Napajeci molexy delane na miru, 5.5m flexa v case, prace cca 7h atx napajeni je fakt narocny..
FLEXO> z www.riegger.cz
- ruzne barvy
- UV ref.
fotky zde > http://www.sweb.cz/ak.oc/Case_flexo_mod/
Printable View
Napajeci molexy delane na miru, 5.5m flexa v case, prace cca 7h atx napajeni je fakt narocny..
FLEXO> z www.riegger.cz
- ruzne barvy
- UV ref.
fotky zde > http://www.sweb.cz/ak.oc/Case_flexo_mod/
to by clovek nepovedal ze tam je tych kablov tak vela :) a ATX konektor je urcite dost maso ... ty si vlastne vymenil vsetky kable ze? ak som to spravne pochopil ...Citace:
Původně odeslal honzAK
MadCap
jo vsechny kabely, krome atx tam sem nedaval novz jen sem je prepajel.
Presne tohle sem dneska dodelal na vsech kablech krome toho velkyho ATX do desky...takze chapu to dobre ze si vsech tech 20 kabelu rozstipal...nasadil flexo+buzirky a spajel dohromady???
jj, ve droji aby to samozrejme nebylo videt, pac odpajet je je sice mozny ale napajet uz moc ne je tam rance soucastek a jsou hrozne u sebe. a inapajeni molexu.
Wow, to fakt nevim jestli se do toho budu poustet...to musi bejt fakt megavoser vzdycky odstranit izolaci na obou kabelech...spajet...zaizolovat...a takhle 20XCitace:
Původně odeslal honzAK
...ale kdyz clovek vidi jak to pak vypada (konkretne mam neon zelenou)...hned ho to motivuje
takze ak to spravne chapem (konecne) tak si kable vo vnutri v zdroji ucvakol a priletoval nanovo hej? som najprv myslel ze su kompletne nove od pcb v zdroji :)
MadCap
jj Flexo rulezzzz
hezka pracicka
Ted uz jenom staci, aby si zdroj prsknul, zasmrdel a zdechnul a je vymalovano... i se sedmihodinovou praci (ne ze bych to nekomu pral, to neee)
Mimochodem, kde se asi tak daji sehnat ty umelohmotny spinaci pasky, co jsou okolo napajecich dratu pro disky atp. ?
Zdroj nepujde do kytek coby je kvalitni, a kdyby nahodo koupim novej udelam u nej sup s kabelama a hodim si atx nanovo, do plosnaku u aopen zdroje nelze moc mikro mista... ;D
sem si s tim taky vomotal starou 300w fortron (neonove zelenou) ale ten zdroj jaxi nepostacuje, tak sem vcera koupil 460w a cela ta prace s tim starym zdrojem je v prdeli :roll:
Tak sem vcera otevrel svyho Fortrona...a kdyz sem to videl a predstavil sem si ze bych to mel vsechno pajet...vzdal sem to a dneska omotal velkej ATX kabel Polyetylenovou pruhlednou spiralu z GESu...nevypada to tak SMART, ale ucel zkroceni kabelaze to splni
je to sice pracicka ale zato to stoji, az koupim nekdy nejakou 420W tak to uz prepajim do plosnaku... pac najednou je v tom ohromnym casu tolik mista.. ;D
Je to pekny, ale kdyz si koupim novej 420(460)W zdroj za +- 3000-3500,- tak ho urcite nebudu duhej den rozkuchavat :) (350W fortron je maalo :) )
hezky!
taky sem uvazoval ze se do neceho podobnyho pustim, ale odhodlat se ;D
kolik zhruba stoji 1 metr tyhle srandy ???
Podle prumeru...ale to co se pouziva na normalni ATX kabely v kejsu stoji 33/mCitace:
Původně odeslal Sadam.
maxiku kdyz si koupis Enermax 465 FMACitace:
Původně odeslal Maxik
tak ten uz ma v takove stribrne buzirce udelanej ATX konektor a vsechny ty 12V a P4
ale kabely na disky nema ale ty uz udelas jednoduse ustrihnes molexe a das nove a nikdo nic nepozna :wink:
lidi nevim proc furt resite pajeni toho atx konektoru. ja sem si koupil bednu od chieftecu a jelikoz se mne nepodarilo ten atx konektor rozebrat tak sem pres nej normalne to flexo pretahl. jedina nevyhoda je ze uz se pres ten konektor neda pretahnout buzirka na zakriti koncu toho flexa
kupte si 1/2" flexo, u kabelu co vede k atx konekteru prestrihnete prvni plastovou spojku co svazuje jednotlivy kabely, kabely u konektoru ohnete aby byly rovnobezne s osou konektoru a pak uz to akorat staci omotat lepisi paskou nebo papirem vytvarovanym na konci do spicky a protahnout flexem a na koncich poradne stahnou plastovejma paskama
prace na 5 minut
to same jde udelat s 1/4" flexem u 12V napajeni pro desky P4
u tech kabelu k napajeni disku uz se musi pajet konektory
ale i v pripade ze to clovek rozpaji cely vcetne atx nevim jak by to mohlo zabrat 7 hodin prace, mozna i s cestou na nakup flexa z moravy do prahy :-)
no jenze to fleco se prez pretahovani cez atx konektor celkem roztrepi a pak uz to neni 100% oka..
tyvoe diky moc. Uz sem prevlik 1/4 flexo pres 12V vetev. Na velkej ATX sem dal 3/4 flexo, ale kdyz sem videl jak de ta 12V vetev....prevliknu i to 1/2 flexo.Citace:
Původně odeslal Galaxi
DIKY
Tam das rezervu a pak to vobjedes kolem dokola....akorat misto buzirky clovek pouzije izolacku....je to skoro stejne SMART a clopvek si usetri spoustu osiraniCitace:
Původně odeslal honzAK
heh ludia ze nestaciace 350w zdroje .. vcera som robil na kompe co bol 3.06p4 512mb 1066rimm! 2*120,1*100,1*40gb disk a v tom vrazeny Geforce FX5900 a audigy ... vsetko toto bezalo na 300W fortrone, tak mi netvrdte ze komusi nestaci 350tka :)
MadCap
hmm a muzu se zeptat proc jako u normalnich molexu nesundate ten plast ? jeden konektor je prace tak na 20sec. a pak na to s klidem natahnete i to nejmensi flexo
normalni molexy sundava kazdej, kes videl napsano ze ne?Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
jj, molexy sundat, ale ATX tezko.
btw. modoval jsem dolby_kb, mate nekdo pobliz fotak? :P
tuto to je napisaneCitace:
Původně odeslal Galaxi
ono to sundat jde ale asi zalezi na tom co mas za zdroj, z chiefteca sem to nesundal ani za boha a na zdroji od eurocasu to jde uplne v pohode
Mimochodem, koukal jsem, ze kdesi (v zahranici) se prodava pripravek na sundavani ATX konektoru z kabelu. U nas jsem ho ale nikde nevidel :-( .
nahod link jsem zvedavej jak to vypada.Citace:
Původně odeslal KUBA
:eek: Tohle je moc pekny.. Jeste kulaty IDE kabely a bude to uplne super.. Tomuhle ja rikam case modding :D
To nevim, jak to vypada. Cet sem to na forech bit-techu, tam se o tom bavili, ze to tim de paradne. Nejspis to budou nejaky trubicky, ktery vlezou na ty konektory a zamacknou pojistky.Citace:
Původně odeslal honzAK
jo jinak prodava se i smrstovaci izolepa na atx konektor jak delana.
Tak sem vcera zjistil ze u Fortrona300-60PN PF proste nejde prevliknout 1/2flexo pres velkej ATX konektor...kably sem ohnul ve smeru konektoru, obalil jednou vrstvou papiru nakonci do spicky, stahnul malou vrstvou pasky, ALE TIM FLEXEM TO PROSTE NEPROLEZE...byly tam takovy tlaky, ze kdyz se nahodou dostaly 2centimetry flexa pres konektor, byly tak zdeformovany, ze uz nesly pouzit. Tak sem se vratil z5 k 3/4 prumeru...
no a mas to nejvetsi flexo co se prodava tim by to melo jit.... ja do flexa budu davat ide kabely.
jj IDE/FDD ve flexu jsou perfektní - mnohem lepší než obyč kulatý - zachovávaj si totiž perfektní ohebnost a navíc je taková úprava vyloženě jednoduchá
můžu jedině doporučit
no ja sem premejslel ze do toho flexa dam kulaty kabely kvuli tem koncum aby to vypadalo dobre to flexo schovas do tech koncovek a bude to cool.
Nevite nekdo jestli ty barvy co nejsou neon...treba obyc modra, taky odrazej UV zareni?
Tak sem tedka zkousel udelat flexo kabel z modryho kulatyho od Epoxu a de to v pohode, clovek prerizne a sunda tu buzirku a necha tamjenom ty naustky, do kterejch pak schova to felxo...jenom to u me nevypada moc cool, protoze sem pouzil zbytek toho neon zelenyho flexa.
2bds: no prave ze si nemel sundavat to co jsi rozriznul a zahodil ja to cerveny dam na cerny kabely jen kvuli tomu ze nemuzuz cerveny uz sehant.
Nj jenze kdyz nezahodis tu prostredni cast, nemuzes ten naustek posunout dost daleko od konektoru a kdyz pak clovek omotava ten konektor paskou tak aby se vlezl do 1/ flexa ten naustek tam zavazi natolik ze to nejde pretahnout. Takhle clovek jenom omota paskou ten konektor+kabely bezprostredne u nej a flexo ktery prelezo pres konektor zbavi otrepeni a nasledne provlikne 1 naustkem a zaparkuje v tom druhym na konci...Citace:
Původně odeslal honzAK
musis si to felxo namerit presne a pak tam jde natahnou a dat dovnitr pod ty koncovky a nemusis nic lepit lepenkou .
jj kdyt ja sem taky nic nelepil a zastrkal sem to do tech koncovek....ale ten prostredni dil mi proste branil v tom prevliknuti->musel prycCitace:
Původně odeslal honzAK
divny me to slo oka ono taky zalezi na kabelech....
fotky z meho vcerejsiho snazeni zde .. je to foceno v noci bez blesku s umelym svetlem takze nic moc kvalita zejtra tam hodim poradny fotos:o))
http://www.sweb.cz/dmx1/pics/
pekne pekna, nevyhoda precpanyho casu je ze se to tam tak pekne neda usporadat ale uz sme prisli na to jak udelat kabely aby nebyly videt, nevim kdy se do toho s NeEm01 pustime u nej v casu u mej je pohoda jazz.
jeste se vratim k tem rozmerum ve kterych se flexo prodava. vim ze je 1/4 a 1/2, ale neni jeste neco mezi tim? (vetsi rozmery jak 1/2 neuvazuju).
potrebuju pretahnout kousek hadice a 1/4 pres to nedostanu a 1/2 na tom planda
Mam tu v ruce cenik a este se dela 3/8 flexo za 50,-/m :wink:Citace:
Původně odeslal Galaxi
jaky teda budu potrebovat rozmer kdyz nechci nic pajet a jen to pres ty koncovky pretahnu ?
a kolik ta zhruba metru na jeden zdroj + ide ?
kocicko na zdroj je to nejsilnejsi takze 75kc /m ;D
a kolik is mam objednat ? 2m ?
btw: maj ten obcod nejakej rozbitej ... nedari se mi tam prihlasit .
na zdroj napajeni ATX t staci 1m a jeste ti kus zbyde a pak toho malyho flexa tak 2 spis 3 m.
Chtel bych se zeptat.. Prisly mi ty flexa, a docela by me zajimalo jak sundat ty molexy? Nejak abych nemusel pak nic pajet, jestli to jde... Jestli ne, nebude vadit kdyz dratky prestrihnu, nasunu flexo, spojim dohromady, odizoluju a prekryju flexem? Rekl bych ze by to nemel byt problem, ale...
Molexy (krom ATX konektoru) se daj vyndat, kdyz necim (spendlikem treba) zmacknes takovy maly plechovy vystupky v tech konektorech (ditunkach), az to budes vracet, tak je jen narovnas a ono to do toho plastu samo zaklapne.
krasne to jde sundavat pomoci pinzety
...vcera som z riegger.cz objednal flexa pre mna, Sabotera, Usualla a Gaba :arrow: takze na dalsi tyzden sa bude flexovat aj na Slovensku ;D
Tak uz to mam taky hotovy :-) Prace od 12:00 do 0:00 s velkyma prestavkama :wink: nemam to este v case, to asi az pristi tyden, musim se taky ucit :evil:
ja ted jeste budu delat display a musim zase pro flexo bez toho ta nic nedam takze az to bude komplet nahodim fotky....
Tak už jsem taky uživatel flexa. Dobrej nápad. Pro ATX konektor stačilo použít 1/2 palcový. Sice byly při přetahování potíže ale šlo to.
2eRTY: ...jj bolo to horsie ako ako na kable k molexom :wink:Citace:
Původně odeslal eRTY
...osobne som z 1metra toho 1/2 palcoveho flexa pri natahovani cez ATX konektor znicil cca. 30-40cm, ale vyslo mi to v pohode ;D /este mi 20cm zostalo :lol: /
Je zaujem o toto flexo aj na Slovensku? Ja sa zrovna chystam si jednu varku objednat, tak ak este niekto chce, mozem objednat viac a potom bude nizsia cena, ked sa rozrata postovne a tak.
Takze kto chce, napiste a pripadne aj kolko toho chcete a nejako to dame dokopy. ;D
...pozor riegger.cz to posiela kurirnou sluzbou /za 109Kc/ a neviem ci ti to povezu do BA :roll: ja som to musel vyzdvihnut v CZCitace:
Původně odeslal mdz
no som s nimi volal a povedali ze mi to poslu na dobierku postou a ze do buduceho tyzdna by som to mohol mat,
Kedy si to tam kupoval ty? mozno uz odvtedy zmenili system alebo co ???
U nas to fakt nikto nepredava? to je strasne s niektorymi takymito vecami, u nas proste nezozenies, aj ked sa potrhas :eek:
...minulu stredu som to objednaval, v stvrtok som sa dohodol s kurirnou sluzbou na prevzati, v piatok som to bol vyzdvihnut a vcera cast z toho isla Gabovi a Usuallovi
...no sak uvidis ci s tym nebudu nakoniec problemy :?
Jasne ja chcem tak 2m kedze meter stoji 73kc :)
OK snad to nebude ziaden problem s tou dobierkou. Tie 2m ti objednam, ale sa mi zda ze m stoji 33kc+nejake to postovne, ale myslim ze to by nemalo vadit, :-)
mdz: AjsTi pise o 1/2 palcovom flexe nie o 1/4palcovomCitace:
Původně odeslal mdz
Kurna tez pravda tak 1m 1/2 a 4m 1/4 a pokial mozno v ciernej farbe. V inej farbe nechcem.
No ja uz som so objednal vcera poobede, 4 m asi nepojde, lebo som dokopy zobral 6m a to toho cierneho 1/4 :-) , ale 3m kazdemu by snad malo stacit (mne mozno aj menej) kedze si nehovoril ze chces nieco aj z toho 1/2 tak to som nevzal :oops: , pre seba tiez nie, lebo sa zrovna necitim na pajkovanie noveho fortrona :lol:
Vsak ked sa najde este niekto okrem teba, kto bude nieco take chciet, snad aj ja pozbieram odvahu a mozme objednat aj toho hrubsieho flexa. ;D
Jakmile si das jednou flexo do kompu tak te to bude nutit mit tam kazdickej kabe v tom flexu ja uz ho tam mam celkem cca 8 metru.
...jj presne tak :) a ked potom pozries do PC kde neni vsetko zaflexovane, tak to vypada strasne :roll:Citace:
Původně odeslal honzAK
ono je to o tom co a jak tim mas zaflexovany jakoze treba jedno flex vede kabely od diod a tlacitek, druhy od vetraku kabely a tak pak display, vcera sem slintal nad Lexovejma cervenejma ide kabelema chci je az budou tam to bude bezkonkurencni.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
tak jsem to nakonec taky zaflexoval a je pokoj je to hezci nez kdyz jsem to mel v predchozim case jen omotavaci buzirku :)
http://www.sweb.cz/cdman/flexo/
Oukej aj tak dik :wink: 3m zatial postacia. Byvam v BA , takze dalej to posielat nemusis.Citace:
Původně odeslal mdz
NO takze zacinam robit ten flex mod...drzte palce dufam ze to bude OK :)
Edit: hotovo...trosku trapenie ale dalo sa. Zrobene vsetky kable...akurat som nemal zmrstovacie buzirky na Atx kabel a ten 4 kolikovy kabel...tam som musel pouzit pasku modrej farby nakoniec...ale farba presne taka ista ako Flexo...takze no problem...potom ak zohnam zmrstovacku pozadovanych rozmerov tak to vymenim.
Thanx to Igor..za Flexo...:)
http://www.pretaktovanie.sk/00/flexo2.jpg
a kolik to Flexo stoji?? 1m stoji kolik??? a kde je v praze nejakej Rieger? :)
mas tam link na web a tam adresa je...Citace:
Původně odeslal wert
To vypadá dobře :-)
No sa posnazim nafotit lepsie len akosi nie je cas zatial nieco take:
http://www.pretaktovanie.sk/00/flexo3.jpg
2Zap: pekne to zlte flexo vyzera...budem musiet este aj ja trosku poriadku v Case spravit...ale az ked bude cas.
jo t by jsi mel dodelat a je to clekem fuska to flexo co, nejakej cas to proste zabere a vypada to fakt dobre.
No tym poriadkom som myslel hlavne kable od chladicov a tie ine kable...tam este pojdu flexo...ale nechavam to do vtedy kym nepridu UV gulate kable.
Primarne flexo na zdroj je fakt fuska...ale urobene to je potom fajn.
Jak tluste flexo na narezane IDE kabely?
Ak by niekto objednaval flexo na slovensko, tak mam zaujem aj ja. Farbu oranzovu, aj tu hrubsiu na ATX. Potom ma kontaktujte please.
Citace:
Původně odeslal ciberace
No tak som poslal aj ja uvidime ci to pride ak hej len lepsie :). DIk KUBA.
JJ aj ja som skusil tak som zvedavy :) dufam ze dojde :)Citace:
Původně odeslal GABO
...no mohli posielat aspon minimalne meter, 15cm je dost k nicomu :wink:
Aspon si vyzkousis co bude v tvym caseu vypadat nejlip.
A jinak na to prisel ciberace, takze dekujte jemu!
tak se taky chystam na flexo, ale vcera sem na palecaku v praze zapadnul do jednoho kramku a tam prodavaj kulaty IDE kabely (narezany po 2) a zabaleny v necem modrym podobnym flexu ale nevim jestli to je flexo. kazdopadne to vypada super a ma to i kryt az po samotnou koncovku. jo a barva je modra, delka 45 cm (delsi nemaj) a cena 100,-. hned sem si 2 koupil, po vikendu mozna nahodim naky foto.
2brainded nahod ulici kde s i to koupil nebo shop diks....
Kdyby jste nekdo vedeli kde na to narazit v Brne, taky bych uvital info. Zatim sem se ptal marne :roll:
no nevim jak se to menuje, ale je to dyz des z palecaku nahoru na karlak, tak asi po 100 metrech je na levy strane takovej malej kramek s kompama. maj uplne hnusnou vylohu a v ni sto let stary zasedly veci. tak tam to je. ja sem tam prisel a ze chci normal ksandu a von me rikal ze dyz pridam 10 korun tak ze tam ma tudme kulatou modrou ksandu :D este musim koupit na disketovku to tam maj taky
Tiez som daval kable do flexa. Podarilo sa mi to pretiahnut aj cez ATX konektor, ale asi tak 30cm flexa som u toho znicil, pekne som sa u toho rozculil. Ale vysledok stoji ta to.
Tak mi dneska rano prislo FLEXO na nic jsem necekal a pustil se do prace .), po 3hodinach jsel "naflaxoval" 7m a strasne me boli palce ;D ...to me jeste tak 10m chybi ...
...ty mas v skrini 17metrov kablov ??? :roll: :?Citace:
Původně odeslal Tom
Zrejme chcel napisat 1m :) ;DCitace:
mno pouzivam prumer 1/4...Chci to dat na vsechny kabely od zdroje(Chiefteca) + tam mam par redukci a kabelaze od vetraku navic. Kdyz to omotavam tak to vychazi cca 2m FLEXA na 1m delky kabelu. Pocital jsem to a vychazi to tak na tech 17m flexa. Dneska jsem si uz objednal dalsich 12m(2m do rezervy) a ve stredu budu pokracovat v omotavani :-)Citace:
BTW: Az budu mit kompletne hotovy casemod(cca za mesic) tak sem nahodim obrazky .)
...pockaj pockaj jak omotavam 2metre flexa na 1meter kabelaze ??? ???
...sak tu kabelaz pichnes do toho flexa a 1meter flexa = 1meter skrytej kableze :!:
nene, ja to prave do toho nestrkam, ja to omotovam .), libi se mi to vic nez kdyz je to do toho jen strcene, sice to da vice prace a spotrebuji cca 2x tolik matrose, ale vypada to cool ;DCitace:
Sakra :o tak to chcem vidiet...akosi mi nejde dohlavy naco to omotavas...nie je to na to urcene...treba to strkat dovnutra toho flexa...myslim kable zo zdroja :!: .
Potom si rovno mozes kuit buzirky ktore len obtocis a pohoda..predavaju sa normalne a su xx krat lacnejsie.
No nic sme urcite aj ja aj IGOR zvedaví na vysledky - postni potom obrazky...co ja viem mozno to bude vyzerat COOL.
Prave ze jsem se koukal po ruznych buzirkach, ale nikde jsem nesehnal neonove modry, ty co dela FLEXO .) a s obyc buzirkou by to nevypadalo tak jako s flexem...Citace:
Původně odeslal GABO
Fotky budou az to dodelam komplet-zaflexovano bude do konce tydne, ale jeste cekam na bocnici(bude na ni pracovat Dudu) a pak na 3x UV kulate kabely + 2 katody (z Nemecka od Fabsy)...Do mesice by to snad melo byt .)