ktoru by ste mi radsej poradili, cena je skoro rovnaka :-)
Printable View
ktoru by ste mi radsej poradili, cena je skoro rovnaka :-)
vzhledem k tomu ze se me vcera v tom teacu rozlitlo cd a ty vysuvny dvirka sou dost chatrny (moc velka dira - ne jak za starejch dob :-( ) a ze teac od 52x uz neni teac a vzhledem k tomu ze me teac uz pekne sere bych vzal liteona. :-)
ale neprikladej mejm recem moc velkou vahu, protoze sem jeste dost nas.ranej ze vcerejska. :evil:
co je ale jisty je ze teac je v cr az prilis protezovanej :-(
ja bych volil mezi liteon a plextor, ale vzhledem k cene u me vitezi liteon :-)
LiteOn :!:
ber liteon nedavno jsem ho prinesl a spokojenost :-)
Ja som si nedavno priniesol Teaca a spokojenost :-)
Hmm, Teac pouziva liteon mechaniky, taqze sit ako sit...
Ked chces neco lacnejse tak LG, ked neco poriadne tak PLEXTOR.
vevnitr se teac a liteon dooost lisi. LG je lepsi nez liteon to me dostaloCitace:
Původně odeslal Mavko
Z mojej skusenosti urcite o 100% lepsi a zo skusenosti texnikov vo VO tiez. Neviem ci mas stastie na liteony ale ja som mal s nimi same zle skusenosti... a LG sa v poslednej dobe dost zlepsili... sak skusCitace:
Původně odeslal zap
LG mechaniky :oops:
Presnejsie povedane :arrow: http://www.gjh.sk/~pit/smileys/puke.gif LG mechaniky ... ;DCitace:
Původně odeslal Sam Hawkens
mno mel jsem t552E a bezelo v pohode. cetlo vsechno, jenze pak se v nem rozlitlo nejaky vadny cedicko a od te doby zacalo zlobit. Byla rychla pri nacitani ale pomerne dost hlucna.
Citace:
Původně odeslal PiT
tak nejak !!
ja mam tiez LiteOn-a a nemozem si stazovat...
Stejny dilema jsem ted nedavno resil a nakonec jsem si koupil Lite-On 52/24/52Citace:
Původně odeslal astra4
V baleni u Lite-onu je totiz CD-RW pro 24x prepis a to u me vyhralo. U toho Teacu udajne neni.
Lite-On pusobi dobrym dojmem, pri vysokych rychlostech je ale celkem hlucnej (zas ne nijak extremne, ale muj predchozi NEC byl pri 40x cteni tissi).
Nero DriveSpeed utilitka ale funguje, takze se da rychlost a hluk rozumne snizit.
Sympaticka vlastnost je, ze se zpomaluje vysouvani traye a tray ma prijemny chod s prijemnym zvukem.
Jinak je to celkem pohotova mechanika (rychla iniciace po vlozeni CD).
Od vyrobce celkem dobra podpora, pohodlny flashovani.
Co se tyka LG tak o tom jsem na CDR cetl, ze jejich firmware prave to snizovani rychlosti nepodporuje, muzete to nekdo vyvratit nebo potvrdit?
LG by ale melo udajne mit lepsi vlastnosti pri cteni poskozenejch CD.
Ahoj
Uz delsi dobu uvazuji o nejake vypalovace a vicemene uvazuji take o techto dvou.
A tak bych mel na majitele tech zminovanych vypalovacek par dotazu:
1. da se tray zasunout lehce rukou? (zasadne jinad CD-ROMky nezasunuji)
2. jak je to s rychlosti zpristupneni CD?
3. co hluk?
4. co cteni poskrabanych CD?
5. meli ste je nekdo rozebrane? Jak je to vyresene s chlazenim tech dvou (hlavne jednoho) IO? (ted tu mam mrtvou CD-ROMku
Lite-on 52x a tam to chlazene vicemene neni a tak predpokladam ze to bude take tak i u CD-RW mechaniky)
Diky
PS: nemate nekdo nejake nefukcni CD-ROMky, DVD-ROMky ci vypalovacky? (sbiram)
U Lite-On 52x24x52x jdou dvirka zavirat rukou lehce.Citace:
Původně odeslal Vojtěch
Rychlost zpristupneni CD je dobra, 5-6s od zasunuti.
Hluk je u vyssich rychlosti znatelny, ale vibrace zadne, jde to zpomalit DriveSpeedem.
Nic brutalne poskrabanyho jsem nezkousel.
Rek bych ze chlazeni IO nebude problem. Vetsi teplo jde z CD pri vypalovani.
zavírat tray "zásadně" rukou ??? to je brutální řešení, já bych si to nelajs. ostatně u teac-a to jde dost ztuha :roll: .
Neni v tom zadnej problem, u Lite-On to jde fakt lehce.Citace:
Původně odeslal abel
Myslim ze spousta mechanik je na tohle zachazeni primo stavena.
Hm; ze ten Teac jde stuha je tedy blbe.Citace:
Původně odeslal abel
Jinak drcnu do traye a sam se zasune; preci nebudu se nejak naklanet a hledat cudlik. (poprevde receno me primo udivuje, kdyz je nekdo u me a marne tam hleda cudlik misto aby do toho drcnul) :-)
jestli chces nejakou mrtvolku tak jednu bych mel teac 552E (po explozi media je invalida)
Já mám Teac W552E a nemůžu si stěžovat... Chráněná CD bezproblémů a poškrábaná CD čte taky dost dobře (viz recenze této mechaniky na cdr.cz - byla myslím že lepší než Plextor). Doporučuju TEAC!
naklánět? ;D dyt čudlík je hned pod šuplíkem ne? stejně ho musim použít při vysouvání (pokud na to nepoužiju soft).Citace:
Původně odeslal Vojtěch
Nekdo ma case pod stolem a tam je problem se k cudliku dostat pri vysunutem supliku. Pri zasunutem je to v pohode.Citace:
Původně odeslal abel
Nebudu to delat slozite kdyz to jde jednoduse (drcnuti), ne? :-)Citace:
Původně odeslal abel
To Sasa: jj; presne tak.
Inac nechapem preco este nevyrabaju mexaniky s "cudlikem" nad dvierkami. Sak skoro seci co poznam maju skrinku pod stolom... :idea:
Protoze by zas nadavali ti co maji bigtower na stole a mechaniku maji vysoko :-).Citace:
Původně odeslal Mavko
Predstav si, ze mas treba nekolik mechanik hned pod sebou, vsechny jsou vysunuty... to se pak clovek k cudlikum dostava dost spatne.
Se zaviranim dvirkama je to rozumnej a logickej kompromis, mechanicky je to bez problemu a je to rekl bych lepsi reseni nez mit treba dve tlacitka jedno nahore a jedno dole :-)
A co takto dialkove ovladanie zasuvania mexaniky ...potom by nebol problem z umiestnenim cudlika :D ;D
No kdysi jsem si chtěl koupit ty dvě (asi jedinné co byly) mechaniky s dálkovým ovládáním.
Creative 36x a 40x.
Jenomže než jem se rozhoupal tak už je neměly :(
toto tu moc nepatri, ale neda mi to (ked sme uz pri tych drcnutiach):Citace:
Původně odeslal Vojtěch
Toto sa fakt stalo. Riesil to ujo v jednej firme:
skratka sa sekretarka stazovala, ze jej sama vypina tlaciaren. Prisiel ujo, vyskusal a ono to fachalo ako hodinky. Tak reku, ze nech neco ona vytlaci, ze nech vidi, co to robi. No a slecna bola tak vpredu obdarena prirodou, ze ked sa nahla nad tlaciaren (ci kopirku ci co to tam mali - nepodstatne), tak drcla do toho cudlika OFF.....:-)
Technicka podpora si to vsimla a jemne ju na to upozornila :-)))
inak ja mam Liteon 48246S a som spokojny. Sice ho mam zatial len 3 mesiace, ale je super. Len tolko.
takze rada odomna:
Liteon a Teac (52x modeli) su najviac reklamovane mechaniky...naopak celkom sa drzia nove modeli SONY ale je pravda ze sa aj menej predavaju...
Takze z mojho ohladu by som teraz zobral nieco ine ako LITEON a TEAC...
pokud vim,tak novy SONY=LITE ON:)
pokial ja viem,tak ani ne :wink:
rozhodne nekolik modelu bylo LITE ON a neni to tak davno,bylyb to nejaky 48x.Nevim,jak je to ted.
rozhodne nekolik modelu bylo LITE ON a neni to tak davno,bylyb to nejaky 48x.Nevim,jak je to ted.
Je to tak stale. SONY 220 i 225 jsou LITE-ONy, jenom s vlastnim firmwarem, ktery brzdi max rychlost na 40. Na 52 se roztoci po podrzeni tlacitka Eject.Citace:
Původně odeslal [667
a co rikate na ten Lite On 52x32x52, je v necem lepsi nez 52x24x52? cenovy rozdil je minimalni, tak proc nejit do 32x?
jinak na cdr pisou ze ten Lite On nepouziva nejake odbrzdeni
muzete mi to nekdo vysvetlit? naco se tam to odbrzdeni pouziva?Citace:
Lisovaná i pálená data čte opravdu až do rychlosti 52x speed. A to bez speciálního odbrždění, kterého je třeba u některých 52× rychlostních mechanik. Proto je ale potřeba dbát zvýšené ostražitosti a do mechaniky nevkládat mechanicky poškozená nebo nevyvážená média
THX
Jak jsem psal u te SONky, standardne cte 40x (coz v realu neni az tak velky rozdil ve vykonu oproti 52x), coz je pomerne bezpecna rychlost pro nekvalitni media. Kdyz chces, podrzis cudlik a roztoci se na plnych 52x, ale uz se mockrat stalo, ze se pak ozvala rana a bylo po mediu (nekdy i po mechanice). Proste se pri te rychlosti rozletelo medium.