Potřebuju z kabelu u zdroje sundat ATX konektor (jenom ten plast). Nevite jak na to. Molexy se daji, ale tady nad tim uz koumam pul hodiny a furt nemuzu prijit na to co zmacknout, aby to slo sundat. Nejaky rady??
Printable View
Potřebuju z kabelu u zdroje sundat ATX konektor (jenom ten plast). Nevite jak na to. Molexy se daji, ale tady nad tim uz koumam pul hodiny a furt nemuzu prijit na to co zmacknout, aby to slo sundat. Nejaky rady??
jo ze mas pouzit jeste vetsi silu nez tu minulou pulhodinku...pak to pujde
Takisto ako molex...
Musis zatlacit tie spetne poistky dovnutra
Z ktery strany a kde jsou ty zpetny pojistky?? Ja do toho dloubu celej den, ale proste se tam najde dostat a nechci to delat silou, abych to neznicil, ale dik, jeste to zkusim.
ty pojistky jsou z ty spodni strany (bliz k desce- pri zapojeni do desky)Citace:
Původně odeslal KUBA
Proste strcis spendlik z tej strany od dosky medzi kov a plast a su tam take zarazky z toho kovu, ktore treba zatlacit smerom dovnutra, aby to slo vytlacit.... Dobre sa pozri,kde su (su dve oproti sebe) a robota na 10s z jednym kablom...
Ked to budes davat nazad, samozrejme ich najprv znova vytlacis dovonka, aby zaklapli a nevysuval sa kabel.
Hmm, tak sem zase dostal modovací náladu :lol: . Po tom co se mi po hodině podařilo vyndat dva kabely a padlo na to asi jedenáct špendlíků, sem to vzdal. Vzal sem štípačky a všechny kabely uštípal ;D . Potom FLEXO a pájka a bylo to. Zatím to fachá...
No tak to bych se asi pos.ral z tolika dratu...
Jo a mirni ten modding jo? Ja chci na LP zas vyhrat! :lol:
hmm, ja sem potreboval ten konektor(plast) vymenit, ale kdyz sem zacal vyndavat kabely, tak sly jen ty slabsi. Nakonec sem ho proste rozstipal a rozrezal a vymenil za novej.
Věř mi, že tohle sem celou tu dobu, když sem se sral s pájením drátů měl sto chutí udělat :D .Citace:
Původně odeslal Jezevec
2Erbriac: no tak strašný to nebude, to tě spíš ze soutěže vyřadíme ;D ...
Mladenci, trebalo sa v mladosti zaoberat modelarstvom a nemali by ste take problemy... Ved tie kable idu uplne jednoducho. :smoke:
presne tak-ty kable dou ulpne v poho vyndat-nejdriv sem lamal spendliky, potom sem ten plast dal do klesti a skub..jeden dratek venku, skub, druhej venku.. :lol: to vandavani zabralo asi minutku a uspesnost celkem dobra-pretrhnul sem jenom 4 draty ze 20 ;D
Hehe asi mas nejakej prizpusobivej zdroj :-) , ten muj Fortron se vubec nechtel nechat dat spendliky nespendliky :lol: .Citace:
Původně odeslal Axel
Ked nakupujes spendliky od ruskeho dedka na blsom trhu, taq sa necuduj ;-)
takže asi x zlomenejch spendíku, jeden uvízl a uz nejde ven :-( , nervy v kýblu a ani jeden kabel venku
V preklade > obdive ruky lave ;) <
nechapem .. normalne zarazis z kazdej strany spendlik az na doraz (z dvoch nie zo styroch stran) a vytiahnes kabel .. pripadne ked sa bojis alebo nemas silu resp tahas niektory z tych uzkych kablov, ktore sa zvyknu trhat, tak si to mozes potlacit srobovakom spravnym .. easy :)
ja som dva utrhol a poskrabal si kvalitne ruky tot vsjo ;D
MadCap
jo, o tohle se celou dobu snazim. ahg... jdu to jeste zkusit, ale mam uz dost..Citace:
Původně odeslal MadCap
Lidicky tipuju ze hlavni duvod je dani kabelu do flexa, ja sme ot vyresil tak se sem koupil vetsi flexo nez vsichni rikali a bylo to uplne na pasaka, jinak v zahranici se da koupit nastroj specialne na tohle delanej, tusium ze i v nemecku.
To mas potom nejake divne spendliky.Citace:
Původně odeslal commander
Ja som to mal rozobrete jednym spendlikom tak za cca 10 minut.
A islo to uplne super.Ozaj staci len pichnut spenlik az na doraz a trochu tam snim posparat a je to.
ja jsem to taky zkousel rozdelat a ani za boha se nepodarilo, tak sem to vzdal a flexo prevlikl pres konektor a oblepil cernou paskou a bylo :-)
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke...C/p1010122.jpg
Na mojom starom zdroji EC 350W to neslo tiez.Nakonec som tam rozcvakal kable a bolo.
Ale na novom Frontieri to islo uplne super. Na prvy raz som to mal vonku tak za 10 - 15 min.
To dost zalezi aj od tych koncoviek na kabloch ako su tvrde.
:cry: :cry: lidi!:
předpoklákám že 12V ATX má stejný konektory jako 20-pin ATX. souhlasí... 12v bylo fakt v pohodě-no problem. ALE to debil¨ní ATXko, ANI JEDEN! dělám to uplně stejně jako na tom 12v, ale prostě ne! dám špendíky na obě strany, ale prostě to nejde :evil: . Proč, proč, toť otázka, když ten 12v šel v pohodě. Jo a taky jsem jesště nepokoříl takovej ten divnej konektor, co je jednou na zdroji, ale P4 to není (ten šel nejlépe ze všech). má 2x ten zobáček co ho drží, ale za boha nemuzu zmáčknout ten spodní!
ten kabel s divnym konektorem sem provliknul dovnitr zdroje a schoval vedle vetraku. mozna by taky nebylo od veci ho ustrihnout ;DCitace:
měl jsem zdroj rozebranej, a když jsem to viděl, tak jsem ho zase smontoval... nechtělo se mi to provlíkat.. Klidně bych ho ustříhl, ale když už neletuju kvůli záruce, tak bych jaksi byl proti sobě, teď to ustříhnout :-)Citace:
Původně odeslal wong
1) k čemu je vůbec ten konektor?
2) jak mám sakra to demontovat? až jsem na to agesivní..
spendliky se nedaj zalomit pokud nemas obe ruce kevy, a je to prcacka, doporucuju si na to udelat volny odpoledne, a hlavne si nejak poznacit draty, protoze kdyz sem konektor sundaval s hruzou sem zjistil ze do nekterejch dutinek vedou i dva draty stejny barvy proc to teda nevim, jo a kazdej drat mnel jinej prumer, takze nakonec sem to delal tak ze sem jednu dutinku vytah, protahnul sem ji husim krkem a hned sem ji dal zese zpatky, no pracicka na hodne dloho, a nervy sem mnel v kyblu, ale nakonec to slo ;D
zatim neznam nikoho kdo by to vedel ;DCitace:
ten divnej konektor i s kablem schovej dovintr - ja ho taky nestrihal/nepajel jenom kvuli zaruceCitace:
jak uz sem psal, rozdelat ten ATX se mne nepovedlo... a navic to nema smysl kdyz to jde v pohode prevliknout... jedine kvuli smrstovaci buzirce, ale tu sem stejne nemel takovou velkou
já ale nevim, jak by to dopadlo, dávat ho dovnitř, protože, až na ATX a tenhle divnej mám všechno pod flexi a buzirkama, nechci si to zase rozjebat.. a právě že na tom ATXku bych velice rád bužírku viděl, když už je všude, a hlavně spousty lidem se to povedlo rozdělat.. (a spousty taky ne ;D ).Citace:
Původně odeslal wong
teda ten ATX mě vyvádí do otáček. asi 3 odpoledne po tak 2 hodinkach a ani jeden kablik! jinak to jsem na něj ještě dělal na každý drát takovou vlaječku z izolačky s číslem pinu, abych věděl kam to vrátit :roll:
Teda lidi ja nevim. Chvili jsem dumal nad tim, jak tam to Flexo narvat ??? (jak sundat konektor a tak), ale pak jsem si rekl proc to nezkusit jinak :idea: ... koupil jsem o trosku vetsi Flexo, konektor jsem prehnul podelne ke kabelum a bylo to... jeste jsem k tomu pridal ten P4 ctyrpin (konektory na desce mam hnedle vedle sebe) a bylo :-) . Akorat me mrzi, ze kabely ke vsem konektorum jsou u zdroje dost pomotany, takze tam jsem to nemohl natahnout :-( . Stipat kabely se mi nechtelo, protoze jich je miliarda, a protoze ten fortronek byl dost drahej a stale je v zaruce. Tak asi tak. 8-)
staci se trochu snazit :arrow:Citace:
Původně odeslal SiB
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke...C/p1010120.jpg
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke...C/p1010121.jpg
jinak flexo mam 3/8 mensi a 1/2 vetsi a to slo pretahnout uplne v pohode
Takze jsem se neuveritelne nas.ral, a ted pisu z laptopu, pac nemam funkcni zdroj ;D ;D :evil: :evil:
Nejdrive jsem rekl, ze pokorim ten divnej konektor. Zase to neslo, tak jsem dal spendlik do ty vetsi diry kdeta sla, hasak do jedny ruky a kombinacky do druhy, a HLE! ono jde! tak jsem celej hepy, a pro zmenu zjistim ze mi doslo flexo. neva-koupim zitra.
Tak se pln nadeji pustim do ATX, a to tak, ze dam spendliky, a hasak+kombinacky a jedeeem! trh trh, jde to! jenze jsem pretrhl 3 ty tenky draty, (proc tam davaji tenky ??? ) a ty konektory zustaly nedobytne v konektoru.. :-(
Takze otazecka- jak je mam dostat ven????
btw 2 wong- mooc pekne to mas udelany! pak se ti ty napajeci atd nejak vetvi?
vede z toho celkem 5 kabelu - ATX + ATX12V + 3 vetve s molexama...Citace:
viz ta uplne prvni fotka http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke...C/p1010122.jpg
a ani ta paska tam nevpada spatne :wink:
commander : to se mi stalo taky-vemes sroubek myslim ze M4 nacpes do ze strany kde se to pripojovalo k desce do toho konektoru a vymlatis to kladivem..EAZYYY ;D
¨hura, to me nenapadlo, M4ky doma mam! skousel jsem tam narvat vrtak+kladivo, akorat jsem rozmrdal (teda rozmlatil, ehm pardon..) ten ATX konektor... Jdu to zkusitCitace:
Původně odeslal Kamikatze007
Co by člověk neudělal pro Flexo ;D
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=37493&highlight=
když tady mluvíme o rozebrání, což je mi docela jesné, scháním ten ATX konektor co se strká do desky ale ten servrový!!! Je to 24pinový konektor...Nemáte ho někdo? Třeba starý a nebo nevíte kde ho sehnat.. Ten konektor jsem si totiš zničil a tím i záruku a to se mi nechce... :? Díky :-)
Hurááá,už jsem na to přišel!Vynalezl jsem Nástroj TM na vyšťourání těch pitomých pinů z konektoru ATX.
Stačí vzít nějaký špendlík s větší hlavičkou(koulí) a kombinačky.Ten špendlík ucvakněte tak,aby byl dlouhý pouze tak,aby stačil na zamáčknutí pojistek + něco málo navíc.Tím se zamezí jeho ohnutí vlivem páky.Na konci ho kombinačkami ohněte co možná nejvíc do pravého úhlu,ale zároveň ten ohnutý konec musí být co nejmenší.I tak ale bude moc velký,takže opět vezměte kleště a ucvakněte ten ohlý konec těsně za ohybem tak,aby se celý špendlík na konci ohýbal "jen náznakem".Ten "náznak" ale bude bohatě stačit na to,abyste jím při natočení špendlíku do polohy"ohyb na pojistku" před vsunutím do konektoru poté na působili na pojistku takovou silou,která ji zamáčkne a vy tak budete moct pin vyndat.
Na tenhle thread jsem narazil,když jsem hledal na na fóru něco o rozebírání ATX,protože můj Fortron se jen tak nedá.
Jinak jsem se taky dost zasmál,zejména díky Tobě, Comandere! :lol:
Tomas: :lol: :lol:
docela dobrej je ten Tvůj Nástroj (TM) 8-)
jak jsem psal, ja to vyřešil kombinačky+hasák+Xzničenech špendlíků a zničenej ATX konektor- THX to Maxik za novej!
Lidi vcerta dostal muj otec genialni napad, vzal jehlu a spicku ohnul tak o 15stupnu (proste o fous) a tu pak strcil do atx tam kde sou ti pacicky a hle kabely zacaly padat. :-o
Vcera sem to zkousel a za 1hod byl atx celej venku, s trochou cviku mozna i driv
A co jsem asi vynalezl o 2 posty dřív? :wink:Citace:
Původně odeslal Kazdic
JAsne nerikam ze na to mam patent, ale ten tvuj navod je trochu zdlouhavej a to moje staci 1krok a finito. Dulezity je ze oboje fungujeCitace:
Původně odeslal Tomas
ja som sa tiez s mojim fotronom chvilu trapil, ale za chvilu ma to prestalo bavit a to flexo som jednoducho prevliekol - sice sa dost na konci rozstrapkalo, ale mal som nastastie dost. trvalo mi to asi tak 5 minut aj s obalenim konektoru. 8-)
http://foto.tiscali.cz/mikrom.cz/MmN...BiMzAzM2FlMDg/
tady je obrazkovej navod jak sem to vyresil ja.. spendliky, nalamany lupinkovy pilky, kleste, nervy.. ale za hodinku sem mel vsechny konektory ze zdroje dole a este sem se stih jit najist.. :)
EDIT: zapmnel sem dodat, ze tech obrazku je vic.. asi 8 ..a je na nich zachycen postup.. (nad fotkou je DALSI>) :)
Ved molexy idu v pohode ale ten atx velky no neviem ja sam som to este nerobil a ani nebudem nakolko enermax uz flexo na tych drotoch ma :wink:Citace:
Původně odeslal mikrom®
jaky sou molexy?..ty velky k HDD, CD apd a ty k FDD a vetsina ostatnich de uplne snadno.. zatlacit zarazky a voalaaCitace:
Původně odeslal XanFX
ale nekterejm se teda fakt moc nechce.. :)
A Eurocase na dratech ze zdroje teda flexo rozhodne nema..skoda
a jinak je pekne drahy, ne?.. ta spirala co tam mam ja je za 5,- metr.. a flexo sem videl i za 200,- (nakej vetsi prum..)
A este sem si vzpomnel.. dyt se ty konektory ani sundavt nemusi.. co sem cet tak delaj naky 3 druhy flexa a ty naky by mely jit dat na kabez bez rozebirani..
nechapu proc si to rozebiral, kdyz ta spirala tam jde nasadit bez rozdelavani jakychkoliv konektoru :roll: proste sem tam jenom nasroubujeCitace:
Původně odeslal mikrom®
pac sem ty spiraly chtel nak zakoncit a izolacka se mi nelibila.. tak abych tam natah smrstovackuCitace:
nechapu proc si to rozebiral, kdyz ta spirala tam jde nasadit bez rozdelavani jakychkoliv konektoru :roll: proste sem tam jenom nasroubuje
Měl sem po ruce jeden odštíplej ATX konektor tak sem to skusil s tou ohlou špičkou jehhly a funguje to na jedničku . a to sem dnes přemejšlel nad koupí toho sundavacího "udělátka" :-D jen co příjde LC power a otestuju ho tak pak zase spáchám flexo ale už revizi 2.0 . jeden sem už dělal tak ted to bude už snad špičková práce. :-)
já jsem ten ATX konektor měl sundaný za 10 minut
Stačilo k tomu 2 spony co se dávají do toho zcvakavacího koníka
http://www.pcmoddingmy.com/content.php?article.75
naco davate dole ten plast ?
ved ho staci iba ohnut a oblepit izolepou a prevliect flexo
http://www.pretaktovanie.sk/obr/upra...konektor_2.jpg
pretoze tam nenavlecies zmrstovacku takto cez ten konektor (ja som ho tiez nedaval dole a riesil som to paskou :))
Není jednodušší koupit rovnou celou sadu co prodává TNtrade os A.C.Ryanu ??
http://www.tntrade.cz/central_db/upl...AN_MORFkit.jpg
NO POKUD NA TO MAS PRACHY TAK JECitace:
Původně odeslal Dudu