-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Citace:
Původně odeslal
M@to
Obrazky (ikonky stranok) su ulozene v profile Opery:
X:\Documents and Settings\UserName\Application Data\Opera\Opera\profile\images.
Nastavenie mazania historie/cache stranok: Tools -> Delete Private Data -> Details. Mam vsak pocit, ze tu nie je moznost zachovania obrazkov. Takze Ti nezostane ina volba ako "zalohovat" adresar "images".
dík, udělal jsem to tak, že jsem soubory těch ikonek jsem označil jako "jen pro čtení" a tím pádem je nechá opera být :)
Ale ještě mě trápí další věc, někdy se mi stane, že se ty záložky na osobní liště přeskupí, co je docela opruz. Neví někdo, jak to zakázat nebo co s tím?
-
Nova Opera 9.20: pokud neni otevreno zadne okno (blank), tak se zobrazi tzv. SpeedDialMuzete si navolit ktere stranky se do SpeedDial budou po zapnuti Opery nacitat.
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Nova Opera 9.20
Není to nová finální verze, ale další weekly (testovací) build. Obsahuje chyby a na běžnou práci s internetem není určen.
Ale vypadá to dobře, kdo se nebojí, může a umí instalovat testovací verzi tak, aby nic nerozhodila, tomu doporučuju.
-
9.2 použivam a Speed Dial se mi zatim moc libi :)
-
co rikate na Safari for Windows? :)
-
Citace:
Původně odeslal
Dawe
2jedik: urcite mel na mysli ze ti v Mozille proste nepojede Tipcars a dalsi IE only sajty
Pro takové shitky stránky existuje IETab do FF :wink:
-
FF!!!!
-otvírání v záložkách
-správce záložek
-plno add-onů
-skinovatelnost
-relativné rychlý
-nemnóžnko exploits(srovnání s IE - nebe a dudy)
-drží se standartu W3C
-nevýhoda - někdy nejdou zobrazit stránky "optimalizované" pro IE...ale to je chyba na straně webmaster=jebmástra:evil:
Dnes už klasický IE ani nepoužívám...od té doby co jsem narazil na IETab....8)
-
Citace:
Původně odeslal
Crusheer
9.2 použivam a Speed Dial se mi zatim moc libi :)
V podstatě je to to samé co obyčejné záložky/oblíbené, ale k*revsky návykové :-) Taky dávám plus.
-
tak nová verze Opery 9.22 http://www.opera.com/download/
ale co sem se dočetl, tak má nové bugy. zatim používám chvilku a nic jsem nezjistil.
-
Na ftp Opery sa objavila nova verzia Opery - 9.23.
Verzia pre Win a Linux (verziu vybrat podla systemu).
Citace:
Changelog
- More Speed Dial stability fixes
- Fixed issue with some mouse wheels and scrolling up on Vista
- Fixed another fuzzer crash
-
Zkousel jiz nekdo budouci Operu 9.5 ? Nyni pouze v test alfa verzi.
Vice zde: http://www.opera.com/products/desktop/next/
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Ja uz ji od vcerejska pouzivam jako hlavni prohlizec - zatim velka spokojenost. Vyhledavani v historii funguje vyborne, synchronizace bookmarku taky. A subjektivne je jeste o kousek rychlejsi nez predchozi 9.23.
A prekvapive, na to ze to je alfa, nema moc chyb - je maly problem s nahledy speeddialu, ale jinak jsem si niceho zasadniho nevsiml..
Rozhodne doporucuju vyzkouset (ale ne upgrade - mirne se zmenily panely a stary profil z opery 9.23 to nezkousne, resp. zkousne ale v menu pak chybi volba synchronizace, divne funguje hledani atd.)
-
Tak uz taky zkousim a prijde mi opravdu rychlejsi. Celkove i vzhled mi prijde takovy vice uhlazeny. Zkusim na tom par dni fungovat a uvidime.
-
ja po nainstalovani vist jsem jel nejakej cas jenom na IE7, asi mesic a pul
pak jsem projel PC ad-ware 2007 a mel jsem tam 63 chyb/spamu
coz si teda myslim, ze je fakt dost
ted jedu na FireFoxu, takze doufam, ze to nebude to stejny
-
No tak jsem narazil na jeden problem, v drivejsich verzich Opery, kdyz jsem 2x clicknul na prazdnou stranku, tak mi najela home page, ovsem ted uz ne. Je to ted nekde nove v nastaveni nebo to uz nova verze neumi?
-
mne to funguje jak v 9.23 tak v 9.50 ....
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
No tak jsem narazil na jeden problem, v drivejsich verzich Opery, kdyz jsem 2x clicknul na prazdnou stranku, tak mi najela home page, ovsem ted uz ne. Je to ted nekde nove v nastaveni nebo to uz nova verze neumi?
Funguje to, ale musis mit zapnuty speed dial, jinak je to buhviproc vypnute.
-
Citace:
Původně odeslal
sendik
Funguje to, ale musis mit zapnuty speed dial, jinak je to buhviproc vypnute.
Hmm, tak opravdu, kdyz zapnu speed dial, tak to zase funguje, coz tak ale nejak ztraci smysl...trefit se na jedno cislo uz dokazu, vetsinou :)
-
speed dial je ale hodne prakticka vecicka :) hlavne s automatic refresh ;) pre ludi co "ziju online" je to skoro ako 9x PIP :D
-
Umi Opera zobrazit v historii kolikrat byla ktera stranka navstivena? Umi seradit dle navstevnosti, takze to pocita, ale nemuzu najit kde zobrazit presne pocty (pokud to teda nekde vubec je...).
-
tak je tu Opera 9.24
Citace:
Changelog - Security
Fixed an issue where external news readers and e-mail clients could be used to execute arbitrary code, as reported by Michael A. Puls II. See our advisory.
Fixed an issue where scripts could overwrite functions on pages from other domains. See the advisory. Issue reported to Opera by David Bloom.
-
Citace:
Původně odeslal
sebad
tak je tu Opera 9.24
Nevi nekdo zda vysla 9.24 i jako build nebo rovnou final ?
-
Opera 9.24 vysla "iba" ako security update - t.j. priamo ako final verzia.
-
jde nejak v opere nastavit na trvalo, aby se me stranky zobrazovaly v 90% měřítku?
po vypnutiopery ma vzdy 100%
-
Tools> preferences > web pages > zoom ... tam ked to das, tak by to mohlo/malo vydrzat :)
EDIT: tak prdy, nepameta :\ skus fora na operacesky.net
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Tools> preferences > web pages > zoom ... tam ked to das, tak by to mohlo/malo vydrzat :)
EDIT: tak prdy, nepameta :\ skus fora na operacesky.net
Mne to na Opere 9.21 + Windows XP SP2 funguje. Proste nastavim na 90% a stranky sa otvaraju v danej velkosti (aj po restarte/novom spusteni Opery).
-
Citace:
Původně odeslal
M@to
Mne to na Opere 9.21 + Windows XP SP2 funguje. Proste nastavim na 90% a stranky sa otvaraju v danej velkosti (aj po restarte/novom spusteni Opery).
no ja pouzivam Visty a Operu 9.23
tam to nechce jet
EDIT: vyreseno
jak zmenit velikost zobrazeni:
zadat do prohlizece: opera:config
pak najit zalozku => user prefs => scale a tam si zadat kolik chcete
-
Zajimavy internet browser : K-Meleon
Citace:
K-Meleon is an extremely fast, customizable, lightweight web browser for the Win32 (Windows) platform based on the Gecko layout engine (the rendering engine of Mozilla). K-Meleon is free, open source software released under the GNU General Public License.
http://kmeleon.sourceforge.net/
prave na tom frcim a prijde mi to velice rychle ... zatim pouzivam jen chvili... :)
Ve srovnani s Firefox 3 beta1, ktery vysel tusim dnes ...je to extreeemne rychle ten K*Meleon...testuji jak moc to zere pamet...
-
Jsem to jen já, nebo i vám Opera 9.25 EN žere priserne pameti i když neni otevřená žádná stránka? (od 100MB do 250)
-
42MB pri dvou tabech, 50MB pri 5-ti a 75MB pri 10-ti. Takze ja zadny problem nevidim.
-
Hm, ja mam taky spicku kolem 200 - 250 MB, ale to uz tech oken (taby nepouzivam) mam otevrenych hodne. Ted 4 okna 100 MB
//zajimave ze 9.25 uz zase nezvlada acid2 test
-
Mně taky Opera žere a dost nehorázně, to mě na ní pěkně štve, hlavně pak když ty taby zavřu, tak tu paměť už neuvolní :(
-
[ot]
Neargumentovali odporci Firefoxu o par stran dozadu ked sa zacal rozmahat v prospech Opery na sposob, ze Firefox zerie vela pamate? :D To s tym neuvolnovanim ma Firefox rovnako...
[/ot]
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
42MB pri dvou tabech, 50MB pri 5-ti a 75MB pri 10-ti. Takze ja zadny problem nevidim.
Jo, teď už po reinstalaci Opery to mám podobný.
-
Dotaz na uživatele IE7:
Nevíte jak nastavit, abych když prohlížím a zavřu záložku, tak aby mi to skočilo na poslední otevřenou záložku a ne na tu hned vedle?
Zkouším tady experimentovat s IE7 a tohle mi tam přijde divné.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Mně taky Opera žere a dost nehorázně, to mě na ní pěkně štve, hlavně pak když ty taby zavřu, tak tu paměť už neuvolní :(
zkuste operu minimalizovat a zase obnovit... zvlastni, ale pamet mi to timto zpusobem uvolni :)
-
Ja jedu ve win opera a ff, v lin ff.
-
Minimalozováno a stejně pořád 101MB RAM (6 tabů).
EDIT: Ještě jsem se chtěl na něco zeptat. Ve Windows Vista, když otevirám z odkazu něco v Opeře, tak se to v ní otevře, ale nepřenese se na popředí jak ve WinXP. Nevíte někdo, jak to udělat?
Docela mě štve, že když něco otevřu přes např. Outlook, tak pak ještě musím stejně klikat na Operu.
-
Ted presne nevim, ale neni to nekde v nastaveni? Zrejme se to otvira tou funkci otevrit na pozadi, zkusim se mrknout.
Edit: udelal sem hokus pokus cistou instalaci v9.25 a okna napr. z jabber klienta PSI se otviraji v popredi.
-
Já nemluvím o TABech, ty se otevírají normálně, mluvím o celém programu, prostě když si Operu minimalizuji a pak někde v Outlooku kliknu na odkaz, tak chci aby se mi zase maximalizovala a otevřela se mi tam ta stránka v novém tabu.
Ona se tam otevře v pořádku, ale musím na ní klikat.
-
Myslim ze je to vlastnost Opery. V nastaveni jsem to nikde nenasel, takze nezbyde nez se spolehnout na vyvojare, ze tuhle ficuru doplnej...
-
Citace:
Původně odeslal
MEluZíNa
Myslim ze je to vlastnost Opery. V nastaveni jsem to nikde nenasel, takze nezbyde nez se spolehnout na vyvojare, ze tuhle ficuru doplnej...
Vlastnosti Opery to urcite neni, protoze me to funguje presne tak jak kecinzer chce...ale kde to nastavit, to sem teda nenasel.
(Vista Business, Opera 9.24 i 9.50)
-
To by mě teda zajímalo, jak to máš nastavené.
Teď zase, byl jsem v Outlooku, kliknul jsem na odkaz, který se v Opeře otevřel, ale na popředí ve Windows jsem měl pořád Outlook. Musel jsem na Operu kliknout.
Zajímavé je, že ve WIN XP to funguje dobře.
Jestli nebude nějaká chyba v nastavení přípon atd.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Jak pro koho
Citace:
Q: Standardy berete vážně. Nakolik vážně berete ACID testy?
Citace:
A: Jsou velmi důležité, ale jsou jen částí problému. Víme, že jsou zaměřeny jen na testování specifických případů kompatibility. Splnění ACID2 či ACID3 samo o sobě o schopnostech prohlížeče příliš neříká a je nedostatečné...
Nově vznikající ACID3 je ještě těžší. Je navržen tak, aby jeho implementace byla těžká ve všech moderních prohlížečích.
Jon Stephenson von Tetzchner - CEO Opera Software
zdroj: zive.cz
-
tak ted jedu na SAFARI pro Win a zatim, zatim dobry...
http://img530.imageshack.us/img530/6...fariss0.th.jpg
jeste mi nespadnul. no s pameti to bude na stiru mam otevrena 2 okna a pracovni sada je na 130MB. Maxthon 2 stejna okna 40MB. zkousel jsme ho i tom testu Acid a taky neprosel hazi to stejny blbosti jako IE7.
zatim mi nejvic vadi ze si nemuzu dat nalevo oblibene jako to je u jinych prohlizecu. a kdyz chci z oblibenych otevrit link tak musim dat CTRL aby se mi otevrela nova zalozka jinak se mi otevre do toho okna ktere mam aktivni. coz je dost na prd protoze zalozky pouzivam fakt hodne porad neco otviram/zaviram noveho.
jinak stranky se zobrazuji korektne
MUJ defaultni prohlizec je MAXTHON 2 zatim mi ze vsech co jsem zkousel (opera,IE6+7,firefox) sedl nejvice. JE PROSTE NEJLEPSI :). nebojme si to priznat
-
Tej poslednej vete co si napisal snad ani sam neveris :rolleyes:
-
Ještě že mám tohle hledání prohlížečů už za sebou.
Jednoho dne možná dospěješ k tomu, že nejlepší je prostě Opera. Zatím si hraj :D
-
2 Příloh-a(y)
Já používám Firefox, super program.
Nicméně už podruhé se mi stala záhadná věc - prostě "z ničeho nic" se mi na nějakých webech rozhodily písma. Pomáhá reinstall, ale už se mi do něj nechce, protože to za čas asi začne znova.
Projevuje se to tak, že na některých webech, např. grafika.cz, dfens-cz.com vidím všechno hrozně rozmazaně. Když přepnu do IE tak je to normální. Nemáte někdo tušení, co todle způsobuje?
EDIT: přidány screenshoty
-
ehm safari ... tak hnusne vyhladzovanie a pisma som uz davno nevidel :)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ehm safari ... tak hnusne vyhladzovanie a pisma som uz davno nevidel :)
jj souhlas kvuli tomu jsem to prestal pouzivat. ma to 4 urovne vyhlazovani
1. pro CRT strasne ostre a pak 2,3,4, jsou uz tak divne rozmazany ze se to fakt neda. boli z toho oči. chtel bych to videt na MACu tam to slape asi vcajku...
-
-
Tak jsem definitivne presel na Operu 9.50 a mam drobny problem - nefunguje mi automaticke posouvani pomoci zalozek - napr. tady na foru, kdyz jsem driv kliknul na hlavni strance na jakykoliv odkaz ve sloupci 'posledni prispevek', otevrel se thread a stranka se posunula na prvni neprecteny prispevek. Ted se mi jen otevre thread na prvnim prispevku na strance.
Ve stare opere 9.24 i jinych prohlizecich to funguje.
Netusite nekdo cim by to mohlo byt?
Diky
-
beta? :) neviem ... nepouzivam beta verzie u dolezitych programov (prehliadac je dolezity program ;) ) funguju ti kotvy v inych weboch? (napr. tu http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.p...496716#7496716)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
jj, kotvy funguji normalne, jen tyhle 'automaticke' me nejak nejedou (je to problem hlavne na ruznych diskuznich forech, jinde mi to nevadi).
Ad. beta - njn, to ze to je beta me nijak neomezuje, pad jednou za cas me netrapi (stejne zustanou otevrene panely zachovany), a hlavne ma synchronizaci zalozek a nastaveni, coz je pro me hodne dulezita funkce...
edit: abych to doplnil - v nove opere se ta kotva (#post12345) za adresu ani neprida, proto se pak stranka neposune...
-
pro uzivatele Opery:
jak treba resite, kdyz se vam nejaka stranka neukaze jak ma?
a nerikejte, ze jste se s tim nikdo nesetkal
nechci vyvolavat flame, proste me to zajima
ja jsem totiz na opere jel taky jel, vyhovovalo me to, ale narazel jsem na stranky, ktery jsem potreboval zobrazit spravne a to byl pro Operu problem
posledni jsem mel tusim 9.23(sorry uplne presny cislo nevim)
ted mam firefox, nahral jsem si do nej nejaky vychytavky, co byly v Opere
nechci zase prechazet na Operu, jenom me zajima jak to resite
-
Aky web napriklad? len pre zaujimavost, bezne toto vobec neriesim, vynimky su niektore zle urobene JS menu, ktore sa napriklad ukryje pod nejaky flash element. Potom si to otvorim v IE, ktore mam aj tak furt po ruke kvoli redakcnemu systemu (intranetova aplikacia urobena len pre IE)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Aky web napriklad? len pre zaujimavost, bezne toto vobec neriesim, vynimky su niektore zle urobene JS menu, ktore sa napriklad ukryje pod nejaky flash element. Potom si to otvorim v IE, ktore mam aj tak furt po ruke kvoli redakcnemu systemu (intranetova aplikacia urobena len pre IE)
to teda cumim, ze ses s zadnou nesetkal, ja si operu nebudu znovu instalovat, abych ti napsal presny weby
ale pamatuju si, ze jsem se jednou dival na stranky sve skoly (VUT FAST BRNO) a tam me to nezobrazovalo pismena s hackama, carkama
takze Šuhajda tam byl uhajda a ja se tomu smal, ze posrali web, pritom mi kamosi se divili, co se me na te strance nezda
myslim ze to bylo nekde tady
http://www.fce.vutbr.cz/PST/index.html
-
klikam, klikam ... nevidim problem ... kodovanie je inak zasadne chyba programatora webu :) a da sa riesit par klikmi ... najcastejsiu chybu co sledujem som ti napisal - potom su to este niektore web 2.0 veci, na ktore mam prism
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
pro uzivatele Opery:
a nerikejte, ze jste se s tim nikdo nesetkal
nechci vyvolavat flame, proste me to zajima
ja jsem totiz na opere jel taky jel, vyhovovalo me to, ale narazel jsem na stranky, ktery jsem potreboval zobrazit spravne a to byl pro Operu problem
posledni jsem mel tusim 9.23(sorry uplne presny cislo nevim)
ted mam firefox, nahral jsem si do nej nejaky vychytavky, co byly v Opere
nechci zase prechazet na Operu, jenom me zajima jak to resite
Chodim na dva takove weby, inteni IS a banking ebanky - lezu na to z firefoxu, na ostatni weby pouzivam operu.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Moralles
jj souhlas kvuli tomu jsem to prestal pouzivat. ma to 4 urovne vyhlazovani
1. pro CRT strasne ostre a pak 2,3,4, jsou uz tak divne rozmazany ze se to fakt neda. boli z toho oči. chtel bych to videt na MACu tam to slape asi vcajku...
Mně to v Mac OS X přijde super :)...
-
Citace:
Původně odeslal
Kaltas
Mně to v Mac OS X přijde super :)...
vsak ono to aj v masoxe funguje trochu inak ... aj ked stale je vyhladzovanie dost slabe oproti implementacii a moznostiam vyhladzovania fontov co ma MS
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
to teda cumim, ze ses s zadnou nesetkal, ja si operu nebudu znovu instalovat, abych ti napsal presny weby
ale pamatuju si, ze jsem se jednou dival na stranky sve skoly (VUT FAST BRNO) a tam me to nezobrazovalo pismena s hackama, carkama
takze Šuhajda tam byl uhajda a ja se tomu smal, ze posrali web, pritom mi kamosi se divili, co se me na te strance nezda
myslim ze to bylo nekde tady
http://www.fce.vutbr.cz/PST/index.html
sranda je jenom v nastavení kódování.....
nastavení -> jazyk -> podrobnosti -> kódování...musiš dat Windows 1250 a jede to všechno v pohodě...
taky máme na škole intranet napsanej jenom pro IE a v opeře to zlobilo, ale takhle se to vyřešilo
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
pro uzivatele Opery:
...ale narazel jsem na stranky, ktery jsem potreboval zobrazit spravne a to byl pro Operu problem
Prvním podmínkou je definovat (si), co je to "správně". Podle mě je to tak, jak určují standardy. Rozhodně není správné zobrazení takové stránky, která obsahuje chyby, ale autor ji testoval jen v jednom prohlížeči a v něm se zobrazilo to, co chtěl (ne to, co ve skutečnosti v kódu je!). Jenže, nevím proč, ale pro spoustu lidí je správnou právě taková stránka.
Já totiž taky můžu tvrdit, že IE (a ani FF) neumí některé stránky zobrazit správně. Mrkni třeba sem. Je to stránka napsaná správně podle standardů a poradí si s tím jen Opera.
Neobhajuji ani Operu, ani IE ani Ff, ale obhajuji stránku napsanou podle uznávaných pravidel. Když se mi tedy v Opeře něco zobrazuje podivně, pak prvním krokem je srovnání s jinými prohlížeči a jsou-li podstatné rozdíly, pak přijde ke slovu kontrola kódu. Podle jejího výsledku pak mohu třeba upozornit autora stránek, že v nich má chyby a nebo, má-li vše správně, mohu ohlásit bug vývojářům programu. A věřte, že vývojáři jsou rádi, když jim chyby nahlásíte.
EDIT: Netvrdím, že je bezpodmínečně nutné, aby kód byl zcela validní, ale když se počet chyb pohybuje v řádech mnoha desítek až stovek, tak asi chyba nebude v prohlížeči.
-
Pokud se něco nezobrazí v Opeře správně, nebo je omezená funkčnost (to častěji), tak jen dám v menu "open in IE" a jedu.
Ale to se stává opravdu jen málokdy. A hlavně lidem, co neumí weby psát. Stránky které ctí standardy, nebo mají minimální chyby ve specifikaci drobností jedou naprosto skvěle.
-
tak co jsem si stáhnul Operu 9.26, tak už mi zmizela půlka záložek (ještě že zálohuju) a docela často se mi stane, že stránka nenaběhne, tak musim zmáčknout F5 a napodruhý už naběhne. to mi opera 9.25 dříve nikdy nedělala.
-
Opera Passes Acid3 Test
Citace:
I have a quick update on where we are with Acid3.
Since the test was officially announced recently, our Core developers have been hard at work fixing bugs and adding the missing standards support.
Today we reached a 100% pass rate for the first time! There are some remaining issues yet to be fixed, but we hope to have those sorted out shortly.
We will release a technical preview version on labs.opera.com within the next week or so. For now, the screenshot above shows the Acid3 test as rendered in our latest WinGogi Desktop build. WinGogi is the Windows version of our reference builds used for the internal testing of Opera's platform independent Core.
Opera
No tak takhle brzo jsem to tedy necekal.
-
nesetkaly se nekteri uzivatele opery s problemem zasekavani streamovanejch videi?
jakykoliv stream video co v opere pustim se sice plne nacte ale vzdy cca po 5sec prehravani se zastavi a konec...
Opera posledni verze, zkousel sem i reinstall opery vymaz cache etc. co me ale zarazi nejvic ze uz mi to dela jak na PC doma tak i v praci. V ostatnich prohlizecich to vali np.
-
Zasekávání videa v Opeře se řeší poslední dobou dost často, vyskytuje se to jak na WinXP, tak i ve Vistě. Pokud vím, tak jediné spolehlivé řešení je (údajně!) přechod na Operu 9.50, jenže ta zase je jen ve stádiu beta. Možná ti pomůže něco z toho, co jsme radili na jiném fóru, ale moc si od toho neslibuj :-)
-
thx za tip v bete to vali opravdu v pohode, tu me nejak nenapadlo zkouset kdyz mi to delalo jak v 9.25 tak v 9.26 final releasech.
-
zajímavy...Opera 9.26 build 8835, Win2003 a žádnej problém s tim nemám
-
Tohle mi dělalo, když jsem šašil s ovladači na grafiku.
Když jsem nainstaloval 174.74 tak to najednou jede jako z praku a mám pocit, že jsou flashová videa už i plynulá.
Stávalo se mi totiž to, že se mi občas škubla, pak jsem si hrál s těmi ovladači - video se po cca. 2 sec zastavilo a konec. Pak jsem provedl odinstalaci Driversweeperem, dalm tam nejnovější drivery a už to jede krásně.
-
Já osobně používám Operu. Jak se tady řešilo výše, tak už jsem narazil na několikero stránek, které v opeře nejdou korektně -> http://www.virtualvillage.com/ . Převážně v opeře neběhaj stránky, kde je javascript a u českých webů bývá problém, že tvůrce prostě nedá do stránky kódování. Jako náhradu pak používám IE, páč pro ten to prostě dělaj všichni. S FF mám podobnou zkušenost, taky některé neběhaj -> pak IE.
-
@bless: co je za problém? já tam všechno vidím naprosto korektně...o nastavení kódování jsem tu už myslim postoval..opakování je matka moudrosti, repete :) ...vyřeší to nastavení kódování na Windows-1250....
viz
http://ukazto.com/img_small/2563884,138zr.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
JejKey
@bless: co je za problém? já tam všechno vidím naprosto korektně...o nastavení kódování jsem tu už myslim postoval..opakování je matka moudrosti, repete :) ...vyřeší to nastavení kódování na Windows-1250....
viz
http://ukazto.com/img_small/2563884,138zr.jpg
tam mi kodovani funguje, to bylo konstatovani, ze se mi to stava taky - jinak techo strankach nefunguje ten formular na odesilani(javascript...) nahore resili jake stranky, tak jsem uvedl priklad :-)... nic vic...
-
Opera 9.27
Citace:
Changes Since Opera 9.26
Security
- Fixed an issue where newsfeed prompts could cause Opera to execute arbitrary code, as reported by Michal Zalewski. See our advisory.
- Solved an issue where resized canvas patterns could cause Opera to execute arbitrary code, as reported by Michal Zalewski. See our advisory.
- Improved keyboard handling of password inputs, as reported by Trystan S.
Miscellaneous
- Fixed a BitTorrent transfer stability issue.
- Resolved stability issues with the Acid 3 test.
- Additional stability fixes.
-
1 Příloh-a(y)
tak nevim kde soudruzi udelali chybu??? vam to slape?
-
Citace:
Původně odeslal
bless
tak nevim kde soudruzi udelali chybu??? vam to slape?
Citace:
Resolved stability issues with the Acid 3 test.
....
-
Citace:
Původně odeslal
MEluZíNa
....
:oops: omlouvam se - zde zapracovala moje neschopnost anglictiny
no alespon, nespadne cela opera jako to bylo predtim...
-
no nevim jestli to vyřešili úplně....napoprvý mi to padlo...vypnu zásuvny moduly, test projede ok....zapnu je, pak to projelo taky ok...trochu divny ne? :)
-
Citace:
Původně odeslal
JejKey
no nevim jestli to vyřešili úplně....napoprvý mi to padlo...vypnu zásuvny moduly, test projede ok....zapnu je, pak to projelo taky ok...trochu divny ne? :)
Tak jsem to schvalne zkusil s nejakym widgetem a po dojeti testu, ktery da o 10b mene!, opera padne. Vypnu widget, neni problem. I tak me to netrapi, widgety stejne nepouzivam a acid3 do pristi verze uz taky ne :)
-
já žádny widgety nevedu, jedinej plugin je flash....Java je samostatně, tu nepočítám...
-
Citace:
Původně odeslal
JejKey
já žádny widgety nevedu, jedinej plugin je flash....Java je samostatně, tu nepočítám...
Tim hur, na pluginy sem ja ani nesahl - vse zapnute, jen me napadlo spustit pak test se zaplym widget ...
-
Narazil jsem na moc pekny plugin do FF (a jinych browseru) - PicLens.
Pokud to tu uz nekde bylo tak sorry.
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Narazil jsem na moc pekny plugin do FF (a jinych browseru) -
PicLens.
Pokud to tu uz nekde bylo tak sorry.
Diky už se testuje na ff
edit: tak mě začal poté co jsem měl ten plugin déle, restarty a pád ff
-
Co říkáte na RC Opery 9.5?
Zkoušel jsem již několik předchozích verzí, tentokrát jsem se rovnou rozhodl upgradovat svoji 9.27.
RC vypadá už velice dobře (nový vydařený skin) a zatím se jeví i stabilně. Subjektivně se celá Opera ještě více zrychlila a práce s ní je prostě požitek.
-
No uz dlouho pouzivam Opera 9.5 beta a co se tyce rychlosti javascriptu (GMail, Google reader) tak si o rychlosti Firefoxe 3 nebo Safari muze Opera nechat jen zdat :confused:
Ted sem nainstalovat operu 9.5 RC a cumim na ten novej skin jako puk. Uvidime, do Visty se celkem hodi :)
-
S tim muzu jen souhlasit, operu sice pouzivam od verze 6(?) ale Javascript je v ni fakt velkej problem, spousta stranek v ni funguje hrozne pomalu. Vykonostne, co se tyce javascriptu, mi prijde nejrychlejsi IE.
-
umi opera 9.5 RC ukladat prilohy mailu ze seznamu.cz? (beta to nezvladala, resp. nabidla stazeni souboru "get attachment")
-
tak jsem si stahl 9.5RC a uplne nejvic se mi zalibilo ze kdyz pisu webovou adresu tak mi to nabizi adresy ktere mam v oblibenych... coz si myslim ze je docela fajn
-
Tak uz je venku finalni verze Opery 9.5 :cool:
-
Finalni 9.5 je proti 9.27 alespon z meho pohledu brutalne, a to fakt _brutalne_ rychlejsi na strankach, ktery jsou zasekany hromadou javascriptu (jedna konkretni drive 100%cpu a sekala se, ted 40% cpu a plynule)
-
nevi nekdo ja v opere 9.5 nastavit abych vyhledaval text na strance hned jak zacnu psat a nemusel mackat / nebo . ?? v FF to slo nastavit tady to nejak nemuzu najit
-
Instaloval jsem si prave Operu 9.5, drive jsem pouzival starsi verzi 9.2 a ted se mi chvili zalibil Firefox 2, prevazne z toho duvodu, ze z rapidshare taham pomoci "download them all".
No dostal jsem se k verzi 9.5 -
* prvni a asi nejdulezitejsi poznatek je ten, ze ta rychlost browseru jako takoveho je opravdu zavratna, a to nejen v nacitani stranek, ale i reakce jsou jak kdyby "boosted" , prijde mi, jak kdyby z te opery byly vyhazeny vsechny zpomalujici veci a dostal jsem "Opera Lite", nebo tak neco...
Zatim jdu hledat dale.
P.S. Rozhodne jsem zvedavy na Firefox 3ku.
-
tak Quick Find je opravdu výborný a nový Standart skin taky potěší :cool:
-
-
Operu používám cca čtvrt roku a musím říct, že 9.5 je super - daleko rychlejší než předchozí verze, nový skin se mi dostal pod kůži po cca patnácti minutách práce. Mohu vřele doporučit.
-
Rychlejsi je - fajn, skin neresim, ale co me stve je uprava klavesovych zkratek:
- zavreni vsech oken - ctrl+q uplne zmizelo
- paste and go - ctrl+b je te ted pres dve funkcni klavesy a uz jednou to menili z ctrl+d
- pri otevreni v panelu zalozek tvrdosijne nabizi adresar linku od opery
- pri spusteni hazi error kvuli mailovem uctu i kdyz se zadny nepouziva
- atd. ...
Podtrzeno secteno, u me to ma 9.5 spatny :( Zatim je to pro me stejny propadak jako Opera 8.
-
hotkeys sa daju bezproblenoz zmenit ...
-
Ja updatoval z 9.27 a moje lehce upravene hotkeys zustaly a o mailu jsem uz dlouho neslysel :)