-
Doporučte mi prosím zdroj do 3500kč.
Podmínky:
+12cm ventilátor (14cm)
+veškeré kabely ve flexu
+tichý
+stabilní
+min. 6x molex na 5,25" mechaniky
Jako favorita mám toto:
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1005&kat=209
nebo
http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1770
-
Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
to si trosku protirecis ten zdroj ma dve 80-ky
-
Citace:
Původně odeslal Opty
Citace:
to si trosku protirecis ten zdroj ma dve 80-ky
Jsem to popletl. Myslel jsem tento kousek. Díky za info.
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1005&kat=209
-
Citace:
Podmínky:
+12cm ventilátor (14cm)
+veškeré kabely ve flexu
+tichý
+stabilní
Urccite by som baral toto ked uz mas taketo poziadavky : http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=3228
-
Jestli se můžu taky přidat, výrazně doporučuju zdroje Elan-Vital.
Mám ho už cca 4 měsíce a nemůžu si ho vynachválit. Je absolutně tichej - fan se točí cca 5min z hodiny (a je fakt tichej)
Je stabilní, hezkej, co víc si přát:-)
Jinak je to tehle:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=216
-
Jinak ta Akasa je tady levnější ;D
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=234
Citace:
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Citace:
Podmínky:
+12cm ventilátor (14cm)
+veškeré kabely ve flexu
+tichý
+stabilní
Urccite by som baral toto ked uz mas taketo poziadavky :
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=3228
Janko, má ten zdroj i ostatní kabely ve flexu? Vypadá špičkově. :-)
Honza: ten Elan-Vital nemá bohužel všechny kabely ve flexu podle obrázku a to je pro mě také rozhodující. Dokázal bys mi sehnat ten zdroj Tagan, co tu postnul Janko?
-
Ten zdroj jsem samo schopnej sehnat. Cena cca 2930 bez DPH - 3487,- s DPH.
K dodání tak do max. týdne. Kdyžtak písni SZ. :-)
-
Jo, a co se týče toho Elan Vital, tak flexo na kabely bych klidně dodal - udělal bych Ti třeba cenu... co zadarmo? :-) (flexo)
-
Citace:
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Citace:
Podmínky:
+12cm ventilátor (14cm)
+veškeré kabely ve flexu
+tichý
+stabilní
Urccite by som baral toto ked uz mas taketo poziadavky :
Janko, má ten zdroj i ostatní kabely ve flexu? Vypadá špičkově. :)
Pozri tu : http://www.pc-experience.de/wbb2/thr...threadid=17392
Bud ma flexo .. alebo tak pekne zabalene a odtienene kable. Pozri a zhodnot.
-
Moc pěkné. Tak mám vybráno. Teď zaútočim na Honzu, ať mi ho objedná :wink:
Díky Janko.
-
Citace:
Keby som si momentalne kupoval zdroj, tak by som si rozhodne kupil:
http://www.foxpc.cz/detail/4841 alebo silnejsiu variantu (ale to uz je 300KC nad tvoj limit) http://www.foxpc.cz/detail/4842
tu je nejaky test... aj ked tam testovali 620W veziu...
http://www.virtual-hideout.net/revie...ty/index.shtml
proste podla mna enermax stale rulez :smoke:
-
Jen přidám další test na ten Enermax (ale 620W verzi):
http://www.pro-clockers.com/article.php?id=38&page=1
-
testy, testy, testy... nekolikrat tydne se setkavam s lidmi, kteri na zaklade nejakeho testu koupili vyrobek X (nejcasteji zdroj), a pak nadavali jaky je to smejd (hlucny, nevykonny, nema funkci kterou v testu vychvalili, apod). takze s testy bych doporucoval opatrne... :wink:
-
Osobne mam Enermax NoiseTaker a som s nim absolutne spokojny. Kebyze si teraz kupujem nove psu, tak by som isiel jednoznacne do Liberty.
Viem, ze niekedy su tie testy pomerne dost pofiderne, ale uz som si ich pozrel viac a tam, kde bol Liberty ako testovaci kusok, s nim nemali najmensie problemy a bol bez pochyb najlepsie hodnoteny.
my 2 cents... 8-)
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
testy, testy, testy... nekolikrat tydne se setkavam s lidmi, kteri na zaklade nejakeho testu koupili vyrobek X (nejcasteji zdroj), a pak nadavali jaky je to smejd (hlucny, nevykonny, nema funkci kterou v testu vychvalili, apod). takze s testy bych doporucoval opatrne... :wink:
Proto jsem sem dal druhej test, aby se ty slova v prvním testu potvrdili...
EDIT: Ale to je jedno. Kdyžtak mi to smažte.
-
Na Enermax uz v poslednej dobre nepocujem moc chvali. Skor naopak. Nehovorim ze su to zle zdroje, ale za tie prachy su lepsie. A to ze testovali 620W kusok ktory poslali na testy, mi nepride smerodatne ku kvalite 500W zdroja .. hoc tej istej firmy.
-
pliz kde sa da v SR zohnat enermax liberty? asi nikde ze :?:
a co poviete na zdroje chill innovation? CHILL CP-450A2
-
Citace:
Původně odeslal aquadust
pliz kde sa da v SR zohnat enermax liberty? asi nikde ze :?:
a co poviete na zdroje chill innovation? CHILL CP-450A2
Muj znamy ted dela vetsi test zdroju a meri mnoho veci vcetne vyzarovani zdroje a o zdroji Chill innovation rekl, ze to je nejvetsi kram. Pry ma takovou uroven vyzarovani, ze mu diky tomu nejde merit.
-
zajimaly by me (myslim, ze nejenom me :wink:) vysledky, slo by to nejak? Taky uvazjuju o novem zdroji casem a nejsem z toho vseho moc chytry....
-
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Muj znamy ted dela vetsi test zdroju a meri mnoho veci vcetne vyzarovani zdroje a o zdroji Chill innovation rekl, ze to je nejvetsi kram. Pry ma takovou uroven vyzarovani, ze mu diky tomu nejde merit.
vyzarovania coho? nech sme v obraze
-
Citace:
Původně odeslal -FRZ-
zajimaly by me (myslim, ze nejenom me :wink:) vysledky, slo by to nejak? Taky uvazjuju o novem zdroji casem a nejsem z toho vseho moc chytry....
Kdyby byl zajem ze strany administratoru tak myslim, ze by testy rad zverejnil(treba na mainpage). Bude merit hlucnost, tok vzduchu, stability napeti pri ruznem odberu a jeste nejake dalsi veci.
Mozna by nebylo spatny, kdyby se dalo k dispozici vice zdroju.
Nevim presne co ted ma, ale urcite je tam muj Tagan 430W 2-force, LC Power 550W, Chill innovation a nejaky EC-cko.
EDIT.
Madcape ted ti to presne nereknu, jen jsme se o tom zbezne bavili. Rikal, ze byl nejhorsi i z hlediska prubehu napeti.
-
2Krimi jestli mohu tak at zmeri ucinnosti tech zdroju treba u takovyho LC power by me to zajimalo na nej jsem to nikde nevidel
-
Citace:
Původně odeslal Pavlis
2Krimi jestli mohu tak at zmeri ucinnosti tech zdroju treba u takovyho LC power by me to zajimalo na nej jsem to nikde nevidel
Samozrejme tohle mereni tam bude taky.
-
muzu vedet cim to meri ? btw mozna by se tato OT diskuze mohla odpojit jako zvlastni tema... ???
-
Citace:
Původně odeslal honzanun
Mám ho už cca 4 měsíce a nemůžu si ho vynachválit. Je absolutně tichej - fan se točí cca 5min z hodiny (a je fakt tichej)
Jinak je to tehle:
Stacilo by 400W na to co mam v podpise + buduci upgrade? Ty ostatni uz jsou fakt drahy :|
Ze to neni ve flexu mi nevadi :wink:
-
Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Citace:
Původně odeslal honzanun
Jinak je to tehle:
Stacilo by 400W na to co mam v podpise + buduci upgrade? Ty ostatni uz jsou fakt drahy :|
podla mna nie! kup si aspon 430W tagan a ten bi ti mal stacit ked nemas na lepsi alebo mozes si kupit nejaky LC power 550W rev.2
-
Citace:
Původně odeslal matooo
Citace:
Citace:
Původně odeslal honzanun
Jinak je to tehle:
podla mna nie! kup si aspon 430W tagan a ten bi ti mal stacit ked nemas na lepsi alebo mozes si kupit nejaky LC power 550W rev.2
Jenze ani jeden nema moznost vetrak BEZPECNE odpojit, a ja mam rad ticho.. :?
-
naco chces ten ventilator vypinat??? ten tagan je urcite tichy alebo si das fan na 5V a mas to nepocutelne, aj v tom LC-ku si mozes dat fan na 5V a budes to mat tiche cize v tomto problem nevidim
-
Citace:
Původně odeslal matooo
naco chces ten ventilator vypinat??? ten tagan je urcite tichy alebo si das fan na 5V a mas to nepocutelne, aj v tom LC-ku si mozes dat fan na 5V a budes to mat tiche cize v tomto problem nevidim
Me se to tu nechce plnit OT.. Vypinat? Proc asi? Ve skrini mam jen 3*80mm vsechny na 5V a 120mm na cpu taky na 5-6V.. A zdroj mi to vsechno zatim prehlusi i kdyz by mel byt super tichy... Proto ho chci vypnout, kdyz treba jenom surfuju, tak nema smysl aby se tocil vetrak, kdyz nemusi :wink:
-
Citace:
u toho LC bys musel snizit napeti do toho fanu, pak je naprosto neslysnej
-
Citace:
Původně odeslal riksa
Citace:
a kdo mi zaruci, ze se pak uchladi? respektive, jestli bude na zdroji plomba, tak prijdu o zaruku.. Nehlede na to, ze jsem na elektro naprosty antitalent :oops:
-
Citace:
Citace:
Původně odeslal riksa
Citace:
a kdo mi zaruci, ze se pak uchladi? respektive, jestli bude na zdroji plomba, tak prijdu o zaruku.. Nehlede na to, ze jsem na elektro naprosty antitalent :oops:
to skutecne prijdes, to je pravda. nicmene, i kdyz jsem to mel stazeny pres regulaci, tak sel ze zdroje porad studeny vzduch. btw, ja jsem taky elektro-vemeno a dopadlo to ok ;D
-
2Jirka_koffee
ked chces mat ticho tak si v zdroji vymenis fan za nexus a ten urcite pocut nebudes
-
Takže mohu vřele doporučit zdroj Tagan EasyCon TG480-U15 480W.
Mám ho 14 dní a je naprosto luxusní.
+Zpracování zdroje na špičkové úrovni. Hned po vybalení Vás pěkně překvapí.
+Kompletní kabeláž ve flexu, pod ním ještě stínění. Pěkně a kvalitně zpracované včetně ukončení kabelu před konektorem. Kabely nejsou tuhý a dá se s nimi dobře manipulovat.
+Co mě překvapilo, je absolutní tichost zdroje. Případá mi, jako by ve zdroji nebyl ventilátor. Když se hlavou nakloním ke zdroji, tak ho sotva slyšim.
+Napětí si drží stabilně
Oproti mýmu předešlýmu Enermaxu 353W je to sakramentský rozdíl na první pohled a to nejen v tichosti, ale i v kvalitě.
+V balení pěkný napájecí kabel :-D
-
konecne niekoho zaujma aj tichost zdroja: 8-) takze sa pripajam s malou anketou:
...nakolko planujem dotiahnut stisovanie mojej zostavy uplne k mojej spokojnosti, zaujmalo by ma aky zdroj dostupny na trhu v CR a SR prip. v Nemecku je podla vas najtichsi s vykonom okolo cca 400W max.
Zatial moj favorit je Chill 400W alebo nieco podobne.
Nechcem kupovat zdroj s pasivnym chladenim bez vetraku, pretoze v case mam uz na vsetkom pasivy a tak potrebujem aspon vetrak v dzroji, aby bol v skrinke aspon aky-taky prievan
...no a naviac su pasivne zdroje privelmi drahe
-
Chieftec 410W
Cau lidi chci si koupit novej zdroj ted mam doma atlona 2600+, radeona 9600 a dva disky a dve mechaniky, tv tuner, chci si ho hlavne koupit protoze chci mit doma co nejtizsi comp na jare si chci koupit Athlona 64 3500 novou desku a 6600GT tak aby mi to stacilo, proste neco tak okolo tech 1500 stovek, klidne si necham doporucit jde mi predevsim o tu hlucnost,zatim mam vybranej tenhle Chieftec 410W na CzC.jsem normalní člověk co si občas zahraje ale i s pc pracuje dělam www, programuju, takže chci hlavně, aby byl co nejtižší, ale aby byl i kvalitni.dik za poznámky.
-
-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
-
Re: Chieftec 410W
Citace:
Původně odeslal TomCross
Cau lidi chci si koupit novej zdroj ted mam doma atlona 2600+, radeona 9600 a dva disky a dve mechaniky, tv tuner, chci si ho hlavne koupit protoze chci mit doma co nejtizsi comp na jare si chci koupit Athlona 64 3500 novou desku a 6600GT tak aby mi to stacilo, proste neco tak okolo tech 1500 stovek, klidne si necham doporucit jde mi predevsim o tu hlucnost,zatim mam vybranej tenhle Chieftec 410W na CzC.jsem normalní člověk co si občas zahraje ale i s pc pracuje dělam www, programuju, takže chci hlavně, aby byl co nejtižší, ale aby byl i kvalitni.dik za poznámky.
mel bys s nim byt spokojenej. naprosto nehlucny neni, ale me pripadal hodne tichy. parametry ma taky slusny...
ja mam 360W, ale uz se 2 12V vetvema a 2*80mm vetrakama a funguje... ne ze bych ho moc namahal :))
-
Prave jsem objevil, ze u CzC maji zdroje znacky Tagan. ;)
-
Ako vypocitat spotrebu resp. prikon? Zmerat sietove napatie a prudovy odber, dostanete prikon nap. zdroja a to vynasobte cca x0,8 a vyjde vam realna spotreba. Tie vypocty su uplne k nicomu, v praxi bol aj pri tych najnarocnejsich aplikaciach vykon o tretinu mensi, nez udavali vypocty.Vykonnejsi zdroj potrebujete hlavne kvoli tomu, ze 95% vyrobcov udava uplne nezmyselne vykony svojich zdrojov. Tych 350W udanych na skatuli je bohuzial teoreticky vykon, ak vezmeme v uvahu, ze vo vnutri je dvojcinny impulzak s tranzistormi MOSFET, prip. IGBT (Isolated Gate Bipolar Tranzistor) so stratovym vykonom max.250W. Takze trvaly vykon zdroja do zataze je max.250W. Ci je na tom tak aj Fortron sa hadat nebudem. Podstatne lepsie su na tom spickovi vyrobcovia zdrojov pre priemyselne ucely (Siemens, Merlin-Gerin, GE-Fanuc, MegaTech atd.) Dufam,ze ma za tento prispevok neukamenujete. :)
-
Citace:
Původně odeslal baleno
Dufam,ze ma za tento prispevok neukamenujete.
No, jako nějak nechápu proč ho sem dáváš. Je všeobecně známo, že výrobci si výkon vymýšlejí a není to rozhodně nejdůležitější parametr pro výběr zdroje, což tady ale všichni už ví...
-
Sorry asi som nejak prehliadol datum otazky o vypocte vykonu.:)
K otazke hlucnosti som sa vyjadrovat nechcel, asi idealny by bol zdroj s pasivnym chladenim, ale ten by asi kvoli rozmerom musel byt umiestneny mimo PC. :) :) :)
-
Re: Chieftec 410W
Citace:
Původně odeslal ICE
mel bys s nim byt spokojenej. naprosto nehlucny neni, ale me pripadal hodne tichy. parametry ma taky slusny...
ja mam 360W, ale uz se 2 12V vetvema a 2*80mm vetrakama a funguje... ne ze bych ho moc namahal :))
mno ja jsem mel eurocase a dal jsem vetrak na 5V aby se stisil, protoze fakt hucel. Vsechno to fungovalo tak rok a potom se mi stalo, ze se vetrak neroztocil, zrejme jak byl od prachu a taky castecne opotrebovany a diky tomu mi odesel disk, nacala se deska a procesor. Ted mam Chieftec a jsem velice spokojen. Zdroj neni slyset a jeho vystup je stabilni oproti Eurocase. Takze u me Chieftec vede.
-
Citace:
Původně odeslal baleno
Sorry asi som nejak prehliadol datum otazky o vypocte vykonu.:)
K otazke hlucnosti som sa vyjadrovat nechcel, asi idealny by bol zdroj s pasivnym chladenim, ale ten by asi kvoli rozmerom musel byt umiestneny mimo PC. :) :) :)
Tak o pasivních zdrojích se tu taky dost mluvilo. Jsou na prd.
Jinak fan ve zdroji mám taky na 5V, tak nestraš :). Jsou tu i takový co je maj na 3.3V :).
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Jinak fan ve zdroji mám taky na 5V, tak nestraš :). Jsou tu i takový co je maj na 3.3V :).
Ono tie pasivne zdroje by boli OK (pasivne chladenie v zosiku je v pohode), len tie rozmery toho chladica...
U nas vo firme mame zdroje MegaTech s vetrakom na 1,7V a jeho lozisko je ulozene v zafirovych kamenoch.Je absolutne tichy a bez vibracii, ale ked sa trosku zaprasi....uuuha
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Nechci nic privolavat, proste to nejak nedal. Mam v PC jeste dva vetraky na 5V a ty bezi uplne bez problemu. Byl to asi nepodareny kousek.
-
2baleno: Zase bychom zde mohli začít sálodlouhou diskuzi, jestli je třeba některé součástky ofukovat či ne a takový věci, ale to už tu bylo. Myslím, že nějaký kvalitnější fan na 5V je v podstatě neslyšitelný a imho stačí, takže pasivní zdroje ani nejsou třeba :). Jsem zvědav na vyřešení pasivního zdroje od Vlastika (viz CM sekce).
2Eugen: Možná to bylo i tím, že to byl prostě Eurocase ;).
-
To bude s velkou pravdepodobnosti tou znackou EUROCASE. ty druhy vetrone jsou Sunon.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
2baleno: Zase bychom zde mohli začít sálodlouhou diskuzi, jestli je třeba některé součástky ofukovat či ne a takový věci, ale to už tu bylo. Myslím, že nějaký kvalitnější fan na 5V je v podstatě neslyšitelný a imho stačí, takže pasivní zdroje ani nejsou třeba :). Jsem zvědav na vyřešení pasivního zdroje od Vlastika (viz CM sekce).
2Eugen: Možná to bylo i tím, že to byl prostě Eurocase ;).
No to je jasne a take diskusie tu ani zacinat nechcem. Dobry vetrak na 5V musi bezat velmi, velmi dlhu dobu bez poruch a s hlucnostou do 30dB. No SUNON ani Eurocase to byt nesmie. :) Sunon-y u nas vo firme vydrzia max. 1/2 roka a aj to len tie na 230V/50Hz.:)
Trosku ma vsak mrzi, ze clovek uz vlastne ani nevie, co ma kupit, aby to bolo OK. Aj vyrobcovia, ktorych som donedavna pokladal za spicku (TEAC) sa zacinaju chovat ako vietnamci z trznice... Ale to uz je o inom.
-
30dB? No tak to teda nevím :).
Nic, konec OT, stopnem to :).
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
30dB? No tak to teda nevím :).
Nic, konec OT, stopnem to :).
Myslel som hlucnost samotneho vetraku ak nepocitame hlucnost pretekajuceho vzduchu. :)
Ok, tak stop. :)
-
Zdar, pri revizii svojho zdroja som si vsimol vysicane kondenzatory (niektore) je to dost dobry zdroj - doteraz som nemal problem pokial som mal staru MSI KT3 Ultra 2 (Barton sa nedal nijak pretaktovat..) s tym co mam dole uvedene som uz taktoval a pravdepodobne som tento zdroj pretazil (tie kondiky?). Je na case kupit novy a uvazujem o Fortron BLUESTORM 400W - vsimol som si ze tento rad fortronov tu skoro nikto nerozoberal ale tych co ho maju mam par otazok:
Aka je unho hlucnost?
Nepiska (z niektorymi diskami ST..)?
Neprehrieva sa moc?
Ma vnutri modre posvietenie?
ste s nim spokojny (vseobecne)?
-
Chtel bych si koupit zdroj. Moje pozadavky na nej jsou:
1. cena tak do 1500 (mozno a par stokorun prekrocit ale fakt ne moc)
2. tichost (pokud mozno 14cm fan a hlucnost do 20 dB)
3. aby to melo alespon 400W (radsi bych neco kolem 500W, teda je li to realne)
4. a hlavne aby to nebyl uplnej shit co mi po roce odejde do kremikoveho nebe :)
Prosim poradte
Diky za nazory
-
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Chtel bych si koupit zdroj. Moje pozadavky na nej jsou:
1. cena tak do 1500 (mozno a par stokorun prekrocit ale fakt ne moc)
2. tichost (pokud mozno 14cm fan a hlucnost do 20 dB)
3. aby to melo alespon 400W (radsi bych neco kolem 500W, teda je li to realne)
4. a hlavne aby to nebyl uplnej shit co mi po roce odejde do kremikoveho nebe :)
Prosim poradte
Diky za nazory
Nejaka alternativa je napr. tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31580
Nemam s nim osobne skusenosti, ale vraj nie je zly.
Splna aj tvoje poziadavky.
Ma 14cm fan, hlucnost myslim, ze 19dB.
Dokonca do tej ceny by sa vosiel aj vykonnejsi model:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31581
Alebo este celkom dobre zdroje su Fortrony, tu ich mas niekolko:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...=Zdroje%5C400W
Pripadne klikni na konkretny model a precitaj si k nemu diskusie, pisu tam aj ake maju prakticke skusenosti.
-
2 dobrotam: No o tom LC uz se tady psalo (o 550W urcite, tou 420 si nejsem jistej), ze je to za ty prachy dobra koupe, ale ze je prej dost hlucnej.
2 all: Me jde primarne o tichost, a hlavne o tu cenu (nechci kupova zdroj za 3K Kc). Ale kazdopadne potrebuju, aby ten zdroj byl hlucnosti max. na urovni techto ostatnich komponentu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28521
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31661
http://www.entershop.cz/product.php?...&id_catalog=1&
-
Imho fan na 5V to jistí...
-
to Pitrs82:
No, ked ti ide o ticho, tak te tu nieco taketo:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33121
ale tam uz je cena trosku vyssia.
-
2 dobrotam: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33121 taky jsem o nem premyslel ale prece jenom ta cena je uz pro me celkem vysoka
2 perfect: myslis ze kdyz tomuhle zdroji http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31581 dam fan na 5V tak to nebude hlucnejsi nez tech 19dB. Pokud ano asi bych ho koupil
-
Precitaj si http://www.czechcomputer.cz/disc_doc....html?ansid=35
niekto tam tvrdi, ze je tichy. No a keby si ho chcel dat na 5V tak ho podla mna nebudes ani pocut. Ale radsej na 7V, aby to aspon dako uchladil.
Ale ak ten zdroj nema moznost regulacie, tak ho budes musiet otvorit (ak ho chces dat na 5 alebo 7V) a tym stratis zaruku.
-
No jako takhle, já třeba svýho Fortrona trošičku slyším, ale rozhodně je to nepatrný šmrdolení oproti diskům (Seagete PATA). Myslím, že u LC to bude něco stejnýho, takže do těch 19dB se to vejde. To LC tu má víc lidí na 5V, tak třeba pohledej nebo se zeptej.
-
No ja jsem si tady ten thread precetl uplne cely a ten LC 550 W tady chvalily v pomeru cena/vykon. Nekdo rika ze je slyset nekdo ze neni slyset. Ale kazdopadne se tedka rozhoduju, jestli ho mam koupit nebo ne. Pravda je s tou zarukou, ze pokud do nej budu muset lezt tak ji ztratim. Takhle uz jsem ztratil zaruku u svyho staryho zdroje, asi po pul roce, kdyz jsem potreboval vycistit fan, kterej sem stejne pak vymenil za jinej. No jeste poprectu nejaky recenze na netu a pak se asi definitivne rozhodnu. Kazdopadne dikes moc za nazory a radu :)
-
tak potreboval by som poradit zdroj vyber som zuzil na tieto:
Thermaltake TWV 500W - vykon dostatocny, odpojovatelne kable flexovane, balenie obsahuje pridavny 120fan, ale najviac sa mi paci ten digitalny Wmeter
tagan 530W U22 2force alebo U15 easycon - tak tento ma dost uzivatelov a su spokojny, neviem ako je na tom s hlukom preto som tu uviedlo model s 2x80mm fanmi aj s 1x120mm fanom, oba vychadzaju v testoch velmi dobre
enermax liberty 500W - tento sa mi pozdava najmenej viem ze je to ATX2.2 a ma setko mozno ale tie problemy co mal enermax tak ma dost odradzaju
vseobecne mi nevadi ze niektore zdroje nemaju odpojovatelne kable tak je to aj v pripade tagan U22, nevadia mi ani tie 2 fany ked budu tiche samozrejme - preto som uviedlo aj model ktory ma 1x120mm fan
cize potrebujem tichy zdroj ktory bude dostatocne vykonny tych 500W by malo postacovat (co viem tak tt 500W zvlada napajat X2 2750mhz, 2x7800GTX sli 520/1400, 3x 160GB, 2 dvdrw, x fi platinum - bez problemov)
takze piste doporucenia, mozu byt zdroje aj inchy znaciek, v porovnatelnej cene vysie spominanych
-
Ten TT je prej úplně na prd. Tagan je dobrá volba, ale za stejný prachy můžeš mít lepší a to ten tvůj oblíbenej Enermax Liberty. Enermax měl problém s těma Noisetakerama, ale todle je už v poho. Už je tu pár lidí co ho májí, tak ti určitě dají info...¨
EDIT: Tím chci říct, že osobně bych si koupil Liberty 500W.
-
staci na tuto sestavu enermax liberty 400w nebo spis vzit rovnou 500w?
dekuji za odpoved :-)
PentiumDual 3.2Ghz, X800PRO, 2GB DDR2, 4x 250GB SATA2
-
Stačí, ale raději bych šel už rovnou do té 500W verze ;).
-
Ktory z tychto kuskov by ste mi odporucili?
Tagan Easycon 580W (slabsiu, teda lacnejsiu verziu neviem zohnat)
Tagan 2Force 480W (pripada mi ako nejlepsi pomer cena/vykon)
Enermax Liberty 500W (V BA velmi problematicky zohnatelny)
Nexus NX-5000 (tiez dobry pomer cena/vykon)
Chill Innovation 450A2 (pravdepodobne najtichsi)
Vzhladom na to ze su to vsetko nepochybne velmi kvalitne kusky, rozhodujuca je pre mna hlavne cena, tichost a dostupnost. Prietok vzduchu ma nezaujima, kedze mam zdroj umiestneny dole a teda taha zvonku. Volne zapojitelna kabelaz nie je az tak dolezita, pretoze na terajsom Enermaxe vyuzivam bez jedneho vsetky konektory.
-
Osobně bych vzal ten Enermax nebo pak Tagan. Nexus asi ne a ten Chill určitě ne ;).
-
Ten Enermax bude asi najlepší, len ako píšeš v BA a vôbes v SR ho asi momentálne nezoženieš. Dá sa ale bez problému poslať z českých shopov. Tagan dostupný je a cena je tiež dobrá, takže asi niektorý z nich. Nexus by taktiež nebola zlá voľba, ale už dlhodobo nie je dostupný.
-
Ja som ten Enermax Liberty (400W, 500W, 600W) videl v TNTrade (Blava), ale v online shope, takze neviem, ci je momentalne skladom. Mozes tam skusit napisat/zavolat.
-
Citam akurat nejake recenzie a vetrak na Tagan EasyCon ide pri full load 2680 rpm a 30dB, to je celkom dost. Ten 2Force nema tak pekne flexovane kable, ale ze vraj je velmi tichy + ma vetraky umiestnene presne oproti sebe, takze by aj z mojej skrine dokazal trochu odsavat teply vzduch. Zatial to vyzera na ten Tagan 2Force 480.
Edit: Akurat som checkol Tntrade a kukuk Liberty uz je v ponuke, museli to tam len teraz niekedy pridat. Tajze je asi rozhodnute, aj cena je celkom priazniva.
-
Rozmyslam aky zdroj si mam kupit a celkom dobre je na tom Enermax Liberty 400W(500W) , ale vsimol som si ze flexo ma len po prvy konektor?! zda sa mi to dost skarede, ale mozno to na vlastne oci nie je take strasne. Ma ho niekto? Rad by som vedel ako to vlastne s tym flexom je. Potom prichadza do uvahy este Chill Innovation CP-450A2 450W a ten ma uz flexo normalne po celej vetve, aspon sa mi tak zda podla obrazkov. Ale mozno to tak nie je, kazdopadne odpiste mi niekto, kto ma s tymito zdrojmi skusenosti. thx
-
Už to tu bylo napsaný dostkrát, ten Chill nebrat, větráky běží strašně pomalu a často odcházejí.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Už to tu bylo napsaný dostkrát, ten Chill nebrat, větráky běží strašně pomalu a často odcházejí.
Pytal som sa ohladom flexa, nie o tom ako casto odchadzaju:rolleyes: ale aj to treba brat do uvahy samozrejme:p
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
kazdopadne odpiste mi niekto, kto ma s tymito zdrojmi skusenosti
No mě je to jedno, ale jestli se rozhoduješ ve výběru zdroje hlavně podle flexa...
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
No mě je to jedno, ale jestli se rozhoduješ ve výběru zdroje hlavně podle flexa...
To iste nie, ja len ze na zdroje chill som pocul aj pozitivne ohlasy. Pocul som aj ze odchadzaju preto lebo si na nich ludia odpajaju termoregulaciu na vetrak, a potom napisu ze sa im to odpalilo lebo sa vetrak toci pomaly;)
Tak to mam potom tazke sa rozhodnut co kupit kazdopadne zaruka na ten chill je takze vzdy ho mozes reklamovat popripade vymenit ak s nim nie si spokojny a najlepsie je vyskusat si to sam. Ale aj tak sa mi viac paci enermax len chcem vediet, ako je na tom s tym flexom.
-
Vzdy je lepsie byt bez kompu 1den mesiac a srat sa s jeho reklamaciou, ako mat trosku menej flexa, pripadne ho tam dorobyt.
No mozno sa mylim :).
edit:
ako to je presne, mas tu : http://www.casemodgod.com/modules/Re...erty500-23.jpg
-
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
staci na tuto sestavu enermax liberty 400w nebo spis vzit rovnou 500w?
dekuji za odpoved :-)
PentiumDual 3.2Ghz, X800PRO, 2GB DDR2, 4x 250GB SATA2
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Stačí, ale raději bych šel už rovnou do té 500W verze ;).
tak jsem koupil 400w, není špatný, ale čekal jsem že se 120mm větrákem bude tišší, můj starý dobrý zalman 400W s 80mm větrákem byl stejně tichý, ale co naplat, zalman je na tichost jednička...ale rád bych se zeptal, připojil jsem kontrolní (DMI) kablík ze 120mm větráku na základní desku (ASUS P5LD2 Deluxe) a Asus Probe zobrazuje hodnotu 0, jako minimalni hodnota zde lze rucne nastavit nejmene 700otacek, znamena to, ze ten 120mm vetrak v liberty 400w muze mit otacky pod 700? diky
a zajimave zjisteni je to, ze i kdyz ma zdroj cable management, tak jsem stejne musel zapojit vsechny kabliky, a mam ted v pc v kabelech jeste vetsi bordel nez se starym zdrojem :D
-
A k čemu bys tu hlučnost, tak přirovnal? A myslím, že když ten fan poběží trošku pomaleji než je orig. že se taky nic nestane :).
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
A k čemu bys tu hlučnost, tak přirovnal? A myslím, že když ten fan poběží trošku pomaleji než je orig. že se taky nic nestane :).
Já jsem se asi vyjádřil špatně, už ten 400w zalman měl 80mm větrák tak tichý, že ložiska nebyla slyšet téměř vůbec, byl slyšet prakticky jen proud vzduchu (přes drátěnou mřížku), enermax liberty je ten samý případ, také je slyšet pouze proud vzduchu, nevím co jsem vlastně čekal, snad že neuslyším vůbec nic :-)
-
Já se už lekl, že ti to dělá nějakej větší kravál :).
-
Uz mam aj ja Liberty a je to parada, akurat ze sa stalo to co som cakal, ze cable management mi bude naprd a ze samozrejme pouzijem vsetky co tam su, okrem jedneho PCI-E. Mozno keby tam dali 2 krat tolko kablov tak by som mal dobry pocit z toho, ze "wow nemam plnu skrinu kablov nieco zostalo vonku". Zvuk je uplne super. AC Silencer na 70% otacky ho bez problemov prehlusi. A na zaver este info o vetraku ide mi na 937 rpm.
-
Citace:
Původně odeslal ripptor
Uz mam aj ja Liberty a je to parada, akurat ze sa stalo to co som cakal, ze cable management mi bude naprd a ze samozrejme pouzijem vsetky co tam su, okrem jedneho PCI-E. Mozno keby tam dali 2 krat tolko kablov tak by som mal dobry pocit z toho, ze "wow nemam plnu skrinu kablov nieco zostalo vonku". Zvuk je uplne super. AC Silencer na 70% otacky ho bez problemov prehlusi. A na zaver este info o vetraku ide mi na 937 rpm.
moje rec, presne muj pripad :-) podle me by to melo smysl, jen kdyby se daly dokoupit ruzne verze kabelu ruznych delek, na co mi to je, kdyz kvuli jednomu molexu musim pripojit kabel s 5ti konektory dlouhy 50cm :-)
-
A co tak zdroj NEXUS NX-5000?Vyzera celkom pekne ale z obrazkov jeho kvalitu nezistim:) Mate ho niekto?
http://www.nexustek.nl/nx5000.htm -stranka vyrobcu
http://www.hardwarexl.com/index.php?...tart=0&lang=en -recenzia
EDIT: dufam ze sa nanho nikto tu nepytal, hladal som nieco o nom do 20 strany potom ma to uz nebavilo:)
-
medzi tymi obrazkami, je aj text v ktorom najdes mnoho odpovedi
-
Citace:
Původně odeslal ripptor
medzi tymi obrazkami, je aj text v ktorom najdes mnoho odpovedi
Keby som mal verit kazdej recenzii co precitam tak neviem neviem... skor by ma zaujimali nejake vase vlastne skusenosti
EDIT: a najme sa moc do tych vystupnych charakteristik zdrojov nerozumiem:( Som trochu posurfoval a zoberiem asi tagana u15 bud 430W alebo 480W co sa mi vidi najlepsou volbou medzi kvalitou a celym oflexovanim:)
-
Inac ak niekto zo SVK ma zaujem o tagan zdroje mozu ich dodat v kosiciach www.x-computers.sk alebo www.datacom-ke.sk
-
Ted jsem nahodou narazil na pasivni Fortron FSP300-60GNF a tak jsem projel recenze a vypada velice slusne. Efficiency 83,5% a tady ho testovali s hodne nabusenou sestavou a zadny problem:
http://www.techpowerup.com/reviews/FSP/Zen
Cena je taky ok - 2700 Kc, jen diskuze na CC vypada, ze ne vsechny zdroje se rozjedou.
Ze bych zase vymenil zdroj? :D
-
Citace:
Ted jsem nahodou narazil na pasivni Fortron FSP300-60GNF a tak jsem projel recenze a vypada velice slusne. Efficiency 83,5% a tady ho testovali s hodne nabusenou sestavou a zadny problem:
http://www.techpowerup.com/reviews/FSP/Zen
Cena je taky ok - 2700 Kc, jen diskuze na CC vypada, ze ne vsechny zdroje se rozjedou.
Ze bych zase vymenil zdroj? :D
Ja byt tebou tak si to poradne rozmyslim, zkousel jsem pasivni yesico 480w, stal stejne penez jak 3 zdroje enermax liberty, mel jsem ho asi 14dni, teploty byly pri zatizeni tak kriticke, ze zdroj temer stale svitil cervene (pres 80stupnu celsia), vystupek pasivniho chladice vycnivajici vzadu byl tak horky, ze na nem nebylo zhola mozne udrzet ruku!, musel jsem pouzit termoregulaci a zapojit do zdroje pridavny vetrak, nedovedu si predstavit, jakou teplotu by mel tento zdroj treba v letnich mesicich, vsadim se ze by musel snad shoret, doporucuju se podivat i na v predchozich prispevcich zminovany test, kde jim behem testovani explodoval pasivni zdroj silverstone, preberte si to jak chcete, ja radim pasivni zdroj nebrat ani za nic! Uz jen z hlediska bezpecnosti, a jsou samozrejme dalsi duvody, podstatne je take to, ze ma pouze pasivni korekci uciniku (pasivni pfc), takze i spotreba zdroje bude vyssi nez u kvalitniho zdroje s aktivnim pfc, dalsi veci je naprosta nevhodnost zdroje pro moderni vykonne procesory a graficke karty (pri nizkem proudovem odberu na +12v vetvich), byl jsem rad, ze v Bostaru jsou velmi solidní prodejci, a za zdroj mi bez problemu vratili penize zpet, tenkrat, cca pul roku zpet, jsem za nej dal pres 7000Kc...
-
Souhlasím s MegaKremilekem. Už to tu párkrát bylo, že pasivní zdroje nebrat. A to chceš jako vyměnit ten Tagan co máš v podpisu? Raději bych si dal fan na 5V a je po problémech...
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Souhlasím s MegaKremilekem. Už to tu párkrát bylo, že pasivní zdroje nebrat. A to chceš jako vyměnit ten Tagan co máš v podpisu? Raději bych si dal fan na 5V a je po problémech...
Mel jsem pasivni Etasis efn-300W a byl to fajn, zdroj. I v lete moc nehral zase tak moc, ale mel jsem pocit, ze moje sestava na nej byla moc tak jsem ho vymenil.
Ten forton dle ucinnosti a testu moc topit nebude.
Ja si nemuzu pomoct, jsem proste na zdroje uchyl. (to je komponenta, kterou nejcasteji menim)
Musim rict, ze nejlepsi zdroj byl Tagan 2-force 420W(uplne tichej).
-
Jako samozřejme ten Fortron být špatnej nemusí, ale ke tvojí sestavě bych si ho asi nedal :(. K mojí asi jo ;).
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Jako samozřejme ten Fortron být špatnej nemusí, ale ke tvojí sestavě bych si ho asi nedal :(. K mojí asi jo ;).
Tak o to, ze to nezvladne bych se zase tak moc nebal. Spotreba je 160-180W, coz by udychat mel.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
a pokud jeste navic jde o pasivne chlazeny fortron, tak tomu bych se vyhnul uplne obloukem, priznivci teto znacky mi jiste prominou, ale ja k fortronum opravdu duveru nemam...
Pokud vam jde o ticho, berte jednoznacne enermax liberty, pripadne toho tagana, ktery bude urcite take velmi dobry.
-
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
a pokud jeste navic jde o pasivne chlazeny fortron, tak tomu bych se vyhnul uplne obloukem, priznivci teto znacky mi jiste prominou, ale ja k fortronum opravdu duveru nemam...
Pokud vam jde o ticho, berte jednoznacne enermax liberty, pripadne toho tagana, ktery bude urcite take velmi dobry.
Je pravda, ze ta cena je az podezrele dobra, ale ty review vypadaji hodne dobre.
Nicmene mam jednoho znameho co si pro svoji radost otestoval par zdroju a to velmi do podrobna a byl i mezi nimi ten Fortron a vypada to, ze bych ho dnes mohl dost na vyzkouseni tak jestli to vyjde tak poreferuji.
-
Citace:
Je pravda, ze ta cena je az podezrele dobra, ale ty review vypadaji hodne dobre.
Nicmene mam jednoho znameho co si pro svoji radost otestoval par zdroju a to velmi do podrobna a byl i mezi nimi ten Fortron a vypada to, ze bych ho dnes mohl dost na vyzkouseni tak jestli to vyjde tak poreferuji.
uvidíš, za otestování nic nedáš, hlavně ho zkus pořádně zatěžovat a zjistit jestli se příliš nepřehřívá..
-
-
Já včera koupil tuhle case a za ty prachy mě ten 400W zdroj docela mile překvapil - 12 cm fan nijak významně neřve, specifikace 12V větví 14A+15A je slušná a za 3k mi tahle kombinace přijde úplně OK
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30908
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Jop, 410W je dobra, taky to mam jeste v jednom case... ale xci neco co min "rve" :(