Re: Intel Conroe - novy kral
Zda sa ze sa nejake prve kusy X6800 objavuju uz v obchodoch.
http://theinquirer.net/default.aspx?article=32904
Tak by ma zaujimalo ci su to nejake este tie prve testovacie revizie, ktorych sa takto v malych mnozstvach zbavuju, alebo uz finalne produkcne.
Nebylo by fajn, kdyby nejaky mod editnul prvni stranku a dal tam nejaky prehled? Klidne se nabizim ze pomuzu tim, co o tom vim.
kuwa ať už nahodí pořádné testy
Citace:
Původně odeslal Spajdr
kuwa ať už nahodí pořádné testy
Koukni na Anandtech, je tam Woodcrest ;)
EDIT:
Citace:
Původně odeslal Anandtech
Woodcrest not only outperforms it's predecessor by over 100% in Performance/Watt, but it outperforms Opteron by as much as 60% in Performance/Watt. In terms of straight performance the Woodcrest led the way by anywhere from 18 to 35% at higher system loads
Muhehe
Jenže zítra (u nás bude v té době už 14. července) jen končí NDA, procesor sám o sobě by být uveden neměl. První dodávky budou beztak v srpnu.
Citace:
Původně odeslal Eagle
Jenže zítra (u nás bude v té době už 14. července) jen končí NDA, procesor sám o sobě by být uveden neměl. První dodávky budou beztak v srpnu.
Mno aspoň se to hejbe dopředu ne :D ?
6:01 nasho casu vyjde clanok na zive :) (presne v dobe skoncenia nda)
Citace:
Původně odeslal MadCap
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar....=4&EXPS=&EXPA=
add test: sice hezke ukazani sily core2 ale jako srovnani s konkurenci docela nestastne nemyslis? doposavad byly testy vice mhz amd vs mene core2, ale vy jste na to sli odjinud:) porovnavat 2.93Ghz vs 2.6Ghz Amd, chapu ze jste asi nemeli na vyber ale upustil bych v tom pripade od nejakeho relevantniho srovnavani.
Citace:
Původně odeslal Pavlis
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar....=4&EXPS=&EXPA=
add test: sice hezke ukazani sily core2 ale jako srovnani s konkurenci docela nestastne nemyslis? doposavad byly testy vice mhz amd vs mene core2, ale vy jste na to sli odjinud:) porovnavat 2.93Ghz vs 2.6Ghz Amd, chapu ze jste asi nemeli na vyber ale upustil bych v tom pripade od nejakeho relevantniho srovnavani.
Mam s testu velmi podobny pocit, ono ale tezko soudit, tyhle ES a konkretne tento kus neni nejstastnejsi volba, ale co uz jsem rad, ze se objevil test, pri kterem nemusim pochybovat o spravnosti namerenych vysledku. Jen proste nektere zavery tam vyznivaji jako z marketingoveho letaku. Obecne soudim, ze hype vyvolany kolem conroe je vetsi, nez realny prinos, ale to se samozrejme s dobrou platformou a postupem casu ( new revize) zlepsi, zatim vyckavam na nejpodstatnejsi info a tou je cena, nasledne dostupnost( ale ta se da vzdy vymyslet) a nakonec realny prinos pro me a moje aplikace.
Citace:
Původně odeslal MadCap
Teploty Core2 Duo jste merili pouze pomoci desky? Je totiz znamy fakt, ze BadAxe ukazuje kraviny, cca o 20 stupnu vic pro conroe. Proto tech 71 stupnu pri full load je nesmysl.
pani, ja viem ze 2,93GHz je viac nez 2,8GHz, ale to su jednoducho najlepsie procaky svojich znaciek. Ak vam to vadi, tak si vsetky vysledky fx-62 vynasobte 1,07 ako keby ten procak mal napriklad 3 GHz .... inak ta teplota je merana digitalnym cidlom cez core temp, neskumal som ci je to na bad-axe nejake "broken" ale hot to bolo tak, ze by som tomu aj veril :)
Inak ja to urcite casom "napravim" ale az s produkcnou 2MB a 4MB verziou a potom bude na rovnakych MHz a v sirsom zmysle, bohuzial som fakt nemal na vyber a nechat si ujst sancu byt jediny v CR som nechcel :D
MadCape, já vím, že už jsme se o tom bavili, ale i tak je potřeba zmínit, že i975X nepodporuje DDR2-800 a podle vyjádření Intelu je ani podporovat nebude. Nejrychlejší desktopový čipset a jediný s podporou DDR2-800 zůstává P965.
Testoval jsi neověřenou a potenciálně nestabilní konfiguraci, kterou si při požadavku spolehlivosti nikdo nedovolí nasadit.
ja viem ze to oficialne nevie, ale neoficialne to funguje :) kratke terminy ma raz zabiju, skoda ze nebolo casu na p965 a tak, napravime casom, tvoje argumenty samozrejme uznavam
Nechce sa mi to vsetko citat. Recenzoval uz niekto predajnu B2?
Na anandtechu testovali rozdil mezi 2MB vs 4MB cache a rozdil je prumernych 3.5%(u her pod 2%) a to je dobra zprava.
Best buy tedy bude asi E6400(2MB cache) protoze doplatek 90 USD na E6600 je zbytecny.
2MadCap: takze to uz jsi mel zhruba 2 tydny(nebo jak dlouho) tu novou revizi se steppingem 5, ktera ma byt finalni(prodejni)? Na ostatnich testech zatim vidim jenom tu se steppingem 4.
Tak jsem ty recenze zbezne prolit a nevim jestli jsem slepej, ale nikde jsem nevidel grafy s min fps v hrach... jsem slepej nebo to tam neni? :)
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Na anandtechu testovali rozdil mezi 2MB vs 4MB cache a rozdil je prumernych 3.5%(u her pod 2%) a to je dobra zprava.
Best buy tedy bude asi E6400(2MB cache) protoze doplatek 90 USD na E6600 je zbytecny.
ja myslim ze E6600 sa oplati koli vyssiemu dosiahnutelnemu OC, lebo ma vyssi nasobic, takych 3.6g by mohla v priemere davat. Na anadtechnu dosialhi aj 4ghz, co som pozeral ostatne testy, tak vsetci tak okolo +-3.6, samozrejma novsia rev 5., rev 4 davali +-3200. No a ako bonus tam tas tu cache. V niektorych pripadoch ti to prida aj 10% vykonu. A to su este merania pri nizkych freq., cim vyssia freq., tym viac vykonu to prida. Takze s 3.6g E6600 dosiahnes +- vykon ako s nejakou 3.8g E6400, ale tu na 3.8g dostanes o dost tazsie koli nizsiemu multiplikatoru.
Asi by to chcelo najst nejaku fintu ako odomknut multiplikator.
Citace:
Původně odeslal tackleberry
Tak jsem ty recenze zbezne prolit a nevim jestli jsem slepej, ale nikde jsem nevidel grafy s min fps v hrach... jsem slepej nebo to tam neni? :)
Něco je tady
http://www.techreport.com/reviews/20...2/index.x?pg=6
no asi půjdu do X2 až slevní
jojo,taky asi pujdu do X2 (myslim ze vic lidi),ale zatim to moc na velky slevnovani nevypada... A to ma s.939 uz hodne brzy koncit (takze aby jsme je pak nekupovali jen z bazaru,protoze v obchodech vyprodaj ty zbyly za puvodni prachy a novy uz k nim nedorazej).
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
2MadCap: takze to uz jsi mel zhruba 2 tydny(nebo jak dlouho) tu novou revizi se steppingem 5, ktera ma byt finalni(prodejni)? Na ostatnich testech zatim vidim jenom tu se steppingem 4.
Predajna ma byt B2, nie B1 (stepping 5) ani B0 (stepping 4).
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=106321
Official Core 2 Duo OC thread na XS fore, takze tam asi chodi najviac ludi, tam asi budeme vidiet takmer vsetky zaujimave aj menej zaujimave dosiahnute frekvencie od beznych smrtelnikov.
Najzaujimavejsia je tam zatial jedna E6600 - Rol-Co - 4182 MHz Pi 1M stable (1.65v) | Big Typhoon | vModded ASUS P5W DH Deluxe :)