pouze to jde zapnout násilím v PlayCenter, jak vyjede ten pnel s tou klávesnicí tak dole je tlačítko CMSS a tam se to dá zapnout, ale NEDOPORUČUJU - silně to zkresluje zvuk. Skus si pustit nějaký hudební soubor s koncovkou AC3. pokud máš SB live cédečko tak tento soubor najdeš na D:\Audio\Common\Media\ac3 , při této ukázce by ti měl hrát i center.
2chessman: Máš pravdu, na té sestavě zní hudba "trochu jinak" než jsem byl zvyklý z věže. Ty výšky slyšitelně syčí, není to good. Od té doby co jsem začal poslouchat hudbu na těch Geniusech to není ono ...
Eh, neni treba techniku za stotisice. Ja na tom hudbu poslouchat nemuzu (bylo mi z toho spatne). Kdo muze, at posloucha ;)
spusti Crative Plycenter v základním skinu a jak je šipečka por rozbalení čísel tak doal je CMSS napisek tak tam ťukni a dej CMSS ON a je to :wink:Citace:
Původně odeslal bikerek
Jestli vám vadí výšky , tak si je snižte v nastavení zvukovny :wink: Při srovnání se Sony LBT-N355 jsou na tom Geniusy lépe. Nevím co se vám na tom nezdá ???
Moc vam dekuju za super rozbehaní centralniho repracku !!!!!!!!!!!!!!!
Co je fakt vostrý je ze zadni repracky pri zapnuti centralniho repracku
zacnou hrat naprosto zpiserne , ach jo .
To je na hovno !!
To mi snad nekdo dela schvalne!!
Poradite mi ??
dekuju
Když si je stiším, tak tam bodou chybět, jde o to, že ty výšky hrajou špatně.
Sosni si nové Drivery ty to částečne upravují při přehrávání MP3 už to není tak patrné ale stejně je lepší centr vypnout nebo to vyvážit nějakým efektem třeba VOCAL :-)Citace:
Původně odeslal bikerek
Při MP3 mi to taky dela borde. Viz. muj příspěvek nahoře. Skus si třeba pustit Unreal, tam to hraje vítečně!!! U mp3 se to nepoužívá protože dojde ke skreslení Stereo zvuku. Z toho si hlavu nedělej. A nebo si spusť adio soubor *.AC3 ten to podporuje, ale to už jsem taky psal nahoře.Citace:
Původně odeslal bikerek
Abych ty bedny využil (DVD), budu potřebovat nějaký monitor. Můžete mi poradit jestli mám koupit 19" (ted mám 17") - pomůže mi to ? Nebo mám rovnou koupit nějakou TV a hodit to vedlle monitoru...
no ideální je pouštet obraz přes grafárnu na TV :-) tak to mám já a je to super bedny mám v obyváku a tam pouštíám věškeré DIVx A DVD filmy prostě pohoda 8-)
Pokud se dostanete k 11 (listopad) cislu PC Magazinu nenechte si ujit test repro k PC. Uplne na Genius zapomneli a vyhrali to vylisky by Creativ. A celej test je takovej, ze nekdo cvaknul s kufrikem.
jo přesně tak to bylo !! víme všeci jak to chodí říkam ideální pokud jsou možnosti je pujčit si zmíněné favority domů a vyzkoušet si je na vlastní kůži :wink:
Vazne to bylo moc... Hned vecer jsem jim poslal vyhruznej dopis :-) A technicke udaje ktere udavali... no niiic. asi nejdulezitejsi udaj býl vykon PMPO :-) Ale jestli jsou jedno nebo dvoupasmove to uz nikdo nerekl. Pak by se vitezstvi Creativ tezko okecavalo :-) Ale dostalo me, ze u testu na repro k PC testovali repro se stolnim DVD :-) Pak velmi snadno vzhrajou Creativ kdyz maji digitalni vstup
Ach jo proč nemám 4 556,00 Kč hned by staly u ně na stole... ;D
P.S. a všude okolo mě ;D
Sou bajecny 8)
Gde se nechaj koupit za 4.5litru?
asi tak nějak 8)Citace:
Původně odeslal lullu
A nevite nekdo, kde je CMSS v Creative Playcenter 2?Citace:
Původně odeslal KoNG
Ted stredak mi taky nechce hrat a hledam to uplne vsude mozne...
Asi jsem jenom blbej... ;D
UZ je mam, v Makru za 4.5
V Makru bych si nekoupil radio natoz takovyhle repraky...Ja je chyt jeste docela dobre. Mam znamou v Makru a s elektronikou zachazej jak s bramborama
No je to to samé jako v 1 musíšš si dát normální skin a rozbalit tam tlačítka a dole je ten nápis cmssCitace:
Původně odeslal tiktak
Jo jo, diky diky, uz to beha, normalni (default) skin ale to "zmenseny provedeni", ja to furt hledal v tom velkym... to je taky pomsta od Creative, umistit to sem, mit 14 monitor, ani to nenajdu... ;D ;DCitace:
Původně odeslal KoNG
ahoj.
neviem preco ale zacinam ma chut si kupit tieto bednicky. prevedenie je vcelku prijatelne. zvukova stranka tiez dobra. (ale toto sa bude pitvat donekonecna, proste kazdy ma ine usi) Cena prijatelna.
Chcem sa opytat. Myslite ze pojde cena este kusok dole alebo uz ani nie?
teraz mam v kompiku SB128 ale mam zalusk na nieco ine.
Neviete co by stalo za zmienku. Cenovo co najnizsie. Niekde som cital o Zolltrix, da sa to tu vobec niekde v BRATISLAVE zohnat?. Potreboval by som zvukovku ktora ma aj OPTIKU (out). Alebo poradne co ine v tejto kvalite a cenovej relacii. V cechach ju zevraj maju (zolltrix nachtingale 6.1 pro) za cca 1000 Kc.
Dakujem
Provedeni prijatelne....??? Takovy jsou na trhu jediny :o . Tedy pokud beru repro k PC (nepocitam takovy ty pekny Technics za 8500Kc). Jestli to chces na hry tak je dobra Audigy... Bohuzel s ni ma nekdo problemy. jestli na Reprodukci tak Asi Fortisimo III. Prvni za 2500 druha za 2000
ved to
audigy nechcem - vela ludi tu hovori ze je to hovadina - vela penez malo muziky
fortissimo by som bral - problem je ze unas este teraz FII stoji 1800 SK bez DPH - ta by stacila.
Otazka na bratov cechov.
Je nejaky obchod v BRNE alebo niekde blizsie BA, kde by som to za rozumnu cenu mohol kupit.
do uvahy prichadzaju fortissimo alebo zolltrix
dakujem
Nekdo tady rikal a mel pravd, ze taky musis brat v potaz kolik lidi ma Audigy a kolik Fortisimo. Je jasny, ze Hercules ma asi lepsi podporu. Taky jsem premyslel nad Fortisimem III, ale co jsem cetl neni moc dobry na hry
preco nieje dobry na hry
robi to nejake ptakoviny.
spomaluje kompik?
ja teraz idem na SB128
a zvuk pocuvam na sluchadlach.
tu kombinaciu by som aj tak vyuzival na
pocuvanie hudby a prepojil by som to aj s vezou
pozeranie videa (DVD, DVDrip)
a nahravanie hudby na MD (na to potrebujem optiku, teraz to tam tlacim cez vezu, ale veza mi necita RW takze vsetko co skompilujem musim napalit na CDR a potom cez vezu naMD, a ja zase nepotrebujem mas vsetko aj na CD aj na MD)
POkud to chces na to, co jsi rekl. Tak vazne asi to Fortisimo. Se zpomalovanim compa od Audigy nejak problem nemam
a ta kupa v cechach?
dalo by sa to aj niekde v brne alebo breclav??
S tou koupi v cechach vazne nevim a na slovensku uz teprva ne :-( Ale nekde rikali, kde se nechaj na slovensku koupit
aj tak dakujem
prave pozeram cennik jednej firmy
fortissimo II Sk 1880,--
genius Sk 4990,--
---------
6870,--
DPH 1580,1
______
8450,1
tak neviem neviem
asi pojdem zajtra tam a vykrvacam
co vy nato?
vyzera to dobre???
Ty repraky stoji u vas stejne jako tady. U nas taky 5000. O Fortisimu II moc nevim, tak ti tu cenu neraknu. Ja taky pro ne musel pekne krvacet, ale jsopu super
aj tak stale neviem
stale vaham
ale este sa na to vyspim a asi do nich pojdem
este problem ze kde ich dam :-)
ako to mas vyriesene
mas ich zavesene na stene alebo ti len tak tronia niekde na skrini,
nevies o nejakej recenzii na fortissimo? a porovnanie s audigy?
No ja je mam poveseny na stene. Na levo mam satnu tak vysi na ni. Misto se vzdycky udela. No taky tady na foru. Nekde Bud Audigy vs. Fortissimo III nebo jen Fortissimo III. Ale primo srovnani s tech dvou jsem nenasel.
aj tak dakujem
ved to tu skusim pohladat
este najst toho dobraka co by mi to kupil v nasom velkosklade a pohoda.
dakujem za pokec
Jasny. Doufam, ze se ti budou libit :-))) Hlavne mej odvoz....Tezky jsou jak krava
Citace:
Původně odeslal Vilca
Makro nemakro, hrajou pekne, a sou solidne baleny.
ja jsem je nesl asi 300m a byl jsem z nich uplne grogy ale ten zvuk za to stoji :lol:Citace:
Původně odeslal Vilca
Nevim jak v Brnenskem Makru (jak nekdo nahore uvadel), ale v Softcomu (www.computershop.cz) to maji za 4400,- s DPH (studentska cena) a ve FANu za cca 4600 (odhad). TS Bohemia taky kolem 4400,-. Vse v Brne.Citace:
Původně odeslal Loki12
Bacha, Fortissimo2 nema analogovy 5.1 vystup, pouze 4.1...
2 Hawkins
este ze si to napisal az potom co som si to kupil
a zistil som to az doma
doprdele aj s herculesom a ich
imbecilnym oznacenim 5.1
ale so ze je to iba digitalne tak to uz
nikde na krabici a ani v popise neuvadzaju
no, vo moc si neprisel. ten centr je naprosto nevyuzitej, muzu si na z nej udelat policku :(
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že centr je hodně vytížený ve filmech i ve spoustě hrách. SB Live rulezz !
Braindead: Film s 5.1 AC3 zvukem bez centru? Pitomost.
Loky - bizon: mel ses podivat na web Hercules a tam bys zjistil potrebne informace.
Premo: SB Live - predrazene tfuj.
2 sam:
ved som sa aj pozeral
vsade je pisane 5.1, 4.1,2.1
pozeral som si aj ten obrazok zvukovky
je tam namalovana zostava 4.1 a aj 5.1
medzi nami ako to mam pripojit vo verzii 4.1 ked na tom
kabli je vyvod na predne rep. zadne rep. ale nikde nie na subwoofer?
a v texte nieco pisu o pridavnom kabli ale co to presne je som zistil az doma
kua
myslite ze existuje kabel
optika (out) na druhej strane vystup analog 5.1?
No kdyby sis poradne precetl toto:
External Connectors
· Analog din with: mic in, headphones, front and rear speakers
· Line in
· MIDI / Game port (MPU 401™ compatible)
Obavam se,ze k tomu ten subwoofer analogove nepripojis. O redukci opt - analog nic nevim... :|
Asi jsem d***l. Mám SB LIVE 5.1 a ty geniusky. hraje všechno, ale když to dám na AC3 přes ten 9pin kolík a do zvukovky na ty 3 tak nehraje subwofer. Co s tím? Co tam dělám za blbost? Gde co mám nastavit?
2 sam h.: ne, s ac3 je to v pohode. ja sem myslel filmy bez ac3 a tech mam vetsinu. mozna jeste zkusim ten zazracnej ruskej kodek. videl jsem ho tady nekde na foru ale nevim kde.
je to v diskuzi 5.1 v DivxCitace:
Původně odeslal Braindead
skvely, dik ;)
brain: tohle asi kodek nevyresi... holt, kdyz si clovek dela filmy sam...
2 sam: jak dela sam? proste vetsina filmu je bez ac3. ten kodek votestuju zejtra az prijedu domu.
Braindead: Vetsina filmu je bez AC3... no prave, nekdo prebira to co je, nekdo si to vyrabi sam (ja) s AC3, hihihi.
to jako je mozny z filmu bez ac3 udelat film s ac3? jestli jo tak to si to taky tak udelam, protoze dost filmu mam nejdriv na disku :)
Mno nevim, z mp3 delat ac3... to je volako postavene na hlavu :oCitace:
Původně odeslal Braindead
Braindead: kurec, vsechny DVD filmy maji AC3 zvuk, tak proc se okradat prevodem do MP3 o prostor? ??? Kazdy asi cerpame z jinych zdroju...
K počítači je ťech beden škoda.
Já jsem je připojil k DVD přehrávači s integr. dekodérem (CYBERHOME) a mám domácí kinečko za 9000.
Určitě je lepší než nějaké domácí kino Roadstar co mají teď v Globusu za stejné prachy->samý plast->fuj hnus.
neni skoda.
jak sou dlouhy kabeli u tech repraku ?
Nainstaluj kompletni sw balik ku zvukovke. V nastaveni reproduktorou sa prepni do advanced modu a zaskrtni volbu bass redirection alebo ac-3Citace:
Původně odeslal Mil17
souhlas, neni jich skoda ;DCitace:
Původně odeslal Voky
kabely 1x2m, 2x3m, 2x8m - jsou ale na perovych svorkach, takze jsem stejne pouzil delsi a silnejsi.
slysel sem, nebo nekde cetl, ze tyhle reprobedny nemaji funkce, ktery nabizi Creative Inspire...co je na tom pravdy???
ano to je pravda, toto som vycital z internetu:Citace:
Původně odeslal Medek
- nemaju krasny dokonaly zvuk plastoveho reproduktoru
- ich dvoj-pasmove predne bednicky hraju az zbytocne dvoj-pasmovo oproti jedno-pasmovemu "hyper-super-duper-plastic soundu"
- dialkovy ovladac je uplne nenic, ved nieje nic krajsie ako vstat od filmu prejst sa a ovladat to rucne
- genius ma oproti insipire zbytocne vela vstupnych konektorov, ved tie bedne mozem zapojit cez AC3 vstup, TV, Veza, a este je tam dalsich 10 analogovych vstupov pre vystup z DVD (naco ich tam je tak vela, len do toho pada prach)
Ted nevim jestli to s tema konektorama byla ironie :-) Ten dalkac v pohode staci mam k tomu ATI RemoteWonder takze ovladani me netrapi :-))))
presne tak 9 z 10 audiofilu doporucuje zvuk z plastu ;D ;DCitace:
Původně odeslal Loki12
Mimochodem idealem audiofila je dokonala 1dno slovy jednopasmovka, takze vicepasmovy reprak neni zaruka lepsiho zvuku, tri a vicepasmove repro, ktere jsou na spicce audia stoji moc moc penez, prave pro maximalni sladeni vsech pasem, coz je drahy...Citace:
Původně odeslal Jirik
No zas je tak nehante, ten zvuk satelitu od Creative 5300 a vyssi rady neni vubec spatny a ani zas tak moc plastovy (ikdyz plastovy bezpochyby jsou) vzhledem k jejich cene...
Mel jsem Creative, ted mam Genius, takze muzu porovnavat
Muj osobni nazor:
genius ma lepsi zvuk celeho spektra a to se stara predevsim ten veeelikej subwoofer, jinak samostatne vyzkouseny satelity nejsou zas tak o hodne lepsi nez Creative...
pripojny mista - u Creative (5300) si nepripojim nic jinyho nez 1 vstup, do geniusu muzu skutecne nacpat hodne veci...
Ja osobne jsem byl spokojenejsi s dalkou na kabelu od Creative,
-lezela mi na pevno na stole a nemusel "mirit nekam" pod stul na subwoofer,
-regulace fader byla tez pristupna,
-chod volume + - je taky docela skokovej, vecer, kdyz nechci nikoho probudit a pritom si zahrat nejakou strilecku, musim regulovat zvuk pres multimedia klavesnici (zmenou hlasitosti vystupu zvukovky), pres ovladac repraku je jeden stupen neslysitelnej, cvaknu a uz je to na noc rev jako krava,
-a dale prepinac vstupu by mohl byt taktez na "dalce", treba jednoknoflikovy - rotaci po vstupech, takhle je dalka pro nekoho, kdo ma k bednam pripojenejch nekolik vystupu na pytel...
Nicmene jsou to asi opravdu nejlepsi bedny pro pocitac za tyhle penize...
muj nazor...
diky za objasnění.... :-D :-D :-D
Citace:
Původně odeslal KoNG
jak???