ale moze to byt aj tymi TDA-ckami ktore su uz sami o sebe slabe a aj trafom ktore je :!: vzdy :!: :!: horuce :!:
Printable View
ale moze to byt aj tymi TDA-ckami ktore su uz sami o sebe slabe a aj trafom ktore je :!: vzdy :!: :!: horuce :!:
Jestli jsem nic nepřehlíd, tak koukám, že nikdo nezkoušel ten subwoofer krmit jiným zesákem.... ???
hmm rad bych to vyzkousel asi si postavim nejaky zesak a testnu to :o) jinak co se tyce te 226 tak porad sem nejak nenasel to spravne reseni nechces mi s nim pomot ty programy na me nejak nereaguji bo hazi divna cisla ???Citace:
Původně odeslal Arteee
no je to mozny ze ten uvnitr original wooferu zkresluje,skuste otevrit zadek u toho woofera a puste nakou hudbu,asi honem rychle ho zase zavrete :)Citace:
Původně odeslal nood
tak me napadla takova vec co udelat toto: vytahnout veskerou eletkroniku ze subu, udelat mu zadni stenu drevenou vepredu zadelat diru po panelu a zesak zvlast do nejake te krabice myslim ze by to hodne taky pomohlo subu a kdyz z tak vymenit zesak u subu za nejaky silnejsi + trafo ....
Pokud chceš odstranit ten přední panel a něčím to zalátat, tak to bude vždycky vypadat jak polub mě v řiť a navíc to nikdy neutěsníš tak, aby to nefukalo, nebo utěsníš, ale ta bedna už nebude mít tu masivnost či jak bych to nazval(nebude to ono). Já spíš myslel nechat to tak, jak to je, akorát teda vyměnit tu zadní stěnu a udělat zesák + napájení čistě pro sub zvlášť.Citace:
Původně odeslal DaRk_DarGon
tak to teda si myslim ze prave ze ne myslis ze to ted je utesneny a ma lepsi vlastnosti kdyz tam je ten predni panel nez kdyz tam das drevo a poradne kdyz to zalepis nejakym silikonovym lepidlem no hold nesmis to odbit tak to daleko bude met lepsi nez kdyz to ted profukuje pres potaky a je tam ten plastovy bazmek a ta elektronika v zadu to trafo a zesak taky dela sve takhle by to bylo ciste jen bednaCitace:
Původně odeslal Millisx
Myslím, že sa ďalej neposunieme pokial ten menič niekto nepripojí na nejaký externý zosik. Ja by som to Arteeemu hneď doniesol, keby som býval na dostrel. A doma mám len receiver nie asi velmi na to vhodný. Ale keď sa nenájde lepšia alternatíva, tak to skúsim. Nemá niekto lepšiu možnosť?
Ja mam dajaky zosik napr. TECHNICS 2x60W -skutocny vykon sinus -s tym vybudite aj 120W reprak... a dalej mam TECHNICS 2x100W ale na to je potrebny aspon taky 150w rerak sinus aj viac lebo to ma teke basy ze konec. Ja som na to pripojil 150W basak 30cm priemer a po 5 minutach smrdel za spaleninou. Ten prvy TECHNICS je trida A a ten druhy je trieda H+ ???
Ale ked sa tam pripoji silny zosik tak to bude fucat cez potenciometre ne?
A co keby sa s tam vybral basak a dal sa do uplne inej ozvucnice? ???
mas ty bedny ? jeslti jo tak proc to nezkusis napojit na ten zesak ten samotny sub vsak kdo rika ze musis to zesilit na max :o) to ze ti to horel spis bude v necem jinem :o) treba spatna impedance ? :o))Citace:
Původně odeslal nood
jo to je jasny ze to tak i tak bdue profukovat proto sem chtel udelat to ze vytahnout celou elektroniku a pekne to vse zadelat predek a zadek udelat drevneny :idea:
tak to uz si muzes rovnou udelat novou a vetsi a kvalitnejsi bednu s rozdelenim na elektronickou cast a zvukovou komoruCitace:
Původně odeslal DaRk_DarGon
proc to uz je zas zbytecnost vsak kdosi tu rikalze to je dobre navrzena bedna az na par malickostiCitace:
Původně odeslal Adio
Čistě teoreticky bych navrhoval, vyzkoušet ten sub tak, jak je ale s jiným zesákem, a hned bude další závěr, pokud je tam špatný ten zesák, je třeba ho asi vyměnit, a teprve pak bych se staral o úpravu bedny. A byl bych taky pro celou elektroniku vytáhnout a dát zvlášť(i s tím panelem, mohlo by to vypadat zajímavě
Lidi, já vím, že číst 15 stránek je nuda... Ale říkáte ty samé věci dokola... Tím rozhodně přehlednost tohohle dredu nezlepšíte.
Zvlášť věty že 60W zesilovač dokáže vybudit 120W měnič, no ještě aby ho nevybudil, ale vybudího jenom na 60W!!!!! Když bude hlasitost na polovinu, tak bude dodávaný výkon do měničů 30W... Tak už takovýhle věci nepište děkuji....
Jak napsal Millisx ji dříve a musí se taky opakovat(chudáček :wink: ). Teď je potřeba vyloučit vadu zesilovače, takže ho vyzkoušet na JIŽ HOTOVÉ soustavě!
2Aido: zkusím ti pomoct, ale pojď to radši řešit na http://diy.arteee.net kvůli přehlednosti... tady by to dělalo další bordel.
odskúšajte niekto ten zosilovač a konečne sa pohneme vpred.
U zesilovace subwoofru nejvice zalezi na velikosti vnitrniho odporu zesilovace a tim na velikosti soucinitele tlumeni - cim vyssi tim lepe ... v opacnem pripade dochazi k prekmitum membrany a nastava fazove zkresleni. Tohle je prave problem vetsiny TDAcek a LMek (ty jsou na tom troch lip - resenim by bylo servo, ale na to nikdo z nas nema.
A to s tym zosikom je pravda...
Lebo ja som to pustal cez mix s vystupom 1.55V a to dost vybudi zosik a ked sa to vyladi tak ze to neskresluje no tak z 60W zosiku vytrieskas aj 100W -k tomu dajaky vetrak ....Pretoze zosilnovace technics to nieje dajake TDA alebo LM...
A maju hlavne dost silne trafa...
napr. ten 2x60 ma 250W trafo.
A tie genius repraky sa mi velmi nechce rozoberat lebo su este cerstve pred tyznom kupene...
No uz som pripojil na ten zosik 2x100W, menic tvm 6614 a hralo to perfektne....urcite silnejsie basy ako maju geniusy. Nic neskreslovalo ako tebe ADIO..
Tie ARN su dobre basaky.. :o -dost dobre zvladaju velku teplotu magnetu...Basy boli ciste a neskreslene so silnym akusticky tlakom a to aj pri nizkych frekvenciach.
To znamena ze v Geniusoch je :!: dost :!: slaby zosik aj trafo.Treba tam silnejsi zosilnovac na sub..
a kam presne mam jit,na subwoofery a stavby?Citace:
Původně odeslal Arteee
2Aido: třeba... :wink:
No o kvalitě TVM měničů by se dalo pochybovat, ale budiž, na domácí aplikace mohou stačit... Ale již sám jsem zjistil, že po zvukové stránce lecos postrádají.
2nood: Možná by ses divil, ale i technics a podobné značky používají IO od National s. Už jsem se setkal s profi zesilovačem za 27tisíc (4x70W@4Ohm / 2x140W@2ohm Bridged) a po rozebrání tam bylo LM3875 v zapojení GC.
Takže pozor Nation vyrábí velice populární čipy i u profi firem... o to víc jsou oblíbené u komunity DIY. ;D
Zda sa mi, ze je tam dajake SVI
tak sem zkusil dat do toho druhzho wooferu jeste jeden reprak ze strany, takze tam byly z obou dvou stran jeden repro a je to jeste horsi nez lepsi!!!!!!!mam ten cely woofer dany pod postely v takovy maly komurce a neni to zkresleni skoro vubec slyset :) a hraje to o dost lip nez original woofer,asi bude lepsi udelat ozvucnici jen s bassreflexem,neco jako ma arteee ve svojim 4um na obrazku, ale asi si ten woofer dam casem do auta!!!!
Heeeeeej, proč nikdo nic nepíšete, to ste nikdo nic nezkoušely s těmy zesíky?ja si asi koupim jeden subwoofer - Sinus live D-120 2x150W(2x70W RMS) ale nevim jestli je to dobrý subwoofer, je dost levný - 990,- nemáte někdo ňákou fotku PROSÍM