viz podpis..zalezi jestli si v menu nastavite equalizer limit! pak se straci basy a zvysuji stredy aby se nepreburili sluchadla! jinak kombinace firem IRIVER a KOSS to je Masazni kombinace!
Printable View
viz podpis..zalezi jestli si v menu nastavite equalizer limit! pak se straci basy a zvysuji stredy aby se nepreburili sluchadla! jinak kombinace firem IRIVER a KOSS to je Masazni kombinace!
pozor! cd prehravace maju o HODNE silnejsie vystupy ako drtiva vacsina mp3 prehravacov ;) muvo ma napr 2x30 a pravidlom je skor mat 2x5 :roll:
Sennheiser HD515 ano ci ne ?!
tak sem koupil ty HD515 a doporucuju ;D
http://firmware.orcon.net.nz/images/hd515.jpg
http://www.pconline.com.cn/market/cq...4015040526.jpg
Jmenovitá impedance 120 Ohm
Dotykový tlak 3,5 N
Hmotnost bez kabelu 225 g
Signálový konektor 6,3 mm stereo, redukce na 3,5 mm
Typ sluchátek otevřená, dynamická
Nasazení na ucho circumaural
Délka kabelu 3 m
NF kmitočtový rozsah 14 - 26000 Hz
Úroveň akustického tlaku (SPL) 104 dB
Harmonické zkreslení < 0,2 %
prosim vas hodlam si kupit sluchatka a rozhodujem sa medzi senn. px 100 http://www.sennheiser.com/sennheiser...twear_pxseries
a koss sporta pro PORADTE PLZ.
optava hore uvedeneho linku /|\ /|\ /|\ http://www.sennheiser.com/sennheiser...nsf/root/05206
ja tu radu PX vazne nemusim, ty nausniky sou takovy titerny divny, me to proste nesedi na uchu :) zvuk v teto kategorii hodnotit ani nebudu :) Porty jsou dobry sluchatka, ale teprv az kdyz jsou spravne ziveny, coz z zadnyho portable bohuzel nejsou.. je to tezky holt ;) vyzkousej oboje, to je nejlepsi rada, co ti muzem dat..
... a nebo si holt prisetri nejaky 2 tisicovky a kup si na tuhle radu nejaky "ultimativni" sluchatka, ktery ti nejakej patek vydrzej a se kterejma budes spokojenej dlouhy leta, takze na tuhle kategorii proflakly Kossy (treba Porta pro) nebo Grada SR 60/80, nebo Senny HDxxx, pak budes urcite spokojenej :)
je to sice o penezich a prioritach, ale zase budes mit sluchadla, ktery ti zvukove jentak "nezestarnou" :)
ach kez by to tak opravdu fungovalo ;DCitace:
Původně odeslal tiktak
.. ne kazdej je stale nespokojenej, totalne postizenej zvukovej pacient, kterej veci jako sluchatka "upgraduje" stejne rychle, jako soucastky svyho PC. Tedy nekdo bude spokojenej se sluchatkama z kategorie par tisic, nekdo nebude spokojenej ani v kategorii par desitek tisic (a uz vubec ne kazdej s sebou chce tahat sluchatkovej predzesilovac, kterej ta extratrida predpoklada).Citace:
Původně odeslal Glassman
Takze k MP3jce s sebou, lepsi sluchatka z tehle kategorie, a je na chvili vystarano, stejne ty vystupy tech pidizesicku a zvuk v teto tride podavany portable playerama uz vyssi kategorie sluchadel moc nepobere... :lol: :lol:
.. opet muj nazor, prezentovany pro zatim "nepostizene" jedince hifi... :lol:
toto bych zvlaste podtrhl :lol:Citace:
Původně odeslal tiktak
thx nieako sa uz rozhodnem.
P.S>len nahodou som sa dostal na tieto fora,jeden chlapik pisal nieco ohladom mp3 playerov na zive.cz a spomenul tam ocguru.Tak som si zacal citat diskusie k sluchadkam a vydrzal som pri tom as do 6 rano :D a teraz citam rad za radom vsetko co ma aspom trochu zaujima... len tolko.
a este mam jeden otaznicek. laka ma ta zaruka u firmi koss takze nieake sluchadla velkostou podobne sennom HDxxx ktore su podla vas najlepsie kedze porty sa mi strasne nepacia:(.
PS> verim ze tie grady budu super ale ten vzhlad je taky cisto profesionalny jednoduchy a to ma odradza.
Design je specificka vec, nekomu se ten ci onen model libi, nekomu ne, Kossy jsou dost okoukany a vzhledove specificky, Grada vypadaj jak sluchatka od krystalky z roku 1950 (taky to ma zduraznovat "klasiku"), Senny maj tvary podle modelu ruzny, nicmene osobne pokud preferuju zvuk, tak na vzhled tolik nekoukam. Samozrejme, ze vzhled nesmi byt proti ergonomii a posazu na hlave a to ani u jednech typu myslim neni problem.Citace:
Původně odeslal mArt
Spis to chce "osobni" zkusenost, proste jit nekam, kde moje favority maj a poslechnout si je a vyzkouset. Ale to uz v tomhle threadu zaznelo xy krat ... ;D
a co rikate na moje? ;-)
KOSS HV/PRO
* kmitočtový rozsah: 10 - 22.000 Hz
* zkreslení: pod 0,1 %
* citlivost: 100 dB SPL (1 mW)
* impedance: 100 Ohm
* hmotnost: 230 g
* přívodní kabel: přímý 2,8 m, 2 vstupy, 3,5 mm zlacený Jack
* velmi příjemné měkké uzavřené molitanové náušníky
* regulace hlasitosti na kabelu (každého kanálu vzlášť)
* příslušentví: zlacená redukce 3,5/6,3 mm Jack
http://www.koss.cz/koss/hvpro.jpg
jeste sem neslysel lepsi ...
dle meho názoru jsou nejlepší sluchátka do 2,5k porta pro jelikož:
1)skvěly zvuk
2)skvěká přenosnost
3)výrrž,doživotní záruka
4)skvělé pohodlí
5)sice nedůležité ale mají dobrý desing a mají prestiž
6)dle mého názoru dobrý poměr cena/výkon/přenosnost/pohodlí
joa nějaký ty -
-jsou i sluchátka terýmaj ve svej cenovej kategorii lepší zvuk
-malá isolace od okolí
když bych to měl schrnout tak porta pro jsou velice dobry sluchatka,co se týká přenosnejch takřka nejlepší.
pokud bych měl sluchátka čistě pro domácí poslech volil bych jiné,ale z důvodů že je poržebuju kvalitní sluchátka jak pro doma tak na ven tak jsou pro mne porta pro ta nejlepší volba
PS nevite někdo jak hrajou ty spunty vod kossa-myslim ze se menujou the plug
ja mam s PortaPro jeden dost hodne zasadni problem, mozna se zasmejete ale dokaze to sakra otravit.. Maji "most" pres hlavu z dvou kusu plechu, a kdyz zrovna neposlouchate a mate je na krku, tak mezi ty dva plechy vam to skube/trha za vlasy, protoze se dostanou mezi ne a je to dost neprijemny...
To jen tak btw :wink:
jinak jak uz tu bylo vsechno receno, chce to "kvalitnejsi" zdroj , ja jedu na minidisku a jde to..
tak si kup ksc/35 > rovnaky menic == rovnaky zvuk a ziadny most ;)Citace:
Původně odeslal Commander
KSC35 nemaji stejny menic, to je overene :)Citace:
Původně odeslal MadCap
maji menic ktery vypada stejne a ma stejne papirove parametry, ale stejny neni (overeno od technika primo z Eurostar) ikdyz uznavam, ze KSC je asi nejlepsi alternativa pro prakticky stejnej zvuk jako Porta Pro bez hlavovyho mostu ;D
takze vypada rovnako, ma rovnake parametre, rovnako znie :) takze je uplne iny ;D :lol:
Skoda Octavia 1.6MPI taky vypada skoro "rovnako" jako Octavia 1.8 Turbo a nejedou stejne... :lol:Citace:
Původně odeslal MadCap
Rozdily nejsou v tehle kategorii nijak markatni, ale pri srovanani primeho poslechu je tam nejakej minimalni rozdil (cimz netvrdim, ze to neni dobra volba pro toho kdo chce zvuk Porta Pro bez hlavovyho mostu...
KSC35 jsou proti Portam jeste malinko mene kontrolovany na bassech, mozna naopak zase prijemnejsi a mene agresivni na vyskach, ale jak rikam rozdil minimalni (mozna je to i dany trosku jinym nausnikem a posazem).
osobne pro kombinovanej poslech na napr MP3 prehravaci a lehkej domaci poslech doporucuju vyzkouset GRADO SR 60, nedavno jsem je opet slysel (byt jen na slusny MP3jce), pripadaly "sametovejsi" nez Kossy, mene prezentni na urovni bassu, ale stredy a vysky podstatne prijemnejsi nez u Kossu a od ty doby mne svrbej prsty s nakupem :)
Neni to nic pro toho, kdo ma hodne slabej vystup u prehravace (ikdyz i impedanci maj nizzis nez Porty (32 oproti 60 Ω), a zaroven nic pro toho, kdo potrebuje bassovou masaz usi, ale zvukove v tehle cenovce rozhodne 1. liga :)
A taky jsem mel subjektivni dojem, ze pokud jsou pripojeny k "horsimu" zdroji, jsou schopny lepsi reprodukce nez Kossy, ktere se na horsim vystupu (treba obyc MP3jka) jeste vice "rozhuhlaj".
Muj nazor, budu skudlit a az si je koupim, dam vedet :), takhle jsem s nima stravil jen asi 2x po pul hodince :)
Tak po delsi dobe rozhodovani jsem nakonec koupil Sennheiser HD-212Pro a jsem naprosto spokojenej. Jsou lehke, tlaci na usi zvenku, cili ucho se nedostane dovnitr, neni problem je mit vic nez tri hodiny na hlave a porad jsou pri tom pohodlne. Maji sice kabely z obou sluchatek, ale nijak to nezavazi, kabel je tenky a mekky. Jedinou vytku mam vuci plastovemu drzaku, ktery pusobi dojmem lehce rozbitneho. Kazdopadne na tyto veci by se pry mela vztahovat zaruka, ktera je std. 2 roky. Sluchatka jsem koupil za 973Kc, az tohle bude nekdo cist za nekolik mesicu, pravdepodobne uz nepujdou sehnat, je to vyprodej.
Jinak jsem zjistil, ze je docela velky rozdil mezi sluchatkama, oznacene pro DJ pouziti (tyto Senny 212 jsou), maji jinak vyvazene frekvencni spektrum a ve vysledku hraji lip elektronickou hudbu. Naproti tomu maji mirne zastrene stredy pro Pop muziku, testoval jsem Kossy UR-30 a Sony MDR-XD300 a u nich byly stredy mnohem detailnejsi, nez u Sennu 212.
Podotykam, ze jsem vybiral z uzavrenych sluchatek.
http://www.sennheiser.com/sennheiser...nsf/root/05180
http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/resources/HD_212_Pro_GB.pdf/$File/HD_212_Pro_GB.pdf
presne tyhle jsem si koupil minulej tyden a jsem taktez spokojeny....ale kupoval jsem je za 1200 Kč...kde si je koupil tak levne??Citace:
Původně odeslal Gargamel
par poznatku: maji oddelavaci kabely(od obou sluchatek),jsou pohodlny,mozna az moc dlouhej kabel,jinak proste good
kamos si soucasne se mnou objednal Senny eH 250 ktery jsou o neco drazsi ...testli sme to a rekl bych ze 212 pro byli urcite lepsi....
na obzazcich to neni videt ale do tech nausniku usi nevlezou..nebo alespon me ne :-) ....ale to nic nemeni na tom ze jsou pohodlny
jamam dost dlouhy vlasy-po ramena a nikdy sem s tim nemel problemCitace:
Původně odeslal Commander
funguje to kdyz mas kratoucky vlasy v tom miste , dlouhy ne to je jasny :wink:Citace:
Původně odeslal roverider
MadCap: uz je mam nejaky ten rok, novy kupovat nebudu kvuli tomu :lol: