Si ji kup a uvidis! :-)Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
2STiLL: schvalne se u toho biosu podivej na latence pameti, pak pochopis proc jdu na 600:-) realny vykon je cca 550Mhz...
Posli mi kdyztak fotky na mail,dik.
Printable View
Si ji kup a uvidis! :-)Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
2STiLL: schvalne se u toho biosu podivej na latence pameti, pak pochopis proc jdu na 600:-) realny vykon je cca 550Mhz...
Posli mi kdyztak fotky na mail,dik.
Ved sa bavime o 9550, podla mna je to podstatna informacia, ze sa da kupit 9550 s taktami 9600XT od vyroby (500/600), pretoze TAK JE NATAKTOVANA!.....hlavne ked stoji 2500KC s DPH!!!Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
A dalsi podstatna vec je, kde ji koupit?
T.S. Bohemia http://www.tsbohemia.czCitace:
Původně odeslal BRUCEF
Doplnim este slubene foto:
still.webpark.sk/1.jpg
still.webpark.sk/2.jpg
a posledne testy:
3DMark 2005 - 1609 bodov
Aquamark3 - 32607
CS:S Stress Test: 78,5fps (1024x768, default)
Za tie peniaze super kupa, odporucam.
Kua chlapi nechte toho ja vam vubec neverim!!! Ja si ted koupil Saphhire ATI 9550 s taktem 250/400 a nikde jsem nevidel s taktem ktery udavate vy!!!! jedina GEclube měla takt 360/500!!
Je to tady tahle? http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=38977
Takt jádra je u ní ale napsanej 250 MHz, ne 500.
Ano, je to ona (na fakture mam kod: 95XT-AD-128C), ale je nataktovana na 500/600, ved dokonca aj na karte je nalepka ze ma core 250mhz (kuknite "still.webpark.sk/2.jpg" obrazok), ale to by nepotrebovala taky obrovsky chladic a 3,3 ramky nie? Proste to vyrobca z nejakeho dovodu maskuje. Mne tiez lepilo ked som ju objednaval, ale veril som tomu chlapikovi co tu spravu postol na svethardware, nie ako Gizmo_CZ :) Uz neviem ako to dokazat, proste je to pravda a hotovo!Citace:
Původně odeslal Funda
Inac bios sa nesnazte preflashovat inym z 9600, ona uz ma 9600 bios a nenabehne vam (skusal som powercolor 9600pro bios presne na hynix 3,3 ramky a cierna obrazovka :(, musel som nabootovat s pci grafiky a flashnut povodny), povodny staci v radedite potom upravit na max frekvencie co ste dosiahli napr pomocou ATi Tool a facha to.
2Still: jak je na tom karta s teplotou? Jak moc peče při OC gpu a paměti? neni tam nějaký "problémový" kondik jako u HIS - tam je jeden co se při OC dost hřeje.
Napdla mě jedna věc v souvislosti s taktem gpu - na kartě je nálepka Core clock 250MHz, trochu bych se bál toho jestli u případné reklamace nemůže dojít k tomu, že na to někdo koukne, pak zjistí že real frekvence je 500MHz a reklamaci neuzná s tim, že karta byla taktovaná a je tam změněný bios... Vzhledem k tomu, co mi z TSB odpověděli, tak nemají ani páru o tom co prodávají.
Tak mam HIS R9550 128MB/128bit
Pameti samsung TC-40
Zkousel sem taktit v ATI TOOL a nic moc....jadro v pohode na 430....ale pameti nedaj ani 240.....musim mit nastaveno 238 aby me to nedelalo bordel....Je to ATI TOOLem nebo proste ty pameti vic nedaj?
Mam na nich z obou stran pasivy.....
Jo a nevite nekdo naco je takovej ten Jumper na ty karte?
Zreklamujes to normalne, a kedby daco protestovali, nech si rozbalia novy kus a sa pozru ze to je original od vyroby....Citace:
Původně odeslal DAN2
Ziaden ultrahoruci kondik som nenasiel. Jadro sa vobec neoplati pretaktovat, sak uz ide na 500, ramky som dal na 675 a vsetko ide krasne.
crazy: ten jumper bude zřejmě na přepínání pal/ntsc na video-out
tak si ji jdu objednat, v TSB jich pár posledních maj, za 2500 se mi to zdá jako dobrej poměr cena/výkon, jen budu doufat, že mi přijde ta s "lepšíma" taktama - model 95xt-ad-128cCitace:
Původně odeslal STiLL
Aj na mojej je ten jumper, je pri nom dokonca napisane pal/ntsc :)Citace:
Původně odeslal DAN2
bylo by hezky kdyby to tam luplo vetsi napeti na gpu a mem 8-)
Ja ma tiez HIS 9550 128MB/128Bit, ale pamate mam Hynix 5ns. ale zato idu stabilne na 255MHz, a to bez pasivov. asi mas nejaky blby kus alebo co
Citace:
Původně odeslal crazyape
Hm to asi nebude nahoda, ale nejaka horsi serie. Dalsi kus HIS 9550 z toho sameho shopu co ma crazyape, dava taky MEM jen okolo 230 MHz (Samsung TC40 :!: )
Tak jsem to risknul jako Still a mam taky Jetway R9550ULTRA OC, 500/600MHz. Taktovat jsem to zatim nezkoušel, ale na sestavě v podpisu mi to dává:
3dm01: 11612
3dm03: 3739
3dm05: 1449
s catalystama z dodaného CD (před chvílí jsem to přines a zapojil, neměl jsem čas experimentovat).
Paměti mam Samsung 3,3ns.
Kvalita obrazu subjektivně stejná jako na Sapphire R9100.
Jediný mínus je, že to chlazení neskutečně ječí, pustil jsem pár benchů a po 40minutách mě z toho ječení rozbolela hlava, takže se bude trochu upravovat chlazení. Vymontuju původní ječák a dám tam 60ku větrák na 6V.
Za 2500kč slušná karta.
Jenom mě děsí značka Jetway.
EDIT: ještě jsem zapoměl, že mam zapnuty Fastwrites a AGP 8x a na mojí desce se to zdá OK (zatim všechny 3dmarky po sobě + 45minut paření CoD:UO)
Ve čtvrtek sem si taky koupil ten Jetway R9550Ultra O/C. V TSbohemii v Brně. No když mi to předávali, myslem sem, že se spletli, protože na krabici bylo napsaný core 250Mhz (asi používají stejnou krabici jak pro normální R9550).
Doma sem to nainstnul a málem sem po spuštění ohluchl od teho větráčku (neskutečné randál).
Ale pak přišli mnohem větší problémy. Po nainstal ovladačů (napřed Omega) systém najel docela bez problémů, ale po spuštění 3DMark 2001SE to v prvním testu spadlo do Win.
Podíval sem se kolik je to nataktovaný - skutečně GPU - 500Mhz, paměti (Samsung 3.3ns) 600Mhz.
Po vyzkoušení dalších 3DMarků se to čímdál víc horšilo (padání). Tak sem restartoval a při výběru uživatele se hodila černá obrazovka, ale bylo slyšet že WIN jedou dál.
No k věci. Po zkoušení jiných ovladačů atd. jsem došel k tomu, že to zkusím podtaktovat a hle najednou to jede. Ale bez problémů to jelo tak na GPU450/Pam430. Což je naprd.
Tak sem to šel včera reklamovat a uvidím, co tomu řeknou. Ten co to ode mě přebíral a říkal sem mu, že to má jet na 500/600 tak valil voči, protože na krabici viděl Core 250Mhz. Su zvědavé na co ten jejich technik přijde.
Ještě k tomu přetaktování/podtaktování: Zkoušel jsem co to tedy dá maximálně aby to fungovalo (450/430), jádro šlo aji na tech 500, ale jak se zvedli paměti (při jádru i 400) nad 430 tak se obrazovka hned rozkočila na ty barevné pixely (nevím jak to líp popsat). Vrátil jsem to dolů a zas dobrý, takže budou asi paměti v čudu.
Číslo pamětí: K4D261638F-TC33
Trochu mě zarazilo, že na O/C kartě nejsou na pamětech pasivy :-(
Doufám jenom, že ta karta byla zmetek a dajo mi novou.
Tak to je přesně to z čeho mam strach - Jetway, mě běží zatím OK, od rána na tom jedou benche a teď mladej asi hodinu hraje. Atitool mi měří i teplotu gpu, při zátěži 55C - se mi zdá dost, ale stejně budu upravovat chlazení. Jádro detekuje jako RV360 - zřejmě do toho dávaj nepovedený RV360ky. Zajímavý je, že ty paměti skutečně moc nehřejou, vpohodě se na nich dá udržet prst, to na mý starý R9100 se víc jak 5sec nedal udržet.Citace:
Původně odeslal tie
OC potenciál je ovšem na h.vno, jestli nedělám něco špatně, tak bez artefaktů to jede na 515/640, takže výsledný počet bodů se vyšplhal na sestavě v podpisu na:
3dm01: 12216
3dm03: 3969
3dm05: 1528
takže tak, pokud bude dlouhodobě spolehlivá, tak za 2500 je to v tuhle chvíli bezkonkurenční koupě (si myslim).
STiLL, DAN2, tie:
Neskusali ste dat dole ten chladic ake je tam jadro? Fakt to je zaujimave, ze sa hlasi ako RV360 a ze je tam aj teplotne cidlo. Som zvedavy, ci je tam skutocne RV360 alebo je tam iba bios z RV360.
Mate niekto kartu Powercolor 9550 128bit 128MB? {R96-LC3} ???
dolu jsem ho nedával, ani nevim, jestli budu, ale rivatuner, atitool hlásí rv360, ale aquamark hlásí rv350 - divný, ale vzhledem k tomu, že to ukazuje teplotu, tak by to mělo být snad jádro rv 360. na druhou stranu jde strašně blbě taktovat, dneska se mi při 522MHz rozsypal obraz... rv360 by snad měla jít výš než rv350. Tak nevim. jestli se mi nepodaří nějak rozumně nabastlit 60x20 ventilátor na původní pasiv, tak ho vyměnim a jádro zkontrolujuCitace:
Původně odeslal Comby
Taky sem tu Jetway vcera koupil pro kamose do sestavy a nedalo mi to a zhodil jsem ten silene urvany chladic - na jadre je R9550 ... dalsi cisla si uz nepamatuju.
Ale detekovalo se mi to jako normalni R9600Series a takty 500/600.
V 3DM03 neco pres 3900 bodu, na takteni nebyl cas, ale Far Cry na tom jede na High detaily uplne v klidu.
kde ste ju kupovali? ale asi stejne pojdem do GeCube