A aku si mal FSB ?Citace:
Původně odeslal Neo
Printable View
A aku si mal FSB ?Citace:
Původně odeslal Neo
Ted mam 140MHz
kde se daji sehnat ty omega drivery :?:
ja jen ze mam r 9500 nonpro pameti do L a kydyz ji predelam v riva tuneru, tak se vykon zvedne ale porad to pise ze je to 9500ka. diky vospi
Ked pouzivas 3.2 tak je to v poriadku. Pise to co najde v inf subore, ked sa ti ten nazov nepaci, prepis inf subor.Citace:
Původně odeslal Vospi
diky moc :idea: a ten inf.soubor najdu kde :?: to je tam kde jsem prepisoval ty patche v systemu? a jeste neco kdyz mi z tou kartou piska zdroj jako blazen to asi znamena ze bych ho mel vymenit za nejakej jinej :? mam compaq250W a ve win XP ten comp bezi jako pred smrti ( sotva ze nabehne), ale v ve win 98 je vse ok. (kdyz tam dam starou grafiku GF2 mx vse je ok)A jeste malej dotazek jak mam testovat v 3d marku 01 kdyz tam mam DX9 :?: hlasi to ze to chce DX8.1 ??? takhle mam jen 3d mark 03 :oops: Diky moc vospi
250W zdroj je FAKT MOC malo na clëlej comp a R300 ktery maj minimal podle ATi 300W. 350W je lepsi.,.... K tomu 3Dmarku stahni patch na strankach vyrobce pro podporu Dx9...
Nemas spravne nainstalovane drivery, odinstaluj tie co mas a nainstaluj znovu aj s control panelom, mne to raz robilo toto iste. A 250W compaq je vazne malo, ale nema to nic spolocne s rychlostou. Piskanie znamena pretazenie. a mal som patch na v330.Citace:
Původně odeslal Vospi
ja to zkusim o vikendu dam vedet co a jak a mozna pockam na nove cat3.4 a ten zdroj co by jsi doporucil za znacku a vykon?Citace:
Původně odeslal TimeLord
Enermax 365 alebo nejaky noname 400W kludne postaci.Citace:
Původně odeslal Vospi
Citace:
Původně odeslal TimeLord
Tak fajn a dik :wink:
Citace:
Původně odeslal TimeLord
Tak jsem si koupil za 1200 kacek Fortona 350w a celej natesenej jak ho dam do Compu ale Hned jsem mel první podraz Compaq do toho SRÁČE se ten zdroj nevejde no ale to bych prezil byl by venku a bylo by ale ten zdroj (jako všechny jiny) ma o 4 dratky k zakladni desce min ( na tom hlavnim kabelu) takze mam doma zdroj kterej je mi na.. a Pretizenej piskajici v compu… JA jen jestli nevite jestli jde ten zdroj nejak prepinovat, protože mi ho nevemou zpatky…
Mal by si mat k tomu zdroju v manualy schemu zapojenia konektorov a takisto od toho compaqu, takze riesenie je myslim uplne jednoduche, zoberies konektor z compaq zdroja a das ho do fortrona.Citace:
Původně odeslal Vospi
asi mi nic jinyho nezbyde nez to tahle udelat jen ten navod pro nej si musim jeste skocit ten mi nedali ??? dostal jsem jen zdroj bez krabice :o
a jeste nejsem typ kterej to zvladne levou zadni :| dam vedet jak jsem s tim pohnul
neboj, to by som zvladol aj ja :-))Citace:
Původně odeslal Vospi
jeste ten manual a zkusim to :oops: co se zdrojem kdyz tam nejde? jen bude muset bejt venku mimo krabici. nejradsi bych koupil , ale vsadim se ze ta compaq deska by tam stejne nesla :evil:
Nemas nikoho znameho co ma normalny case ? Vsak to vyskusajCitace:
Původně odeslal Vospi
Nemas nikoho znameho co ma normalny case ? Vsak to vyskusaj[/quote]
jo mas asi pravdu ale ja jsem ted na vejsce a tady nikoho otravovat nebudu az doma :roll:
Ja mám atičko 9500pro, dá sa z toho spraviť 9700 len nejakým programom, alebo to jednoducho taktnem tak, že zvýšim jadro a pamäť ??? Aj keď musím povedať že mi zatiaľ nič nerobilo problémy... :-)
nemozes z toho spravit nic viac, jedine pretaktovat.Citace:
Původně odeslal abuhasim
Presne tak :?Citace:
Původně odeslal TimeLord
Ale chci si te zeptat mam Sappihra 9500 Np s 3.6ns pametmi jako ty.Jakej mas tedko bios nebo jakej je nejlepsi tam flasnout?A kolik ti ti pak stabilne bezi?Predstavoval bych si tak 350jadro a 325 pameti stabilne? ???
Nej by mel bejt ten 8004...
Ondreji a kde ho stahnu?Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
v zime 378/344, teraz len 369/330 :-)Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
bios: http://195.168.30.249/files/r9700pro.zip
Diky jdu to zkusit hnedka prerobitCitace:
Původně odeslal TimeLord
Neviem, ešte som na nej nič neprerábal. Teda okrem nahadzovania nových driverov, čo nepokladám za žiadny zásah. Ale zistil som že omega drivery sú o dosť lepšie ako catalysty. Ale keď si to taktnem tak možno o tých 20-30, nie až do červeného. Nechcem príjsť o kartu, lebo by som ju už asi nezohnal. Zistil som, že na Slovensku je to fakt problém. Ale díky za rady :wink:
Chlapci nikto nechladíte nejak extra tak sa nečudujte že vám to nejde ...
Ja ma na GPU chladič ND9 a 12cm vetrák .. a zozadu malý chladič
výsledok je jasný 5878 bodov 3DM 03
takze tenhle bios 8004 muzu dat do saphira 9500 np inf 3ns ¨po predelani toho odporu pod GPU a bude z toho R9700Pro , a pak ta karta pujde i lip pretaktovat? jsem tu neco takovyho cetl..diky vospiCitace:
Původně odeslal TimeLord
Pretaktovat ti pojde horsie ako keby si s nou pracoval ako s original R9500 ale rovnako ako so softmodom. A mozes tam dat bios pre hociaku R9700.Citace:
Původně odeslal Vospi
rad bych to teda predelal na tu R9700 ale jak? sundat chladic pak vodivym lakem pres odpor pak ji strcit do kompu jestli to nabehne a kdyz jo tak pak tam dat bios z 9700 ale co je k tomu potreba :?: nikdy jsem nic takovyho nedelal :| a jak se zalohuje ten starej? ten bios jak jsi tam dal adresu ten jsem si ztahnul rikas ze je nejlepsi :idea:
jeste dataz ta karta nabehne (po predelani toho odporu)jako R9500 nebo R9700? Je to dost co chci vedet ,ale nechci to nejak podelat neskusenosti coz vy tu urcite mate(zkusenost)
Nedas ten lak cez odpor ale spojis odpor s tym dalsim pinom ktory je tam. a nabehne ti potom ako R9700 aj ked tam nedas novy bios.Citace:
Původně odeslal Vospi
tak proc se teda ten bios meni :-o :?: kdyz neni potreba :!: ten chladic na GPU ten je tam prilepenej (jeste jsem nekoukal)Citace:
Původně odeslal TimeLord
No ja neviem, ale mne pomohol úplne ten prvý bios herc9700np.bin čo som stiahol z 3dchipset.com. čo bolo zaujimavé išlo mi lepšie pretaktovať pamäte z 344 na 351 ale možno je to aj tým že mam vymenený chladič a mam tam 12cm vetrák, ktorý fúka na celú kartu ..., ináč to jadro mi viac ako na 371 nešlo ak tam bol orig chladič..
no a jak jsi ho tam dal co je k tomu potreba za programky a jak se zalohuje ten stary. rad bch se o tom neco dozvedel.. :idea:
Atiflash alebo flashrom vsetko verzie 1.3 a na zalohu pouzijes -s 0 nazov.binCitace:
Původně odeslal Vospi
tak jsem si to tu precetl vsechno ale stejnak nevim jak mam ulozit ten starej bios ... je to pomoci toho raedit to se ulozi ten aktualni bios? a flschnutim tam dam ten novej. a je jedno ze tam dam ten vyse uvedeny do saphira ...Citace:
Původně odeslal TimeLord
Je mozny, ze nekdo muze nabizet R9500PRO s tim, ze je to jeden z prvnich kousku, kterej ma 256bit pameti a ma povoleny jen 128bit? Jeden borec mi ju nabizi a tvrdi, ze z ni ma 9700PRO ??? Je to mozny ???
Nesmi to bejt PRO verze aby byla predelatelna na R9700/pro
vsak som ti to pisal .. "atiflash -s 0 nazov.bin"Citace:
Původně odeslal Vospi
Asi sem blbej, ale nechce se mi to všechno číst ;D .
Nemohl by mi tu někdo napsat nejak v kostce jak předělat 9500PRO na 9700PRO.
Třeba i nějakej link na postup.
Radsej si to precitaj, dojdes na to ze s r9500"PRO" nespravis nic :-)Citace:
Původně odeslal millhouse.meil
9500 Pro ti nestačí ,jen ho pořádně taktni a vyhoupneš se klidně na výkon 9700nonPro (jak jsem to udělal já :wink: )Citace:
Dotaz: Tohle je ta spravna karta? ??? :roll:
VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon 9500 128MB OEM
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...%20128MB%20OEM
Presne to je ta spravna karta, len pri nakupe davaj pozor aby si naozaj dostal pamate rozlozene ako na tom obrazku a nie do radu nad GPU vsetky.Citace:
Původně odeslal fcela
Diky - raci tam nejdriv brnknu a ujistim se. Navic to napisu do objednavky aby se mnou nevyjebali. >:} :mweheh:
Lidi, já z toho fakt nějak nejsem moudrej ... Jak je to s těma 128/256 bitama??
Všude čtu, že R9500PRO má jen 128 bit, protože má paměti jen z jedný strany (4chipy), pak jsem ale někde narazil na informaci, že když je to na PCB jako r9700, že to je 256 bitový. Pak jsem zase ještě někde našel, že nový r9700 maj na PCB paměti všechny nahoře v jedné řadě (na každé straně 4). Koupil jsem nedávno R9500 PRO od Sapphire (paměti Infineon 3.3ns) a vypadá přesně tak - tedy paměti v jedný řadě, ale z obou stran - teda celkem 8 chipů. Mohl by mi někdo s jistotou říct, kolikabitovou ramku to teda vlastně má?
Zatim tam mam flashnutej bios odněkud z francie (byl tady zmiňovanej na nějakym threadu) - hlásí se to jako R9700PRO a běží to krásně na 350/310 MHz se standardním chlazením. Výkon v 3DM01 je cca 14600, v 3DM03 pak 4500 bodů. Má cenu s tim něco ještě dělat? Mužu tam flashnout originální bios z R9700 PRO - přinese to něco ?? ... atd.
???
S istotou mas 128 bitovu pamatovu zbernicu.Citace:
Původně odeslal Johnny
No to se domnívám taky, ale nějak jsem nikde nenašel žádnej důkaz nenašel. Hlavně mě zaráží těch 8 chipů - na netu jsem našel že když má člověk 8 chipů (na dvou stranách), je to 256 bitů ... Nebo to tak neni ... ? Hmmm ...
na dvoch stranach GPU, nie na prednej a zadnej strane doskyCitace:
Původně odeslal Johnny
Hmmm ... asi máte recht ... našel jsem něco kolem toho R9500 PRO tady:
How can I tell if I have a R9700 PCB?
Easy - look at the card. If it has the 4x2 memory layout - (bear in mind 2 of those sets will be missing on a 64MB board) 2 chips on top of the R300 core and 2 chips to the right - then you're onto a winner. There should also be traces from all 4 sides of each RAM chip, these look like dark lines. These PCB were Only used by 3rd Party manufacturers such as Sapphire. The colour of the PCB is not important!
So What does this all Mean?
Well, the way that the 'made' the 9500 to have only 4 pipelines was to change the position of a resistor on the board itself! This in fact disabled the other 4 pipelines. So with some careful soldering and a little knowledge you can move this resistor, to the pins it is located on for the rest of the R300 range, and 'open-up' those other 8 pipelines!
This then gives your card the same specification as a R9500PRO and you could stop there... but if you are lucky enough to have a R9500 built with a R9700 PCB (and its a 128MB version) you can then proceed to flash the R9500 with an R9700 firmware. This then makes the card believe it is a R9700 and 'opens-up' the 256bit memory bus - that was there all along, just crippled by the R9500 firmware!!
originál je na http://grahamvoce.com/rad9500/faq.html
Mam R9500 (obyc) od 3d club, riva tunerem sem ji predelal na 9700 a vypadavaj mi textury (netaktoval sem) a kdyz zapnu fast write tak to dela i original 9500. Nemuze to bejt tim ze mam jenom 250W zdroj?? :? :?
Mam Radeon 9500 S chipmy do L bude sa to dat neako prerobit?
je tam moznost za predpokladu ze mas dobry chip GPU. Ked nemas tak s tym nic nenarobis, ale sanca je. Stiahni si RivaTuner a modni drivery.Citace:
Původně odeslal NOD
2 Timelord
Takze na neake flashovanie Biosov mozem rovno zabudnut?Lebo by som to chcel spravit HWvo a nie pod Woknami.
flash biosu mozes spravit kludne, ale je lepsie najprv vyskusat ci ti to karta zvladne bez problemov na 8 pipelines softwarovo a az potom spravit HWmod.Citace:
Původně odeslal NOD
No pustim sa do toho hned ako mi ju vyreklamuju .Mal som ju asi 2 dni a sa posrala :evil:
no len aby ti nevratili fungel novu 128 bitovuCitace:
Původně odeslal NOD
Ale ja som mal 128bit a tak ako som cital tak sa z nej da spravit 256bit s tym odporom alebo prelakovanim.
to si cital zle, s pamatami to nema nic spolocne, mozes akurat zmenit GPU zo 4 pipelines na 8.Citace:
Původně odeslal NOD
Ale ja som to pochopil ze sa neda prerobit na 256bit ramka ale VPU sa da.Este mal som tu ver. s ciernym PCB .Co s toho potom mozem dostat?
NO s tovjej karty spravis max R9500PRO !! VIac uz dnes nie.Citace:
Původně odeslal NOD
Ale ked ho odomknem tak v tedy pojde ako 9500pro +BIOS a mala by s toho byt 9700.Nie? ???
Nie !! Rozdiel medzi R9500/PRO a R9700 je ten ze R9700 ma 256bit pristup na pamete a R9500/PRO ma len 128bitovy pristup. A tym ze tam das bios sa ti akurat povili taktovanie.Citace:
Původně odeslal NOD
Ale ked mu odomknes tie dalsie 4pipeliny tak bude mat prave 9500nonpro 256bit VPU a tym padom ked tam flashnes bios z 9700np tak by z nej mala byt 9700.Aspon tak som to pochopil.
Nie asi to zle chapes.
ATI R9500 4pip a 128bit
ATI R9500PRO 8pip 128 bit
ATI R9700/PRO 8pip 256bit a vyssy takt
Povolenie pipelinov nema ziaden suvis so zbernicou pameti. A na R9500np sa da spritustpnit akurat tych 4pip navyse ale 128bitovy pristun na pamete neprerobys na 256bitovy.
Ale ja to chápem ale ked das do 128bit bios z 9700 a pustis jej dalsie 4 pipeliny tak to nemoze byt len 9500pro.Musi to mat vacsi vykon ako 9500pro.
Prestan pliest pipeliny s membusom, 128 alebo 256 bit je dany PCB layoutom a ked mas raz pamate v rade tak to bude vzdy 128 a nic s tym nespravis. R9500 non pro = 4 pipelines+128bit membus v pripade prvych kusov na PCB = 4 pipelines+256bit membus , R9500Pro = 8pipelines+128bit membus bez vynimiek, R9700 vsetky verzie = 8 pipelines + 256bit membus.
Uz je to jasnejsie ?
Ale ja si to nepletiem len ty ysi z toho mimo.Ja vobec nerozpravam ohladom membusu ale ohladom VPU a tem prerobit ide.
Uz nemam dalsie argumenty :-) :wink:
Tak ale si mi stale nepovedal co potom z toho bude a ci sa mi to vobec oplati?
Naco hluchemu pustat hudbu a slepemu ukazovat Van Gogha ?Citace:
Původně odeslal NOD
Tak tak. Ja uz som to vzdal po poslednom vysvetleni ale aj tak to nepochopil asi .. :? :?: :?:Citace:
Původně odeslal TimeLord
No uz to chapem len sa chcem opytat co sa moze stat ked tam buchnem BIOS z 9700 np?
P.S. Mohli by ste mi nahodit neaky link s biosmi pre 9500np a 128bit aby to islo aspon dobre taktnut?Dik.
No je možný že ti to nepojede - mimochodem se teď daj koupit poslední 256bit 9500 non pro 128MB = ATI 9700Pro
Kdeee ??? :-o :-o :-oCitace:
Původně odeslal Julian
Beru jich 10 :lol: :lol: :lol:
Kde prosimte? V nemecku posledni meli v dubnu... Jo a neni to samozrejmy ze kazda pude predelat tak max 50/50...Citace:
Původně odeslal Julian
Spíš tak 0 ze 100 :lol:Citace:
No ted uz je jasny ze je 0-lova sance ji sehnat...
Ja jsem si ji pořídil předevbčírem - o té dodávce mam důvěryhodné informace, že zatím nenarazili na žádnou co by nešla předělat.
Já teď jedu stabilně na 360/310 soft 9500@9800 a dá mi v 3DM2003 - 5430 bodů.
A je jich ještě 28 na skladě.
Ale kde to si nam jeste nerekl.... dozvime se to?? a kolik ji maj??
BACHA NA PRODEJCE KTERÝ SE CHCE ZBAVIT SKLADOVÝCH ZÁSOB !!! :lol: :lol: :lol:
Ma je ACTEBIS
Prej to ale nejsou ty, co jim tehdá vyhnili, kdyz mu je Sapphir zakazal prodat.
jestli j foto pravdive tak ma trochu jinej cooler nez ten puvodni co jak rikas jim tam "vyhnil"..Citace:
Původně odeslal Julian
foto je pravdivé, ten chladič by to chtělo ale vyměnit pač při vysokém taktu nestíhá jednoznačně on
jE to ten starej akorat do Zlaty Bravy.... Jinak ta cena de i kdyz sem ted stary PRO9700 sezhnal 6k...
Asi tak 6,5 KKč je za 9500 nP fakt naprosto nehorázně předražená karta-tyhle karty by se měl prodávat tak kolem 5K :evil:Citace:
Navíc ze starší 9700 dostaneš rozhodně víc než z nové 9500 nP :wink:
Navíc nemáš jistotu že to na tu 9700 předěláš,protože nezáleží jenom na PCB,ale taky na tom jestli nejsou zbylé 4 pipeliny nějak úmyslně odpálené. Za 6,5 K bych do toho nešel ani náhodou.
no ja jsem ji měl za 6000 s DPH a nezlobím se na sebe
aky mas driver ? a co linku na futuremark ?Citace:
Původně odeslal Julian
nepouzivas vyhladavanie na fore ? alebo google ? :-)Citace:
Původně odeslal NOD
Pekna blbost :-) Keby im ich zakazali predavat tak ich stiahnu naspat a vratia peniaze alebo dodaju nove karty ale ziadna firma nemoze druhej zakazat nieco predavat ked im to dodala a dostala za to zaplatene.Citace:
Původně odeslal Julian
Ja jsem popravdě jen papouškoval to co jsem nalezl v tomto vláknu asi 40 str naspět. A věřil bych tomu.
A co tak UFO ? tomu veris tiez ? inac si rozpraval ako vlastnu skusenost, ci sa mi to len zdalo ?Citace:
Původně odeslal Julian
To o tom zakazu prodeje - takove veci se vsak delaj na urovni velkoobchodu celkem casto.
Ja robim s velkoobchodom.. ked sa taka vec stane tak sa vrati cela zasielka a takisto zaplatene peniaze alebo je nahradena inym tovarom ale nikdy nezostava na sklade u distributora aby to mohol neskor predavat.Citace:
Původně odeslal Julian
Ja jsem to taky tak myslel, toto jsou zcela kjistě jiné karty.
nejlevněji jsem ji teď viděl v MO za 5821 s DPH.
ospravedlnujem sa, zle citam :roll:Citace:
Původně odeslal Julian
Mam 9500Pro, lze tuto kartu nějak vylepšit :?:
Vím, že vzhledem k pamětem z toho 9700 neudelam :evil: (128bit).
Potřeboval bych zvýšit výkon ( mám při konfiguraci viz. níže jenom okolo 3750 3D03 bodů - což je velice podezřelé )
jenom ? a kolko by si chcel mat ??Citace: