No vida, ja mam zrovna Pioneera 106S a zda se mi celkem v pohode. Co konkretne myslis tim hnusem?
Btw: nejsou zrovna kvalita a rychlost temi nejdulezitejsimi parametry?
Printable View
No vida, ja mam zrovna Pioneera 106S a zda se mi celkem v pohode. Co konkretne myslis tim hnusem?
Btw: nejsou zrovna kvalita a rychlost temi nejdulezitejsimi parametry?
ja vychadzam s toho ze podporuje vselijake normalen dostupne media a velmi dobre, a to musis uznat ze teac bol vzdy dobry v citany vselijakych pochybnych medii.Citace:
Původně odeslal DeeKay
este raz. na 36x a viac to vazne zacina pomalicky pripominat prudove lietadlo ale to kazda mechanika. este som nevidel mechaniku ktora nad 36x relativne nehuci.
normalna praca, hry, video, hudba - zbrzdit, stisit a no problem
grabbovanie - nevadi mi ze to ma svoju pracovnu hlucnost, a je to skor svistanie ako hucanie, deekay tebe by som to prirovnak asi nasledovne - subaru, ktore ma vmontovane turbo dychadlo, najprv motor "huci" a ked pridas plyn tak zacne motor svistat, ale samo ze v uplne inej rovine hlucnosti :-)
ja som spokojny, este otazka? preco je Teac drazsi? lebo si veria vo vyrobku? kvalitnejsie suciatky? neviem ale skus to brat aj stejto roviny - ale netvrdim ze vsetko drahsie je aj lepsie, ale.....
Loki: No jestli teac jenom svisti, taki to mi nevadi, me vadi to co popisoval DAFER a rikal mi Prasor - proste nahodny loupani, praskani a ruzny pazvuky v mechanice pri cteni.....
A teac neni drazis, je o kilo levnejsi nez toshiba
Co se tyka cteni tak je fakt ze CD540E mi cetla super...ale vydrzela rok a neco grrr.... a nejsem zdaleka sam. Ted sem zrovna reklamoval dva CDW540E vypalky, jedna byla uplne mrtva, druha se dycky pri vypalovani sekla...
Praskani ? Loupani ? Nedava on tie media opacne ? ;D Skusal som na nej niekolko medii , ale ziadne nevydalo taky zvuk. Ale ak chces tichu , nekupuj ziadnu a mas pokoj ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
Ja na to ano, i kdyz neslibuju, ze to bude zitra. Rekni jakou verzi techto programu a kde to stahnu. Ty nahledy jsou moc velky, davam prednost cislum v prehledne tabulce (mozna pozdeji si budu hrat s obrazkama). Zase to s temi udaji z CDSpeed neprehanej, je jich tam hodne (treba CPUusage je vzhledem k odlisnym konfiguracim IMHO nesmysl). Maximalne zatim prolinkuju existujici obrazky na http://harry.crolink.cz/dvd s http://harry.crolink.cz/dvd_test.htm.Citace:
Původně odeslal Ladis
2DeeKay: muzu pro tebe udelat max jednu vec. Mam tady poskrabane CD-R s AVIckem a nemuzu ho zkopirovat na disk. Ani M1612 to neumi. V sobotu bych mozna mohl zkusit to nacist v te 516E a uvidime (jine testy s 516E ale odmitam, nemam tu mechaniku doma a nemam ani cas).
takto vsimol som si ze ma maly spinout cas a tak pokial sa data nahodne citaju najprv odtial a odtial tak mechanika dost casto prehadzuje rychlosti a vtedy mozes mat pocit lupania a praskania ale zase nieje to praskanie ako by sa nieco zasekavalo, sam vies aky zvuk vyda prevodovka pri preradeni ci uz na manualnej prevodovke alebo automatike, niekto povie ze to je "hnusne presknutie, lupanie", ja viem co to sposobuje.Citace:
Původně odeslal DeeKay
ale ked mas moznost testovania obidvoch tak skus, ja tie prachy a ani moznost nemam.
inak na SR
toshiba 1890,-
teac 1950,-
no ja mam moznost vzit jednu a dyz se mi nebude libit vymenit za jinou... ted otazka, jestli mam vzit nejdriv teac nebo toshibu ;D
Harry: Diky
No zober teac , oestuj , jak dvd , tak hudobne cd a ked sa Ti nebude pacit , vyskusaj toshibu , urob to iste a rozhodni sa.
Len tak mimo , mam tuto dvd asi 3 tyzden a nepozeral som na nej ziadne dvd , mam sice iba jedno , stoji moc , ale graboval som nejake , a je rychla. Kopirujem snou aj hudobne cd aj chranene pri paleni a taky ziadne problemy. Takze skus sa rozhodnut.
nj uvidime, asi teda vezmu jako prvni Teac protoze je levnejsi a pak dyztak doplatim na Toshibu, to je rozumny reseni 8-)
Jasna vec ;)Citace:
Původně odeslal DeeKay
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...29&Rnd=9742891
Mas pravdu, ze je levnejsi.
Uvidis sam, pripadne se muzes zapojit do naseho testovani a byt tak tretim sloupcem tabulky ;)
PS: Jo uz jsem si vzpomnel :roll: proc jsem sel nakonec do Toshiby - slabe vysledky s nacitanim chranenych CDcek.
(Nekde drive o tom pisu ja i Ladis)
no asi se nezapojim protoze se mi nechce kupovat zbytecne DVD na ktery bych nekoukal :wink:
A chraneny CD kopirovat nebudu takze to me moc nezajima, uvidime vyzkousim, porovnam, rozhodnu se
Ano, ale zrovnatak tichý chod a rozumné ohřívání.Citace:
Původně odeslal Slusnak
Konkrétně se mi na 106S nelíbyl motor pohonu media, který roztáčí za zvuků podobnému turbíně, prostě již při malých otáčkách je slyšet a to mi hrozně vadilo při přehrávání filmů DVD. Dále se nedal zpomalit při čtení DVDROM, šel stále naplno - a to bylo jako proudové letadlo. Dále se moc ohříval DVD medium už po 20 minutách koukání na film, mělo 45°C, po 2 hodinách byla celá mechanika zepředu rozpálená a vyndané medium má i 55°C.
Já vím, není to nic, moc teplota ale nedůvěřoval jsem tomu - veklá vnitřní teplota znamená rychlé stárnutí součástí, vysychání maziv z ložisek a pod. Taky švárovi po necelých 2 letech (teď před vánocemi) Pioneer 104S-ko úplně odešel.
2Harry: Potřebný software stahni tady od autora: http://209.15.164.79/
Co se tyce kravalu, subjektivne mi (kupodivu!) pripadala hlasitejsi Toshiba (kupovana pred rokem a neco, takze asi 1612). Hral jsem nejakou hru, chvili bylo ticho, najednou tak na pul minuty zahucel vysavac a zas ticho. Dost me to sra*o. Ten Pioneer sice taky neni zrovna tichej, ale zpomalovat umi. Kdyz koukam na DVDcko, zacne hucet, ale pak se o neco zklidni. Krome toho na to existuje i nakej zpomalovaci soft. Je fakt, ze kdyz z nej taham medium, je na pohmat teply, ale nikdy ne horky (takze pocitam max. zhruba 40 stupnu). Podle me je to zpusobeny vysokymi otackami, takze by to mela delat kazda 48x (nebo rychlejsi) mechanika. Schvalne zkusim protocit nejaky CD v 52x Lite-onu, jestli bude studenejsi. Nechapu proc se odvolavas na 104S, rec je prece o 106S. Co se tyce grabovani, jede 16x, ale je zajimavy, ze okamzite zacne cist touto rychlosti (tzn. nezrychluje s daty, ktera jsou dal od stredu). Musim pochvalit ten slot, setri to cas, nechtel bych si znovu zvykat na tray. Proste tam to CD nacpu, nemusim mackat cudl, cekat az se otevrou dvirka, zase mackat (na dvirka zasadne netlacim), cekat az se zavrou :-b :roll: To samy pri vynavani. Krome toho, u slotu se nemuze stat, ze bych nam to CD nandal spatne (nakrivo). Jiste to znas, dvirka se snazi zavrit, moturek skuci, pak to zas jde blve otevrit, CD se muze poskrabat. Na druhou stranu, s Pioneerem neprectes maly CD, ale jak casto se s nimi setkavas?
Jestli nekdo chce, muzu provest naky testy s tim Pioneerem, samotneho by me zajimalo, jak si stoji.
Klidne muzes byt dalsim sloupcem tabulky. ;D
2Harry: Poslal jsem ti do mailu ty výsledky.
Jenom v souvislosti s tím ohříváním (když něco čteš, tak nespěchej, utíkají ti souvislosti), protože u 104S-ka to ohřívání je úplně stejné (všechny DVD Pioneer i Aopen se ohřívají a to tray i slot) a švárovi už odešla. Tady hmatatelný důkaz o vlivu vnitřní teploty na její životnost. To ohřívání není způsobeno vysokými otáčkami, protože se medium ohřeje pouhým přehráváním DVD filmů, to se točí pomalu.Citace:
Původně odeslal Slusnak
U jiných mechanik jsem toto nepozoroval, a že mi jich rukama už prošlo. U toho Teaca je medium DVD po 2 hodinách také trochu vlahé (tak 35-40°C), ale zdaleka ne tak, jako u Pioneera.
..máš recht, v druhym kompu má 104S (106S je uplně stejný,jen zrychlená) po opravě.Rozletělo se v ní medium na kusy a sešrotovalo vnitřní plastovou mechaniku na sračky.Dával jsem to asi 14dní dohromady,ale nakonec se zdařilo.To je ta hlavní nevýhoda,že neni chráněná mechanika. Hlučná je a peče media jak topinky,to je fakt ;DCitace:
Původně odeslal Ladis
OK, ale nevim kdy se k tomu dostanu, snad o vikendu.Citace:
Původně odeslal Ladis
Ladis vysledky jiz poslal, ja se k tomu ale jeste nedostal, doufam, ze brzy.
Zatim jsem vyzkousel cteni velmi poskrabaneho CD-R (700MB AVIcko) a vysledek je ten ze 11 (!) ruznych CD/DVD mechanik spadlo (s ruznymi chybami a ruzne rychle) a nezvladlo to. Teac516 jediny AVIcko zkopiroval bez padu, ale necele, takze je to stejne necitelne.
Porad jsem se nedozvedel, co konkretne by melo zpusobit to ohrivani media. Ze by tam sedel trpaslicek s letlampou? Jedinej rozumnej duvod je podle me to, ze se cedecko toci.
Je fakt, ze to CD je teply, ale nikoliv horky. Nemam predstavu, jak to Ladis meril, ale na 55 stupnu horkym mediu by se snad nedala udrzet ruka. A to se mi nikdy nestalo. Zkusil jsem protocit jedno CD v Pionyru a pak ve vypalovacce (52x) a melo na obou mechanikach zhruba stejnou teplotu (dal jsem zkopirovat cely CD na disk 2x po sobe, trvalo to cca 5 minut plnou rychlosti).
Btw: dneska jsem pul dne hral Battle Isle 3 a po celou doby jsem mel CD v Pioneeru na kterem mam zapnutou zpomalovaci utilitu (mechanika je krasne ticha), ted jsem to CD vyndal, je teply, ale min nez obvykle (mechanika se toci 24x).
Bratranek ma T.1612, tak k nemu zajdu, zaposloucham se a porovnam teploty. V patek vecer dam vedet.
Problematika likvidace CD v mechanice je resena v jinem threadu a diskutujici dosli k zaveru, ze je to vetsinou zpusobeno mediem.
Jeste ohledne hlasitosti, v recenzi na cdr.cz uvedli, ze Pioneer je tichy i ve vysokych otackach :-) Cituji: "Ještě musím podotknout, že mechanika je velmi tichá, a jako by chtěla vzdorovat fyzikálním zákonům, se stoupajícími otáčkami ztišuje. Je to práce technologie "Minimized vibration using Pioneers Dynamics Resonance Absorber"?" Holt je to subjektivni.
takze chci slyset nejakej result 8-) jakou DVD mechaniku si poridit? ???
tak ja sem pokusne zakoupil DVD Teaca.... to divny klapani pri startu by mi ani tak nevadilo. Cte docela dobre, bordel dela ale pri prehravani DVD drzi hubu, ale uz mi 3x odmitla vratit moje CD!!!! :evil: :evil: Kua, asi ji prodam a koupim neco jinyho :)
Tak bohuzel nedam vedet. Bratranek konci s parenim a prodal komp :o
Result bych vyrkl asi takovyto: At koupis Teaca, Toshibu nebo Pioneera, neprohloupis. Vsechny jsou dobre, ale vsechny maji i sve zapory. Jedna napr. umi skvele grabbovat, druha je celkem ticha, treti cte dobre poskrabane disky, atd. Zalezi na tobe, co preferujes a co muzes ozelet. Zkus si precist bud jiny thready anebo recenze napr. na www.cdr.cz.