Viete plus minus napisat aka je bezpecna teplota cipsetu? Akosi som bud zle hladal...resp. neviem to najst. Mne sa aktualne splha na 49C, pricom mam vypnutu auto regulaciu a nahodenu manualnu, kde mi toci vetrak na 3600 ot. co je relativne tiche.
Printable View
Viete plus minus napisat aka je bezpecna teplota cipsetu? Akosi som bud zle hladal...resp. neviem to najst. Mne sa aktualne splha na 49C, pricom mam vypnutu auto regulaciu a nahodenu manualnu, kde mi toci vetrak na 3600 ot. co je relativne tiche.
gabo plus minus nevim ale ...
vychazim z prednastvenych hodnot v Smartguardian - to je ten sw co je na instalacnim cd - tam se ma full vykon vetraku spustit pri 45 stupnich ...ale v biosu mas taky prednastavene hodnoty a kdyz jsem se koukal tak tam bylo 55 stupnu :?:
cili bych rekl ze cokoliv pod 55 stupnu je v poho :wink: a nad ti nereknu - kdyz si Pirs poridil take tuhle desku a vymysleli jsme chlazeni, tak jsme tehdy patrali a nevypatrali - mozna ted nekdo to uvedl
Prave dopisujem recenziu / test dosky - bude hutny. Snad zajtra vecer ho nahodim.
Tak jsem vcera rozchodil DFI NF4 Ultra + A64 Venice + Leadtek 6600GT. Mel bych par dotazu prosim
1) Mam 2x 512MB 400MHz RAM jedna Kingston a jedna A-data. Spolu ty pameti proste nejdou. Deska se v jakekoli kombinaci zastavi na 3 led pred testem RAM. Pokud si pujcim bratrovu Kingston tak mi to jede i v dualu. To musim mit pameti od stejneho vyrobce? Pomuze novy bios ?
2) Par dotazu na nastaveni pri OC. Jak se v biosu jmenuje napeti pro mem radic? Pokud to chapu tak
2.6V je ram
1.4V CPU
pak je tam ale jeste neco pod CPU. Ohrozuji napetim na pametech jeste neco jineho ? Muzu jet na 3V jako s AMD XP ?
3) frekvence PCIE je 100. Meni se se zmenou FSB? Nebo je pevne zamcena?
Dik za odpovedi na me lama dotazy
Ad1) nejen od stejného výrobce, ale i stejný typ, nejlépe, pokud možno tzv. dual kit (čili 2x256MB, 2x512MB, popř. 2x1GB)Citace:
Původně odeslal JOHN
Ad2) Vdimm je napětí pro paměti, v BIOSu DFI je označeno jako DRAM Voltage Control, toto napětí by nemělo překročit 2.9V (viz upozornění AMD o možnosti poškození procesoru).
Ad3) Fce PCIe není na změně FSB závislá. Pro graf. karty nVidia ji nech na 100MHz, u starších BIOSů někdo doporučuje 101MHz, u ATI 105MHz
Dekuju moc. Jeste jeden dotaz. HTT frkvence je FSB x Násobek HTT(tedy 5, 4,3,2,1) ?
A vlastne druhy. V DFI FAQ. je napsano nastavit sirku zbernice z tech 4096 na 128bit coz je realna sirka me 6600GT TDH? To pomuze vykonu nebo stabilite?
Fakt diky
prvni dotaz je presne jak pisesCitace:
Původně odeslal JOHN
ale na HTT vubec nezalezi, je jedno jestli je 1200, nebo 900
rozdil ve vykonu=0
nastavit spravne sirku sbernice pomaha ke stabilite PC
Jeste dotazek
CPU VID mam 1.4V to je proc
CPU VID special mam auto co to je ?
LTD voltage 1.20V co to je ?
Chip set 1.50 V vim napajeni chipsetu
Kam az mohu posunout jednotlivy napeti. Nebo spis pri zvedani FSB nad 240 musim zvedat i tato napeti ? (CPU VID je mi jasny ze musim) A pokud ano kolik je rozumne maximum
Dikes
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=78795Citace:
Původně odeslal JOHN
vřele doporučuju
jinak už mi běží paměti v dualu , zved sem napětí z těch 2,6 na 2,8 (asi 2,85V real) no a poho ;D
Nějak nerozumím, co doporučuješ... :oops:
CPU VID dej na max.(1.55V)Citace:
Původně odeslal JOHN
CPU VID special=>to je % navyseni voltaze(napr.: 1.45x110%=1,595V)
max poustej do CPU 1.65V real
LTD dej na 1.4, mozna ti to pojede i na nizssim napeti
nepoznal jsem rozdil ve stabilite
Jo diky vsem. Za vasi pomoci a take z linku v prispevku nahore jsem to pracne nastudoval. Trapi me pameti. Na stary desce viz podpis jely vpoho na 210 pri cas 2.5 pri 3V. Tady mi jedou sotva na cas 3 pri 200 a 2.8V. Jak uz jsem vypozoroval pokud je FSB jine nez takt pameti vykon jde dost dolu. Existuje nejaky pomer FSB/MEM pri kterem je to lepsi (krome 1:1 samozrejme)
ja jsem zadnej problem u delicky nezaznamenal(ted myslim snizeni vykonu na pametech)Citace:
Původně odeslal JOHN
ty mas uz venice, ze?
ze by se AMD vracelo zase jako u soc.A, ze vykon na pametech je nejvetsi, kdyz je delicka na 1:1?
Jasne mam Venice. Zatim jsem testil jen 3DM05 a tam je skoro jedno jak mam procak jetli 2G nebo 2.6G ale na na zmenu FSB to posloucha mnohem lip. Chapu ze je tohle samozrejmy. V realnem pouziti treba hrach asi takt procu znat bude.
ten FAQ dfi nie? ???Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Keby si si precital ten FAQ tak by si vedel, ze o tychto veciach sa tam nepise :wink: (myslim to naco sa pytal JOHN)Citace:
Původně odeslal tomase
a kdyby sis to precital ty, tak bys vede, ze to obsahuje odakazy na stranky (fora) , kde se toho píše tunyCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
To Jakub:
vymontovali mi ten zvukový modul a poslali to ve čtvrtek svýmu distributorovi, takže teďka čekám, jak to dopadne. Z DFI mi poslali uklidňující mejl:
"Dobrý den,
Omlouvám se za nevyžádáný mejl, ale jakmile modul dorazí k nám bude Vám vyměněn a odeslán zpět.
S pozdravem
Miroslav Petr
Technical support RIDEA distribution s.r.o.
+420603 53 77 25
www.dfi.cz
www.ridea.cz
www.dexlan.cz"
Jak to nakonec dopadne napíšu. Teďka jsem si půjčil od kemoša starší zvukovku a zkusím tu čekací dobu nějak překlenout. 8-)
Jeste jeden dotazek. Na puvodnim XP jsem mel Gigabyte chladic viz. podpis. Ma v baleni i sponu na A64. Pekne by tam i sel ale ma takove 4 pacicky do stran a ty jsou o cca 0,5mm vetsi nez ohradka kolem prociku. Narvat by to tam slo ale roztahla by se ohradka a asi by to tlacilo chladic z prociku. Samozrejme to jde ubrousit ale setkal se stim nekdo? Ja kvuli tomu zatim jedu box
Dik
S Rideou nebude problem .... su dost v pohode. Recenzia by uz bola vonku ale mam problem so systemom akosi mi nechce nahodit clanok do db.
JO tak mi to najdi na niektorom tom odkaze kde je nieco otom zrozumitelne pisane (otom, naco sa pytal JHON) ..Citace:
Původně odeslal Erda
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
What LDT Voltage should I use?Citace:
CPU VID mam 1.4V to je proc
CPU VID special mam auto co to je ?
LTD voltage 1.20V co to je ?
Chip set 1.50 V vim napajeni chipsetu
Kam az mohu posunout jednotlivy napeti. Nebo spis pri zvedani FSB nad 240 musim zvedat i tato napeti ? (CPU VID je mi jasny ze musim) A pokud ano kolik je rozumne maximum
Start with stock voltages (1.2v) and only increase if you need to.
What voltage should I run my chipset at?
Start with stock voltages (1.5v) and only increase if you need to.
For example, in DFI NF4 boards you can set vcore up to 1.55v via CPU VID control. If you set CPU Special VID control to "Above VID * 104%" you theorectically will get 1.55 + 4% = 1.612v vcore. Boards my undervolt, i.e. on DFI NF4 1.55 + 4% gives me 1.55-1.57v in windows.
There's a CPU VID Startup value on DFI NF4 boards too, I tend to just leave that as AUTO.
a kolik de dát maximum tak to je otázka bud CPU čili sekce AMD a pokud de o paměti tak šup do sekce PAMETI :roll:
jiank ještě sem hodím vobrázky , kde je vidět kde se měří jaké napětí na desce :
Vcore : http://img8.exs.cx/my.php?loc=img8&i...repoint3nw.png
Vmem : http://img8.exs.cx/my.php?loc=img8&i...empoint7fa.png
Mam dotazek. Mam Venice a zatim original bios. Ulozil jsem si ho pres Ntune. Je mozne ha pak sosnout z5 kvuli reklamaci ?
Sosnu novej bios jakej mam sosnout?
A instalujete to pres ntune ? Pokud ano jsou tam 3 zaskrtavatka
1)update boot block
2) clear cmos
3) automatic reboot
Potrebuju vubec s procesorem venice updatovat original bios ?
Hlavni duvod proc bych chtel upgradovat je ze se mi nejake veci (3dm05, lockon)obcas jakoby zastavi. Komp ale nevytuhne jen nejde nic delat a treba za 5s se vse zase rozbehne
jo je to mozny to tam dat z5 , ale reklamaci ti uznaj i s novým biosem..Citace:
Původně odeslal JOHN
sosni klidne ten nejnovejsi vo oskara
dělám to přes winflash
-klidně zaškrtni vše