Tualatin - dať HEATSPREADER dolu, alebo nie?
Tak ako, oplatí sa dať ten za****ý plech dole, alebo nie. Ide teplota výrazne dole, keď sa to dobre spraví (pasta, lapovaný chladič, presné dosadnutie plôch). Pre nejaké 3 stupne, nebudem zahadzovať záruku. Taraz som na 50 stupňov noload / 55 load.
BTW, použil som aj funkciu hľadať, aby som našiel články s touto tématikou, ale nijakú konkrétnu odpoveď som nenašiel. To aby ma niekto nezdr***l, že neviem hľadať a, že zakladám zbytočné thready.
Takže mi napíšte vaše skúsenosti a názory oplatí / neoplatí ? POK
Re: Tualatin - dať HEATSPREADER dolu, alebo nie?
Citace:
Původně odeslal Eskimak
Ja mam tulena 1.3 GHz na 1.729 (133FSB) a HS som dole nedaval - planoval som ho lapovat, ale ked som ho meral tak vykazoval minimalne (skoro ziadne) odchylky od dokonale rovnej plochy. Pasiv som vylapoval a dalo to asi 2-3 stupne dole (pouzivam povodny Intel cooler). Bezi to stabilne ale az po zahorovani (po kuskoch som zvysoval FSB a stale ked to zacalo byt nestabilne, trocha som vratil a nechal bezat asi 2 tyzdne) - teplotu som musel zvysit len o 0.025 (dufam ze som to napisal dobre, najmensi dielik), ale po roku to zacalo padat a musel som pridat este 0.05V, odvtedy bezi stabilne (dokopy uz budu skoro 2 roky).
Dosku mam Abit ST6 (i815EP).
Eskimak
Z akej serie je ten tvoj Procacik?? seria SL5ZJ (mal som asi tri kusky z nej) nesla na FSB=133MHz ( ledva 118 ) a tak zisujem ktora seria tak sla, aby som si vedel zohnat. Tiez mam Abit ST6 (non-RAID). Vdaka.
Inak, ja mam na mojom tulenovi 1000MHz @ 1400MHz - default Vcore (1.475) - v klude 50°C, pri burn mi to kolise 54-55°C viac som este nezazil. A to chladim nejakym shitnym pasivom (tusim nejaky titan) a lacnym vetrakom 5x5x1cm na 5V. Koli hlucnosti. Ale planujem tam dat toto
http://jarko01.szm.sk/copper_Lite_1.jpg
Tak potom uvidime.
1 Příloh-a(y)
no ja som potom zmenil ten titan za toto (akurat modifikacia volcano 7S)
+ vymena pasty z titana striebornej, za klasiku bielu silikonovu teploty sli dole o 4 stupne
Citace:
Původně odeslal Kaspi
Skousel sem mu dat napeti od 1,45V az do 1,85V.
tak 1,85V je uz pro tulene napeti vetsi nez prurazne... nedoporucuju davat vic jak 1,7V...
ja mel stesti, moje 1300 jede na FSB 135 na 1,6V. chladim to zebrem z falcon rocka II + AC 2 L PRO na nejnizsi otacky (1500) a teplota je pri dlouhodobe plne zatezi kolem 55°C :) HS jsem nesundaval, nejak mi to pri 55°C max neprijde moc a nerad bych prisel o jadro :-B
Citace:
Původně odeslal Jarko
Z akej serie je ten tvoj Procacik?? seria SL5ZJ (mal som asi tri kusky z nej) nesla na FSB=133MHz ( ledva 118 ) a tak zisujem ktora seria tak sla, aby som si vedel zohnat. Tiez mam Abit ST6 (non-RAID). Vdaka.
Inak, ja mam na mojom tulenovi 1000MHz @ 1400MHz - default Vcore (1.475) - v klude 50°C, pri burn mi to kolise 54-55°C viac som este nezazil. A to chladim nejakym shitnym pasivom (tusim nejaky titan) a lacnym vetrakom 5x5x1cm na 5V. Koli hlucnosti. Ale planujem tam dat toto
Tak potom uvidime.
[OT]Ja bych Ti doporucil napsat eskimakovi SZ pac pochybuju, ze to tu po dvou letech jeste sleduje ;)[/OT]
Nojo, ale on Tualatin je s tím plechem horzně veliký, kvůli tomu jsem pohořel s tim taktováním, jestli vzpomínáte. Prostě ventilátory n Cooperminy byly, na tohle ne. Sundat ten heatspreader mě nenapadlo, a kdžy jsem to tady zahlídl, zamyslel jsem , že mu tam šoupnu nějáký lepčí coopermine chalzení a zkusim ho zas vylpešit. Je to možný?