A7V600, Koupil ji uz nekdo ?
Je vubec koupitelna,
nebo bude az za 1.5 tydne v poctu 50ks pro CR ?
Printable View
A7V600, Koupil ji uz nekdo ?
Je vubec koupitelna,
nebo bude az za 1.5 tydne v poctu 50ks pro CR ?
Ja uz si taky brousim zuby na KT600.
Ale do Asusu nepudu, raci si pockam na Abit, nebo Epox :)
Kua, jakto ze stoji jen 3litry???? :!: :!: :-o Parametrama vypada fakt nadupane! Bude to mit urcite nekej hacek :?
Je levna, protoze je spousta ficurek rovnou v chipsetu. Spis by me zajimalo, jestli nejak drasticky vykonove zaostava za nforce2 chipsetem?Citace:
Původně odeslal Jerrys
mrkni na pctuning, je tam na ni uz par dni solidni recenze :wink:Citace:
Původně odeslal Damian
Existuje nejake proti ??? ???
a co treba tato:
MB Gigabyte GA-7VT600
VIA Apollo KT600 čipset + VIA VT8237
AC'97 - Realtek ALC655, Jack-Sensing
10/100Mbit Realtek 8101L
3x DIMM, max. 3GB DDR SDRAM paměti, DDR266/333/400
5x PCI, 1x AGP8x (8/4x AGP 3.0)
2x IDE Ultra ATA/133, 2x Serial ATA RAID
IEEE 1394 Firewire
DualBIOS, Award BIOS 6.0
se koukni kolik stoji KT400 :wink:Citace:
Původně odeslal Jerrys
uz chapes? :-)
Nechapu :o
no kdyz KT400 stoji 2k a KT600 stoji 3k tak je to spis moc a ne malo jak se obaval Jerrys nebo ne? :wink:
Desky s VIA jsou nejlepší od Gigabytu - jsou zřejmě nějak propojený s VIou a jsou nejlíp "zoptimalizované", aspoň to všude píšou...
No podla recenzie je ten gygabyte co je vonku pekna sunta !Citace:
Původně odeslal jan555
O takovým Gigabytu jsem v poslední době neslyšel, podívám se!
Podla akej recenzie ???Citace:
Původně odeslal mino
nekde vokolo se tady vali recenze na KT 600 vod gigace :-)
co to meles podivej se na recenzi toho asuse a pak neco mel o sunce....kdyz nevis tak mlc.Citace:
Původně odeslal mino
a ty si asi necet tu recenzi na gigabyta :wink:
KUA,uvazuju oni a ted newim co na ni rikate??Je ta Deska od ASUSU dobra nebo ne???Ja bych rek ze je fpoho??
No, docela rád bych se dozvěděl odpověď na původní otázku. Narazil na A7V600 už někdo. Já jsem na ni narazil na Alzasoftu, ale zatím ten předprodej:(( :-(
Keby som si pamatal(premazal som history koli placu :( ) :oops:Citace:
Původně odeslal PiT
proste to bola niaka doska urcena do bussines sfery, t.j. nic moc ale co tam recenzent pisal, tak momentalne inu(lepsiu nevypustili) takze tak.
BTW keby ste xceli, tak Google este nezakazali, skor ako mi budete nadavat !
recenze na toho gigabyta http://www.techseekers.net/modules.p...wcontent&id=66
ja o tom asusu docela uvažuju...vypada dost zajimavě a taky neni moc drahej
Presne tak,vykon taky fpoho,OC taky fpoho,k maximalnimu vykonu nepotrebujes 2moduly jako u Nforce a za 2900......Citace:
Původně odeslal joXerus
Oplati sa kvoli tym par fps v gameskach menit dosku s KT400 za KT600, najme ak cloveku netreba najnovsie vecicky typu S-ATA, firewire a pod.?Citace:
Původně odeslal Bruggi
Pokiaľ máš slušne nataktované na tej KT400 a pamäte nemáš nejaké DDR466-500, tak ani veľmi nie...Citace:
Původně odeslal ByzaX
A takisto, pokiaľ to máš stabilné...
Ale je to záležitosť uhla pohľadu... Niekomu tie FPS za tú výmenu stoja...
Niekto to zase vymení preto, aby mal tie veci, čo Ty nechceš...
no ja jsem do ted uvazoval o tom Gigabytu ale po te recenzy to pada, mozna ze by to vyresil novy bios, ale proste ten Asus je nej, jinak nevite nahodou nekdo neco o Abitu? taky vypadal dobre.. jinak na tom pctuningu tam mel XP1700+, takze asi mu prechod z 133na 200 fsb problemy nedelal, jenomze co Barton..mel by na te Asusce problemy?
tak uz mam toho asuse doma (brachovi do kompu), za 2900 s dph je to zlaty... puvodne jsem chtel vzit nf7-s, ale usetrenej litr se vzdycky hodi :-)
už ho mám obědnaného z CC tak sem zvědavý...hned jak příde bude procák mučen ;D
tak tady je par postrehu: zkousel jsem naflashovat nejnovejsi bios 1003 a to byla chyba, deska odmitla po restartu nabootovat (nepomohlo vyndat baterku a prehodit baterku), uz jsem se videl, jak to nesu do GM :-( pak jsem si vzpomnel, ze to ma crashfree bios (obnovi puvodni bios z cdromky), tak jsem tam hodil to cdcko a dostal jsem se aspon do biosu, ale po odchodu z biosu to zase zatuhlo, nakonec po pul hodine zkouseni (a neustalyho vyndavani baterky ;D ) jsem se konecne dostal do woken a od ty doby uz je to ok (zustal tak dokonce i ten novej bios)...
jinak pretaktovani je v pohode, jen je mi divny, proc mi to porad ukazuje ze mam 1800+ (i ve woknech), kdyz to jede na 10*200... takze az na ten problem s flashem biosu slo vsechno jako po masle
taky mne stve ze neukazuje pri bootu frekvenci,Citace:
Původně odeslal tesla
ale NameString z procesoru,
ale mam bios 1003 i beta 1005, a slo to bez broblemu,
akorat teplone ta deska keca, mereni teploty MB i CPU je ujety smrem nahoru v mym pripade,
teplota NB v pohode, ale SB topi jak petnik
nsobice vsechny OK,
ted uz jen ten spravny procak a pockat na doladeni nekolika much v biosu,
proc tam treba nejde vypnout radic FDD (nebudu ho vubec pouzivat),
a pak to pod woknama rve ze jednoka maka v rezimu DOS (pritom tatam zadna neni a ani nebude) a oni ji pokazde 30 vterin hledaj, i kdyz se to hledani vypne
za ty prachy very good deska,
a podle rozlozeni soucastek by mela byt 9v budoucnu) i verze deluxe,
ktera by mela navic 2xFireWire a dalsi (tentokrat externi) radic, asi PDC2xxx jako na A7V400 ktery by mel umet 1xPATA na master HDD a 2xSATA i s RAIDEM
prosim te, kde si sehnal ten beta 1005, nikde jsem ho nevidel, posli link plz...
dik
Skus zistit, ci nahodou neberie teplotu priamo z cidla v CPU, to by tu teplotu vysvetlovalo.
a co se tyce ty teploty, tak ve woknech ukazuje presne o 10° min nez v biosu, pri plne zatezi 55 (pri 2 ghz) a to tam mam zpomalenej vetrak na 1800 ot... takze bych spis veril tem 65° z biosu... co se mi ale libi je regulace vetraku pomoci speedfanu, vcera jsem si s tim vyhral... celkem jdou pripojit tri vetraky, pricemz CPU jde ovladat zvlast a ty dalsi dva dohromady... zvlastni ale je, ze ze zacatku mi to vypisovalo otacky i z tech dvou dalsich a ted uz jen z CPU... asi jsem to nejak pohnojil :roll:
kde stoji 2900?? ja vim jen o czechcompu za 3150 :evil:
radim a tsb maj akorat gigabyty ale asusa ne-e :?
no, tohle je velkoobchodni cena....
no jo,a co zvukovka, podle testu je docela o nicem, to ALC655 co ma Gigabyte je o hodne lepsi, snad by se vyplatilo pockat na nejakou novou velzi...
Ja mam momentalně 7VT600-L od GB. Ta deska je pro OC naprosto o nicem. Neumi menit multiplikator, napeti do CPU se pridava +5, +10 a +15%. Ale meri z diody a da se pouzit soft. chlazeni jako u KT400Citace:
Původně odeslal MARA.T
musis si zaskrtnou nahore ne REALASE ale BETACitace:
Původně odeslal tesla
podle mne v BIOSu je videt primo teplota jadra interni diodou,Citace:
Původně odeslal mino
a to co se ukazuje ve woknech, tak je propocet na teplotu chladice,
ta deska ma pouze mereni teploty v jadre a teploty motheobordu,
teplotu v socketu nemeri
mne bohate staci, a hlavne ma velmi dobry odstup signal/sum,Citace:
Původně odeslal MARA.T
i poslechem vuci stare SB Live
ja natocil i 73, vetrak na 10/15, cca 1/2 otacekCitace:
Původně odeslal tesla
!!! SpeedFan !!!
mne jde regulovat jen CPU, Chasiss (ten uplne dole),
ale ten power co je u nortbridge se reguluji spolecne druhou regulaci,
treti je nevyuzita
ted vysel novy BIOS 1004
Tak se lidi pochlubte,s nejakejma vysledkama.Max dosazena FSB,stabilita,jaky pouzivate pameti atd?Ma uz AGP/PCI lock,pac tu co testovali na PC Tuningu ho nemela(myslim teda).Jakou mate revizi atd.... :-)
Precti si, co napsal Spec. Ja sem mel doma na test 2 kousky. Muzu potvrdit, ze je to stabile, NB netopi, SB vic, ale kdyz se tam da aspon pasiv, tak to bude O.K. Slo mi o max. FSB a sel sem synchro s pametima(OCZ 256 MB PC433 CL2 3 3 7 2T). Na 1. desce sem se dostal na 222 FSB(pameti by sly i vic). Na 2. na 217, takze myslim docela slusny. Jenom me trosku zarazilo, ze se propustnost pameti v Sandre drzi porad kolem 3000/2750(od 200 FSB vyse). Jiny testy na memory sem nezkousel. Jo a jeste kdyz spadne kompl a nastavis FSB vyssi jak 200,tak to nabehne na 200 a musis to jeste jednou nastavit v BIOSu. To je asi tak vsecko. Jo a BIOS sem mel 1003.
Teď jedu na 11x200 v pohodě, prime test nema problem, ale deska ano. Pokaždé když restartuju tak to nepostne. Musim to vypnout a zapnout a pak to jede v poho. Zatim nevim co s tim. Bios 1004
Hello,
I am customer of A7V600 motheboard.
I found bug with CPU Vcore auto detection.
When CPU Vcore is selected as AUTO, BIOS show correctly 1.65V and HW
monitoring in BIOS show 1.63V, but Asus Probe under Win98SE and another
utilities show 1.73V !!!
When CPU Vcore is selected as MANUAL, voltage is manualy selected 1.65V
(standart value), BIOS show correctly 1.65V and HW monitoring in BIOS show
1.63V,
and Asus Probe under Win98SE and another utilities show 1.63V correctly too.
CPU temperatures correspondes with CPU Vcore too.
You can see it on the attached pictures, both are measured after 30 minutes
after system startup.
Used HW A7V600 rev.1.0 (BIOS 1002 and 1003 too) Athlon Barton 2500+ 1.65V.
http://helium.webz.cz/pok/auto_1_65V.gif
http://helium.webz.cz/pok/manual_1_65V.gif
[quote="Helium"]
ja mam 45C s v 1,728 a vse uplne v pohode chodi a chladi!!!!! ;D
doufam ze bude naka osekana verze te a7v600 abych si moh za usetrene prachy koupit audigy nebo neco s integrovanou audigy :-) ;DCitace:
Původně odeslal Helium
2beraneck: si kup radsi Terrateck, podle testiku je o neco lepsi ne audigi :wink:
[quote="riddle"]podivej se jaky mam otaky vetraku,Citace:
Původně odeslal Helium
a hlavne rucnim nastavenim SPRAVNEHO napeti mi klesla teplota
Jak jsi psal, ze Ti deska nepostne, tak zkus zvysit Vcore. To by melo pomoci.
Cus.
a jak je to s cenou??Citace:
Původně odeslal MARA.T
toz ty nejlevnejsi co konkurujou audigi do petilitru (podle varianty 5.1/7.1) ale to je od Terratecu low end :-)
nemůžu dostat takt pamětí na 200 při FSB 333. Používám automatické i manuální nastavení a Sandra pořád hlásí 2*166.
BIOS 1005