Poraďtemem jak mam osvětlit case, ale ne za nekřesťanský sumy. Mam tam plexi, tak bych to chtěl eště nějak rozzářit ;D
Printable View
Poraďtemem jak mam osvětlit case, ale ne za nekřesťanský sumy. Mam tam plexi, tak bych to chtěl eště nějak rozzářit ;D
nejlevnejsi jsou sirky a trocha benzinu ;D 8)
- studena katoda + predradnik se vejde do 450kc cos si myslim neni moc...
- extra svitive diody(modra) 25,-Kc/ks cervena 10kc/ks
Vzhladom na sezonu by som isiel do vianocnych ziaroviek na stromcek ;D To bude parada (daju sa zohnat lacno) ;)
No to bude parada, takove ty z trhu, co tak krasne hrejou :-) a obcas se sem tam naka z toho roztavi :-) No ale muze to bejt vazne hezke :-) a vejdes se do 100 Kc :-)
No ty diody by byly dobrý, ale na kolik a jak bych je zapojil?Citace:
Původně odeslal Khandar
na didoy se vykasli ta katoda s predradnikem je vetsi maso... ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
No to věřim, ale kde vzít to pjéťo že jo ;DCitace:
Původně odeslal honzAK
No já jsem asi před týdnem viděl takový ty modrý dlouhý svítící trubice (nevím jak se to správně jmenuje, tak mě neukamenujte - nedělám do světel ;) ) do case v jednom obchůdku s větráčkama za 80-160 Kč. Přičemž ta za 160 Kč byla asi 25 cm dlouhá.
No tak to by bylo něco pro mě ;DCitace:
Původně odeslal Massaro
Katoda >> 30cm za 199 a predradnik za 153,- .. to je jeste min ..Citace:
Původně odeslal Khandar
no jen aby to nebyla ta katoda a ty jsi si nemusel za 165kc koupitjeste predradnik ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
Vypadá to že budu muset začít šetřit! :lol:
No to bude katoda :) Ale potřebuješ ještě ten předřadník...Citace:
Původně odeslal Massaro
JJ v PS Electronic na Žižkově jsem koupil 25cm MODROU trubici a předřadník kolem 360Kč.A je to docela maso 8)Citace:
Původně odeslal Marty
No, já osobně nemám rád katody pro jejich cenu a částečné osvětlení a především vysokou cenu.
Raději preferuji LED (i modré). Celkové osvětlení vyjde o polovinu levněji.
Pavel.
no to bych se na to podival, kolik ze stoji jedna modra dioda? jinak z diod neudelas takovy osvetleni co ma katoda a navic je s tim hrozny stelovani katodu umistis a konec a diody nez umistis nehlede na kabel proste ta katoda je korektnejsi.Citace:
Původně odeslal Pavel Zbranek
no nevim nevim .. rozhodne to neosvitis tak jako katodou .. a co je hrozna haluuz kdyz jsou ty ledky videt . jdyz je zkovas a budou mit hodne vysokou svitivost tak pak je to o necem jinym .. ale modry a vysokosvitici stoji jedna minimalne kilo a musis jich tam mit tak pet .. no nevim .. katoda je katoda ..Citace:
Původně odeslal Pavel Zbranek
PS: taky jsem chtel puvodne ledky ;)
.. taky sem chtěl původně LEDky, ale ten pojeb než bych to ubastlil tak aby to bylo schovaný, kam je dát, co s kablíkama... teď mám 1x modrou a 1x UV katodu na přepínači. Jednu dole v kejsu druhou nahoře, osvětlujou super! Šlehnul sme na ně jenom konektory, zapojil do předřadníku a už to fičí... jakepa problém? ;D 8)
Díval sem se na ceník u DUDU a nechápu proč sou komplety katod tak drahý (800 Kč) a jednotlivě to vyjde na 500Kč - katoda + předřadník. To je tak těžký to zkopletovat?
.... on to tam popisuje. Je to proto, že v sadě to je jen k zapojení, sou f tom krytky, konekturky a podobny <>inky a dyž to koupíš samotný, tak musíš tydle serepetičky nakoupit zvlášť a ubastlit si to. Krom toho nejni pořádně xehnání pořádná ta krytka .... ;)
Tak to tám dám bez krytky ;DCitace:
Původně odeslal Pajda
tu kritku tam len daj, neni problem zlomit katodu [ako som uz zrobil]. A tych cca 200+ ta nezabije, ked tak budes 4-5 dni bez jedala :)
Tak to už si můžu koupit rovnou celou tu sadu. No jo, oni vlastně budou vánoce ;DCitace:
Původně odeslal cernobil
jj ... ja jsem si koupil zvlast predradnik a zvlast katodu a jediny co staci to spojit a privest 12V ... to snad zvladne kazdej.
Pravda je ale fakt ze pokud je tam krytka na tu trubic tak to je super ..
mimochodem ja uz ji taky zlomil jednou .. staci na to chvili nemyslet a vzit kastly do ruky za rohy a je to v pi****.
Premejslim ze krytku nejak dodelam .. jak vypada /?
Možná že se pustim do těch diod ;D
Kde sa na slovensku daju kupit studene katody???
Skor by si sa mal pytat, ze kde ti u nas rozrezu tu Morexu ;D Inak skus linky na mojej page. Mal by si tam na nejake katody natrafit. ;)Citace:
Původně odeslal Radox
Skus tuto linku http://www.copper.sk/ostatne/auto/auto.htm, ja som si od nich kupoval jednu modru. Stalo ma to 650 aj s predradnikom aj s postovnim. Inak nikde inde som za taku cenu katody nevidel.Citace:
Původně odeslal Radox
Ked si z Kosic tak si tam vybehni, sidlia v Kosiciach.
keci: de voto že ty sady jsou od bitspower a to sou odost lepší než ty jednotlivé co prodává dudu a maj je v psele o něco levnějž a když to koupíš v psele tak k tomu prodaj i ty dráty a všechno skoro to nedá žadnou práci ale nesmíš zlomit katodu jako já ;D
jinak proc kupovat komplet za 800 kdyz to muzes mit za pulku, pokud vim tak kdyz kupujes katodu tak ji dostanes v takovim plastovym pevnym pruhlednym obalu a ten se da pouzit jako krytka protoze je to ve tvaru ctvercove trubice.
Muhehe, koukám, že tady každej druhej láme katodu :lol:Citace:
Původně odeslal fabsa
No jasně, pokud jí nezlomíš ;DCitace:
Původně odeslal honzAK
no nevim to musej mit obe ruce leve ze to takhle seriove lamou ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
Ahojte lidicky, nevíte, kde sehnat studenou katodu v Brně?
Jestli tady jsou nějací brňáci by to mohli vědět.
Tak objednal som tu katodu z predradnikom z copper.sk.V nedelu vecer som to objednaval, ale necakal som ze uz v utorok to budem mat.Je to genialne,a ta ziara, je to poriadne maso...
Inac je to robene ako celok takze na katode je konektor ktory zapojite priamo do predradnika. Katoda je v takom priesvytnom puzdre ktore sa da perfektne vyuzit ako krytka, takze sa netreba z nicim paprat a nic zhanat...odporucvam cooper.sk vsetkym slovakom ktori nieco take zhanaju a zatial nezohnali.
ta krytak je uplne na ho.vno i v ni se to da s ledovym klidem zlomit :?Citace:
Původně odeslal honzAK
jinak celkove to stoji 199 katoda + 153 predradnik je to v CZK !
stejne nechapu jak to muzete zlomit...Citace:
Původně odeslal Pocket
..... jako já, nechal sem jí vedle sebe na židli a žena se ke mě přišla posadit a pokecat.... ;D to bylo řevu.... ;D já že právě vyhodila dvě kila z wokna a ona že si málem rozřízla pr.del .... ;D hehe.... ale proti tomu by mě asi neochránila a ni ta krytka.... ;D
Cha cha cha cha cha ;DCitace:
Původně odeslal Pajda
Ked ju niekde nechate pohodenu( slapnete na nu) zlomi sa ja v krytke.Inac mam ju prilepenu na spodku casu a (dufam ze) tam sa jej nema co stat.
gde gde gde??? nechce se mi hledat... ;)Citace:
Původně odeslal Pocket
halloooooooooo, majou to v Brne v GM???
TAky bych rád věděl, jestli to nemají v GM v Brně. Ale nejjednodušší způsob je se zajít zeptat že? :lol:Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
Kup, si LED diody .Su to nielen lacne ale aj pekne svietia.
Zapojis ich paralelne dodas apon 1K Ohm odpor a pekne to vyzera.
Ja to mam zrobene tak isto :-)
ja je koupil v PS elektronic ( obe dve :wink: ) sice je to v praze ale dokazou to poslat i na dobirku takze porad by se vam to vyplatilo. Jinak maji i stranky.Citace:
Původně odeslal Jedla
to je uplnej vopruz .. hlavne kdyz mas kejs jako vanoscni stromek a vusde ti trci nejaky ledky ...Citace:
Původně odeslal Platon
.. neboj taky jsem to skousel :wink:
jako bych byl u toho :lol:Citace:
Původně odeslal Pajda
Neboj sa Pocket vyzeraju dost doble lebo ledky su krasne prilepene a vobec nelietaju . :-) A efekt je pekny 8-)
o tom vubec nepochyubuju .. ja je mel taky .. no ale opstupne mi aj odchazeli .. kdo vi proc. No a furt me neabvilo je montrovat znova a znova .. a hlavne tak aby v bocnici nebylo videt primo ty ledky ale jenom to svetlo co sviti. No pak me to prestalo bavit a za TEMER stejny peniz ksem koupil rovnou katou a za 350jsem mel vystarano..Citace:
Původně odeslal Platon
.. jinak netvrdim ze je to osklivy ..
Ano viem ze dost casto odchadzaju asi tak za mesiac ale raz sa naserem a kupim si tu katodu :-D
jj .. mozna :wink:Citace:
Původně odeslal Platon
ale az ja jeste jednou zlomim katodu tak se zase naseru ja a koupim diody ;)
to je vsechno super, prolezl sem jim celej sajt, ale nenasel sem co sem chtel, napis presen jak se to jemnuje...prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim....Citace:
Původně odeslal Pocket
ok tak "Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
predradnik je :
http://www.pselectronic.cz/ishop/det...p?kat=8009-080
a katoda:
http://www.pselectronic.cz/ishop/det...p?kat=8009-050
diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!
it's ok ;)Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
jak dobre to sviti???
to se spatne popisuje, ale je to rozptylove svetlo takze zadny stiny a navic bych rekl ze to sviti az az, ja osobne mam proto tlumeny tmave modry plexi, protoze jinak to celkem oslnuje, ..Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
az budu mit fotky tak ukazu, jinak v ruznych kejs galery je to taky trochu videt, moje ocekavani splnilo na 200procent
Ale já to tak udělám, je to nejlevnější :wink:Citace:
Původně odeslal Pocket
.. nic proti :roll:Citace:
Původně odeslal kecinzer
je teda nevim, letovat se s diodama, a este pred to cpat predradnik(odpor), vyjde to sice trochu levneji, ale taky kolik tech diod odpalis, nez to vychytas... ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
komu neni radno tomu neni pomoci :wink:Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
Proč bych měl před to dávat předřadník, prostě koupim 4 3V LED diody a napojim je do serie na 12V od zdroje a je to ne?Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
huh, ja myslel ze diody jsou na 1,2V :o to by me zajimalo, jestli na 3V sezenes ty super-svitivy! ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
a i kdyz to vychytas tak ti ty ledky psotupne budou odchazet hezky jedna po druhy a budes pajet a pajet a pajet a platit a pajet a pajet a pajet a platit a pajet a pajet a pajet a platit ......Citace:
Původně odeslal kecinzer
.. az si koupis katodu ;)
Proč by jsi měl něco odpalovat,pokud si vše spočítáš aby seděly proudy i napětí pro ty diody,tak vydrží víc než nějaká katoda.Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
(Pravidlo: Pokud po zapojení diody hřejou,tak je to špatně)
Konečně někdo rozumnej ;DCitace:
Původně odeslal eRTY
Ja jsem daval 5x modrou diodu a zatim se zadne nepodelaly! (svetlo diody si muzes pekne nasmerovat kam chces a vudec je nemusis zpozorovat pres plexi) muzes si koupit bodovky nebo rozptylky :wink: za klasickou 1.5V jsem daval 680miliku ??? (radsi si to zpocti, nebo se zeptej primo v obchode) :wink:
to víš elektroškola mi něco dala.sem si to zrovna včera dělal.12diodek vždy 6 a 6 v serii ,k těm dvoum seriiím dohromady 60ohm odpor. ty diody jsou 3mm na 10mA.Hodil sem to do hliníkové U lišty (ve feroně mi ji dali zdarma :o)) ),má vnější rozměry 10x10x10mm. vypadá to perfektně.až budu mít u sebe digitál bude fotka na www.sweb.cz/erty
to si potom povime :lol:Citace:
Původně odeslal kecinzer
jestli tvrdis ze diody vydrzi dele nez katoda tak bych se mohl docela vsadit ;)
.. vase vec .
pekne ste to tady vysvetlili... tak si asi koupim katodu.. vcera mi z Dcase prisel UV kablik a ten de osvitit jen UV svetlem... :wink: takze mi nic jinyho nezbejva...
ještě ti zbejvá koupit UV diody... :wink:Citace:
Původně odeslal Killer[SH
dioda je dioda
1. nerozbije sa
2. pokial sa dodrzia parametre dane vyrobcom / staci max. prud v priepustnom smere/
musi vydrzat do nentava / t.j. minimalne 5 kompletnych upgradov vnutornosti PC
a nad školdlivostí UV záření se tu už někdo zamýšlel ?
ja ted budu kupovat
10Cm katodu 2x
je to tlusty 1,2cm
ma to jeden predradnik na dve katody
je k tomu i vypinac do zaslepyl
ja uz ty cesky sracky z psele nemuzu ani videt
ma to 0,5 mm furt to je zlomeny a navim u tamty je ten predradnik v plastovy krabice
a vyjde to do 450,- +-50
to same delaj i 30 cm :-)
kde ?
jo, pochlub se, kdes to kupoval???Citace:
Původně odeslal fabsa
teprve budu v nakim shopu v nemecku
jestli neco chcete kouknete se do bazaru nakup z nemecka