-
Re: Trocha nostalgie - jakou kartu jste měli nejraděj?
Chronologicky:
ATi Rage IIc 2MB PCI
ATi Rage IIc 2MB AGP 2x LOL
ATi Rage 128PRO 8MB AGP
GeForce 2MX 32MB
ATi Radeon 9600 np 128MB AGP
znova Rage IIc PCI :D
pak se k ni pridal do agp Matrox G400 DH 32MB AGP
a nyni ATi Radeon 9800xt 256MB AGP, fanless :-)
Nejradsi mam porad Matroxe a staryho Rage. Mimo to sem jeste vlastnil / vlastnim Voodoo3 2000 AGP, nejaky TNTcka, S3ky, Rage 128pro atd...
-
A muzu napsat kterou jsem nejvic nesnasel? :D
S3Trio 3D/2X
Alias 3D karta bez 3D chipu, vsichni ostatni mohli smazit na Voodoockach jenom ja jsem cumel na blby okna ;D
-
Citace:
Původně odeslal NightKing
A muzu napsat kterou jsem nejvic nesnasel? :D
S3Trio 3D/2X
Alias 3D karta bez 3D chipu, vsichni ostatni mohli smazit na Voodoockach jenom ja jsem cumel na blby okna ;D
ha k tomu se pridam!
nejvic sem nesnasel:
S3 Virge DX/GX/GX2
a dotedka obcas v pripade poruchy jedu na:
MSI TNT2 m64 32MB
-
Chronologicky:
1988 - 2006 - Atari 800XE - nejlepsi 8 bit na svete
1993-95 - Atari ST - dobry stroj
1996 - 2006 - Atari Falcon 030 - nejlepsi pocitac, co jsem kdy videl
2001 - jsem musel koupit prvni PC - srot - ale byla tam G400 - mam stale - DOKONALY OBRAZ a TV out
pak:
gf2TI - super karta
gf3TI 500 - Leadtek - zakoupeno kvuli Medal of Honor
R8500 BBA - super karta se super vykonem a obrazem
R9700@R9700Pro - to same - nicmene potreboval jsem 3D v linuxu, takze:
gf6600 - nic moc
gf7600gt - dobry vykon, nic moc obraz
takze asi zustaneme u Atari, ne ?? :-)
-
co si spomeniem tak prve co mi kedy sedelo v kompe bola TNT1 a ak sa dobre pametam tak dokonca so 64MB RAM a do PCI ... to bolo delo ... UT na tom bezalo perfektne :) Skoda ze padla na vymenu za GF2MX400 do kompu kde ta GF nesla ... doteraz tu vymenu lutujem
ale najviac mi k srdcu prirastlo KyroII ... na to spominam len v dobrom ... bezalo na tom snad vsetko ked si dal clovek troska zalezat a spravne to odladil. Skoda len ze mi lezi v sufliku v polomrtvom stave po nezdarenom flashi :'( stale verim ze ju raz zase ozivim (potrebujem "len" vymenit bios cip, mozno dalsi semester bude aj kus casu :) )
-
:) Leadtek WinFast S3 Vision968 2MB VRAM (co si vzpominam mela jeden kon podobny dvi 8), ale na netu jsem uz ted o tom nic nenasel)
:) Voodoo3 3000 AGP Evil na taktech 3500
:( Herkules 8500le reklamoval jsem ji snad pul roku nez jsem z nich dostal love.. suxx impact comp...
-
Já si pamatuju jednu dávnou malou "závist".
Tehdy se psal rok 2000/2001 ? (nevím přesně) a kamos mel v PC VooDoo3 3000 AGP 2x ;-)
Vsechno mu jelo na glide naprosto krasne, ja jsem chtel byt jinej a pri upgradu ze SiS 6326 "3D" (kdo ví o čem mluvím, zabíjel by taky za to falešný označení 3D) jsem si koupil Rivu TNT2Pro od ManLi..
Panečku, to byl shit..čekal jsem podstatně lepší kartu než V3 3000, jenže tenkrát jsem tomu ještě tak nerozuměl a pak nakonec jsem byl zklamanej, když mi UT nebo NHL2001 jelo hůř než jemu :/
Nakonec jsem si ji musel SEHNAT taky, takže nejoblíbenější karta asi ta V3 (jen škoda že pak už do her neimplementovali podporu Glidu!)
Ještě vím, že V2 12MB PCI byla taky skok, to byl "nový" 3D world :-)
No a potom potesila i draha R8500 od herculesu (275/275 !), stála mě tehdy asi 6500,- , panejo, to byla karta! Proč jen jde ten vývoj tak dopředu?
No řekněte sami - nebývalo nám krásně s našima 3D akcelerátorama od 3Dfx? Já bych si tu éru klidně zvopakoval !
P.S.: Sorry za sloh - člověk občas rád zavzpomíná ! :-*
-
Zatim jsem mel 3 karty:
GeForce4 Ti4200-vyborna karta, opravdu dobra, hral jsem na ni 2 roky
X800GT-s vykonem moc neozarila, za to kvalitou obrazu ano i OC, takze nakonec kvalitni karta
GeForce 6800GS-abych popravde rekl, nic moc.Kvalita obrazu mohla byt lepsi, ale ma slusny vykon.
-
Asi nejoblíbenější byl u mě intel i740 s 8 MB SGRAM, to bylo v letech 99-00 (jéé, kde je ta krásná doba....) měl jsem ho u celera 266@400 (!) Vím že jsem tenkrát mooc šetřil abych mu moch koupit přítelkyni (kdyby byly cash, tak nejlépe 2) v podobě voodoo 2 12MB, ale nakonec jsem ho vyměnil za inno3D TNT2 32MB, to taky nebyla špatná karta...
Teď už hry vůbec nehraju, mám ASUS GF6600 256MB a v 3DS MAX si ji celkem chválím...takže když to tak vezmu, na žádnou špatnou kartu si nevzpomínám...
-
Citace:
Původně odeslal DAFree
co si spomeniem tak prve co mi kedy sedelo v kompe bola TNT1 a ak sa dobre pametam tak dokonca so 64MB RAM a do PCI ... to bolo delo ... UT na tom bezalo perfektne :) Skoda ze padla na vymenu za GF2MX400 do kompu kde ta GF nesla ... )
Nevim nevim, TNT1 myslim fyzicky podporovala jen 16 MB, mozna existovaly nejaky profi karty s vice cipama jako u Riva128, ale to asi neni tvuj pripad.
Jinak nejvice vzpominam na Rage 128 (s athlonem 550 do slotu! A) - po 1 MB Tridentu to byl ohromny skok. Jelo na ni vse, nikdy sem nenatrefil na nejakou nekompatibilitu ovladacu apod., asi jsem mel stesti.
-
ATI 9550 128/128,- vyborna vec, este aj dnes sa da na nej vsetko zahrat
a super oc
-
Citace:
Původně odeslal mokus
:) Leadtek WinFast S3 Vision968 2MB VRAM (co si vzpominam mela jeden kon podobny dvi 8), ale na netu jsem uz ted o tom nic nenasel)
Presneji to byla Leadtek WinFast S430 - mel jsem ji take. A na netu jsem taky jiz nic nenasel.
Mela uzasny ovladace pro Win3.x, naprosto ulet byla podpora 15bitove barevne hloubky, coz jsem nechapal :) A ta moje teda DVI nemela.
-
Noo tak ja najradsej moju MSI Ti4600 :) Mala super RAMky 2.8ns, stala ma par sto Kc pokazena, nejak som ju spojazdnil, spravil Vmody, vykon fakt super, prerobene chladenie, proste spica. Len potom som chcel dat dole chladice z RAMiek, ktore som tam nalepil epoxidom, takze "zopar" SMD suciastok ostalo zaliate v epoxide, ktory som "vytrhol" z PCBcka spolu s chladicom :D Nuz teraz tu lezi chudinka, nech odpociva v pokoji, kym by som tam natrieskal vsetky SMDcka s5 taky to by trvalo... :)
Potom je to PCI ATi MACH64 4MB, obraz fakt super, super zalozna karta 1024x768@85Hz tusim!!! A obraz fakt kvalitka! Akurat, ze na tom sekaju winy - okna, scroll a pod, pouzivam dost casto ked nemam do PCIe dosky grafiku... Super...
A potom to bola integr. Matrox MGA G100 4MB, len preto sa mi lubila, lebo RAM si nebrala zo systemovej RAMky, ale mala vlastnych 4MB na doske + slot, mozno rozsirit pamat, siel tam nejaky modul nieco ako SODIMM do ntb mi to pripadalo :)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Potom je to PCI ATi MACH64 4MB, obraz fakt super, super zalozna karta 1024x768@85Hz tusim!!!
No co sem zkousel par ATi Rage PRO, tak obraz maji opravdu na bliti, nove PCI Rage XL maji obraz nesrovnatelne lepsi. Jinak i na 8MB Rage PRO (tj. naslednik Mach64) ve Win2k/XP okna dost trhaji, asi odflaknute drivery.
Jinak ja zacinal jako kazdy (preskocim-li Hercules a podobne ISA silenosti) na S3 Trio, pote Virge (jako akcelerator na 3D naprosto nepouzitelne, ale filtrovalo to videa :!: :mweheh: ).
K tomu prislo Voodoo1 a zanedlouho Voodoo2 - moje absolutne nejoblibenejsi "graficka karta", dodnes mam doma 2 ve SLIcku, dohral sem na tom snad nejvice her vubec :)
Pak Voodoo3, z nehoz sem downgradoval na TNT2 M64 (kvuli driverum a nepodpore textur vetsich jak 256x256 u Voodoo - jinak TNT2 byla daleko pomalejsi, a mela VYRAZNE horsi obraz v 16bit - viz. 22bit postprocessing u Voodoo3)
Pak prisla GeForce3, prvni karta s shaderama, na tu take rad vzpominam. No a dalsi grafiky (9600, 6600, 6800) sou uz celkem nezajimave.
No a do tretice to je moje stavajici Matrox G450 DualHead (DVI + DSub) 32MB PCI, sice ma silene zabugovane drivery, ale s tema z Windows beha fakt vyborne (a obraz ma opravdu spickovej)
A jeste se musim zminit o Neomagic 256AV 2.5MB co mam v notebooku. Karta je na AGP, ale nepodporuje zadne 3D, 2.5MB je integrovano primo v cipu (a uplne presne staci na desktop 1024 v 16bit + overlay). Na 2D je ta grafika vzhledem k velikosti videoram pekelne rychla. Zajimavosti je, ze tento cip obsahuje i zvukovou kartu, ktera sdili sound buffer prave s videopameti. V linuxu se diky nekorektnosti driveru obcas stalo, ze se adresy nejak pomychaly, na monitoru se objevil blikajici zeleny pruh reprezentujici data pro zvukovku, a cast obrazovych dat sla do zvukovky :lol: :lol: Ve vecernich hodinach se sluchatkama na usich byla tato zkusenost skutecne dech i sluch - berouci :D
-
moje dost oblibena byla gf2mx 400 64mb/128bit od firmy axle kupovana v roce 2001 za 2500kc jakozto novinka ;o)) mela na sobe tohle chlazeni http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24595
slouzila mi tehdy poctive 1.5roku pak jsem koupil gf4mx 420 Msi [64mb/64bit] a to jsem si docela nepolepsil http://www.ixbt.com/video/images/gf4...card-front.jpg takhle ta mrcha vypadala ... pak jsem mel kratkou dobu gf3ti200 64mb/128bit inno3d,nasledoval upgrade na safire ati 9550/128mb/128bit za rok na ni odesel vetrak ale jinak celkova spokojenost,ted mam x550 safire a jsem docela spokojeny,jinak na karty na ktere nedam dopustit jsou ati rage pro furry the maxx 64mb dual gpu,a na gigabyte ati 9200 128mb/128bit .....
-
Citace:
Původně odeslal Caleb
No co sem zkousel par ATi Rage PRO, tak obraz maji opravdu na bliti, nove PCI Rage XL maji obraz nesrovnatelne lepsi. Jinak i na 8MB Rage PRO (tj. naslednik Mach64) ve Win2k/XP okna dost trhaji, asi odflaknute drivery.
Jj, mam zalozni ATI RagePro Turbo 8MB PCI ..btw tahle grafika u me vydrzela nejdele zatim :) .. a taky to dost skube..pri scrollovani ve FF to vytezuje cpu na 100%! (1280x1024 32bit) a obraz nic moc.. 1024x768 je celkem v klidu.
Hodne jsem byl spokojeny taky s Gigabyte Maya R9000Pro 64MB a Leadtek GF4Ti 4200.
-
pamatuji se ze jsem mel nekdy okolo roku 1997 v pc vga znacky spitfire 2mb pci podle vseho to vypadalo na licencni vyrobu s3 cd s ovladaci bylo cele stribrne a byla na vyobrazena skakajici puma,setkal se nekdou s takovouto vga?
-
Tak u mě vítězí Tseng ET4000 w32/p. Super karta. Pak byla dobrá taky 8500le od Herculesu.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Presneji to byla Leadtek WinFast S430 - mel jsem ji take. A na netu jsem taky jiz nic nenasel.
Mela uzasny ovladace pro Win3.x, naprosto ulet byla podpora 15bitove barevne hloubky, coz jsem nechapal :) A ta moje teda DVI nemela.
jj, uzasne rychla 2D...
nebylo to dvi, ale vypadalo to tak, jen misto toho "krizku" tam byla kulata "dirka" a samo i klasicky d-sub... lituju, ze jsem ji onehdy prodal moc by mne zajimalo co to bylo za konektor...
-
Když tak přemýšlím, asi s žádnou kartou sem nebyl spokojenej, jelikož na každý něco blblo: A to sem měl 0.5 Trident, S3 Trio, S3 Virge, Ati mach 64, Voodoo 1/2/3, Banshee, GF 1/2/3/4/MX, 5600, R 9600/9800 a teď X1600.. A musim říct, že nejvíc srandy sem si užil práce s těma nejnovějšíma Atima, ale to je možná i tim, že hry neustále příbývaj a já sem snažim hrát všechno i ty starší pecky..
-
onehdy jsem mel s3dx 4mb pci,v1 diamond 4mb pci,pak jsem tu mel nejakou ati rage2c 4mb pci + 8mb verzi te same karty na te 8mb jsem tehdy dohral half_life1 ,kratkou dobu jsem rage 128 expert play 2000 16mb agp ale ovladace tehdy hroznej bes ... nedavno se mi podarilo si sehnat s3 s4 savage 32mb do agp,velice jsem byl spokojen s elsa gladilac2 gf2mx 200 32mb agp dobra karta a solidni obraz ....
-
Woodoo Banshee - konečně jsem se i já tenkrát dočkal 3D akcelerátoru s čipem od 3DFx a dokonce jsem nemusel mít druhou kartu na 2D!!! To jsem ale byl king - běhala mi plynule ta hra s ještěrama, byl jsem tam za indiána, jaxetojenomsakrajmenovalo? :p
-
ta hra se jmenovala turok the dinosaurus hunter ...
-
Kdyz vidim, jak se tu vsichni rozepisujou co vse za karty jim proslo rukama a ja jen napsal sve oblibene a neoblibene, tak tedy vlastnene zhruba v tomto poradi (ne podle oblibenosti):
miroSD-10 VL-BUS
s3 1MB nevim jaka
Leadtek WinFast s3 vision968 (pry S430)
Diamond Monster 3D banschee (nebo tak nejak)
nVidia TNT2
VooDoo3 3000 AGP
Hercules 8500le
Leadtek s280le GF4 4200ti (@300/600)
m9 Radeon 9000 v ntb asus
Leadtek A400 TDH 128MB (6800nu@16x1,5vp)
s3 4MB PCI
GF4mx 440 AGP
zaver: radsi nVidia a Leadtek :) nic proti ATI, ale problemy jen s nim, teda mimo mobilni m9 (r9000), ten frci dobre az na samotny ntb, kterej pujde na reklamaci...
EDIT: jezis ja jednu zapomnel banschee banschee.. pridana do seznamu
-
no kdyz to beres takhle tak moje oblibena byla ta sparkle gf2mx 400 64/128 + ta gf2mx 200 32/64 + pak v pozdejsi dobe ati 9550 128/128,neoblibene urcite rage 128 16mb kvuli driverum[rok 2000] a urcite pak gf4mx 420 64/64 ....