Zdarec, vsude se pise jak se daly stary durony odemykat jen pomoci tuzky ale nikde sem nenasel nejaky presnejsi postup.... Neobjasnil by mi to nekdo pls ??? :))
Printable View
Zdarec, vsude se pise jak se daly stary durony odemykat jen pomoci tuzky ale nikde sem nenasel nejaky presnejsi postup.... Neobjasnil by mi to nekdo pls ??? :))
No toto :oops:
Nasobic - mustky L1
Napeti - mustky L7
ten posledni sem cetl ale nenasel sem tam nic o ty tuzce.... Diky moc
Způsobů jak odemknout multiplikátor je víc (pájkou, plíškem, ELV. lakem, nebo tužkou....). Je celkem jedno jestli je popis určen pro elektrovodivý lak nebo pro pájení, ve všech případech jde o to samé - SPOJIT MůSTKY L1 & L7.Citace:
Původně odeslal kv4736
Když k tomu použiješ obyč. tužku (s uhlíkem - ne ty starý inkoustový) rak silně přečmrkej můstky které jsou na obrázcích a je to :!:
L7 ovládá napětí, pokud ho nechce zvedat, není důvod je spojovat :-)
Jenže když chce odemknout multiplikátor (L1) a taktit až do nebes tak mu změna voltáže na 1,85V určitě pomůže. Nevím jestli jeho deska podporuje změnu voltáže i na takovýchto procesorech, ale určitě vím že zvýšením napětí na 1,85 nemůže spálit procesor a dokonce i pomůže při taktování.Citace:
Původně odeslal Marty
No KT4V snad 1,85 nastavit umí. Jasně že ho to neupeče, ale první dotaz zněl na odemčení a ne na nastavení napětí, takže tvoje rada spojit L1 a L7 byla poněkud zavádějící a já osobně bych to pochopil tak, že abych odemknul proc tak musím spojit L1 i L7, což není pravda.
Ale je to slovíčkaření a já jsem šťoural :)
Neni trosku vela 1.85V na durona, ktory ma default 1.5V ??? ???
Prave tu jedneho D650 zmycham v NF7 :eek: :lol: :eek: a rozmyslam kolko mu podkurit ;D
Uz sem to odemkl a zmenil tam i napeti. Ta deska to umi zvysit jen do 1,75V, tam sem tam hopl tech 1.85 pomoci tech L7 mustku... Ten muj duron ma default 1,65
L7 se prece spojovaly hlavne kvuli STARTU na nekterych deskach. Na me stare MSI K7T Turbo LE startovalo CPU nezavisle na BIOSU desky. To znamena, ze kdyz jsem u Durexe 750 (7,5x100) zmenil na desce FSB na 133MHz, musel ten procik zvladnou start 7,5x133 (1000MHz). A to ten procesor bez spojeni vsech L7 mustku (nastaveni default VCore 1,85V) proste nezvladl a nenabootovalo to. Rezat a pajet L3 a L4 se mi tedy nechtelo. ;D
Mám takú hlúpu otázku, ak spojím všetky mostíky L7, tak si napevno nastavím napätie 1,85 V alebo si ho budem môcť v BIOSe meniť? Mám Duron 900 a štandardne beží na 1,6 V.
Jestli se nepletu, tak se to upravi dle nastaveni v BIOSu. Ale tech 1.85 rozhodne neni zavadnych ;D
No já nevim,ale tužka je nani já sem jí zkoušel a vůbec to nefungovalo. LAK RULEZZZZ
Taky jsem to zkoušel tou tužkou,ale nějak to nešlo :evil:
Ale já se nenechám odradit (znovu,znovu, znovu, znovu, znovu, znovu, ....)
pokud mas pevnou ruku tak doporucuju lak...ta tuzka se muze smazat a pak se divis jaktoze to nejede...jako ja :oops: :idea:
A co tvrdá tuha???
ta se nesmaže.
chtelo by to mikropajkou , pistolkou by to bylo ruloOO00 :)))
pokud mate jeste naky skvely napady hned je upotrebim :-)
toz chlapi na to potrebujete co nejmekci tuzku :) zustava tam vice castecek a tak to lepe vede.
osobne provozuji uz 2. rok duronka a ani jednou jsem ho nemusel "prekreslovat" tuhou 8-)
ja to musel prekreslovat 3 mesice po tom :) mozna to bylo dany OC :)
Taktiež som mal ešte pred pol rokom Durona 750@923 MHz. L1 som spojil ceruzkou a v biose zmenil násobič na 6,5 a FSB na 142. Fachčilo to v pohode, napätie z 1,6 na 1,7 V. Raz mi tá tuha vyprchala a musel som to obnoviť ale ináč v pohode.
dneska sem koupil elektrovodivej stribrnej lak takova blba mala lahvicka za 168,- :-o tak na to za chvili skocim :) snad pojede...tuzka je na prd...
:eek: achjo tak uz nevim co delam spatne...asi 4x tuzkou (jednickou - nejmekci jak radite), lakem je to natreny L1 mustky a porad nic...kdyz zmenim nasobic treba z default 6.5x na 7x tak to ani nepostne.. :evil: z toho soudim ze odemceni nevyslo..koukal jsem jestli to spojuju spravne a snad jo... L1 (ty maly 4 <>cky mezi sebou) ...uz nevim jak dal... any ideas? :D :oops:
:-o tak uz to jede dnes jsem to spojil znova a nasobic uz jde menit...na 9x100 se zacal kur*** bios - necitelny...na 8x100 to najelo v poho, bohuzel je mi odemceni na nic... pojedu na 866 (6.5x133, teplota 38max) >:} to fagci - 1x 3Dmark,2h CS, 15h prime tak snad stable... :-o
Tak som to konečne skúsil aj ja a neúspešne :evil:
Stále bežím na 9*124/41, predtým na 9*124/31 :roll: tak to otestujem, či sa niečo zlepšilo
Wizzard: hele zkus to nekolikrat fakt to fagci ;D a cim pak to spojujes? ta tuzka je divna ma velikej odpor nemusi to fagcit...tim lakem mi to slo az na podruhy... proste zkouset zkouset. Jeste takova lame rada zkousej tam dat neco slabsiho protoze pak ti to nemusi najet kuli tomu ze to nezvlada a ne ze to neni odemceny... :-o
použil som normálnu verzatilku s mäkkou tuhou a skúsil to nataktovať na 101x12, a ostalo mi to na 901 MHz
jak řekl.. no prostě to někdo řekl :-) - stačí chvilku hledat - např. na www.pretaktovani.cz je hodně způsobů jak se daj AMD odemknout