-
Re: Kto kupil Radeona nech sa pochvali !!
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
Saaphire 3850 256MB - maximální spokojenost, všechno běží v 1680x1050 naprosto plynule. Já sice jen tu a tam zabrousím k nějaké staré hře, ale je dobré vědět, že letos (pardon, "příští rok" ;-)) tahle grafika utáhne úplně vše.
hlavne aby nam utiahla GTA4...
(ak bude PC verzia vobec)
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
Saaphire 3850 256MB - maximální spokojenost, všechno běží v 1680x1050 naprosto plynule.
V jaké rozlišení hraješ Crysis? Jestli vše na max a neškube se to...tak bych taky chtěl takovou kartu :-)
-
Crysis v 1680x1050:
Medium: 41 - 45 fps
High: 15 - 25 fps
podotýkám, že nic nepřetaktováno, zbytek je: BE-2400, 2GB DDR2-667.
EDIT: je to měřeno FRAPSem při pobíhání po počáteční pláži v demu, takže počítám, že v reálu pude fps dolů.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já se chystám na velmi podobný postup, i když v tom posledním opačný.
Ale nejsem si jistý, jestli to vůbec má smysl z 3850 512MB na 3870 512MB. Jaký máš pocit z downgrade?
Citace:
Původně odeslal
Boin
Taky ti přišlo, že 3850 je tišší než 3870? Chci 3870 kvůli lepšímu 2-
slotovému chladiči a už jsem někde četl, že je slyšet mírný šum z ložisek větráku...je to docela paradox, že jednoslotový chladič s menším větrákem je tišší :-(
Ještě by mě zajímalo jak velký si zaznamenal rozdíl ve výkonu mezi oběma kousky...ideálně po OC...
Původně jsem volil 3870 kvůli DDR4, lepšímu chladítku. Z obrázků 3850 jsem se pak i obával, že to bude nechutný hučák. Díky Nexovi se naskytl lukrativní přechod na 3850/512 no a vzhledem k tomu, že mi referoval o nízké hlučnosti této karty (od Connect 3d) taxem do toho šel. Nakopl mne i tento test:
http://www.techpowerup.com/reviews/S...HD_3870/7.html
Moje zkušenosti s výkonovým srovnáním karet tomuto testu odpovídají. Dospěl jsem k závěru, že přechod z 3850/512 na 3870 se vyplatí s doplatkem do 500-600 Kč při stejné záruce apod :-)
Jinak mi přijde že Connect 3580/512 má chladič celokov, byť z obrázků v eshopech to vypadá spíš na průsvitný červený plast. Ve skutečnosti je černý, neprůsvitný:
http://www.alfacomp.cz/php/image.php...mg=28895av.jpg
EDIT 4Boin: srovnání hlučnosti si netroufám dělat. Skříň mám pod stolem a když sedím tak je GK přes metr odemne. Nikdy mi nepřišlo že bych slyšel u 3870 ložiska, stejně tak u 3850. Obě karty mi hlučností více než vyhovují a to se považuju za člověka háklivého na kravál z PC!!!
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
Crysis v 1680x1050:
Medium: 41 - 45 fps
High: 15 - 25 fps
podotýkám, že nic nepřetaktováno, zbytek je: BE-2400, 2GB DDR2-667.
EDIT: je to měřeno FRAPSem při pobíhání po počáteční pláži v demu, takže počítám, že v reálu pude fps dolů.
zkus soubory "Benchmark_CPU.bat" nebo "Benchmark_GPU.bat", které jsou v adresáři Crysis/Bin... alespoň u dema tam tedy jsou, full verzi (zatím) nemám.
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
zkus soubory "Benchmark_CPU.bat" nebo "Benchmark_GPU.bat", které jsou v adresáři Crysis/Bin... alespoň u dema tam tedy jsou, full verzi (zatím) nemám.
CPU: 19,39fps
GPU: 20,63fps
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
... Moje zkušenosti s výkonovým srovnáním karet tomuto testu odpovídají. Dospěl jsem k závěru, že přechod z 3850/512 na 3870 se vyplatí s doplatkem do 500-600 Kč při stejné záruce apod :-)
Vzhledem k tomu, že můj upgrade je za 500Kč ale vrácených, vyplatí se mi to určitě.
Jsem zvědav na 3DMarky a hlučnost vůči HD3850...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Vzhledem k tomu, že můj upgrade je za 500Kč ale vrácených, vyplatí se mi to určitě.
Jsem zvědav na 3DMarky a hlučnost vůči HD3850...
LOL, tak o tom žádná :-D
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
LOL, tak o tom žádná :-D
Tak ale hlučnost chladiče na 3870 je mnohem vyšší než u 3850... 3870 je neslyšitelná max. do 30%, 3850 snese i 45% maximálního výkonu... na maximum se u 3870 nedá vůbec sedět... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak ale hlučnost chladiče na 3870 je mnohem vyšší než u 3850... 3870 je neslyšitelná max. do 30%, 3850 snese i 45% maximálního výkonu... na maximum se u 3870 nedá vůbec sedět... :(
taq taq... je to seredne hlucna karta... este stastie, ze mi po 1650Pro zostal ZalmanVF900Cu... cakam, az pride teplovodiva paska 3M a budem menit... (zaroven vymenim chladic na CPU, pridam pasivy na par suciastok na mb a pustim sa do OC...)
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
taq taq... je to seredne hlucna karta... este stastie, ze mi po 1650Pro zostal ZalmanVF900Cu... cakam, az pride teplovodiva paska 3M a budem menit... (zaroven vymenim chladic na CPU, pridam pasivy na par suciastok na mb a pustim sa do OC...)
Já asi vrátím na 3850 ten stock, protože ten se dá poslouchat, a na 3870 nasadím S1, ale asi s mírným ofukem kvůli pamětem a regulátorům...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já asi vrátím na 3850 ten stock, protože ten se dá poslouchat, a na 3870 nasadím S1, ale asi s mírným ofukem kvůli pamětem a regulátorům...
S1 s turbomodulom na 7V a ani nevies ze tam je...
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Rácz
S1 s turbomodulom na 7V a ani nevies ze tam je...
Stačí nějaká pomalá "dvanáctka" na 5V...
EDIT1: Tak nakonec není potřeba ani ta "dvanáctka" :) Sundal jsem ten originální hučák a na pamětech i regulátorech zůstaly originální pasivy. Po nasazení S1 teplota jádra v IDLE klesla na neskutečných 39°C, takže PCB je skoro studené a není důvod to všechno ofukovat...
EDIT2: Na konci 3DMark06 v zavřené case 55°C - po minutě 45°C!!! S1 je boží věc!!! :D
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
EDIT1: Tak nakonec není potřeba ani ta "dvanáctka" :) Sundal jsem ten originální hučák a na pamětech i regulátorech zůstaly originální pasivy. Po nasazení S1 teplota jádra v IDLE klesla na neskutečných 39°C, takže PCB je skoro studené a není důvod to všechno ofukovat...
EDIT2: Na konci 3DMark06 v zavřené case 55°C - po minutě 45°C!!! S1 je boží věc!!! :D
moja ma 30°C v idle
edit: a hlavne sa mi S1 konecne mesti do skrinky. na X1950GT bolo jadro na PCB ulozene o 1,5 cm vyssie a uz som nezavrel bocnicu...
-
Citace:
Původně odeslal
Rácz
moja ma 30°C v idle
Tak to je celkem logické, pokud ji ofukuješ - IMHO je to ale zbytečnost... uvidíme po delším provozu...
Hlavně mě překvapilo, že paměti a regulátory mají s origo chladičem jen ty pasivy bez ofuku!!!
-
Tak jsem si udelal radost a koupil HD 3850 512MB od Connect3D. Prekvapila me tichost vetracku ve 2D a take delka karty :o Zatim testuju, ale vypada to velmi dobre :D
Teplota jadra ve winech je 44-45°C.
-
Taky se musim pochvalit.;D 3870 v PC.E2160 pri 3,4Ghz ji v pohode nakrmi.Sehnal me ji znamej za 4400kc.Sice Club3D,ale co,jsou vsechny stejny.;)
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jak jsou na tom teploty při OC, které máš při 3dm06 (viz thread) vedle teplot na konci 3dm06 by mě zajímala nejvyšší dosažená teplota během marku, ideálně z grafu rivatuneru :-)
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Jak jsou na tom teploty při OC, které máš při 3dm06 (viz thread) vedle teplot na konci 3dm06 by mě zajímala nejvyšší dosažená teplota během marku, ideálně z grafu rivatuneru :-)
Taktuju přes overdrive, takže jen teplota na konci 3DM06 - při taktech 855/2600 mám na jádře 58°C
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Taktuju přes overdrive, takže jen teplota na konci 3DM06 - při taktech 855/2600 mám na jádře 58°C
Stačí přitom mít v pozadí otevřený graf z Rivatuneru a sledovat průběh teploty ;-)
Testy které nejvíc vytěžují GPU jsou totiž někde uprostřed běhu, tak by bylo zajímavé vidět, na jakou max hodnotu se tvá pasivně chlazená karta při OC dostane.
-
Tak jeste vytahnu tento stary thread, ktery se k 48xx serii asi hodi :)
Nuze se chvalim, mam Sapphire 4870, stable OC 825MHz / 4600MHz a Vantage score.
Ted doufam, ze se pridaji i dalsi lidi :)
-
tak ja taky, tak ja taky .. dostal sem tu kartu sice z reklamace, takze sem ji "nekupil" ale i tak bych "sa pochvalil"
mno jedna se o MSI 4850, zatim s puvodnim chladicem si chrochta na 660/1125.
Puvodni chladic tam zatim necham, blizi se lanka a planuju jeho prednosti vyuzit minimalne na ohrev vody a naslednou pripravu caje, nebo prikoupim jeste druhou a vytvorim tak crossfire-toustovac :D
Nemuzu se docakt az si udelam cas na nakup lepsiho chaldiciho reseni a vrhnu se zas jednou po dlouhe dobe do viru tuningomoderske vasne.
-
4850 golden sample na 700/2200, taktovat nebudu...vsechno mi jede na max :-)
-
toz ja taky HD4850 od Powercolor, nainstalil ACC S1 + pasivky na VRM a RAM + 2x120 fan a teploty prekrasne.Pro jistotu ofukuju jeste 80 fanem druhou stranu PCB od VGA. Ted jeste prolomit limit OC v CCC a max spokojenost. OC jde taky ATT,ale tam to ztraci kouzlo prepinani do 2D na 160MHz :)
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
4850 golden sample na 700/2200, taktovat nebudu...vsechno mi jede na max :-)
same to me ... a ty teploty :P