Takže čítajte tu:
http://www.pretaktovanie.sk/article....&mode=&order=0
Dufam ze sa bude pacit...
Printable View
Takže čítajte tu:
http://www.pretaktovanie.sk/article....&mode=&order=0
Dufam ze sa bude pacit...
Dobra prace GABO :D
sou super ale ja moc neverim ze tak maly heatsink neco uchladi :?
Jeje ja jsem tu modrou folii nesundal. :lol: :mweheh:.Ze bych vymenil slim za copper2?Vcera jsem si koupil AC fan za 140Kc.Prijemna cena.
Taktiez ma ta recenzia prekvapila a uvazujem , ci to bude lepsie chladit moje XP 2400+ pretocene , ako chladi terajsi chladic Volcano 7 na 7V. O hluku je to ine , ide mi o chladiaci ucinok.
otazne je ci pri verzii TC sa nezvysia otacky v vplyvom teploty tak ze bude vacsi hluk, takze asi radsej by som zobral verziu bec TC.
Dobre by bolo spomenut aky si mal Case, a ake dalsie vetraky a kde.
Dobry,
ale AC do ticheho PC nepatri, ma moc hlucna (vrciva) loziska
myslíte že je lepší než Volcano 7+ co se týče výkonu?????(nepočítám hluk)
Právě jsem si objednal TC verzi.Pokud s ním budu spokojený,nechám si ho,ale bude to dilema-moje V7 je fakt výkonné-teplotu 1700+ 1,4 V udrží na 34°C.
To tazko; ale o moc horsi nebude, sak posli SZ GABOVI, on mal oba v tej istej zostave....Citace:
Původně odeslal Fleak
V zaveru pises, ze model bez TC lepe chladi. Tomu nejak nerozumim ???
Si uvedom ze chladi rovnako na danych otackach ako bez TC...Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
To bolo myslene v porovnani s SlimS Pro TC, kt. ma nizsie start otacky(1000rpm vs. 1400)aj celkovo nizsiu teplotnu krivku=>rychlejsie narasie teplota
Z recenzie
A ktoraze je to firma?Citace:
Nezabudnem na jeden problém, ktorý tu bol spájaný s chladičmi AC. Bola to samozrejme ich dostupnosť. Tá je vyriešená (predáva ich firma v Bratislave), pričom však už v minulosti bol problém s vysokou cenou chladičov. Tento problém sa čiastočne korigoval a dúfam, že aj v našich končinách nebudú musieť užívatelia platiť za nové modely chladičov cez 1000 Sk s DPH
nasiel som jedine BC Business cez stranku Bostaru
aj ked ceny su tu nizsie ako tie nehoraznosti sprednedavna este stale mam pozit ze ide nedostatok konkurencie ich riadne zdviha
napr SlimSilentPro 500CZK MC s DPH vs 910SKK MC s DPH je este stale rozdiel (teda ak nepocitam v uvahu dvojite preclenie ceske aj slovenske, co by vypovedalo o urcitej neschopnosti predajcu, alebo jeho nechuti k papierovaniu ;-)
no ale jeden kus toho coppera2 na test si asi kupim aj za taku cenu, ale ak budem potrebovat odhlucnit dalsie 3 pc pouvazujem o dovoze z CZ
...hovori ti nieco ochrana proti dvojitemu zdaneniu ??? :roll:Citace:
Původně odeslal puki
GABO:
akuratne ma strochu sklamalo ze stale porovnavas so Slilm-om a nidke nie je ani zmienka s Copper-om 1 :?
A co bys doporucil ty? Fakt je ze AC trochu vrci ale zas jsou to zatim nejlepsi fany co jsem mel. A mas zkusenosti co dela s AC fanem PWM regulace?Citace:
Původně odeslal Helium
ehm, muzu se zeptat jaky chladic by jsi doporucil ty ? Krome vody a Papsta ?? Ja mam chladic viz podpis na 7V a to rozhodne NENI nejluhcnejsi ventilator, v bocnici plechu mam sviticiho Coolermastera na 5V a ten je hlucnejsi jak ten AC.Citace:
Původně odeslal Helium
Svuj pocitac povazuju opravdu za "tichy" - na vodu to jiste nema, ale na tu se zatim setri penizky :wink:
No to porovnanie s Copperom 1 - myslim ze ten prvy Copper nebol vo verzii TC iba klasika...ak ked porovnat by som mohol (lenze som vtedy testoval na inej zostave resp. CPU) ale mohol som porovnat :oops:
K tym vrciacim loziskam..no mozno po case....je pravda ze mi v minulej recenzii dosiel SLIM Silent PRO ktory vrcal (chyba z vyroby) ale tieto nove nevrcia, zalezi co povazujeme za vrcanie..zas sa nehadam.
2Mino: presne tak to je :wink:
sem ted koupil AC Slim Silent (bez TC) a 2 AC PRO-TC (jen fany)Citace:
Původně odeslal GABO
a vsechny vrcej identicky
(a to pry ma AC loziska HSB - hydro suspension bearing)
pritom vrcej vuc nez Titany
PWM s DC filtrem je v pohodeCitace:
Původně odeslal prdlajs
neco s kluznymi lozisky
treba nahodne jsem koupil Yate-Loon s kluznym loziskem a ten je okolo 1000-1200rpm velmi tichy a vubec neni slyset loziskoCitace:
Původně odeslal Petrt
zatimco AC se trochu toci a vrci loziskem
treba nahodne jsem koupil Yate-Loon s kluznym loziskem a ten je okolo 1000-1200rpm velmi tichy a vubec neni slyset loziskoCitace:
Původně odeslal Petrt
zatimco AC se trochu toci a vrci loziskem
akorat sem vyhodil prachy AC Slima a AC TC PRO fany
To je fakt divny, ja mam uz druhyho AC (nejdriv sem mel Super Silent Pro TC, ted mam Copper SIlent 2 ne TC) a nepostrehl jsem, ze by jeden z nich delal, byt je trochu mensi kraval, kdyz vodpojim disky ktery mi teda dost rvou, tak krom malyho sumeni, ktery vydava kazdej vetrak neslysim nic (usi mam v pořádku :-) ) Kamos ma nejakyho Cooler Mastera kterej ma 2300 ot. (a prej 23db) a je to voproti AC (kerej ma 20db) startujici letadlo
Podla mna si Helium naozaj vychytil nejaku spatnu seriu...mne tiez okrem toho spominaneho ani jeden nehucal...resp. nevrcal (loziska).
i to je mozny, nebo tu ma jenom kazdej z nas jinej nazor na to, co uz je hluk a co este ne, kdo vi
Gabo, mám dotaz.Nevíš, jak je to s kompatibilitou AC CS2 TC a desek Epox?Mně totiž utilitka USDM, ani BIOS nejsou schopné měřit správné otáčky větráku-neměří nic!!!.A mám ještě jeden AC Fan PRO TC na testy a u něj to většinou ukazuje blbosti v řádech desítek tisíc rpm.Má ještě někdo podobné zkušenosti?
huh v řádech desítek tisíc tak to je milé :o ;D a co novejsi bios by nepomoh ?Citace:
Původně odeslal Tomas
Můžu to zkusit... :-)
U toho pridavneho AC fanu mi to taky ukazuje blbosti, CS2 meri patrne spravne.
Hmm mne ako aj CS2 aj pridavny ukazuje v USDM otazky bez problemov.. :o ...tak naozaj neviem. Mozno je na vine BIOS mozno skusit inu verziu USDM.
Takže jsem updatoval BIOS na v. 3609,ale nic nového.USDM je v. 1.07-kde lze sehnat novější?
IMHO tu je problem asi v doske, mne neznamo aky...
Lopo(8K9A2+) mal ten isty problem, vobec mu nedetekovalo fan, potom vymenil procak, a uz mu to ukazuje spravne :arrow: :wink:
Sa spytaj jeho, ale myslim ze asik niako haluzi BIOS, ono tie fany maju tusim podporu na riadenie otacok doskou, a asi to ta doska zle chape :lol:
Dík za radu, ale měnit procík fakt nebudu... :wink: Moje JIUGB série je docela perla a nerad bych o ni přišel!
BTW-Nejoblíbenější rychlost má ten fan 56250 rpm :arrow: :lol:
Trochu jiný problém s AC.. Nově jsem si pořídil bartona 2800+ a po přečtení gabovi recenze na AC CS 2TC jsem se rozhodl právě pro tento model. Desku mám epox 8k3a s novým biosem.
Problém spočívá v teplotě jádra CPU, kterou deska detekuje.
V postu mi při prvním spuštění po chvilce naskočilo 71°C! s regulací 1962 rpm.. toho jsem se samozřejmě zalekl, protože nevím jakou teplotu si mohu s bartonem dovolit. v biosu mám standartně nastavenou shutdown hranici 75°C, kterou jsem posléze posunul o 5°C výš. Pokusil jsem se problém vyřešit větracím tunelem, který by mi hnal čerstvý vzduch přímo na chladič CPU.. výsledkem je teplota v klidu 68°C a při zátěži mi stoupá nad 75°C.. stability test CPU jsem si raději nedovolil spustit - obávám se upečení processoru.
Dotaz.. dala by se nějakým způsobem na mém chladiči softwarově/hardwarově vypnout regulace otáček ?
Předem děkuji za každou radu.
wau 71°C tak to uz je docela dost, ale nekde sem slysel, ze nekery desky merej vo nekolik stupnu vic nez je pravda, tak jestli to nebude tim, nicmene muzes mit treba i nejakjej blbej prcak, na tom copperu votacky nezvednes softwarove asi nijak a mechanicky nevim jak, ledatak, ze bys to cidlo nejak vodstrih, ale to by pak nemuselo tocit vubec nebo jen na minimalni votacky, nevim nikdy sem to nezkouselCitace:
Původně odeslal Tidus-X
Tidus - aku mas dosku?
mám tu samou co máš ty Gabo.. psal jsem ti to do icq, pamatuješ? :)
8K3A
.. k tomu se vztahuje další problém: i když jsem si stáhnul nejnovější bios této desky, stále mi není schopna nadetekovat 2800+. Místo toho udává jen GHz.
čili při spuštění mi nenaběhlo "combo" 12.5 x 166 = 2075GHz/2800+ ,ale 16 x 133 = 2128 GHz.
Tidus-X: zkousel si ten chladic sundat a nasadit znova? Jestli treba nei spatne nasazenej nebo tam neni moc (malo) pasty...
Desku máme totožnou Gabo.. epox 8K3A.
K tomu se váže ještě jeden problémek (vím, že to sem nepatří.. ale prosím nelinčujte mne :) ) - stáhl jsem si nejnovější official bios od epoxu 8k3a3409.bin, aby mi deska bartona detekovala jako bartona 2800+. Nicméně se po flashnutí tak nestalo.. ukazuje jen GHz.
+ combo fsb/multiplikátor není 12.5 x 166 = 2075GHz/2800+, ale 16 x 133 = 2128GHz. S multiplikátorem nemohu jakkoliv manipulovat.
Poslední příspěvek neberte v potaz :), napsal jsem ho, protože ten můj předchozí se mi ve fóru nezobrazil.
to Martin: To jsem také zkoušel. Svoji původní stříbrnou pastu jsem někde zašantročil a tak jsem použil přibalenou bílou pastu AC.. nevím jak je kvalitní. Určitě ještě vyzkouším napatlat stříbro, ač nejsem skeptik, tak si ale myslím, že mi nepomůže zredukovat tak obrovskou teplotu na přijatelných 61°C. každopádně děkuji za radu.
Zase takovej rozdil v pastach neni. A zkousel si na ten chladic (pasiv) sahat? Opravdu je tak teplej? Jestli mas na CPU opravdu tech 70°C a mas dobre nasazenej chladic, tak by si nemel na pasivu udrzet prst. Jestli bude spis vlaznej nebo teplej (ale ne horkej), tak je bud blbe nasazenej nebo si deska spatne urcuje teplotu. Ale jestli jsem to dobre pochopil, v tejhel desce uz si mel jinej CPU a teplota byla bez problemu
Takze som spravne tusil ze mas asi rovnaku dosku ako ja a ta ukazuje zle teploty - vysoke a to ovela vyssie ako realne. Posledny BIOS neviem teraz verziu som vo worku ukazuje uz nizsie teploty tak o 15C tusim, ale aj tento BIOS sa chova cudne....kym v BIOSE pri starte ma napr. 55C - tak kym sa dostane do Win uz ma okolo 68C. PC restartnem a pozriem bios a tam je 58C ....ked zas vojde do Win uz ukazuje korektne 58C aj tam. Proste chaos doska co sa tyka ukazovania teploty na Bartonoch a Thoroughbredoch.
Najlepsie je chytit pasiv do ruky ak je len vlazny alebo teply a ukazuje ti to 70C tak je to blbost...teplota bude okolo 50C....skus to chytit ake je to teple?
No nic, nějak se to zakecalo, takže se zeptám ještě jednou:
Nemá nebo alespoň neví někdo o vyšší verzi USDM než 1.07?
A nemoze to byt tym ze by tie dosky citali cidla v CPU ???Citace:
Původně odeslal GABO
To by vysvetlovalo, ze kym to restartnes, stihne sa to ochladit na teplotu pasivu.
GABO najlepsie by bolo pustit vo winoch kratkodobe testy, tak, ze budes priebezne sledovat hlasene taploty, ak budu rychlo reagovat na zmenu zataze procaku(radovo do 2-3 sec.) tak je to teplota priamo z cidla v CPU; ak bude reakcny cas cca nad 5-10(a viac) sec., tak potom je to z externeho cidla => hadze blbosti.
Skusal si nieco take ?
Už jste zkoušel někdo lapovat. To opracování základny opradu nim moc. Koukal jsem že z něho nejde jen tak odšroubovat fan jako z Coopera 1.
Ten fan sa da celkom lahko odstranit. Na kazdej strane to drzia take dve zarazky. Staci na to plochy srobovak a trocha sikovnosti.
Som myslel tak, ze to rozobral, zlozil, a ukazuje to OK, tiez sme kukali ze preco... Mozno je to biosom.Citace:
Původně odeslal Tomas
2MINO: praveze ked zobrazi tu vysoku teplotu uz ide z procaku priamo, ale ked restartnem...nie je sanca ze klesne zo 68/70c na 50/55C tak rychlo nehrozi....proste sa EPoxaci snazili dat dokopy to meranie a nedali to dokopy uplne...raz ukazuje z diody v CPU raz zo senzora v strede socketA. ALe vlastne uz na teploty ani nepozeram...kaslem na to...staci mi ked dam zatazit...otvorim bednu chytim pasiv...je teply (nie horuci) a pohoda. Samozrjeme nepozeram stale...naco :wink:
Uz ste nekdo zkousel nak odstrihnout to cidlo nebo ho posunout nekam dolu? Me to jede na zbytecne malo otacek s tou TC
Tak uz sem to cidlo odpojil
No ja jsem měl AC CS 1 a ten jsem nedávno vyměnil za AC CS 2 bez TC a teplota mi na stejne sestavě klesla o zhruba 10 °C. Je fakt, že dvojka je oproti jedničce trochu hlučnější, ale pořád to je dost dobrý, když vezmete v úvahu chladicí výkon.