Ač to zní od theedge asi tvrdě, tak tady s tím v podstatě souhlasím.
btw: ta barevná je zase odšuměná, ne?
Printable View
Ač to zní od theedge asi tvrdě, tak tady s tím v podstatě souhlasím.
btw: ta barevná je zase odšuměná, ne?
Theedge
1) Nene, s timhle nemuzu souhlasit, uz kdyz jsem to fotil tak presne v ten moment jsem to fotil tak, abych to takto upravil. Rozhodne to nebylo, ze jsem prohlizel vycvaky, kterejch bych jeste mohl nejak vymakat. Tento motiv jsem 3x cvaknul a spokojene putoval domu.
2) Ma to pusobit jako sendwich, me se tohle libi. I kdyz ne vylozene jako, je to trosku o necem jinem. To nebe je zamerne, ma vytvaret atmosferu. O te aure vim, to beru, vznikla pri PP.
Ja bych rekl, ze tohle je dost tvuj osobni problem, ze se ti nelibi tenhle styl uprav ala sendwich, tedy nevim jak teto fotky, ale ten Louvr mel dobrej ohlas (to nemuluvim jen tady o 4u).
3) Ano, tohle uz je tu 2. tento styl, naschval jsem to zpracoval hodne podobne jako tento ( http://skodik.no-ip.com/zvetsit.php?.../v-louvre3.jpg ) Le Louvre, tedy krom techniky zadne opakovani nevidim, je to zase architektura, no jo predtim tady mam tak 5 fotek na jine tema,tusim, tak co? Ja mam proste architekturu rad no :(
Tedy nejak mi fakt nedochazi cim jsem to zabil, rekl bych ze stavby jsou dost podobne. S rozdilem, ze tady je Vaclav, ktery se tam trochu ztraci, to vidim jako problem, ale nemyslim si ze je na tolik podstatny, nevim.
Jeste s tim vytriskavanim fotek na maximum, tak nejak nevim poradne na co narazis, mam tu par takovych veci, ale rozhodne ne v posledni dobe. To co si vzpominam, tak to mozna akorat ten muj stin v travniku, coz byl takovej experiment a silny PP. Jinak treba na predchozi strane koleje, me se libi. Taky umyslne focene, ne nahoda dohromady 3 snimky s docela predstavou, co z toho chci. Ale muzu ja za to ze tam je naprosto nulova kresba? :( Jako chapu, ze se svoji technikou nemuzu neustale ohanet, ale zda si mi silne nefer mi tu potom rikat, ze se z toho snazim vytriskat maximum, ano a co mi asi zbyva? Naopak uz mi hodne krat nekdo rekl, ze mi neveri, ze nektere moje fotky jsou z toho meho kompaktu... Nebo rikas "nemas ani prechodak" heh, moc vtipne fakt... no nic, nebudu tu fnukat, rekneme tak za mesic budu mit E-500 v DZ, tak potom uz vymluvy nebudou existovat a snad se budu moct ty moje predstavy dotahnout do konce. No nerikejte mi, ze treba ten motiv jako koleje jsou spatne, trochu si si tim pohrat (nemyslim SW), tak by z toho mohla byt fakt spica fotka.
Kdyztak si o tom muzem promluvit klidne pres SZ ci ICQ...
-----EDIT-----
jan555: prisaham, ze neni, to je hnus, co ta kresba? Mi potom povidej...
Nehodnotim TK a už vůbec ne kresbu - vím že fotíš krámem. Možná mi jen nesedí tvůj "styl" a pokud to takhle cheš fotit, tak pak ti nemám co poradit. Ta fotka je focená totálně naplocho bez jakékoliv perspektivty a prostoru, navíc je tou úpravou zploštělá ještě víc kvůli světlu. U té sochy vůbec nepoznám jestli je zasazená do té budovy a nebo jestli je 100m před ní. Nevim tento tvůj "styl" se mi opravdu nelíbí. Všechno to vypadá stejně ale své příznivce si to zřejmě najde.
souhlasim , me prijde ze uz od prvnich fotek psa pouzivas stejne upravy a mimo par , pro me opravdu exelentnich fotek , se mi to moc nelibi . tak doufam ze s novym vercajkem uz se nebudes muset tak moc zamerovat na pp .
gl !
Hmmmm ... :(Citace:
Původně odeslal Skodik
Jinak dobrá volba, budeš moct konečně fotit věci tak, jak chceš, jsem zvědavý, jak daleko Tě to posune!
Zdravicko,
tak mam odedneska novej Olympus E-500 v Double Zoom Kitu - Zuiko 14-45mm 1:3,5-4,5 + Zuiko 40-150mm 1:3,5-4,5 vcetne slunecni clony + Sandisk 1GB Ultra II + pouzdro Lowpro EX 160, jen tak mimochodem komplet za 23999 vc. dph
No, ale bude stejnak delsi dobu prd, protoze mi odesel zdroj, a tak nemam sve PC, takze jsem na stare sracce, na kterou si nenahraju ani fotky, tedy zatim se tak nejak budu seznamovat s novym "pritelem" a fotit na display.
Jinak dojmy, no je to mazec, fakt jeste vetsi nez jsem cekal, ackoliv jsem E500 mel parkrat v ruce, ale proste pro me je to z kompaktu uplny labuznictvi! Proste nova laska :) No asi to tu nema cenu moc rozepisovat, stejnak nemam slov :)
A prosim nejakeho moda, aby mi upravil nazev threadu na "Skodik - Olympus E-500 14-45mm (3,5-4,5) 40-150mm (3,5-4,5)" ci "Olympus E-500 Double Zoom Kit"
Zmenil som ti to podla doporucenia... imho je uplna sprostost pisat tam model fotaku, pretoze technika fotografa nerobi. A uz vidim ako by sa kazdemu menil thread pri kazdej zmene fotovybavy, nie?
Inak GL s novym fotakom prajem ;)
Zas taková sprostost to není, někdo (včetně mě) sem dává fotky do přílohy, a jak jistě víš, vb exify likviduje, tudíž se nedozvím čím to bylo foceno, pokud to autor nenapíše. Třeba mě to docela zajímá. Ale pokud je to taková sprostost, tak to smaž i z mého nadpisu...Děkuju.Citace:
Původně odeslal PiT
Skodik: Hodně radosti s novou hračkou, určitě bude ;)
Neviem, ci mam pokracovat v OT tu alebo cez SZ, ale ked zmenis fotovybavu, tak ti to bude na dve veci tiez... Ak o tom chcete dalej debatovat (aj ty Skodik), tak mi poslite SZ, prosim.Citace:
Původně odeslal Dismembered
Jenom jeden post tady verejne k tomuto, jinak opravdu SZ. Zacal jsem s tim ja, ja jsem si jako prvni dal jmeno fotaku do threadu, hned na prvni strance jsem se tucne dotazal, co na to rikate, ze to imho neni zas tak spatny napad. Nikdo se k tomu nevyjadril, ackoliv jsem na to jeste nekolikrat upozornil, tedy OK, myslel jsem ze to nevadi. Mne je to popravde skoro jedno, ale i kdyz to tu ja prohlizim, tak mi tyhle veci v predmetu docela pomahaji, opravdu nestuduju porad exif, to rozhodne ne! A mit na pameti, kdo ma jaky fotak... no to je blbost. Sam moc dobre vim, a myslim ze i tobe se to stalo, ze tady maji nekteri kompakt, a pak jim tam nekdo radi celkem zbytecne veci, aniz by o tom vedel, protoze oni ten vysledek ovlivnit takto nemohli. Samozrejme jako poznamku, kdyz jim to napisete, tak jenom dobre, ale obcas uz jsem cetl i skoro vtipne komentare. Samozrejme to tu trochu hrotim, ale je to skoro tak. Kazdopadne jako duvod cislo jedna davam prehlednost!
Jinak dik za "gratulace" uz si tady hraju :)
at to neni tak OT tak i ja gratuluji k fotaku ;-)
zrovna dnes sem se ti chtel ozvat jestli uz ho mas doma.
k te fotovybave v nazvu threadu: je to IMO fakt hloupost stejne jako sat viz. podpis (coz driv obcas ujelo i me). prece kdyz tam neni exif neni problem ho k fotce prilozit pripadne nejak vyrazneji dat do prvniho postu cim clovek foti. a jak portidi novy zase na to vyrazne upozornit v prvnim postu s fotem z noveho fotaku apod.
Tak prvni vycvak z prochazky, najednu stranu me mrzi ze je to uriznute, ale nadruhou mi to zas tolik nevadi no. A konecne muzu fotit a napsat, ZADNE UPRAVY, krom orezu z prava.
Andělská kachna
http://skodik.ic.cz/galerie/zvirata/kachna1.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Strom
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/strom.jpg
Predem dik za komentare!
btw: sorry, exif nejak mi nesel muj sript na tvorbu ramecku a tak se ztratil.
Jsem se tesil na tve nove fotky. Ta prvni se mi libi. Rozhodne vypada vic profi. Ta druha se mi nevejde na monitor ;)
asi skoda ze ZADNE, pretoze tie vacsi verzie chcu doostrit ;) inak zvieratka mi moc nehovoria a strom by sa asi dal aj lepsie komponovat nemyslis? :)
Tak konecne vidim i tu druhou celou a opravdu mi prijde takova nevyrazna...
[nazor lamy]asi me tam vadi ta stredovka[/nazor lamy]
MadCap: jo jo, uz to snad tedka tyhle budou lepsi, prece jenom na DSLR se doostruje jinak nez na kompaktatu jsem zjistil :) A ten strom, no nevim jak ho lepe komponovat, ale ono to je takove prumerne, no. Proste hezka fotka, ale dech nevyrazi, tak bych to asi rekl :)
===============
Zdravicko,
tak jsem s novym fotakem vyrazil i na pritulku, vzdycky jsem chtel zkusit sam fotit "portrety", tedy ani ne to takove pasivni nekde na veletrhu, ale proste sehnat si holku a neco s ni kreativniho vytvaret (samozrejme fotky :D ). No a tohle je muj prvni pokus. Zapomnel jsem si fotak v RAW, takze jsem to potom doma ruzne matlal, bylo to dane i spatnym nastavenim bile. A nakonec jsem si cestou zpatky uvedomil, ze jsem zapomnel pouzivat blesk, ktery by urcite lecke pomohl. Obcasnych prepalu jsem si vedom, priste se to budu snazit napravit. A nazaver snad jenom potvrdim, ze to neni vubec legrace!
Jenom par ukazek, jinak odkaz na galerii 6 fotek (at to tady nezaplacam) EDIT: uz 8 viz nasledujici strana.
=>> http://skodik.no-ip.com/index.php?id=galerie/jana/jana
http://skodik.ic.cz/galerie/jana/jana1.jpg
Zasněná
http://skodik.ic.cz/galerie/jana/jana4.jpg
Tak zas nejaky komentarek, at vim aspon jestli se mam stydet :) Predem dik!
EDIT: zmenil jsem poradi fotek, nasledujici reakce reaguji na poradi 1,3,4,5,7,8 jakozto na poradi 1 az 6.
vacsinou mas svetlo z blbeho uhlu, obcas by si mohol pouzit aj fill flash, inak budu tie ostre tiene vzdy, na 6tke neviem co si fotil, ale skoro to vypada ze prsia ;) pretoze do tvare jej neni vidiet a ani ju nema ostru ;) najviac sa mi asi paci 1 a 4 ale obe trpia tienmi na tvari a napr 5tka je tiez zaostrena bohvie kam ale do tvare to nebude :)
No jo, jak jsem psal, ten fill flash jsem si prave uvedomil az uz bylo po vsem, ale tedka jsem to ukazoval pritulce a budeme v tom pokracovat a pilovat. No tak 6ka to je takovej hokus focus :lol: A 5tka no jo nejak mi ujela ruka, ale tedka ta fotka nabyva uplne jineho vyznamu, takze taky moznost :D >:}Citace:
Původně odeslal MadCap
Ale rozhodne dik za komentar, fakt ze jo, pekne jsi to zhodnotil tak komplexne!
jak tak ten tvoj post citam znova (sorry predtym so ho iba preletel, preto aj ta poznamka o FillFlash) tak vidim "ze to neni legrace" ;) to bola fakt taka nuda? :D (joke) inak tie prepaly mi tam v podstate nevadia vobec, ale zda sa mi, ze mas rad cukrikove farby :D
Vim, ze necekas zrovna muj komentar, ale taky prispeju. Mne se to celkove libi.
1) Hodne prijemna, skoda te trochu urizle hlavy, vid?
3) Ta se mi líbí moc, ale urcite bych ji nepojmenoval zasnena.
4) Taky mne zaujala, ale ma futr stejnej úsměv ;)
5) NO tak tady se pekne projevuje pravidlo tretin :-o
No jo, s tema barvama jsem se tady pral v Photoshopu buh vi jak dlouho, protoze jsem to proste podelal pri foceni, takze jsem to potom musel opravovat, takze barvy asi nebudou uplne tak jak byly predtim..Citace:
Původně odeslal MadCap
1) Rozhodne mi to neni liti, byl to zamer, mam ji tady i s hlavou :lol: ale tohle je proste kompozicne imho lepsi, kdyztak at se k tomu jeste nekdo vyjadri, ale myslim, ze je to takhle ok.Citace:
Původně odeslal Camillek
2) No neni to moc zasnena, ale spis zahledena nevim. Ve skutecnosti to je pouze naaranzovanej pohled :)
Ale dik za komentar!
Fotíš do RAWu?Citace:
Původně odeslal Skodik
Máš teď foťák, který je co se týče barev imho vůbec to nejlepší, co je, tak s tím pracuj ;)
Ja vim, ale to je jako kdyby jsi nastoupil z trebanta do Porshe a nestihal radit. Fotil jsem do RAWu, ale omylem :) Proste jsem ten fotak uz mel nastavit ohledne podani fotek na louce, coz se nestalo -> chyba. Potom bych to nemusel patlat doma, jako jsem to delal tedka, vysledek je treba stejne primovej, ale proste se k tomu tady priznam. Dalsi vec co je tam videt je ostreni, proste s kompaktem jsem byl zvyklej ostrit +-10m pomalu a bylo to jedno, protoze bokeh to nemelo zadnej :) Tady rozhodujou cm nekdy i mm, to je fakt kour pro me a proste si musim zvyknout. Jinak ted jsem zjistil, ze jsem na karte nechal jeste nejake fotky pritulky a zdaji se mi lepsi, tak se jeste pochlubim az zas zpravim ty barvy :D Ono jinak to foti bezvadne, ale tohle bylo takove divne prostredi, za zelena louka a ostre slunce hrozne matla fotak.Citace:
Původně odeslal jan555
A dneska je ohnostroj, tak si zas ponadavam az to zkazim :D
Tak foť RAW+HQ, nebo RAW+SHQ - sice to žere místo, ale když se něco nepovede (předně v oblasti barev), snadno to narovnáš ...