Nebolo by prvy krat. :roll:Citace:
Původně odeslal Masster
Printable View
Nebolo by prvy krat. :roll:Citace:
Původně odeslal Masster
presne jak rikam , je to kravina a newim jak na to muzete skocit , schvalne for run jsem napsal libre ze za tu cenu beru hend 20 kusu , schvalne co chytraci odepisou ;D
:arrow: že si pro ně máš přijít :lol:Citace:
Původně odeslal K!ll3r
to zase někdo něco vymyslel s tou cenou(no náltak na výroce to neni špatnej)
bol som tam znovu, povedali mi ze cena je potvrdena dodavatelom, normalne sa prijimaju objednavky...
normalne mi ukazali aj technicke specifikacie a fsetko sedi (su tam Hynix 2.8ns), jednu mam objednanu, v pondelok ma dojst...
tak ja fakt neviem...
ako priameho konkurenta X800pro by som ju nemal, ale musim uznat ze su vykonovo velmi podobne, az na priepustnost pamate, ktora je u 6800 obmedzujuca (bude treba trocha taktnut...)
su aplikacie kde ma 6800 dokonca navrh (vraj aj 3d2003)
ked potestujem napisem
ak sa vsak potvrdi jej cena, tak fakt neviem kto kupi X800pro za double cenu...bud xce nVidia takto vypalit rybnik, abo to zas dakto pojebal ako s 5900XT...a v ovela vacsom rozsahu...
inak nVidia nic nebude stahovat z trhu, ju uz 59xx vobec nezaujma, a bolo by naivne si myslet ze by po uvedeni 6800 zostali na trhu...je to dopredaj, ktory na Slovensku asi este potrva...
RAYven: jen krátce - pokud ji budeš mít za tu cenu, tak congrats, dobrá koupě. Ale necpi pořád to, že je to ekvivalent X800Pro, protože není, přečti si ty testy ... Pokud si tu kartu kupuješ na to, abys hrál aktuální hry v 1024x768 noAA noAF, prosím - v AA + AF je to jiná liga ;D
Citace:
Původně odeslal jan555
ja osobne AA nepouzivam, len AF...taktiez pouzivam max 1280*1024
osobne si myslim ze pouzivat AA pri 1600*1200 je picovina...
pokial teda zoberieme do uvahy toto, moc velky prepad to veru nie je...
(samozrejme nemoze 6800 stihat AA pri 1600*1200 ako X800pro, to uz by bola hanba)
ja neviem preco by mal dakto pri 1600*1200 pouzivat AA (hral si tak Far Cry?)..jj ja viem je to image...ale o to tu nejde...
za normalnych okolnosti je 6800 rychlejsia (vacsinou ) ako X800pro a uz len tento fakt je na uvazenie...AA a AF je ako vravis uz o inom a mas pravdu (hlavne AA), otazne je ako moc to AA pri vysokych rozliseniach ludia pouzivaju...myslim ze ked ti ukazem scenu z FC pri 1600*1200 s AA a bez AA tazko mi povies rozdiely (vyskusane)
AF je super vec je je ho vidiet, to je fakt...a tu uz 6800 straca na X800pro...ale o kolko? je to v rozpeti 5-15% (bez AA)
cela tato polemika ale stoji za hovno ak cena 6800 bude taka ako u X800pro
cele sa to tu toci o inom ako jej vykon, nikto nepochybuje o vykone X800pro, ale ak bude cena 2x vacsia ako 6800, ludia budu uvazovat
ja viem ze sa to zda byt nerealne, ale zatial ma v Libre vzdy opravili ked mali daky preklep a pod...tentokrat mi uz po X.krat potvrdili comu som neveril...
RAYven: nebudeme to řešit, jen nechápu, co máš pořád s tím rozlišením ??? Když se podíváš do toho, z čeho sám vycházíš, tak zjistíš, že třeba tady http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar....11&EXPS=&EXPA= je výsledek v UT2004 při 1024x768 8xAA 16xAF - X800Pro (ten s 6xAA) 119,2 fps, N6800U 84,7 fps, N6800 55,1 fps ...
Jinak MO cena Albatronu 6800/256 MB je v ČR přes 9 kKč bez DPH.
jeden test? v UT2004? a co vsetky ostatne? ale serme na to...Citace:
Původně odeslal jan555
Albatron ma 256MB, je mozne ze 128MB by stal podstatne menej (vid situacia u R9800pro)
No, ono totiž je to jeden z testů, kde je max AA + AF při 1024x768 - těch tam moc není a snad ve všech je to stejné - X800 je úplně jinde ...
Ad 256 MB - ano, může to tak být, ale takový rozdíl to asi nebude, ale těžko odhadovat, ekvivalentní 128 a 256 MB verzi jsem u nás nenašel ...
Je to tak, 6800NU se vykonove drzi bez AA + AF, ale jinak je to s X800PRO nesrovnatelne slabsi karta. A na rovinu, kdo v dnesni dobe hraje bez AA + AF ? :wink:Citace:
Původně odeslal jan555
Hehe mi pripada, ze sa niekdo moc snazi branit svoju katu co kupil za 2x take prachy :lol: :lol:
Ked tu 6800ku nataktuje ... bude vykon s X800 pekne sediet, respektive bude o chlp mensi ...mno a ked pride cas zapne ta 6800vka na Shaderoch 3.0 forsaz..a X800 to bude musiet emulovat cez 2ky ;D (co bude asi rychlejsie...na code napisany specialne pre Shadery 3.0 ? :) )
btw.. ked si vypnes na X800ke tvoje brilinerane filtrovanie... vies ako to dopadne.
Co je potom lepsia kupa ... ked ta GF je na najvyssom stupni rozvoja a ta X800vka ma iba Brut power bez ekvivalentnych technologii. To neni nejaky Bash ..iba realita.
Drviva vacsina sites dnes benchmarkuje aj 6800ky pri brilinearnom filteringu (resp. sa neobtazuje spravit porovnanie s full trilinear)... takze tam su si zarovno.Citace:
Původně odeslal Semik
Citace:
Původně odeslal sisi
hej? konkretnejsie pls
ja som do PS3.0 moc liezt nexcel (zas by bol FLAME), ale je mozne ze to tak aj bude, Nvidia ma dostatocne paky na to aby ps3.0 presadila (ATi tazko)
X800pro ak by stala tak ako 6800 snad bude stat tak potom mozno by sa dalo rozmyslat ci pojdem do ps3.0 abo brut vykonu u X800...
a k tomu bilinear, mne sa zda ze vacsina si zapina Trilinear u X800 (dakto pisal ako na to)
a je jasne ze testy bilinear vs trilinear NEMAJU hodnotu (kto to sprasil? nVidia ci ATi ?)
ja som v moc testoch nevidel ze by dakto pouzival u 6800 bilinear filt.
konkretne u ktoreho?
Ja som ani nic o SM3.0 nehovoril. SM3.0 nepochybne prinesie vacsi vykon, najma pokial NVIDIA zatlaci na developerov - co sa da ocakavat.Citace:
Původně odeslal RAYven
Aka vacsina? Drviva vacsina ludi ani nevie o co ide... A nikto nehovoril o cistom bilinearnom filteringu - ten uz je davno prezity. Kedze ATI neposkytuje nejaku "user friendly" metodu na aktivaciu trilinearneho filteringu, vacsina review sites sa ani neobtazuje ho zapnut. NVIDIA tuto moznost ponuka, no defaultne je full trilinear vypnuty a opat sa vacsinou ludia nenamahaju ho zapinat. To je ale vcelku OK pri porovnaniach NV40 vs R420, kedze takto sa obe karty dostavaju v tomto ohlade na +/- rovnaku IQ uroven... namiesto trilinearneho filteringu ponukaju mix bilinearneho & trilinearneho = brilinear filter.Citace:
a k tomu bilinear, mne sa zda ze vacsina si zapina Trilinear u X800 (dakto pisal ako na to)
Nechapem... opat, nehovoril som o bilinearnom filteringu.Citace:
a je jasne ze testy bilinear vs trilinear NEMAJU hodnotu (kto to sprasil? nVidia ci ATi ?)
ja som v moc testoch nevidel ze by dakto pouzival u 6800 bilinear filt.
konkretne u ktoreho?
spajdr pisal ako zapat trilinear u X800
6800 ma default bilinear? ci ako to mam chapat?
x800 ma default bilinear? ona pouziva daku vylepsenu (asi, tak vravia) bilinear
a ze by u 6800 bolo default bilinear (?) sa mi nezda, ale nemam ju tak nefiem
porovnavat mozme len BILINEAR vs BILINEAR
TRILINEAR vs TRILINEAR
je daky test co ponuka toto?
Ty to porad nechapes, sisi nepise o bilinear, ale o bRilinear filteringu. ATI i NVIDIA maji defaultne nastaveny bRilinear filtering, ale NVIDIA dala do poslednich verzi ovladacu moznost si bRilinear vypnout a zapnout trilinear, kdezto ATI ne.Citace:
Původně odeslal RAYven
ale je to taka ista situacia ako pri FSAA na 1600*1200 a bez, proste to nikto nerozozna, iba vykon ide o 40% dole...
pokial ma X800 bilinear a tym padom vyhodu voci 6800 a na obraze sa to negativne neprajavi je mi to jedno
Asi pisem po spanielsky... takze este raz.
Ano, vie sa o tom uz par tyzdnov, je to aj vo FAQu v ATI sekcii...Citace:
Původně odeslal RAYven
Bilinear != brilinear... Ako NV40 tak aj R420 ponukaju defaultne brilinearny filter. Nie bilinearny. Obe architektury su vsak prirodzene schopne ponuknut vsetko od point samplingu az po anizotropicky sampling.Citace:
6800 ma default bilinear? ci ako to mam chapat?
x800 ma default bilinear? ona pouziva daku vylepsenu (asi, tak vravia) bilinear
Nie, bilinear naozaj nie je default - to by malo za nasledok citelnu stratu IQ.Citace:
a ze by u 6800 bolo default bilinear (?) sa mi nezda, ale nemam ju tak nefiem
A? Btw. ako som uz hovoril, samotny bilinearny filter je prezitok... Este raz brilinear != bilinear.Citace:
porovnavat mozme len BILINEAR vs BILINEAR
TRILINEAR vs TRILINEAR
Preco by si chcel benchmarkovat s bilinearnym filtrom?Citace:
je daky test co ponuka toto?
Clovece skor nez nieco komentujes , tak citaj , je to brilinerane filtrovanie a nie Bilinearne. :roll:Citace:
Původně odeslal RAYven
EDIT: Tak ma sisi predbehol.
Citace:
Původně odeslal Masster
sisi dakde spomenul "bRilinear filtering" ? mozno nan myslel ale take slovo tam nevidim...
ak je pravda co pises a 6800 aj X800 POUZIVAJU DEFAULTNE TEN ISTY FILT. tak sorry
EDIT: sorry nasiel som to...
No jo, prostě v tom je bordel, zatím jsem u X800XT a true trilinear neviděl žádný velký propad u FPS (zatím zkoušen Spellforce a Ground Control II a UT2004). Tak buď to nejde, nebo nevím, kleslo to tak o 4fps max ;D
... ten si vlastně nemusí kupovat novou kartu ;D :wink:Citace:
Původně odeslal Masster
Tak zda za ze v zahranici by sa 6800 uz mali predavat. Nemate niekto info ze ako to bude (je) s pretaktovatelnostou a odomykanim pipelines na 16? Niekto kto chodite aj na tamojsie fora...
A ked pridu tie karty do libry v pondelok, tak by som tu rad hned videl nejake info. Je to v BA? alebo aj v KE? a predaju mi to ak nie som regnuty ako dealer?
V cizine to poradne propuklo az tento tyden, takze tady nejspis pristi prijde konecne nejaka poradna dodavka. Odemykani pipelines pokud sem neco neprehledl zatim nikdo nezkousel a na zjisteni moznosti pretaktovani je jeste brzo. Ale dost lidi co ma GT-cko tak jede na frekvencich ultry.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Pipeline unlocking pre dobrodruhov (zatial to teda uplne nefunguje, ale cosi sa deje... ;D)