jasne vynikajuci vysledok overclocku ale potrebujes este dalsich 1gb ram urcite ;)
Printable View
Jo tak to jsem měl asi štestí ať je to Toledo nebo Manchester vem to čert...hlavně že to už třetí den jede na těch 2906 mhz a pohodička..;) ješte bych zkusil výše, ale není čas tak třeba někdy jindy. A to 1 Gb paměti asi teda dokoupím :p
Díky a zatim zdarec
jojo je to i můj případ kupoval jsem x2 manchester a mám Toledo potvrzeno(cpu-z, everest,...) někde jsem snad zaslech nebo vyčet, že by to mělo bejt normal jádro Toledo akorát uzemčená L2 cache(myslím tím její plná hodnota) a nebo celkově fyzicky odstraněna...ale nevím, ještě by mohl někdo přijít s tím jak ji třeba odemknout looool
Mel bych jeden dotaz lidicky. Nejak nevim jestli mi TCaseMax (v 1.19) ukazuje dobre hodnotu prave maximalni teploty procesoru.
Mam nasledujici komponenty:
Asus M2R32-MVP
Amd X2 3800+ @ 4600+
2*1GB A-Data DDR2 800 Mhz
Saphire X1950XTX
Obrazek toho, co mi TCaseMax ukazuje je v priloze. Je vubec mozne zjistit nejakym jinym programem, jakou hodnotu TCaseMax a TDP mam (CoreTemp mi ukaze spravny procesor, ale hodnotu TCaseMax neukaze).
Diky moc vsem za rady.
Tak to je celkem zajimavy...Vlastne kdyz si tak vzpominam,tak znamy mel chvili take AM2 sestavu,tak jsem mu to byl zkouset taktovat a pak jsem se dival na CoreTemp taky na TCaseMax CPU a nic tam nebylo.Cili stejny problem jako mas ty.Asi by ti mel poradit nekdo kdo ma AM2 CPU,treba to v necem ukazuje spravne.
Pri AM2 sa TCaseMax momentalne zistit neda. Vsetky cpu ukazuju 49°C. ;)
Zdarec. Mám takovej dotaz. Výše už jsem psal jak jsem pošteloval x2 4200+(Toledo) s939 |2906.36 (264.21 x 11.0) bez změny voltáže!!| v tu dobu co jsem to udělal + tak 2 dny mi to šlapalo při teplotě idl 36 a při zátěži tak cca 45, ale teď se mi to změnilo a jede mi to tak idl 39-40 a při zátěži až 47 vím, že to není bůhvíjakej skok, ale nevím proč. Nemohlo by to být tím, že jsem trošku upravoval kabeláž v počítači a možná jsem si trochu hejbl chladičem? Stáhnul jsem si Core temp který udáva teplotu core 0/1 zvlášť a tam je to při idl core 0 37/core 1 40...tak nevím tcasemax mám 67...chladím to Scythe samuraj Z rev B. Už jsem i zkoušel procák vyčistit a dát znova pastu, ale je to pořád to samé. Díky.
Pekne si upgradol masinku, len co je pravda ja uz akosi tuto nechodim nieje casu vela roboty a uz sa to tu nejak pokazilo, tych info je tu nejak pomenej aj ludi kde to vsetko zdrho ?
Kazdopadne mam problem, mam AM2 platformu a robi mi divne veci co mi pri ani jednom PC co som skladal a instaloval nerobilo a ani nerobi, a neviem cim to jemam eVGA 570 SLi, a sem tam mi padne opera este predtym zavrci HDD, a restart, tak isto VLC, ale Hry v pohode, zistil som ze to asi bude Pamatmi Dal som ich na 533 a uz to robi menej ale robi, ale cital som ze este od M$ by mala byt zaplata na X2 CPU od AMD je ovladac ale to nieje to iste, vie niekto rady s tym ?
Dakujem.
Projed si memtestem nebo goldmemory pameti, me to delalo to samy, kdyz u stareho pocitace, kdyz sem brouzdal v opere. Ve hrach se mi to nestalo nikdy, zato opera padala kazdy den. Tak jsem projel memtestem a goldmemory pameti a vyhazelo mi to par chybicek, takze pameti sli na reklamaci. Ale je taky mozny, ze to tim nebude, ale za zkousku nic nedas.
Tak zaplata a patch na registry, ktory to aktivuje mas tu:
Záplata (na CZ winy):
http://www.nforce.cz/modules.php?nam...p=getit&lid=18
prip. tu: http://www.microsoft.com/downloads/d...8-34fb8a0fce3b
na EN winy najdes tu:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
Patch na registry:
http://www.nforce.cz/modules.php?nam...p=getit&lid=22
Samozrejme kvoli hram si nahod DualCore Optimizer od AMD. Ked budu problemy pretrvavat, tak problem je inde.
Zdravím...je nějaký zásadní rozdíl když je Hypertransport nastaven na 3x, nebo 4X, 5x? Může to nějakým způsobem ovlivnit stabilitu a OC...myslím tím potenciál k vyššímu OC...
Díky
Nemal by si ist cez 1000MHz. Aj ked pojdes koli ramkam, len 600MHz nebude to prakticky ziadny prepad vykonu. HT ma dost rezervu.
Jo díky, teď mám trošku jiný problém...samovolné rest. PC a po boot do win mi to nehodí žádnou chybovou hlášku - prostě jako by se nic nestalo...dělá mi to jen když jsem na netu nebo prostě na ploše...když hraju tak nad ještě ne. Někde jsem četl, že podobné věci dělala snad nejnovější verze Core Temp tak nevím...teplota proc a desky je v pořádku to sleduji...
Skus ete zrusit automaticky restart winov, nech Ti hodi bluescreen, moznoze len mas koliziu IRQciek, skor sa dozvies kde je problem. Nemenil si nejaky HW alebo nahodou neprehadzoval karty? Teoreticky to moze byt aj tym, ale moznoze su aj na vine RAMky, otesti ich Memtestom alebo v GoldMemory.
Měnil jsem CPU!! A64 3200+ za X2 4200+ :( a karty jsem jen vyndával měl jsem na desce wifi a Tv kartu a jen je vyndal teď mi tam zůstala jen zvukovka...a po instalaci X2 jsem přeinstaloval win a dal veškeré patche, KB co jsem na netu pro dual core našel...použil jsem i dual core optimizer...vše deska i BIOS aktualizováno...tak nevím CPU jsem OC na 2906 mhz což jistě vydíš a je i prověřeno stress prime 2004 spuštěn 2x pro core 0/1 vše v pořádku stable...tak nevím jo a dělá mi to jen někdy a když hraju tak ne...ten auto rest jsem už vypl...čakám ale zatím dikec
Raz sa mi stalo, ze 8h slapal orthos ok a potom som pustil superpi a v momente reset. :mweheh:
Stacilo len pridat Vcore o 0,025V. Ked to je taktnute na hranici stability staci malo.. Prip. maly chlp skus ubrat fq, aj ked je mi jasne, ze 2900 je peknucke okruhle cislo. ;)
Tak jsem nechal běžet test (memtest) hoďku a nehodilo mi to žádnou chybu...tak nevím každopádně budu čekat a když to spadne tak zkusím sundat ty mhz akorát že mi to přijde divný, protože když hraju tak to nic nedělá...uvidím ten core temp jsem už kompletně smáz z HDD...projistotu.
Může mi někdo vysvětlit jak mám rozumět speedfanu? Možná to bude divné, ale já s ním nikdy nepracoval a jsem trošku zmaten...je tam Temp1,2,3 poté znovu temp?? a to 2x..poté je tam HDD hurá to je pochop....a poté znovu temp1!!!!!! a pak core!!! wtf???, kdo tomu má porozumět? Dobádal jsem se, že Temp1 je teplota jádra nevím jestli 0/1 Temp2 je teplota desky Temp3 je druhé jádro...HDD je jasné, ale dál nevím co je opět Temp1...a core to je teplota asi uvnitř nebo já nevím...asi jsem defo...tak mi to zkuste někdo osvětlit...dikec.:rolleyes:
Tie teploty si odsleduj podla ineho softu, napr. Core Tempu, alebo nejakeho monitoru, co byva k doskam. Niektore cidla ukazuju blbosti, su to nezapojene cidla na MoBo. Tie mozes vypnut a ostatne si premenovat ako chces. Ale na to si uz urcite dosiel. :)
Core je teplota cpu merana internou diodou. Teplotu jadra A a jadra B som speedfanom nikdy zvlast nemeral. V zatazi sa minimalne lisia, ak je IHS na cpu ok. Btw, ako stabilita, uz si to vykoumal?
Mne sa na speedfane paci graficky zaznam napati, napr. pri cpu v zatazi. Lahko sa potom dedukuje, ci nestabilitu sposobuje pokles Vcore pod urcitu hodnotu. Rozchoditelnost na prakticky kazdej doske a ze sa ten soft stale vyvija. Preto je tam aj vzdy par hodnot, ktore s danou MoBo nemaju nic spolocne.
Jo ty teploty jsem si už vysledoval a už jsem si tak trochu zvykl je to určitě kvalitní program. Ten prog. co jsem měl předtím "coretemp" jsem "zlikvidoval" protože ta nestabilita praměnila zřejmě od něho...od té doby co je pryč je to zatím ok a i paměti jsem otestoval a v pořádku. Teď mě trošku zarazilo jak říkáš, a né jen ty, že teploty core 0/1 by měly být stejné pokud je tedy v pořádku IHS na CPU. Já mám teploty rozdílné v klidu kolem 7 stupňů a zátěž se to trošku vyrovná tak nevím...chvilku jsem i běžel na 3006 mhz boot do win naprosto ok, ale pak test neprošel, ale myslím že kdybych trošku zvedl napětí tak by to šlapalo, ale nechci to hroti počkám ještě jak se to ukáže teď jestli to náhodou nehodí zase rest. Tak zatim dikec.
Zdravím, v těchto horkých dnech (alespoň tady na Moravě) jsem zkoušel svůj procák zatížit blind testem ze Prime95. Po asi 3 hodinách mi to hodilo error hlášku: "Rounding was 0.5, expected less than 0.4". Nevíte někdo čistě náhodou, čím by to mohlo být? Nesetkali jste se s tím už někdo? Tento test jsem dělal naposledy někdy v zimě, možná na jaře a to můj komp byl prime95 stable 10 hodin. Jediné co jsem od té doby měnil je HDD, ale tím to snad nebude...
Sestava: AMD X2 4200+ sct.939@2,6GHz, MSI K8N Diamond SLI, 2x 1GB Kingstone HyperX 400MHz@474MHz 2,5-3-3-6-1T.
Njn, stabilita v zimě je jedna věc, v létě věc druhá. Musíš si uvědomit, že v zimě byly teploty i při zátěži podstatně menší, než teď. Tudíž díky tomu to bylo 10h prime stable. Teď v létě se to zahřívá na tom stejném nastavení víc a zž to prostě úplně rock stable není. IMHO buď líp chladit, nebo prostě ještě přidat napětí. A nebo ubrat takt....
EDIT: "Rounding was 0.5, expected less than 0.4" je klasická chyba, kterou Prime hází při nestabilitě...
Teplotou to snad nebude, sice teďko máme v bytě tak těch 27 stupňů, ale při Prime95 jsem měl spuštění CoreTemp s logováním a v průběhu blend testu byla teplota nejvýš 60 stupňů (procesor ma Tmaxcore - nebo jak se to jmenuje - 65 stupňů). Chladím to Noctuou NH-UF12, takže nevím čím to chladit lépe :-) nepočítám tekutý dusík apod.
Navíc to OC není vůbec nějak brutální, nějakých 20% navrch, napětí na CPU mám 1,375V, na RAMkách 2,7V a čipset normálně 1,5V. Ještě jsem si vzpomněl, že moje deska měla malý (ale hrozně hlučný) chladič na mosfetech (nebo spíš na pasivu co je na mosfetech), tak jsem ho odstranil s tím, že budou stačit 2x 120mm ventilátory zepředu a zezadu na bedně. Tak jestli by to kua taky nemohlo být tím...
EDIT: Tak jsem trošku snížil časování pamětí a Prime95 frčel nějaké 4,5 hodiny a pak se normálně kousl :-(
Píšeš, že jsi měl spuštěn CoreTemp...tento program často dělá potíže při sAM2, ale já mám ještě s939 a též jsem měl velké problémy s tímto programem. Je možné, že nesabilita a problémy pramení od něj...mě samotnému se při jeho používání PC samo restartovalo, zatuhlo atd. je to možné...teď když jsem ho "zlikvidoval" tak nemám žádný problém. Ale je i klidně možné, že už to při té teplotě tak úplně stable není. Ale já bych to spíše viděl, že neplechu dělá CoreTemp, nebo zkus ješte testnout paměti to mi tady také poradili a stejně se přišlo na to, že to byl CoreTemp...:rolleyes:
Otestoval som moju x2 6000+ a vytiahol som zatial najviac 3,406 ghz na 1,45v.
Vyssie sa mi nedari ist, ale myslim ze to vratim naspet na 3,302ghz pri stabilite 1,35v resp. bezim na 1,375v radsej, jediny test alebo aplikacia citliva na 1,35v je 3dmark05 ;) , v poslednom cpu teste to obcas vytuhlo.
p.s. uz vysla 89w tdp verzia x2 6000+ , tak o chvilu bude aj u nas v predaji ma jadro zacinajuce pismenami ADA nie ako starsia 6000+ ta ma iba ADX.
Otazka znie musi mat ta nova 6000+ 1,25v alebo na 1,35v bude generovat o tolko nizsiu spotrebu oproti povodnej 6000+?
Cuzz...
chystám se ke koupi X2 4000 na jádru Brisbane a k tomu bych chtěl asi Gigabyte GA-M55S-S3 poř. M56S-S3 máte s některou z těchto desek někdo zkušenosti??jde mi hlavně o stabilitu a dosažené FSB...díky za každou radu :p
levnemu gigabytu pro AMD bych se uz obloukem vyhnul, ja mel M61P-S3 a je to srot nejvetsi, vic jak 250 nedal a jeste mi po 14 dnech po nekolika padech systemu totalne umrel. Ted jedu na ASRocku a je to super deska, uplne bez problemu mi to jede na 300 a hodne lidem i pres 350, ani jedno ale nezvlada muj procak, protoze ta deska bez Vmodu neumi vic jak 1.375 pro brisbane, ale staci vodivym lakem prelakovat jeden kontakt a umi az o +0.25 vic. Kvuli spotrebe mi 2.9 zatim staci. Jinak co jsem cetl tak M55S-S3 je na tom s OC snad jeste hur nez ta moje byvala...
cus ... tak tu aj ja ohodnotim moje dvojjadro .. mam Opteron170 (LCBQE 0712UPMW) s jadrom Toledo (soc.939, TCM 59°C :-( ,TPD 85W ) ,ktory ide celkom pekne taktovat
... pri napäti 1,1V da 2400Mhz
1,36V ... 3000Mhz
1,45V ... 3100Mhz
... co ma ale hneva ja ze sa moc zohrieva a to ho chladi Noctua NH-U12F .. pri 3000Mhz(1,36V) je teplota 1.jadra 63°C a 2.jadra 54°C a pri 3100Mhz(1,45V) ma 1.jadro 67°C :eek: a 2. 58°C (teploty pri testovani v ORTHOSE)
... aj pri tychto teplotach je zakladna noctui pomerne vlazna (okolo40°C) a tak ma napada ci by nepomohlo sundanie IHS ... ako som na nete pozeral tak mnohy tak urobili a aj im to pomohlo (najnovsi Optetron co som nasiel bez IHS bol vyrobeny v 26tyzdni roku 2006) ... ale zarazilo ma ked som si precital tento clanok http://www.pretaktovanie.sk/modules....d&v=1182116282 kde jeden macher odrhol jadro pri odstranovani IHS pretoze bolo prispajkovane ... a to mal jadro s oznacenim 0646UPMW (46tyzden roku 2006) ... s toho mam velke obavy ci AMD od urciteho casu nezacalo privarovat jadra ku IHS ... vedel by mi niekto s tymto poradit?? :oops:
Zdravím - tak zkušenost s taktováním na GA-M55S-S3 až tak moc nemám - prováděl jsem jen kosmetické úpravy - na default x2 3600+ Brisbane nedala stabilně víc jak 2,1 a i úprava z 1,9 na 2,0 (úpravu fsb na 222 jsem potřeboval kvůli pamětem) chce snižovat násobič a děličku... Na oc se - podle mě - bez dodatečných úprav nehodí, protože pasiv chipsetu (nízký a málo členitý, takže špatný a neúčinný ofuk průvanem ve skříni) má i na default mnohem vyšší teplotu než např. pasiv nb na 965p-ds3 +0,1V - v podstatě je to o strach vůbec běžně provozovat, když je teplota okolo 60st (měřeno jen na omak, teplotní čidlo v case - vím že není přesné - po pouhém přiložení na pasiv ukazuje 59st a myslím, že výš už měřit neumí :-) a everest 52st., ale kdoví, kde je čidlo..) nakonec jsem dočasně raději sundal z pasivu plech s logem gb a přidal 5cm fan (i přes to, že je skříň chlazená celkem dobře - gmc-h70 II) a teploty šly o 15-20st. dolů (jak čidlo, tak everest) . Jo a umístění chipsetu (na klasickém místě sb) umožňuje chlazení tak maximálně tr. hr-05 SLi, což v podstatě automaticky zvyšuje cenu desky na úroveň asusu m2r32 apod. Takže zvyšovat V (po cpu bude chtít i chiset) = vyřešit chipset...
Ale zase je to - dle mého názoru - za cenu do 2 tis. jedna z nejlepších desek na am2 a ostatní mb budou vzhledem k int. vga (ve většině případů) na oc asi ještě horší :-(
PS/doufám, že to není OT
edit: ještě jsem zapomněl napsat, možnosti zvyšování napětí chipsetu, cpu i pamětí v biosu jsou po 0,025V, takže z tohoto pohledu ok (např. lepší než moje 965p-ds3) a fsb má teoretické možnosti taky dobré...
tak už jsem taky vyměnil Opterona144 za dvoujádro ,a přesně za x2 4200 (toledo 2x512)
bylo na něm napsáno LCBIE 0723UPMW ,zatím jsem ho jen tak trošku zkusil a na default dáva 2700Mhz :D ,uvidím co pujde dál.
http://img98.imageshack.us/img98/4475/x24200iv9.th.jpg
Budu se opakovat: nechci se hadat, ale to bych se hadal, ze to je jedna z nej desek pro OC :)
Jake max FSB jsi dal? vetsine lidem, co jsem cetl, vic nez 260 nejede, coz mi prijde jako dost malo. Nikdy jsem nebyl priznivcem ASRocku, ale musim rict, ze ALIVENF5-eSATA2+ me fakt prekvapila co se OC tyka. 300 dava jako prd a myslim ze ani 350 nebude prekazka, muzu to nekdy zkusit, ale ono to je stejne asi uz zbytecne...to zadny normalni procesor s max nasobicem asi neda.
to Petrik:
já bych za ni pro oc také ruku do ohně nedal...:-) protože já jsem na této desce - jak jsem psal v citovaném článku - prakticky max fsb nezkoumal (viz chipset...) a jen jsem zmiňoval, že nastavení v biosu je oc přístupné... Naopak mám spoustu výhrad - ale za 1900 toho moc lepšího opravdu není (přiznávám bez mučení, že s asrock na oc zkušenost vůbec nemám a do svých úvah jsem zahrnul jen to, s čím nějakou zkušenost mám - tj. gb,asus,msi...)
Samozřejmě záleží na tazateli - v tomto případě - se ptal po zkušenosti a názor na 2 konkrétní desky, tak jsem ji na jednu z nich zprostředkoval...
A samozřejmě se nechci hádat :-) - opravdu si myslím, že je do 2k jedna z nej desek na am2 - že by byla nejlepší - zvlášť na oc - nevím a nikde to netvrdím:-) (ono totiž nejlepší a patřit mezi nejlepší, je rozdíl - to druhé tvrzení žádnou z dalších variant předem neodsuzuje...)
ma niekto skusenost s OC s tymto 35w athlonom?
http://www.alza.sk/amd-dual-core-ath...am2-d76541.htm
Imho 3,0GHz neda. Mam taku skusenost, ze z cca 10ks procakov (A64 3500+, singlecore) tie, co boli ochotne slapat na zaklad na najnizsom napati, neboli tymi najlepsimi kuskami v OC. Ale je to len moj nazor. Je to len podvoltovana F2 revizia 90nm windsoru.. Na tej stranke Alzy je aj link na recenziu:
http://www.alza.cz/ImgGalery/recenze...md_athlon2.gif
2,7GHz/1,275V vyzera velmi zaujimavo, len skoda, ze neskusali viac. Vyhovorka na letne horucavy mi pri takej fq a Vcore pride trapna. Alebo je to obdobny procak ako E6 Venice? Tiez by ma to zaujimalo.
pri dobrom chladeni by to mozno mohlo dat aj 3ghz, to by som od toho teda ocakaval.. Ale viacej mi vadi len priemerne velka cache-podla mna musi byt realny rozdiel medzi 512kb a 1mb na jadro...?
Rozdiel prakticky ziadny (google) a s dobrym chladenim sa jaksi pocita, ked sa chystas taktit, to je zaklad, okrem kvalitnej MoBo, ostatne je uz len vecou stastia na jadro.
tiez sa pridavam k nazoru ze u AMD je rozdiel cache 512kb a 1024kB skoro nulovy. (Amok vie co myslim. napr. San Diego 939 3500+ s 521kB cache co bolo FX 57 s polkou cache oproti 3700+ s 1024kB) ale kto chce kachle s 2x1024Kb cache nech sa paci.
nedá mi to a musím to sem dát jak mi zahaluzil everest :D
cpu-z a core temp hodnoty jsou real, ale kdyby to šlo tak jak ukazuje everest tak už bych do CPU nevrazil ani korunu :D
http://img406.imageshack.us/img406/8458/haluzld7.th.jpg
Ja mam od patku Opteron 165 a jede mi krasne na defaultni napeti 1.8@2.8Ghz a pokud jsem zvedl z 1.35V na 1.50V tak jsem se dostal az na 3150(9x350Mhz) Ale uz nebyl ORTHOS stabilni. myslim ze by to slo jeste vyladit, je to fakt super kousek. Je to LCBBE a 0626MPMW...nemuzu si ho vynachvalit bobecka
Ma uz nekdo zkusenosti s OC novych A64/6400+ (3200MHz/1MB L2) ?
hm hm ;) , pri tej cene ktora sa blizi ku Core 2 Quad 6600 si ho kupi len clovek co tomu nerozumie. Ovela zaujimavejsi kusok je u AMD teraz x2 6000+ :)
Pretaktovatelnost 6400+ ako som cital je ta ista ako u 6000+ a to jest max do 3,4-3,55ghz a tu su tie lepsie kusky :) inak aj menej.
Ja ted koupil procak do 939ky a diky http://www.amdgeeks.net/ teto strance jsem si nasel jak dobre jde taktovata jaka serie meho opetronu. Velime mi to pomohlo a v podstate mi zhruba udelala ta stranka o procaku diky vsem cislum na patici obrazek o tom co mi jede domu v krabici...Doporucuji
Jj, ak pise MK2 je to stary winco f3 revizia. AMD "inovuje" ako mu sily stacia, prehrabali sa medzi 6000-kami tie najfasa kusky taktli na 6400+ a teraz dufaju, ze sialencov, co si ten "novy" procak kupia bude co najviac. Keby mal 65nm bola by to ina kava, ale takto nim oslovia asi len vernych a blbych.
Btw, som len verny uz aj ta 5600+ z podpisu bol maly ulet. :)
Ahoj jenom takovej postreh stavim kamaradovi pc, koupil sem x2 5200+ EE 65W 2.6GHz , ted to tu provozuju stable na 3 120MHz 13x240 ,jde i vice ale uz to neni uplne stable jednou za par hodin to spadne, skoda ze nemam cas si stim este hrat, myslim si ze by to slo este vyladit a treba 3.25GHz by dal.
Deska Asus M2N SLI Deluxe, ramky Geil 800MHz 4-4-4-12 tusim. Chladic seriovej boxovanej.
Ta 5200+ je 100% f3 revizia, mohol by si mrknut v cpuz pls?
Stejná deska, stejnej procesor, jen ramky 667 ProMos. 13x240 mi dá taky bez problému bez zvýšení napětí, ale dost topí s box chladičem..v zátěži to leze přez 65°. Takže sem to dal na 13*235, to topí v normální zátěži(hry a všechno, kromě stress testů)do těch 65 max. S lepším chladičem ale ještě půjde.. :) Kolik ti to topí?
ahoj,viem,ze sa to skor hodi do Nakupnej poradni,ale je mi blbe vytvarat ceky thread kvoli takej blbosti.
Takze,chcem si kupit tento procesor:
http://www.alza.cz/amd-dual-core-ath...am2-d71233.htm
,ale neviem,ci mi staci originalny chladic alebo mam kupit nejaky iny.Nechcem moc taktovat,ale chcem ticho.
Zatial mam vybraty nejaky Zalman s Heatpipes,ale ked je ten BOX dostatocny,nebudem zbytocne kupovat iny.
Dik za help
box chladič při zátěži tichý nebude, ani když nebudeš taktovat...
Dik za odpoved,a ktore jadro mi odporucite?
Zatial som si vybral 4000+ Brisbane (EE),ale za podobnu cenu je 4200+ Windsor (tiez EE),ale ma 90nm technologiu,Brisbane ma 65nm.
Co je podla Vas lepsie?65nm Brisbane alebo si priplatit 100kc a zobrat 90nm Windsor?
Dik za odpoved,uz s nakupnymi otazkami koncim :D :D
65nm, bude mit topit . a je levnejsi, ze jsou mensi naklady na vyrobu
jen se připojuji k Moralles -ovi... Určitě Brisbane.
Záleží na tom, jestli budeš taktit, jestli ano, tak si sežeň verzi bez EE. Jestli ne, tak je to úplně jedno a jdi do toho 65nm ať to míň žere a topí. (jen ještě dodatek 65nm verze má větší latence L2 cache a v některejch případech je na stejný frekvenci drobátko pomalejší, ale to asi ani nepoznáš).
Diky za rady chlapy,asi pojdem do toho Brisbanu.
Inak,taktik som taktil,teraz ma to uz ale prechadza,odkedy mi dve PC takto skoncili (nech si vravi kazdy,co chce,ale zivotnost komponent,hlavne dosky sa naozaj vyrazne znizila).Teraz som skor zamerany na komfort,teda,chcem tichy PC a podla toho si aj vyberam komponenty.
Procak samozrejme skusim taktnut,potom dam urcite vediet,kde som sa s nim dostal :)
Jen pro info: muj brisbane s Vcore 1,375 postoval i na 3.1GHz ale to uz potreboval vic stavy..na 2900 mi jede orthos stable.
kolko davate max voltikou na jadra mam Windsora f2ku 4200ku a zatial 240*11 na 1,39 je to 90nm
ale ja mam takovy problem, nevim proc mi to nejde nataktovat vice?Jen stabilne na 2580 priblizne, krok po 1Mhz se mi delat nehcce :D...Bios 0502, neni uplne aktualni,ale take ne stary...Pameti jsem nemusel pridavat, prootze jsou v tomto stavu podtaktovane. Na procak voltaz se mi moc hrabat nechce...
X2 4200+ toledo 2.2Ghz, ADA4200DAA5CD, JH-E6, Tcasemax 67C, dovoz z USA (NewEgg.com) - za 1250 no neber to
--------------------------------------------------
@ 2916MHz (265x11), napětí 1,375V
Idle - 42C
Burn -58C
--------------------------------------------------
@ 3047Mhz (277x11), napětí 1,45V
Idle - 45C
Burn -65C - coz se mi uz zda dost a tak jedu radsi na tech 2.9 skoro na default
Tak jsem koupil X2 5200+ (65W). Zatim jede pri 1.275 na 3003 Mhz a orthos je stabilni uz pres ctyri hodiny. Necham to bezet pres noc a zitra ho trochu jeste potrapim at vim, kam az se s nim da zajit. Bohuzel jsem si neopsal udaje z heatspreaderu, takze je sem nemuzu postnout :( takze aspon postnu vypis z Cpu-Z (v priloze).
Takze nakonec je ta X2 5200+ EE stabilni na tech 3000 Mhz pri napeti 1.3V, zkousel jsem ji na pri 1.4V na 3120 Mhz a vypadalo to stabilne (Orthos a Prime bezeli 2 hodiny bez chybky), ale provozovat to budu na tech 3000 Mhz, to me bude bohate stacit :)
Dnes mi dorazil X2 4200+ z barbone koncem týdne poreferuji jak je na tom s OC
serie LCBIE 0723UPMW
Včera jsem ho namontoval u známého, nebylo moc času na testy, průběžně to budu zkoušet více,
TCaseMax 69, zatím 2,75 GHz na def 1,4Vcore bios orthos stable, při 2,85 orthos spadl hnedka. A taky má obyč. chlazení AC Freezer 7 Pro, teploty při small FFTs lezly k 60 C, což se mě zdá dost, až bude čas (v sobotu) tak zkusím kolik chce V na 3 GHz a testnu jen superPI 32M
Ed/ Co ta teplota 60C není to moc ? Už dlouho nemám 939 takže nesleduju jaké jsou optimální teploty.
tak mám od včera z alzy tyto věci
ASUS V2M-VM
Athlon X2 4000+ BOX
A-Data PC6400 2x1GB pro Dualchanel
A teď jsem zkoušel taktovat, tak s default hodnotama napětí to jede na 2,62Ghz, pak jsem zkusil dat 1.4V na Core a to mi jede spolehlivě na 280FSB, tedy na 2.94GHz... Ale musím dát paměti na "533", to pak jedou nak přes 700..
Jiná napětí (pro RAM) jsem nezkoušel, nevím, do jaké míry ovlivňuje frekvence HT (2800 Data Rate) stabilitu, protože nad 280 MHz se mi to už seká, nezkoušel jsem jet po 1MHz, ale na 286 nabíhaj WinXP,ale vždy pak se počítač restartuje, na 285 MHz mi PC zatuhne hned a pomůže jen Clear CMOS, ta jejich ASUS O.C. funkce zabere jen někdy..
Uz sem se v tom taky polepsil, chtelo prikrmit pameti...Nechal sme ho vzhledem k BOX chladici na 2724Mhz s tim, ze sem ponechal i pameti na overclock :) pri napeti 1,9V (pri 1,8V mi to hlasilo chyby uz pri mirnem nadzvednuti nad 800Mhz kdysi..., ackoliv nekomu jde pri 1,8V i na nejakych 860Mhz-viz svethardware.cz test pameti)
Fortron Blue Storm 500W. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=260617
http://img87.imageshack.us/img87/5249/3444mhzxv2.th.jpg
MoBo mi trochu overvoltuje, v biose bolo nastavene 1,625V.
Inac 1,5V/3,2GHz Orthos stable. :) Default Vcore ma 1,35V.
@ MK2: Tych 3,406ghz 1,45v ti slape na tom 400W dtk zdroji? :eek: A cim to chladis?
Lebo ja s AC Freezerom 64 Pro dam max. 3,0GHz/1,425V orthos stable in case, alebo tych 1,5V/3,2GHz s MoBo na stole.
ahoj, ano bezim na tom DTK 400w, co asi vyzera na risk ;), dufam ze sa nic s tym nestane, momentalne po case je to menej stabilne na 3,406 a musi to ist na 3 388 mhz takze o nieco menej, rozdiel vo vykone ziadny. Chladim to AC Freezerom 64 PRO ale ked zapnem 3d aplikaciu alebo prime95 tak pustim na najnizse otacky normalny stolovy ventilator do skrinky nech ofukuje, a to je zaruceny sposob na znizenie teploty, chladi to vynikajuco :)
Dá se věřit CoreTemp ? Ukazuje mi v Blend ku teploty 58 a 70 kua tj nak mooooc a aby rozdíl mezi jádry byl 10C je taky naky divný.
V klidu mají jádra při 1,4Vcore 46-48 C, měřím coretemp, burn viz výše, nevím že by pasta špatně nanesená...
Presunul jsem prispevek do vhodnejsiho threadu
Problem s x2 5200+ a Orthosem.
prosim o smazani
Ja som dnes vymenil 4200+ EE za 5000+ EE, doska je MSI K9N-SLI Platinum, zdroj je 400 EC(bude lepsi). Na 4200+ som siel stabilne na 2750MHz(250x11) pri cca. 1.4V. Kedze som mal doladene pamate, skusil som len vymenit CPU a na moje prekvapenie nabootoval do win. Spustil som orthos, ten po chvilke spadol. Pridal som V na jadra na 1.48V a uz je to orthos stable pri 250x13(3250MHz). Chladim ninjou rev.B+ 2x12cm vetrak(mam silent grafiku, tak fukam aj na nu). Max teplota je 56 stupnov(miestnost ma 22). Ked bude lepsi zdroj, asi budem moct ist dole s napatim, lebo dost kolise(1.41-1.48 ). Ale som spokojny, SuperPI 1MB mam za 28s.
EDIT: tak som ho predsa musel dat nizsie, na 246x13, orthos spadol, teraz uz ide cez 2 hodiny stabilne, ale aj tak som spokojny...
Cauves. Koupil jsem Athlona 64 X2 4000+ Brisbane, 65nm. Podle mistnich prispevku jsem si myslel, ze pujde solidne taktovat. Nedari se mi ale dostat na vice nez 220 FSB, coz dava 2312 MHz. Nabootuju v pohode, ale Visty nenabehnou, zamrznou, nebo restart. Zkousel jsem zvednout napeti na 1,3V. Chladim to zatim boxem, ale mam dobre odvetrany case, tak mam teplotu max 38°C. Desku mam Gigabyte S-series GA-M55S-S3 - Nforce 550. Pameti mam transcendy 800, pri teto FSB jedou na 385 MHz. Takze tam bych problem nehledal.
Je mozne, ze je to tak spatny kus? Nebo mam hledat chybu nekde jinde?
Diky
Strop cpu to imho nebude, skor to vyzera na nefunkcny PCI-lock, prip. vysoky HT. Dalsia moznost, ze MoBo undervoltuje, alebo nekompatibilita ram.
Najskor ale ten lock. U mna to riesil update poslednym biosom.
Taky me napadlo, jestli to nemuze byt zdrojem. Mam preci jen dost starou 350W. Zkusim update biosu.
Jsem zjistil ze na mem Gigabyte GA-M55S-S3 rev 2 nemuzu menit nastaveni HT. Jen muzu menit napeti. Na oficial webu sem nasel jen 2 biosy a ani jeden to neumoznuje. Pritom revize 1 a 1.1 to umoznovali. Myslim si, ze je to nastavenim HT, protoze pri zvednuti napeti na HT jsem se dostal o dalsich 6FSB nahoru. Nemate nekdo tuhle desku? Nebo nevite jak to vyresit? A co ten zdroj. Nemuze to byt zdrojem?
EDIT: Takze ani zmena HT, z 5x na 4x ci 3x nepomohla. Ani zmena napeti nema moc vliv. Rikam si, jestli to nemuze byt tim, ze mam jeste prvotni verzi VIST. A nebo je tim zdrojem? Holt budu zkouset. Kdyby mel nekdo nejaky napad, tak napiste.
Skus si pozicat na skusku nejaky silnejsi zdroj s 2 vetvami. Ja som skusal jednovetvovy EC 550W a pri cca 3,4GHz/1,625V som s nim skoro odsral komponenty... Pohasol a bzucal jak cmeliak. :D
Imho Vistami to nebude, nepozabudol si na nejake nastavenia v biose?
C & Q - off, pci-lock, casovanie ram - manualne vsetky hodnoty,..
Kludne mu daj 1,45V. Zdvihat napatie HT, alebo chipsetu nema vyznam, ak sa nechystas na extremne oc.
MAAAAM TO :) Bylo to diky zapnutemu C@Q. Diky vsem za tipy!
Tak hrrr sa do OC :D, sice s boxom a starou 350, ale len na to, ci nabehnes do Vist pri 2,9GHz 1,40-1,45V to staci. Orthosom by som to na tej fq nesilil.
2,8-2,9 urcite zvladne. Len potom to chce chladic a lepsi zdroj, aby si si nieco neodfajcil s tym deduskom. ;)
Tnx za K+.