potrebuju koupit zvukarnu (asi uz dnes) a fortissimo III furt neni. mam koupit audigy nebo mam pockat na to fortissimo?
Printable View
potrebuju koupit zvukarnu (asi uz dnes) a fortissimo III furt neni. mam koupit audigy nebo mam pockat na to fortissimo?
Asi zalezi na tom, na co ji chces. Ja myslim, ze do kanclu audigy staci...Citace:
Původně odeslal Braindead
hry, filmy, mp3, audio cd, proste takovy normalni pouziti. chci od ni bezproblemovy chod, pohodovou instalaci a aby fungovala s geniusama home theatre. tej instalace a problemu s ovladaci se trosku bojim :roll:
Aha, tak pro normalni pouziti bych se kartam od CL vyhnul velkym obloukem...Citace:
a co mam teda koupit? kdyz fortisimo III neni a do II nezapojim repraky. nakej sunt za 500 nechci a neco drazsiho (2500 a vejs) taky ne. v uvahu prichazi akorat ten digifire ale ten je asi o 500 drazsi nez audigy ???
Tak to nevim - ja bych ti poradil drazsi kartu...Citace:
no jo, asi se budu muset spokojit s audigy. takze drzte me palce a at mam u instalace pevny nervy ;D
No já ti palce držet budu. Potom co jsem četl, kolik lidí má s Audigy problémy, bych si ji asi nekoupil.Citace:
snad se zadari, hlavne aby to neodnesla klavesni nebo mys ;D nebo bracha... ;D
Jestli to chces na hry tak spis Audigy. CO jsem cetl tak Fortisimo III nema moc efektu (ve hrach) a rozdelovani na 5.1 taky nema jako Audigy. Samozrejme nevim, jen jsem cetl recenze a neslysel jsem ji
Nebud blby a pockej na III, nebo kup Digifire :roll:
tak sem koupil audigy :D
no jo ale nikde jsem se nedocetl jak to vubec ta Digifire hraje atd...
Mam problem pres optiku u Audigy nedostanu 5.1 jak je na tom konkurence od Herculesu? ;D
Nekde jsem cetl peknou recenzi v anglictine co se tyce kvality zvuku Audigy vs. Digifire a F III. a vychazi to velmi podobne ... odkaz ve starsich threadech o digifire ... Ja bohuzel audigy nikdy neslysel ... Ale vzhledem k tem problemum ... viz ta optika, instalace, drivery a tak ... (i kdyz asi vse se da vyresit) bych ji nebral ani nahodou ...
takze asi pujdu to toho DigiFire :wink:
Mam EX na sestavě dole a nemam a nikdy jsem neměl jediný problém!!!
Mam totiž dojem, že je optimalizovaná na Intel vs. Intel - co si pamatuju tak nejvíc problémů měli SiS, nebo ne???
Ja mam Intel a chipset je taky intel. Bez problemu to nebylo, ale funguje a zvuk je krasnej
Vilca : no koukám že máš stejné bedny jako já a říkáš že zvuk je krásný,tak do Audigy taky půjdu :wink:
Zvuk je krasny? To by me zajimalo, s cim to porovnaval... Ale jestli potrebujes verny zvuk, tak se tomu vyhni.Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlar
Jakou máš kombinaci ty? Nechci číst: něco + min. DENON+ BOSECitace:
Původně odeslal dorf
Nic extra - zvukovku Terratec EWX 24/96, znasilnovac obycejny Technics a repro Authentic Voice - Magic 222.Citace:
Původně odeslal greenhorn66
To si ti to říká "věrný zvuk" když máš repro "Authentic Voice" co? ;DCitace:
Původně odeslal dorf
;DCitace:
Původně odeslal Massaro
No má to jednu slabinu=Technics ;D (když vemu srovnání po zvukové stránce(ne provedení a ovládání)- čet jsem to někdy v časáku STEREO)Citace:
Původně odeslal dorf
Slabina mozna, ale nepatrim k takovym "audiofilum", kteri si pousti ticho nahrane na kazetach, aby porovnali jeho kvalitu ;D, tudiz me tahle slabina nikterak nevzrusuje ;DCitace:
Já měl na mysli dynamiku a hloubku. Jinak EX mě úplně stačí (např. tak vychytanej efekt jako katedrála (EAX) v 5.1 bednách si na normálnim zesíku (pro dom. kino) těžko pustim - samo, že jenom některou muziku.Citace:
Původně odeslal dorf
P.S. Třeba Metal :-D :-D ;D ;D
Ale kdybys chtel udelat nejakou muziku, tak jsi v haji - protoze by ses plno hodin patlal s efekty a po vypaleni na CD bys zjistil, ze to hraje uplne jinak...Citace:
Jo tak to nevim, já mam moje 1. vlastní počítadlo teprve od půlky června, takže v nových PC vychytávkách jsem ,,viz. podpis" :oops:Citace:
Původně odeslal dorf
Jako asi všichni tady jsem dost zapřaženej v práci - na komp velmi málo času(tak max. 1-2 denně včetně výkendů(melouchy v rámci TV,SAT)
Než budu v obraze, tak už i ten muj komp bude na hovno!!! :(
greenhorn66 : to bych řekl je pomalu v prdeli už teď :lol:
To teda asi nebude tak hrozný. ;DCitace:
CPU- :-(
RAM- no nevim 256MB, ale jestli si to ty s těma 3100 v Sandře tak to jde ;D - já mam při 2,07MHz CPU(115FSB) 2759/2759
Grafárna- nemam srovnání v 3Dmarku(nedělal jsem ho), ale takt 335/670 můžu mít taky(zkoušeno-stabilní)
HDD- mam Bar. IV 2*80GB
vypal. DVD- to opravdu je zatim dost drahá sranda
monitor - zatim mam obyč. 15" ;D
no a bedny? - až uslyšim hrát to samý(1.film-DTS a 2.vážnou muziku)(na stejný sestavě) na mých Creativech a potom na Geniuskách, tak potom potom klidně uznam, že mam doma drahej šmejd- ale asi těžko 8) .
tak jsem se dočetl že Audigy nemá rádo P IV co mají hyper threading,náhodné tuhnutí,restarty,no tak Audigy teda nekupuju :-/
Greenhorn66 : nemůžeš to brát tak že když máš stejnou frekvenci jak jádra tak i pamětí na grafice že to budeš mít podobnou rychlost :-) v 3D Mark 2001 SE budeš mít tak 11500 - 12000 bodů max. tipuju.
Mně to s EX pod XP Pro nikdy samo nezatuhlo ani nerestartlo.Citace:
Já jsem si nemyslel, že bych měl mít stejný nebo podobný výsledky v 3D
- chtěl jsem jenom říci to že, ten muj HW neni zas tak out oproti tvýmu 8) .
greenhorn66 : když se podíváme na Geforce FX,tak jsem oba out :lol:
Asi budu brečet :( .Citace:
Tak jsem si objednal Fortissimo III přes CC :)
Světe div se,už mi dnes normálně přišla,teda klobouk dolů české poště,minule jí to trvalo tři dny.
to Marek.Sedlar
prosimte muzes vyzkouset jak je to stou optikou?
mam vazny zajem si ji koupyt a bych neskocil z blata do louze ;D
Nevim na cem jsi Audigy slysel nebo jakou jsi mel, ale me hraje krasne. Poustel jsem CD na vezi a pak na compu a usi mi to netrhalo. Kamarad ji mel pujcenou ma usi lepsi nez ja a ani omylem si neztezoval. Je mi jasny, ze budes argumentovat tim, ze jsme hluchy jak polena, ale spis jen mel divnou zvukovku. Samozrejme muzes rict, ze jsme hluchy, stejne jako ja o tobe (nic ve zlym)Citace:
Původně odeslal dorf
Jak je to s tim Fortisimem na hry, filmy a zvuk?? Je pravda, ze ve hrach moc dobre nerozdeluje kanaly? A efekty??
Zkousel jsem na Audigy aplikovat nekolik pluginu v SF, a to tak, abych mohl byt s konecnym vysledkem spokojen - kdyz jsem pak hotovou placku vrazil do prehravace, sel jsem do kolen, vysledek nekolikahodinove prace byl v haji, protoze byl zvuk jiny, nez jaky vychazel ze zvukovky. Proto bych CL nikomu, kdo chce zvukovku na hudbu, nemohl nikomu doporucit.Citace:
Původně odeslal Vilca
No joo to je potom tezky. Jenze ja ji mam na hry a filmy a ne na delani muziky. S tim nevim tak tezko to muzu posoudit, ale mozna to zkusim.
Kdyz jsi to nezkousel, tak jak muzes tvrdit, ze Audigy hraje krasne? ???Citace:
Původně odeslal Vilca
Jee zkousel jsem jen to na co ji budu pouzivat. To je perhravani, hry, filmy. Na to, ze bych si vymejslel neco s muzikou to me nikdy ani nenapadlo. To mas jako kdybych zkousel jak mi pude na compu Maya. Taky jedna z veci do ktery se nejspis nepustim tak ji proste nezkousim, protoze pro me nema vyznam.
Pro tebe nema vyznam, ale prevaznou cast lidi, kteri kupuji zvukovku, ano - rekl bych, ze jde o dost podstatnou vlastnost zvukovky...Citace:
Původně odeslal Vilca
Hmmm no nevim jestli ta skupina je tak velika. Znam hodne lidi a nikdo si takhle se zvukem nehraje. Spis si myslim, ze vetsi na chce prave na ty hry, filmy a poustet si pri praci mp3. Tak mi dej seznam plug-inu a ja je zkusim.
Seznam pluginu? ??? Na co? ??? Je jedno, jake pouzijes - staci stereoimager, NR, nejake echo, reverb, desser apod.Citace:
Původně odeslal Vilca
No abych zkusil udelat to co ty. Sezenu ho, zkusim.
Probuh proc? ;D Staci jen porovnat zvuk, ktery leze ze zvukovky se zvukem, ktery leze z CD prehravace...Citace:
Původně odeslal Vilca
Chlape to fakt nezkousel ... Dorfovi jde o to, ze mu to leze z compu jinak nez z CD playeru. To se neni co divit. Je to tak vetsinou. Ale nicemu nijak zvlast to nevadi - je to totiz dost subjektivni ... v podstate to hraje uplne kazdymu jinak ... zalezi na mnoha vecech ... Kdyz ti staci to, co mas, tak neni duvod se jen kvuli tomu abys mu (si) neco dokazal se ucit SoundForge ... to snad .... :o
Kdysi davno jsem s SF zkousel delat tak by to nebylo tak hrozny. Jen chci zkusit jestli je to tak hrozny, ale CD jsem zkousel na vezi i na compu a nic slyset nebylo. Nekde uz jsem to tu psal. Mas pravdu, zalezi na hrozne vecech a navic zvuk a nejsubjektivnejsi vec. Mel ji kamarad, hrali jsme z ni na posledni parbe (compovy) a nikdo mi ji o hlavu neomlatil!