Kamoš by chtěl koupit jednu z těchto karet (na peníze se nedívá).
Poradíte někdo a připojíte svůj názor???
Já osobně jsem asi pro ATI....
Printable View
Kamoš by chtěl koupit jednu z těchto karet (na peníze se nedívá).
Poradíte někdo a připojíte svůj názor???
Já osobně jsem asi pro ATI....
Jo to by me taky zajimalo :-)
GeForce FX zaberie 2 sloty, huci ako hovado... Nejake testy som cital a tam bol Radeon rychlejsi.
Podle mně jsou výkonově stejné (záleží jak kde), a obraz je na ATI vždy lepší tak ať bere ATI.
Kedze je to na ATI fore tak vacsina bude za Ati. Ja som takisto. Ta Geforce FX je podla mna velmi hlucna a zabera vela miesta
Ge Force, huci, zabira dva sloty (ne ze by na tom tak zalezelo), dale topi docela mocne vykonove je na stejne urovni jako radeon +- nejaky ty procenta. Si v ATI sekci tak ti doporucuji ATI.
Ne vzdycky to musi bejt vysavac ! Nekteri vyrobci tam montuji podstatne mensi....Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jinak at bere Ati. Ty rozdily ve vykonu nestojej za nVidiackej vyblitej obraz ;D
Isteze existuju aj tichsie systemy ako napriklad vodne chladenie Gainwardu len neviem kto je ochotny za kartu dat cca 20 000Sk, ak sa nemylim.
Inac FX5900 je ina ako FX5800 a vobec nezabera 2 sloty a uz vobec tak nehuci ako vysavac 5800...to len tak naokraj
btw ja som tiez za ATI :wink:
To je pravda ale takisto to nie je ziaden ludomil ticha :-)Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Ja som za ATI.Menej hučí a vo väčšine prípadov aj väčší výkon. :wink:
Ale 5900 moc nehučí .. nezabírá dva sloty,to není 5800
Stačí se mrknout na kousek od Asus
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...4684&level=115
Mít dnes 15000 tak bych šel radši do té Nvidie .. hlavně kvůli kompatibilitě ze hrama.
zajímavý je,že většina lidí co doporučuje Ati,tak až na vyjímky má právě Atiny..........já mám sice to co mám,ale i přesto bych řekl,že ta 9800 bude asi lepší.....ale jak v čem :lol:
jo a neřek bych že FXo hučí :wink:
Kvuli kompatibilite s hrama? :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
tak to je dobrej vtip, po tom co FX5600 behala v rallispoertu poamleji nez muj R9000non pro a ve ViceCity nebylo pro mnozstvi rozsypanejch polygonu videt na krok si nedelam o ovladacich FXka iluze ;D
Ale obraz uz je good a ve 3D dokonce sytejsi nez na ATI.
ja jsem pro R9800
s tema ovladacema se to tak trochu dalo cekat, dalo by se asi rict, ze na to nVIDIA ma i trochu pravo, prece jen pro karty vychazejici z NV30 ladi Detonatory min dlouho nez ATi pro sve karty vychazejici z R300
s tema barvickama sem si toho vsiml taky, muzu to potvrdit (souzeno podle Leadtek FX5800), rekl bych, ze nejen v 3D, ale i v desktopu, i kdyz sem si pohral u obou s nastavenim barev, gammou apod. ...
jinak, kdybych nevedel co s prachama, vezmu R9800 Pro, uz kvuli tomu, ze v ostrosti obrazu podle me Radeony nad FXkama porad vedou a zda se mi, ze maj prehlednejc a lip vyreseny ovladace
v desktopu mam pro svuj Radeon nastaveny ICC profily ale pro FXko se me s nima nechtelo delat, takze tam jsem to nehodnotil.
JInak fakt me to FXko dost zklamalo, verim ze nvidia dotahne ty ovladace,a le bude to trvat
no, nepral bych ti videt, jak to vypadalo s tema driverema v tom dubnu, blblo, co mohlo, (chyby sem videl v 3dmark03, codecreatures, v nekterych hrach, ... ) predpokladam, ze uz to docela vychytali na to jaka to byla hruza
s TVoutem a VIVO to taky nebylo idealni (neustale vyzadovani restartu), tam to mela ATi vyreseny jasne lip
Co takto dat tento thread aj do nvidiackych grafik, aby si to mal objektivnejsie
wole a kdo mluví o nějaké posraté FX5600 ? já mluvím o 5900 :roll: :wink: ;D a tam to určitě pomalu nepůjde.Je to smutné když Neverwinter Nights je při FSAA2x pomalejší na mojí grafice než na GF4 Ti 4200 s plnýma detailama.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Pratele, zrovna jsem tu chtel zalozit thread s uplne stejnym nazvem, resim totiz podobny problem.
Chtel bych upgradovat svoji stavajici grafiku a nevim, co si mam poridit. Zalezi mi nejen na vykonu karty ve 3D hrach, ale i na kvalite obrazu, na vyborne podpore prehravani DVD a filmu a hlavne na funkcnim (tim myslim bez dodatecneho softu) TV-OUTu. Nemusim si nutne kupovat tu nejrychlejsi kartu, i kdyz na ni mam penize, pokud se bude jednat o model s vynikajicim pomerem cena/vykon, budu o nem uvazovat.
Rad bych slysel vase nazory a pripominky, prosim, pomozte mi s vyberem...
co takhle 9500 pro nebo 9700non pro cena vykon super
NO ale kvoli jednej hre odsudzovat kratu to zas nie. To potom by iny mohly vytiahnut v com setko im s GF ide na tom a tom ovela shitnejsie ako s R9000np takze to sa podla jednej hry posudit neda (nehovorim ze to robis). V kopu pripadoch su vysledky v testoch odlisne FX5900vsR9800PRO (v jednom vitazi jedna v inom druha) ale co sa tyka pomeru cena/vykon/obraz podla mna urcite vedie ATI !!Citace:
Jeste bych pripojil maly dodatek ke svemu postu: kdyz si koupim R9800Pro nebo FX5900, jak dlouho budu podle vas moct v klidu hrat bez starosti o vykon? Moje soucasna karta je uz v novejsi hrach trochu udychana, o nejakem AA nebo aniso si muzu nechat jen zdat...
jeden clanek je na tiscali kde srovnavaj 9800 pro s 5900 ultra a 9800pro to vyhrala z 9 testu 6 krat
http://games.tiscali.cz/?h=t
Obraz asi bude lepší,nevím .. neviděl jsem 2D přes Geforce FX,ale podívej se na fórum www.rage3d.com co tam mají lidi furt za problémy s různýma hrama na ATi,je to děs :( No co jsem viděl ty testy tak 5900Ultra se moc teda nevyvedla,akorát klasicky neporovnali O/C R9800Pro vs FX 5900ProCitace:
Původně odeslal cox
No, možná dost drsně, ale - já myslím, že je to celkem jedno. Na jeho místě bych vybíral podle toho, co se mu víc líbí (doslova). Ty karty mají v souhrnu velice podobný výkon a po zmetcích s FX-Flow už jsou na trhu 5900 s rozumným "nehlučným" chlazením.
Já bych bral ATI a to jenom z důvodů - je to "stejně" výkonná karta, která k tomu dospěla evolucí, FX-platforma je ještě dost mladá a (co jsem četl...) riziko problémů je zřejmě vyšší. Navíc ATIna má vyrovnanější výkony, FXo je v něčem o dost lepší, v něčem o dost horší.
Takže (moje volba :-) ) - R9800PRO AIW
za ty prachy rozumna volba,vzhledem k tomu co ta karta umi
A muzete mi nekdo jeste poradit, ktereho vyrobce Radeona zvolit? Myslim tim z hlediska halsitosti chlazeni a samozrejme moznosti pretaktovani...
U Nvidiackych karet mam jasno, ale v oblasti ATi jsem novacek... :oops:
INTEL :arrow: FX
AMD :arrow: ATi
kua to abych si sel koupit 5900ultra ;D ;DCitace:
Původně odeslal KaRlOs[C
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=18018 jsou tam sapphire a hercules i fotky,ohledne pretakteni toho hercula rekne asi marek jak je spokojenej :-)Citace:
Původně odeslal Zilla
zalezi kus od kusu nektera de hur pretaktovat jina lepe ;D
Cetl jsem a stale si nejsem jisty. Moc rad bych taktoval jadro tak vysoko, jako se to povedlo s tim Sapphirem v recenzi, ale myslim si, ze hlucnost chlazeni je taky dulezity faktor. A hlavne souhlasim s myslenkou, ze ne vsechny karty se daji taktovat podle jedne, co zrovna byla v testu.Citace:
Původně odeslal zap
Co bys mi radil ty osobne?
PS: Hodlam si do casu poridit modre svitici vetraky, takze ten Hercules by tam asi vypadal lip... :wink:
ja bych asi bral saphira je levnejsi a vyrabi se to ve stejne fabrice
A ty věříš že tu kartu měli ? já né,protože ty tabulky co tam mají jsou nachlup stejné tomu co je recenze na CC stránkách a to jádro nedáš tak vysoko bez vodníka .. max tak 415 a pak jsou už artefakty.Citace:
Původně odeslal Zilla
Muzu se jeste zeptat, jak jsi byl spokojeny s kvalitou chlazeni z hlediska hlucnosti?Citace:
Jinak se jestezkus podivat sem, vypada to,z e ten Sapphire je na tom vazne asi lip, co se tyce pretaktovani: http://www.nordichardware.com/review...ndex.php?ez=12
ja vim ze si to us psal na pct foru ale proc kupovat drazsiho hercula kdys sapphire neni taky spatna znacka a myslim si ze to mas jedno jestli koupis 9800 od hercula nebo od sapphiru kdys zalezi kus od kusu ???
ps : ja mam treba 9700 non pro kterej noname[nevim co je to za znacku]
a taktl sem ho na 380 na 325 no problemo a od 8500 le od jiste znacky nikdy vice ???
ja jsem bohuzel zatim zadnou r9800pro v ruce nemel natoz v kompu tak ti moc neporadim ale asi radeji sapphire muj nazor je asi o litr levnejsi kvalitka dobra moje volba :) ta hlucnost chlazeni netusim ale nic hroznyho to nebude tam nema co delat randal jedine spatnej vetracek :DCitace:
Původně odeslal Zilla
Myslis, ze by tomu Sapphirovi pomohly jeste nejake hezke heatsinky na pametech??? :wink: 8-)Citace:
Původně odeslal Fireball
hehe ja mam taky tezkej noname nikde zadnej vyrobce ;D nemas foto krabice?Citace:
Původně odeslal Fireball
mozna jedine kdybis na soupl jete nejakej aktiv
Tak tady je dalsi test na msi FX5900 http://www.hexus.net/review.php?review=583&page=2a je v porovnani z 9800pro na stejno nekde lepsi nekde horsi a podarilo se jim to dostat na 500/500ddr :!: :!:Citace:
no bez vodníka to nebylo prakticky slyšet ten větráček,ale druhá strana strašně pekla .. s vodníkem je jenom vlažnáCitace:
Původně odeslal Zilla
nemam ale mam na krabici napsany enthusiast series mel sem tam orig ati bios verze 8004 a z procka zakldni takt karty je 297 na 263
Marek rekl, ze by sel do FX5900. Myslim,ze i kdyby si ji koupil a pristi tyden vysla nova Atina, tak by zas chtel ji. To je totiz takovy fetis, mit nejnovejsi nejsuprovejsi a nejdrazsi kartu :oops: No pockejte az bude za dobrou cenu /10tis/ prodavat R9800pro a kupte si ji. Udelate jedine dobre.Citace:
Původně odeslal zap
az bude R9800Pro za 10000 .. tak to už budou hry co budou pomalé na R9800Pro a mě se bude válet v pécku R400 přes PCI Express a budu zase nadávat že je to i tak pomalé ;DCitace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
ja si zas myslim ze vyvojari her nstihaj s vyrobcama hardveru takze ta sestava co mas ti nejakej cas vydrzi ;D
;D ;D to zni jako proroctvi. Jinak souhlasim s tebou v tom, ze co se tyce bezproblemovosti tak i me osobne se Nvidia zda v tomhle smeru lepsi. Zvlast potom co jsem reklamoval 2x R9700 :?Citace:
No osobně si myslím že to bylo zdrojem,protože neznám nikoho na světě kdo by 2x reklamoval R9700 ;D :wink:Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
to ze si reklamoval 2krat 9700 je znamka toho ze u sebe nemas neco v poradku a nebo si mel stesti nebo spise smulu na spatny kusi ???
No celkovo skusenosti s heatsinkami na pametiach su rozne, ale vecsine uzivatelom to pomohlo len malo. Ja osobne mam najviac skusenosti z lacnymi kartami napr : R8500, R9000PRO ... a tam to nepomaha skoro vobec (+-5MHz navyse) a u tych drahych to nevizera onic lebsie (aspon co ja viem).Citace:
Původně odeslal Zilla
no zdroj Toptech mi přijde jako něco co není v pořádku.Šit zdroj může udělat spoustu problémů,já měl jakousi 420W zdroj a grafika se s ním nedala ani přetaktovat o 5 Mhz !Citace:
Původně odeslal Fireball
No já když měl ty hliníkové pasivy na R9700Pro od herculesa,tak paměti nedaly více jak 720 ... s těma měděnýma pasivama to dá 760 v pohodě.Citace:
Původně odeslal cox
jiste ze zdroj s tim muze souviset ale kdys on ma treba dost okulenej proc +pretaktnuta grafa to taky nedela dobre, bych se vsadil kdybi mel proc na default a grafu nataktovanou tak se mu to nevisere ???
Kdo ví,rozhodně bych se bál jet s takovou sestavou,s takovým zdrojem,to je hazard !Citace:
Původně odeslal Fireball