Tak sem dal větrák na bočnici - kterej nasává dovnitř - fouká na procesor. Ale teplota vůbec neklesla. Je stejná. Možná i trochu vyšší.
Co sem udělal špatně?
Printable View
Tak sem dal větrák na bočnici - kterej nasává dovnitř - fouká na procesor. Ale teplota vůbec neklesla. Je stejná. Možná i trochu vyšší.
Co sem udělal špatně?
Já jsem si dával taky větrák do bočnice,92mm-SUNON a teplota mi rázem spadla cca o 5-6 Stupňu 8)
A fouká ti dovnitř?Citace:
Původně odeslal Bukyn
Asi sem udělal malý díry pro nasávání vzduchu.
U MNA MAM TIEŽ TAKETO SKUSENOSTI !!!Citace:
Původně odeslal Bukyn
A ako si to robil ? Ja som vyreal celu dieru do bočnice na vetrak a neni problem z nasavanim studeneho vzduchu !
NEMAŠ PHOTO ?
Zrovna to natáčim, i zvuk, tak sem hned dám odkaz.Citace:
Původně odeslal cLiVe
Tak tady sou videíčka - http://www.volny.cz/maverikowicz/modding_1.zip, http://www.volny.cz/maverikowicz/modding_2.zip.
Nejde to stahnout... requestet file does not exist
no, asi ty diry nestacej. Chce to spis kruhovej otvor. ja mam v dolni casti case 2 92mm Sunony a kdyz sem ted predelaval case - predelavam ovladani vetraku tak nebezely a teplota vylezla az na 60 st C, tak sem je nemilosrdne zapnul na 12V a du klidne i pod 40st.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Otočil sem větrák aby foukal ven, a vypadá to líp, dokonce to ani tolik neřve.
Jinak mam větráky:
Jeden nasává déle vepředu pod diskem, a jeden vysává za procesorem a pak zdroj. Sou to 80ky.
Co myslíš?
nevim no, odvadet ten vzduch mi pride blbost, chce to spis vychyta nak tohle. Ja bych urcite zvetsil tu diru a dal tam spis nakou 92..... chce to proste vyzkouset... nevim, ja sem extrem, chce to zeptat se nekoho kdo ma taky miditower, ja totiz u me nasavam 2* 92, 1*80, 2* 60 vetrakama....
No vona to je 92ka.Citace:
Původně odeslal Kebrdle
Zatim sem to vyřešil tak, že sem ten zadní větrák dal nasávat vzuch, a tenhle tahle 92ka to vyfukuje ven.
Kecinzer: To jako že ti ten větrák pod zdrojem nasává vzduch dovnitř a ten boční ho vyfukuje? Chápu to správně? To mi v tom případě přijde jako docela velká pr*sárna.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Kebrdle: Ty jenom nasáváš vzduch do case? Nemáš náhodou nafouklej case jako bublinu? ;D
A proč jako?Citace:
Původně odeslal Massaro
No zdroj ti vysává vzduch ven a hned pod tím ho zase nasáváš dovnitř. To se tluče ne? Teplej vzduch totiž stoupá vzhůru a když ho budeš nahoře v case foukat dovnitř, tak ta účinnost asi nebude veliká. ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
Souhlas, tusim, ze na ZIVE nekdo popisoval jak laboroval se smerama jednotlivycxh vetraku a ty pod zdrojem musi foukat ven. Ja to zkousel a je to tak.
Tady si trochu protiřečíš ne? Když teplej vzduch fouká ze zdroje úplně nahoře, tak vstoupá vzhůru ne? A ten větrák niž nasává studenej vzduch.Citace:
Původně odeslal Massaro
Nebo poraď jak by si to udělal?
kecinzer : Ja si myslim ze tvoj cely problem je v tom ze na tom plexi nemas urobeny cely kruhovy otvor ale len tie bl....e diery.
Podla mna ked ten vetrak odmontujes a pustis ho mimo kejs tak musi ist celkom v poho. (ved si to vyskusaj?)
Ten hluk ti robi prudenie vzduchu cez tie diery. Ked tam budes mat len jeden velky otvor tak prudeniu vzduchu dovnutra nebude nic branit.
Apropo, radsej daj fukat vzduch dovnutra, a pod zdrojom alebo na vrchu kejsu VON. (prievan)
Ked ti vetrak na procaku fuka na chladic a nad tym mas vetrak co fuka VON tak tam musis mat podtlak, uberas vzduch tomu vetraku na procaku. Radsej mu ho dopraj viac. (DOVNUTRA)
No jo, ale čim mam vyříznout ten otvor do toho plexi?Citace:
Původně odeslal milosh
Já si neprotiřečím. Ten větrák co ti nasává studenej vzduch je nahoře hned pod zdrojem. Tzn. že ti zdroj část toho vzduchu rovnou saje ven a navíc se (podle mne), ten zbytek násátýho vzduchu moc dobře neprožene case. Podle mě je ideální řešení nasávat zepředu dole vzduch, hnát ho kolem komponent a vzadu nahoře vysávát. Pokud tam budeš mít ještě větrák z boku, tím bych funěl určitě dovnitř. Ale snažil bych se dodržet aby objem nasátého vzduchu byl menší než vysátého (podtlak). Já to mám tak udělané a nestěžuji si. ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
Ale tím nechci říct, že je to jedinej správnej postup, ale mě se osvědčil. ;)
presne tak, to je znama vec, snaz se dosahnou toho ze vespodu case nasavas a v hornich pozicich odsavas....Citace:
Původně odeslal Massaro
Takže ten větrák na bočnici je tam úplně na ho***. Protože teplota je pořád stejná.
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Chlape, to mi nehovor ani zo srandy ze neviem ako spravit tu dieru?!!
Nakresli si aky otvor chces urobit a malym vrtakom rob postupne diery po celom obvode az kym ti nevypadne stred von. Potom to docistis pilnikom. V tom plexi sa ti to musi robit ako v masle (ved to nieje plech !!!) :wink: A nemusis byt ani ziadny kutil aby si nieco take dokazal. (to by spravila aj moja 5 rocna dcera ;D )
Citace:
Původně odeslal milosh
to je jasny .. pokud nebudes mit odsavani tak ti teplej vzduch rve zpatky od procesoru .. v realu ti teplota jeste stoupa ... podle me si dat vetrak do prostredka nebo jeste vejs kejsu naprosta blbost .. chladnej vzduch musi jit od podlahy a nahore ho vufukovat .. delat to jinak je zbytecna a neucina prace.Citace:
Původně odeslal kecinzer
ma naprostou pravdu .. ani to nemusim opisovat ... jinak nez takhle proste chladit nemuzes .. musi v tom byt trochu system ..Citace:
Původně odeslal Massaro
presne tak akorat si znicil to plexi, co jsem koukal na video tak je to zkurveny vzhledove tima dirama kdyz uz tajk si tam mael vvyrtat diru presne na ten vetrak a dat tam mrizku vypadalo by to lip.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Hmm, tak to sem teda pěkně v prdeli! To ste nemohli něco říct dřív!
Tak sem vyvrtal celou díru na nasávání toho vzduchu, a ejhle.
Takle nízkou teplotu sem eště neměl! 30°C Vase, 39°C procík.
YEAH!!!
Jenom doufám že to neni nějaký chvilkový ;D
BTW. Při tom vyřezávání mi to trochu prdlo, tak sem to lepil sekunďákem, a trošku mi to kálo na ruce, teda je to pěkný svinstvo!!!
vterinakem si to lepit nemel to ti to plexi rozlepta, s tou teplotou je to fer.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Je to jenom kousíček, zase to natočim a dám na web ;DCitace:
Původně odeslal honzAK
jj, kup si na to teďka mřížku od DUDU jako mám já :)
i kdyz je to jen kousicek tak ted dej bacha aby ti nevznikalo na tom plexi pnuti ten vetrak ( doufej ) by nemel to plexi dotlacit k tomu aby to praskalo dal.
Ono to už nemůže praskonout dál, ta prasklina totiž vede od kraje tý díry pro větrák k nejblyžší hraně, takže to je vlastně rozprasklý až na konec plexi, ale je to jen kousek zvenku jenom asi 8mm.Citace:
Původně odeslal honzAK
Rád bych si obědnal, ale nevim kde je výběr krytů. Nemáš nějakou adresu?Citace:
Původně odeslal Marty
najdi si uzivatele DUDU a pak se koukni na jho profil a tam budes mit i odkaz na jeho www...... jen nebejt linej ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
Jo jo 8)
DUDU to je fer člověk... takoví se cení...
Přemejšlim o tom Quake 3, ale i s poštovnym to bude tak 200 Kč.
Tak už sem to obědnal. Doufám ale, že to tady (Děčín) tak do čtvrtka bude.
Citace:
Původně odeslal Massaro
nemam bublinu, vyfukuju
4* 8cm, 1* 92mm, 2*4cm ;D ;D ;D
Eště jeden dotázek:
Nebude to s tou krytkou hůř chladit a dělat kravál?
to nepoznas je to minimum pokud pojede fan na 7V tak bude ticho.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Ale mě jede na 12V!!!!Citace:
Původně odeslal honzAK
mozna o malinko .. stejne tak podle moticu mrizky to muze bejt hlucnejsi .. musis si vybrat takovou aby mela dobrou propustnost vzduchu .. jj .. jinak je hned videt co to udela kdyz tam das celou diru .. kazdopadne bych to udelal jinak .. ja mam v case 27C a v pokoji 25C (teda pokud zapnu celou fans soustavu) ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
Caute lidi, tak jsem s tim laboroval, a kdyz dam pred V7+ na 5000 otackach vetrak s min otackama tak to chladi hur, mozna "paradox", ale pripadne mi to jako by ten 2500 vetrak pred tim vytvarel nejakej proud co ubira vzduch na V7+... (na min otacky V7+ je to to samy, pomalu je lepsi nchat otervenej case)
Jo a k tem 7 V, je to tady uz nekde taky probirany, ale jako lepsi varianta mi pripada potenciometr, pocitat ani nic nemusis, protoze zajdes-li kamkoli kde rozumnej el. tak ti nejakej primo daj a budes spokojenej a uplne bomba varinata na regulaci je ten 8 vetrakovej regulator s instrukcema pres COM... dokonalost sama, uz to nekdo paji za $$???
A k sekundaku, da se na to koupit odstranovadlo a nebo to sejmes technicakem, lihem... atd.
Mejte se
No má mi přijít Quake 3, tak snad to moc bránit nebude.Citace:
Původně odeslal Pocket
Já doufám že co nejdřív dorazí, objednal sem jí v podělí večer, a je středa a nikde nic :(
kazdopadne kvalitni pruvan v casu poznas tak ze mas nizsi telotu CPU nez pri case open. Ten Unreal je mooc peknej ale nevim jak to bude dobre foukat .. no uvidis.
No já to mam studenější než při otevřenym. A nemam Unreal, ale Q3A, a psal sem to tady tolikrát, že nechápu jak si se mohl splíst!Citace:
Původně odeslal Pocket
to dela zbytecne hluk i co jsem slysel z toho videa tak bych si koupil spunty do usi na 7v to bude v teto pozici skoro to same mozna teplota pujde tak o 1-2 stupne vejs ale zato bude ticho a kdtyz to bylo stable predtim tak ted bude taky.Citace:
Původně odeslal kecinzer
.. no dobre dobre ... prehlid jsem se .. :roll: :|Citace:
Původně odeslal kecinzer
No tak ja to mam vyresene tak,ze mam oddelene CPU od CASU,do bocnice sem udelal otvor naproti cpu a propojil to tunelem,takze saje vzduch z venku,potom mam uplne otevreny zdroj,a naproti nemu zase otvor v bocnici a vetrak ze zdroje sem otocil aby foukal do neho.Potom jeste nasavam studeny vzduch zepredu.Takto mam zajisteny privod vzduchu.Pak odvadim ten teply ven zadem pod zdrojem a vrchem,ten je asi nejucinejsi.Vsechny vetraky co mam me jedou na 5V vcetne CPU.Teplota v casu je 32°C a procak ma 29°C v klidu,max 42.Jestli nekdo chcete poslat fotky tak me napiste nebo je pak kdyztak hodim na web.Zdar
No fotečky by se určitě hodily!Citace:
Původně odeslal Madman
fotky hod.
2kecy: no plexi a tunel je fuj blee osklive takze nad tim ani nepremejslej.
Už mam tu krytku doma, ale bzučí to jak kráva!!! Je to strašný!!!
ti rikam dej to na 7V ucinnost bude o neco malo nepatrbne horsi ale bude to hlavni ticho. ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
No jo, ale to bych musel pájet ne?Citace:
Původně odeslal honzAK
Napiš přesně co mam jak zapojit, možná, že to vyzkoušim.
na zlutej ze zdroje napojis cervenej z vetraku a na cervenej ze zdroje cernej z vetraku nebo naopak ted nevim presne pac sem se v tom uz dlouho nehrabal proste to napojis na +12 a -5 tj 7V.
fabsa mi řikal, že existuje nějaká redukce nebo něco, je to pravda?Citace:
Původně odeslal honzAK
ale musis si koupit soucastky a spajet si ji, protoze se standartne neprodava....Citace:
Původně odeslal kecinzer
Sakra, pořád něco pájet!!!Citace:
Původně odeslal honzAK
pajeni to je to nejjednodussi ;)
AAA to je dobry tematko... Ja jsem si sestavil scota na XP2000+, case jsem "modifikoval" : Dole vepredu mi 80 tahne vzduch dovnitr, pak jeste uvnitr casu je na plechu co spojuje "predek" a "zadek" vetrak foukajici do prostoru chipsetu, castecne grafiky i CPU a v hornim krytu je vyriznuto a je tam 80 kterej fouka (vysava) teplej vzduch ven... Teplota sla dolu tak o 10, vic, to zalezi jak je vedro v cimre ...
Jo a nevite o nejakym odkazu na teorii vetrani v casu ?
Tak už sem to částečně vyřešil. Trochu sem ten kryt podložil, a teď to už tolik neřve. Je to skoro tichý.
2karliak: a jakej mas chladic?? Ja mam taky vepredu dole 92mm nasavani, vzadu pod zdrojem odsavani a nevim, jestli mam nechat otevrenej case nebo si dat do bocnice taky 80mm nasavani, protoze se mi zda ze moe Volcano 9 potrebuje moc moc vzduchu, tak nevim ktera varianta bude lepsi?
Je dobrý dát jednu 92ku přímo naproti tomu volcanu, aby foukal na ní, ale je potřeba do tý bočnice udělat takovou díru, aby to pořádně nasávalo. Jinak to bude chladit blbě. Taky sem to tak měl.Citace:
Původně odeslal Huvi
Nahore a vpredu mam obyceny zdrojovy 80-tky, jinak ten funak na chipset je hadam 90-tka nebo tak nejak. Jinak jsem minule zapomnel dodat ze ta teplota je na 140FSB a pri cuceni na film,SETIm,UD-agentoj(dalsi vyzkum neceho) a prubli jsme i defragmentaci, takze by to melo bejt snad dost zatizeny, teplota je kolem 45 kousku Celsia. MAm obycejnej chladic z BOXu, ale musel jsem dolestit dosedaci plochu, teplovodiva pasta je samozrejmosti. (A ted tam zkusim pastu od Intelackyho P4)...Citace:
Původně odeslal Huvi
ale dela sice kusove viz http://helium.webz.cz/Citace:
Původně odeslal Ogre
mam EuroCase BIF TOWER :( ale mam dole 1x80 pak na bocnici v plexi 2x80 dovnitr ..a pak nahore 1x92 -->ven..a teplota -10stupnu pri maximu..jinak regulovane asi 5-6
Teplota 10°C při maximu??? Vy asi moc netopíte co?Citace:
Původně odeslal Antiloopa
10°C jo? TO žijej na Sibiři ne?Citace:
Původně odeslal Antiloopa
žujej???Citace:
Původně odeslal kecinzer
Mam hlinikovej Chieftec a rozhodne bych do nej nevrtal (ani nemusim), ale i tak je to zajimave cteni... :lol: