Zajimave, na nF3 deskach (MSI ai Epox) jsem 12V v zadnem softu taky nenasel. Ale voltmetr funguje :)Citace:
Původně odeslal Masster
Printable View
Zajimave, na nF3 deskach (MSI ai Epox) jsem 12V v zadnem softu taky nenasel. Ale voltmetr funguje :)Citace:
Původně odeslal Masster
U obou zmiňovaných desek se to neuvádí v BIOSech už déle.Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
ide vam na AV8smicke speedfan ?
lebo ja som prave vybalil a zinstaloval win, ajked dost nestandardne a nejde. tak neviem ci je to vlastnost alebo je chyba v mojom prijimaci :oops:
Nefunguje ani 4.20....Fany muzes ovlivnovat pres BIOS...
sakra. nejaky podobny SW aby to slo z win ?Citace:
Původně odeslal nex
podobny tusim nie je... pockaj si na verziu speedfanu, ktora bude podporovat tvoju dosku :wink:Citace:
Původně odeslal stj
hehe. ja sa skor obavam ze ked to nepodporuje doteraz tak nebude ani potom :|Citace:
Původně odeslal Snorri
neboj, bude :wink: len ujo Almico nestiha...Citace:
Původně odeslal stj
Taxe nedá níc dělat a musím s tím sem - JSEM LAMA!!! :oops:
Prkno AV8 mám společně s A64 3200+ od včerejška, ale zatím se s ním spíš trápím než užívám...
Čekám ještě na paměť Kingston ULL, takže jsem se pustil do pokusů o mírný OC se stávajícím jedním 512MB modulem Kingston 434 CL2. Procák jsem ve spěchu usadil pod box chladič (včetně "žvýkačky"), paměť nastavil na 2T, 2-2-6 při CL2 a všechno ostatní na default - pohoda.
Protože mám RAMku odzkoušenou bezpečně na CL2,5 3-3-8 při FSB225, chtěl jsem s ní něco málo zkusit i tady, ale no success - jak hnu s položkou frekvence procesoru ve volbě GURU, okamžitě buď výtuh kompu, nebo nenalezený systém na SATA, nebo v lepším případě BSOD při startu Woken. Píše se tu o mnoha nastaveních HT, ale já to prostě nenašel a navíc při nastavení jakékoliv frekvence mi to pořád hlásí FSB200 a DDR400... :?
Teplotu kolem 50 stupňů na default neřeším, dávám to za vinu BOX chladiči a žvýkačce (Zalman 7000Cu se už chystá).
JSEM FAKT TAKOVÁ LAMA, NEBO ZA VŠECHNO MŮŽE TA PAMĚŤ? ???
sakra. nic som nevygooglil :-(
nic co by vedelo znizovat otacky venti....guru sucks.
moja stara dobra nf2-ka a bartik to vedeli kraasne, mal som tichucke PC a teraz toto :?
1. taktuj v BIOS-e.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
2. precitaj si forum, je tu dost dobre popisane ako na to
3. niekde tu som cital ze ktory SATA je locknuty (alebo to bolo na nf3 ?)
ja som s BOXom vcera siel 230 na prvy sup. ale moj ciel je skor podtaktovat a max ticha prevadzka. OC budem skusat az ked vyladim hluk..
Tak to jsi mi fakt pomohl - kde myslíš, že asi taktuju když ne v BIOS?Citace:
Původně odeslal stj
Fórum jsem prolezl, přečetl jsem VŠECHNY vyhledané posty AV8, ale návod na to, se kterými položkami mám jak pracovat mi z toho stejně nevylezl...
tak sorry. kolegovi som robil PC a on sa zlostil ze mu to pada pri taktovani a on to taktil cez gigabytacku utilitku vo winCitace:
Můžeš mi teda poradit, když máš stejnou desku, jaxe v BIOSu dostanu s tou podle mě slušnou pamětí, na frekvence procesoru aspoň okolo 2400?Hz, jak tu všichni píšou?
Schválně jsem kupoval 3200+ kvůli násobiči, jakvšichni radí, ale mám pocit, že OC zkušenosti s XP-M jsou mi tady k ničemu... :?
2 Darth Maul:
Neviem aky mas Bios ale daj si 17ku
Tuto mozno nieco najdes:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...252&highlight=
mozno
S tou SATAou Ti neporadim...mam Pata disk ale skus to prhodit na iny konektor
Inak delicka na tejto doske ma dost blby "nazov"
Hladal som to dost dlho
Ked chces aby pamete sli asynchro tak je daj na 333Mhz.......v Biose 4. polozka tusim......DRAM settings ci co
A hned pod tym mas aj nastavenia HTT :wink:
BIOS mám 17 a SATA není hlavní problém taktováníCitace:
Původně odeslal Yogi_1
Jde mi o to, že vůbec nevím, kam mám sáhnout, abych se dostal na tak vysoké hodnoty procesoru - paměti budu mít zatím klidně asynchro...
Znamená to, že když je dám na 333, budou mít při zvýšení externí frekvence procesoru z 200 na 240 MHz výslednou hodnotu 400 a přitom se hlásit jako DDR333? ???
Ja mam teraz 255x9=2.3 Ghz.....pamete na DDR333 v Biosu......Citace:
Everest mi ukazuje frekvenciu pameti cca. 210 Mhz....casovanie mam 1T 2.5-3-3-8
Ked to nepojde tak schvalne to skus na DDR 266.....
Cipy maju BH-5 ze?
HEUREKA, mám to!!! :lol:
Je to pamětí, přeci jen se chová jinak než s nF2 deskou...
Momentální nastavení 10x240, DDR333 (takže 400), HTT 4x (i když se to v BIOSu vůbec nejmenuje HTT), časování 2-2-6 CL2 2T a napětí procesoru 1,5V... :smoke:
Kudy teď? Čekám na Kingston 2x512 DDR400 ULL, takže zatím jan pokusy...
Novidis...Citace:
Ja viem ze dlho to takto nebudes mat ale skus dat 1T na pamete
A skus znizit aj voltaz....ja idem na 1.45V :)
Takze maly posun - bez zmeny napeti 2,5GHz (250*10).
Pamet ted jede DDR416 2T 2-2-6 CL2, HTT 4x250!
AGP/PCI lock na 66/33
JSEM HAPPY!!! :idea:
Mě to fugovalo takto: BIOS 17
Model CPU: A64 3200+Winchester
CPU frekvencex násobič: 255x10 /fix 66MHz /
CPU voltáž: 1.5 V
teplota systém:35
teplota CPU:58
typ a model chladiče: Zalman 7000Cu
Paměti:Kingston KHX3200ULK2/1G
frekvence pamětí: 333 /dělička 5:6/ 1:1 ani za boha nejelo!
nastavení pamětí: 2-3-2-5 1T
RAM voltáž: 2.7
HTT: 4
HT frekvence: 217
Zdroj: Enermax EG465AX-VEW-FMAX
jinak: Optimalized BIOS settings a upravena voltáž na VGA 1.6V, HT 1.2 / ta nejnižší/ při vyšší to blblo!
DM ... skusaj stabilitu v Prime95, pretoze ja som bez zvysenia volataze siel kludne tiez na 2,5GHz a potom aj na 2,6GHz ... ale nakoniec to bolo PrimeStable az pri 1.6V. No akurat skusam 1.5V a zatial to ide uz par hodin ... snad sa zahorel :)
2quaz: Do kolika Ti jely ty ULL stabilně 1:1?
2janko.hrasko: Prime jsem jeste nenainstaloval - zatim jen GoldMem a 3DMarks... :oops:
Darth Maul- To ides na 300W zdroji s NV 6800 ???