Uz jsem ho flashnul. Flashoval jsem pres ALT+F2 a zustalo mi vsechno nastaveni v BIOSu. To me potesilo. Nejdriv jsem se leknul, ze prestalo fungovat SW chlazeni, ale to je taky OK.
Printable View
Uz jsem ho flashnul. Flashoval jsem pres ALT+F2 a zustalo mi vsechno nastaveni v BIOSu. To me potesilo. Nejdriv jsem se leknul, ze prestalo fungovat SW chlazeni, ale to je taky OK.
Len chcem este doplnit ze novy bios opravuje chybu kedy sa doska pri poste ked hlada ide zariadenia zasekne. Mne sa to stava dost casto hlavne ked komp uplne odpojim (vypnem aj zdroj zo zastrcky).Citace:
Původně odeslal svaca
Podpora KRA2I / 2+ už údajně skončila a žádný další BIOS nebude. Poslední je verze z března, která funguje bez problémů. Ono na té desce není moc co vylepšovat.Citace:
Původně odeslal svaca
To mas pravdu.... :-)))
Ten breznovy je neoficialni, nevis, kde ho sezenu ???
už se to často řešiloCitace:
Původně odeslal zocel
no mě taky svítila ale pak sem ji hodil na USB a už nesvítí
To Eagle: Ten bios od tebe je super ! Lepsi kompatibilita pameti, rychlejsi boot a vymakanejsi SATA, hola, hola .....
Ma vymozenosti jako novy bios pro 8KRAI, ktery vysel pred 14 dny !
Hola, hola ..... :-)))
Modifikovany beta brezen od Eagle jsem umistil zde:
http://products.rete.cz/8KRA2.zip
+ rychlejsi boot
+ detail. nastaveni SATA kanalu
+ HTP372 bios v 2.351
+ SATA bios v 2.41
+ ACPI enabled/disabled
+ USB enabled/disabled
+ EPoX logo
niečo pre 8kra2+ neni?
Je. V sekci BIOSy je modnutej Specuv bios z rijna (ale nezkousel jsem ho):Citace:
Původně odeslal cLiVe
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...=asc&start=105
To si delas srandu ne ????Citace:
Původně odeslal cLiVe
Ten bios co jsem postnul je pro 8KRA2+/8KRA2I ...... :-))))
Uzij si ho .....
Už som flashnul aj ja. Páči sa mi. Rychlejší boot "cítiť" ,Epox logo "vidieť" ;D
Ramky sa dajú nastaviť od 2.5-3.2V :!:
Sorry trošku nepozornosti sa prihodilo samo ten bios mam nahodeny :-)Citace:
Původně odeslal svaca
tusite nekdo jak je zapojena integr. zvukovka na KRAI??? jestli kdyz mam prepnuto na 6-channel muzu pouzit mikrofon prostrednicvim pinu na desce??? nebo i do tech pinu de signal subwoofer/front a pose*u to.
Ahoj, protoze mam desku 8KRA2+ (a v ni o/c Barton 2600) tak driv nez z meho problemu udelam novy thread zkusim stesti tady.
Vcera vecer me potkala takova vec:
PC mi zniceho nic vypnulo (a to se mi uz pekne dlouho nestalo) a pote co jsem jej znovu nastartoval, tak sice bezi vsechno na prvni pohled v pohode....ale nesviti mi ani jedna LEDka na bedne (tj. ani zelena na zapnuti a cervena na hdd)!!
Jasne, je to blbost, ze s tim otravuju a do PC jsem jeste nemel cas se podivat (pochybuji ze ale neco uvidim), ale nejak se mi to nezda.
Myslite ze je na vine deska nebo zdroj (300W KME)?
Potkalo tohle uz nekoho z vas?
Mam obavu ze to je deskou, ze se louci a nerad bych aby vzala sebou jeste neco.
Diky za tipy.
Klidne to mohl byt i nejaky zkrat v bedne....
A nemuselo se stat nic vaznejsiho...
Ja bych zkusil sehnat jiny diody a zkusil je zapojit (jestli je deska ok)
Me se stalo neco podobneho, vyzkratovalo se mi ovladani TT volcana 7+ a shorelo, ale nez se to stalo tak mi to zkratovalo zdroj, ale nastesi to prezil (hlavne i deska) a ty diody mi zase problikavaly ....
A vymenil bych zdroj... KME delam, ale KME zdroj bych si nikdy do pocitace nedal .....
OK, podivam se vecer dovnitr co tomu, v bedne (miditower) mam ukrutne nabito, takze je mozny ze ta zmet kabelu nekde necemu vadi. Jo, KME neni asi zadna vyhram, ale mam ho uz cca 3 roky a krome pocatecni reklamace zdroje hned po nakupu to jede a ja nakup nove bedny+zdroje diky tomu odkladam...ale neco mi rika, ze je cas prestat to odkladat. :-)Citace:
Původně odeslal svaca
mam takovy dojem, ze prevodnik je tam jen jeden ( proto to resi takto ) a to co jde do vyvodu na desce je identicke. nicmene jsem to nemel nikdy potrebu zkouset. takze spis pocitej s horsi variantou.Citace:
Původně odeslal tominek
2Connor: necetl jsem to uz nekde? nestaci na to jen jeden thread? :roll: navic je takovy problem tam vyzkouset jinou ledku? pripadne ty v krabici pripojit na napajeni a kouknout se zda-li svitej?
Jo, cetl, puvodne jsem to psal sem, ale protoze to nemusi nezbytne souviset s deskou tak jsme pro zvetseni mnoziny oslovenych udelal i samostatny thread. :-) A problem pripojit jinou diodu mam, nemam zadnou jinou diodu. :-) Tak se tolik necerti.Citace:
Původně odeslal mISHA
Apropo cim vyzkousim funkcnost ledky? Staci na to tuzkova baterka?Citace:
Původně odeslal Connor
ledku potrebnych parametru ( predpokladam, ze tam mas klasickou 5mm ) koupis v elektrosoucastkach. cervena stoji kolem 2Kc.Citace:
Původně odeslal Connor
na vyzkouseni jestli sviti staci tuzkova baterka. ale pozor, sviti jen v propuustnem smeru ( tzn pokud ji zapojis obracene, svitit nebude ).
VYSEL NOVY OFICIAL BIOS pro KRA2+ !!!!!
PODPORA ZIJE !
http://www.epox.cn/download/bios/kra24812.bin
VAU !
no vedle v biosech jsem cetl, ze proti tomu beta ma starsi verzi raid. a navic v cem je lepsi nez ta beta? me totiz vyhovuje. dle stranek je tam jen uprava prave sata/pata raid. nic vic. takze?Citace:
Původně odeslal svaca
Podle me je tam:
1. Podpora Semptron (nebo jak se to pise)
2. Nejaky novy veci pro SATA
3. + novinky z toho modifikovaneho, jako trebe VDIMM 2.5V
projel jsem to modbinem6 ....
takze vlastne neni trebas updatovat. tusim pro sata je tam jenom ta bootrom a to je snad k nicemu.
Asi ne, ale jsem rad, ze podpora zije, alespon to tak vypada .... :-)
Novy modifikovany bios z 12.8.2004 pro 8KRA2+/2i je v BIOS sekci u 8KRA2+ postu ....
Obcas mi nenabehne comp. :?
iba na zaciatku zapipa (piiiiiiii, pi ,pi )
co to znamena ?
boze co takhle nekdy zkusit google nebo search? :roll:Citace:
Původně odeslal Taung
http://www.google.com/search?q=beep+...utf-8&oe=utf-8
jinak to je chyba inicializace graficke karty.
zmesti sa na epox 8KRAI chladic Gigabyte PCU21-FD
recenzia http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=19039 ???
Jestli jsi cetkl tu recenzi na kterou odkazujes tak si snad odpovis sam ne?:)Citace:
Původně odeslal kolo222266
tento prispevek je tu jen proto, aby ho ostatni meli trosku na ocich ( i ja ) :roll:
2 dotazy:
1)
mám na pamětech +0,1V
když dám def tak mi nenaběhne hdd
ted jsem měnil cpu - clear cmos - a nenabehl hdd
začal jsem stresovat co se děje tak jsem přidal +0,1V na mem a hned to naběhlo - co to je za blbost??
2)jaky by jste mi doporučili nejvyšši "bezpečný" fsb mezi 166 a 200?? budu mit možná zamčenyho bartona 2800+ a na fsb200 má 2500MHZ což asi určitě nedám takže potřebuju nastavit něco mezi tim aby to nebylo moc na PCI a AGP - třeba 175??
a jakou ze to mas desku konkretne? ja na krai mam take podobny problem, akorat, ze tam pameti na 2.7 ( default ) nejsou stabilni ( ackoliv maji mit stabilitu na 2.6 ). a na me kra2+ tento problem neni.Citace:
Původně odeslal joXerus
no obvykle tak do tech 35 nemusi byt problem ( coz je tech zminenych 175 ) ovsem to je nutne vyzkouset. ono to totiz nezalezi na nas, ale na samotnem hw.
EDIT: uz koukam na podpis > kra2+ tak to vidim spis na ty pameti...
ale když jsou marny paměti tak to udělá toto??
prostě to zařve takovy to jako že neni tam disk nebo system ne něm nebo tak něco - to je jako špatná pamět jo ???
ale houbeles. zas mi nepodsouvej to co jsem nerekl.
toto muze byt take nedostatecne napajeni, prilis narocny oc atd atd atd. zkousel si to delat s default cpu?
EDIT: a s jinymi pametmi? a jen s jednou pameti?
Podivej mas pres 1300 postu a takovy otazky ..... :-)))Citace:
Původně odeslal joXerus
Samozrejme, ze je to otazka pameti ....
a) budto jsou vadne
b) nesedi dobre s tvoji deskou, ale jestli jim das o 0,1V vic a jsou OK, tak to neres ....
c) mohlo by to byt i spatne nastevenou deskou, doufam, ze mas v Power bios nastaveno CPU timing na NORMAL a Fast command na 2T (1T pouze se spickovymi moduly ...)
Na EPoXem KT333-KT600 muzes v pohode ject FSB 180, vetsinou je bezpecne i 190MHz ..... budes li pouzivat HTP372 a SATA jed do 180 FSB ...
2 joXerus: otestuj si paměť třeba memtestem nebo goldmemory až si jsi jistý,že jsou stabilní a máš jistotu,že ty to dají.Na KT333 jsem jel stabilně na 186fsb,ale dalo se i hrubě přes 190 (nejvíc jsem jel myslím 200,ale to už je risk ...vše to ale přežilo a ani o data na disku jsem nepřišel :-) ).Každý HW to ale snáší jinal,takže doporučuji 186 a pomalu zvyšovat a sledovat případné změny :wink:
Mam takovej problem s pametma, s 2x Kingstonem HyperX 3200 s BH-5 cipama to jede na max casovani, tak jak mam v podpisu.
Ale kdyz pridam treti stejnej modul, tak to je nestabilni, Prime nehodi chybu, ale uplne zmizi, instalace programu hlasej, ze nesouhlasi CRC souboru a tak. Memtest ale projde bez chyb.
Zkousel sem uz zvysit napeti na 2,9V, dat min agresivni casovani nebo CL 2,5 a nic nepomaha.
Co mam jeste zkusit?
ja bych si zkusil precist manual, kde je jasne napsano, ze stabilita 3 modulu ddr400 neni zarucena :wink:Citace:
Původně odeslal baros
to sem cet, ale nekomu tady to snad i jelo se trema pametma, takze asi smula :?Citace:
Původně odeslal mISHA
tusim svacovi to jelo. no hele je to doporuceni. tzn trebas s jinyma pametma to pojede. ale popravde ja bych zvolil bud min pameti, nebo min vetsich modulu.
Zkus je taky mezi sebou proházet,ale pochybuji :?
Prohazovat sem je zkousel, to nepomaha.
Necham si jen 512MB, Epox uz desku s KT880 asi neudela, abych moh pouzit vsechny 4 pameti. :-(
me to jede...mam 3x512MB od A-DATA fsb 200MHz ...taky me to delalo ze zacatku haluze tak sem zkousel nastaveni v biosu az se to podarilo rozchodit...az budu doma tak sem muzu hodit jak to mam nastaveny...snad to pomuzeCitace:
Původně odeslal baros
Ok, budu ti neskonale vdecny :wink:Citace:
Původně odeslal NeO_01
dream clock/drive control:
dram cas 2,5
bank interleave 4bank
precharge to act. 5t
act. to prech. 7t
active to cmd 5t
dram burst lenght 8
write rec. time 3t
twtr 2t
power bios
cpu timing -normal
tomsip table -fast
dram command rate -1t
spread spectrum -disable
nepeti na pametech mam 3V
tak sem zkousel to tvoje i moje casovani (jede v Primu 12h se 2 modulama na 2,7V) se 3V :Citace:
Původně odeslal NeO_01
dram cas 2
bank interleave 4bank
precharge to act. 2t
act. to prech. 6t
active to cmd 2t
dram burst lenght 8
write rec. time 2t
twtr 1t
cpu timing -normal
tomsip table -ultra
dram command rate -1t
spread spectrum -disable
a Prime budto hodi chybu nebo proste zmizi - po 15min, 2 h...
jeste to musim vic otestovat
se dvouma modulama mam nastaveni trochu jiny...daj se nastavit agresivnejsi casovani...ale kdyz tam mam tri tak to musim mit proste takhle
Pokud mas 2x BH-5 tam mi jely CL2-2-2-6 a VSE OSTATNI na CO NEJLEPSI CASOVANI ... pocitac byl stabilni jak beton !!!
Pak jsem zjistil, ze mi pada Far Cry (asi za 2 mesice) a bylo mi to divny .. a problem byl v pametech, MUSEL jsem nastavit CL2.5-2-2-6 a problem ZMIZEL, PAK TO BYLO SUPER STABLE NAVEKY ... Voltaz 2.7V ....
3 moduly jsem zkousel ale byly to 2x BH-5 Kingston + 1x OCZ EL to bylo taky OK, ale nikdy jsem nemel 3x BH-5 .... :-)
Dej si taky pozor, aby jsi nemel CPU timming FAST ! Dej normal ....
romsip table jsem mel vzdy ULTRA a dram command rate na 1T....
Dale 2baros: jestli ti to nejede ani na tak slaby casovani, tak se asi proste ty moduly + deska nesnesou ....
BTW, ja jsem pak vymenil ty BH-5 za 2x 512 OCZ EL dual (co maji primo na sobe CL2-3-2-6) a ty mi JEDOU PRESNE tak dokonale a nehazeji chybu ve slozitych 3D na CL2, jako ty BH-5 ....
Stala se mi zajimava vec.
Po ciste instalaci WinXP+SP2 (drive jsem mel WinXP+SP1) mi nejde PC zapnout obvyklou kombinaci klaves CTRL+F1, ale v biosu jsem nic nemenil. Netusite cim to je?
Diky
Hmm, sviti ti opticka mys ????
Me to funguje skvele (Linux a W2k), ale kdyz vypnu pocitac UPLNE z eletriky a pak ho zapnu, tak mi to taky funguje, ale musim ty klavesy podrzet trosku dele, kdyz ho vypnu normalne, tak je to uplne bez problemu ....
Optickou mys nemam, takze nevim jestli by svitila. Prekvapilo me, ze to predtim fungovalo a ted ne. Alespon mam o dlouhych vecerech nad cim premyslet. :-) Puvodne jsem sice chtel myslet na vanocni darky, ale tohle je dulezitejsi. :idea:Citace:
Původně odeslal svaca
to neni zadnou instalaci woken. tohle vubec nema s operacnim systemem nic spolecneho.
tohle mi dela, kdyz odpojim pocitac od napajeni. pak napoprve nejde spustit z klavesnice.
jinak se zkus podivat do biosu, jestli to mas stale povoleno :wink:
Spis to vypada, ze Ti ty novy Wokna nevypinaj PC korektne, pze pri chybnym vypnuti (podrzeni tlacitka power) nebo pri tzv. haltu (treba restart nebo vypnuti pri modry obrazovce) zpusobuje, ze se deska pri pristim spusteni klavesovou zkratkou nezapne. Totez dela i pri vytazeni z 220ti. Imho je nekde na desce nejakej stavovej registr, ktery ma treba hodnotu 1 pri spravnym vypnuti (=shutdown OK), nebo naopak a po stisku se to s nim porovna...
Jo tak v tomhle bych s tebou nesouhlasil a priklonil se spis k inteXovi.
Ale zda se, ze vim kde bude zakopanej pes.
Duvod je ten, ze jsem opravdu nic v BIOSu nemenil a pouze nacisto instaloval Windowx XP (s integrovanym SP2) a prave proto ze mi zapnuti pres klavesnici prestalo fungovat tak jsem zacal podezrivat windows ze nejak kurvi vypinani pocitace.
Zalozku "Zapnout vylepsene rizeni spotreby" mam zaskrtnutou a nepomaha to....... a pozor figl bude jinde.
Windows se nainstalovali s HAL "Standardni PC" a to bude asi ten problem, lepsi by bylo "PC s podporou ACPI", ale zmenit to bohuzel nejde a reinstalovat kvuli tomu zase PC se mi nechce (mam tam uz nastaveny sitovy pripojeni, aplikace apod), doprkynka, to je smula. :-)
Citace:
Původně odeslal mISHA
no pockat, tohle se nestane jen tim, ze si system neco rozmysli. protoze na to standardni pc byses dostal take jen po instalaci.
EDIT: a to se samozrejme nenainstaluje pokud to v biosu neni tak nainstalovane ( coz znamena bud zmenu nebo reset ci load default ).
jo, tak to nevim jak se to stane ci nestane, ale jak rikam, v biosu jsem nic nemenil ani neloadoval default a zapnuty to v nem mam....mam podezreni, ze to zapricinila utilita nLite ve ktery jsem delal instalacni cd na xp+sp2 a ja si neohlidal nastaveni PC s ACPI (neboli jsem mu to naridil natvrdo a ted sklizim co sem zasel)...na kazdej pad reinstalovat se mi nechce, takze budu jeste chvilku laborovat a pak se uvidi :-)
Citace:
Původně odeslal mISHA
To je divne, ze se nainstaloval jako standartni PC, BTW pri instalaci Win2000/Xp staci pri bootu nackat klavesu F5 a pak si muzes vybirat "HALy" .. :-)))Citace:
Původně odeslal Connor
Menit z Windows to jde pouze u Windows2000 a vetsinou to prinasi SMRT ... :-)))
Jo, jo ... woknous ... fuj ..
Mam takovej dotaz. Jsou nekde na netu nejaky slusny Magic Screen loga?
Myslim krome stranek epoxu. Jestli se treba nekdo nezabyva strankama s tema logama. Nevite o necem?
no popravde jsem tohle nikdy neresil. ale neni preci problem si pekne logo udela sam z nejakeho obrazku, ne?Citace:
Původně odeslal zed
OT/ mISHo to jeste jsi nebo uz jsi vzhuru?Citace:
Původně odeslal mISHA
Vim akorat o EPA logach....Citace:
Původně odeslal zed
www.biosmods.com
To ze se to nainstalovalo jako "Standardni PC" bude nejspis moje vina, instalacky jsem si predpripravil v nLite a tam jsem to nejspis nechal navoleny (no jo, nectu a rychle klikam) :-). Takze jsem se vcera nastval a ty wokna preinstaloval a je vyreseno (zatim jen na 2 PC, na tretim me to ceka dneska...brrr a to jeste ty aplikace, no fuj).Citace:
Původně odeslal svaca
Sranda je, ze jsem si chcet udelat poradnou instalaci a zalohovat celej image ghostem abych mel pokoj a ne a ne ji konecne poradne udelat. :-)
No jo kdyz ja nejsem zadnej extra grafik...nemas treba neco ty?Citace:
Původně odeslal mISHA
2Xima: bohuzel uz...
2zed: tak si zajdi nekam na wallpapers nebo na devianart a neco si tam stahni. pak to staci upravit do formatu 640x480 a 16 nebo 256 barev.
ale fuj, pamětma ani oc to nebudeCitace:
Původně odeslal svaca
když jsem byl bez myho dlt3c tak jsem tam hodil durona -> clear cmos zapnu to a nenalezlo to hdd (duron ma myslim fsb100 ne??) přidam pamětem a hurá jede to.
Už jsem to vyřešil po svém - 8RDA3+ - paměti jedou jak maj, mam agp/pci lock a jsem spokojenej
Houby. Kdyz se deska nesnese s pametma, tak je jedno jestli jeden 100 nebo 200 FSB, ale to co jsem psal muze pomoci a nemusi ....
A tys to vlastne tak vyresil .... :-)))
Mas si kupovat poradne pameti a ne shit, ktery ti zrovna na TEHLE desce jede ....
Tak sem si nakonec jako MAGIC SCREEN vyrobil tohle:Citace:
Původně odeslal mISHA
https://www.tenzor.cz/zedik/deska1.JPG
mě se zdaj ty transcendy (standart - ne JetRam! cl2,5 400MHz) docela solidni a vim že URčITě je veme rda3+ a ta je hodně vybirava sviňa jedna :oops:Citace:
Původně odeslal svaca
no tak dnes se mi stala zajimava vec ( jeste zkusim restartovat komp ). zacal se mi trosku trhat pohyb mysi az najednou nic. mys prestala svitit. chvili to vypadalo, ze chce instalovat neznamy hw ale pak uz totalne nic. po presunu mysi do jineho portu vse bezi ok. stalo se to nekomu? mam pocitat s reklamaci? :roll:
Něco podobného.Pokud vypnu PC ze sítě a pak znovu zapnu,musím USB myšku vytáhnout z portu a znova zasunout (jakoby znova nainstalovat).Citace:
Původně odeslal mISHA
Na jiných deskách mi to nedělalo.
no po restartu se to chytlo, ale zase je tu par dalsich problemku. no to teda cumim.
jn mě kra2+ taky občas komatila s usb myšakem :roll:
hmmmm je tu neco divneho. mysak bezi v puvodnim usb portu a najednou cvak, zhasl a jen cas od casu bliknul. nic vic. zase mrtvo. tak jsem ho dal do vedlejsiho portu a tam take nic. tak ho dam do pridavneho portu a tam me najel. tak z toho jsem tedy blazen. podotykam, ze toho mysaka mam uz vic jak rok a jen v tom jednom portu ???Citace:
Původně odeslal joXerus
EDIT: no ak jsem z toho jeste vetsi blazen. najednou to prestalo bezet i v tom pridavnem portu a v puvodnim to zase bezi ok :eek:
Tak to už zavání reklamací,mě totiž stačí jen vytáhnout myšku a znova zastrčit stejného portu a vše zase jede OK.Citace:
Původně odeslal mISHA
hmmm mam takovy dojem, ze vada je spise v os. preci jen uz mu jsou vic jak 2 roky ( jak uz jsem nekde psal > prezil 2 migrace skrz disky a nasledujici obrazek je jen tak pro info - zadne standby, hibernace atd... )
http://www.elsyco-trade.cz/c/cas2.png
for je v tom, ze to vypada ze ostatni usb veci bezi ok. akorat ten mysak prestane svitit ( ted naposledy svitil jen tak nejak malo ) a v systemu se objevi nezname usb zarizeni ( nicmene se ho nesnazi detekovat ). no zatim pred komplet reinstalaci to zkusim resit pomoci usb>ps2 adapteru.
No akurat som si vsimol ze na http://www.epox.nl/english/support/bios/socket.php?id=8
je pri 8kra2+ new bios z 24.11.04
neskusali ste ho co je zac?
Release notes jsou velmi hutne:Citace:
Původně odeslal cLiVe
No changelog available
Podle me je to nejaka beta stale .....
Pockam az na release ... ted neni cas to zkoumat ....
no ak si vsimnete tie releasi nefunguju pri vsetkych biosoch co su tam
Nedokazete mi nekdo poradit v cem by mohl bejt problem pri OC 2500 Bartona na 3200?
S chlazenim problem neni, ma max 50°C coz ukazuje podivne shodne jak bios tak i cidlo v case, pameti sem projel testem a nic to nenaslo. Jedina moznost me napada ze mam v desce Epox VIA KT 600 KRAI v AGP slotu jen starsi GF4 TI jenom 4x AGP.
Pokud bezi na default nic se nedeje ale pri OC zacne system hazet modrou obazovku s chybama typu BAD_neco_POOL nebo ze je nekde sptne IRQ, padaj aplikace zpatky do XP apod. - zkousel jsem do nej pustit i + 2,00 a Vcore ukazoval 1,87.
Fakt uz nevim co jeste bych mohl menit za hodnoty aby to slapalo....
no a co zdroj? nebo ten cpu? vsak jedno z toho proste nemusi jet dle tvych predstav a pak se nesmis divit...
No zdroj je uplne novej 300W, mel by to podle vseho bez problemu utahnout, nevypada to ze by se komp svevolne restartoval kvuli nedostatku stavy.
Co se tyka procaku tak jsem ho koupil od kamose, kterej ho doted jel na 3200 v poho a ted kupoval 64.
Spis me zarazi ze kdyz dam v biosu na Vcore +2,00 tak to hazi chybu s IRQ a kdyz na +1,95 tak zase s tim POOLEM.
S Prime 95 sem to testoval a dobre to probiha jenom na 2500...difny
uplne novej 300W aha, tak to bude urcite super zdroj. nejspis bundlovany L&C nebo EUROCASE. ze? bud napis co to je za zdroj anebo tu nehazej nic nerikajici cisla.
ad problem > stale se to toci kolem zdroje a procesoru :-)
No bundlovanej je - sice ne k eurocase, ale budiz. Nemel jsem pocit, ze by to mohlo vadit, na starym kompu jsem mel 300W Suntec a vsechno i pri OC fungovalo dobre.
Konkretne co je to za zdroj se doma podivam, ted sem v praci.
Za nicnerikajici cisla se omlouvam, zase se v tom tolik nevyznam a chtel jsem jenom popsat situci
:-o
ne v pohode. for je v tom, ze ja trebas mel desku krai a v tom bartona 2500+ a s bundlovanou 350kou to bylo silne nestabilni, ackoliv hodnoty napeti byly v toleranci. po vymene za kvalitnejsi zdroj ( sice 400W ale parametricky temer stejny jako je ten vyse zmineny 350W - konkretne L&C ) problemy ustaly.
dale to samozrejme muze byt tim, ze ten barton proste neni na te frekvenci stabilni.
jo a ohledne tech chyb > opis si je cele a kdyz je pak hodis do google, tak z toho mnohdy vyctes reseni okamzite.
skusal teda niekto ten bios?
ja sem ho zkusil, jsou tam zpatky moznosti vypinat bootromy u radicu, SATA BIOS je jen 2.20
updatenul sem SATA BIOS na 2.41, pridal logo Epox a facha to zatim dobre...
panove mam problem s propustnosti.
na fsb 218-225 mi propustnost neprekroci 900MB/s podle Memtestu 1.40
nastaveni biosu : CPU Timing FAST, ROMSIP stable ULTRA
Pameti CL2.5 3 7 3 4way dram coomand 8 2 1
jde to podle poradi jak je to v BIOSU. je neco spatne? nemuze to byt vadna pamet? Dostava 3,2V dlouhodobe
Skús to takto CPU Timing normal , Romsip UltraCitace:
Původně odeslal Prokop
Pameti CL2.5 3 7 3 4way dram coomand 4 2 1
mam takovy dojem, ze v memtestu a goldmemory mam take nejak tak kolem 1G/s tusim. but who cares? :wink:
no meril jsem to v AIDE a bylo to kolem 3100 read ale write porad malej.. - az budu doma tak to editnu
kolik mate vy? v AIDE nebo sandre?
v sandre mam 2830/26xx na 200 mhz a pri 2,5-3-7-3-1T a ostatni nevim desku mam chvilku tak to zatim testuju. vzdy zmenim nastaveni pameti a dam tak na 5-7 prime a kdyz drzi tak zase laboruju
pameti mam 256 kingmax ddr 400 cl2.5 a tu druhou mam kingston 256 ddr333 cl 2.5
a dostavaj 2.9 V mozna by slapali na min ale proc jim nepokourit
aidu napisu az zejtra nepamatuju si ale to druhy bylo kolem 820
fajn ja porad nevim cim to je. zkousel jsem 225 Romship ULTRA, CPU Timing Fast CL2,5 2 6 2 1T 2,9V a v memtestu porad 860MB/s vic z toho nedostanu.Citace:
Původně odeslal Voky
EDIT:
nastavte si v BIOSU 4 6 4 a podivejte se pres CPUZ ta deska si asi nastavuje co chce?!
AIDA32
memory read - 3224
memory write - 1013
Sandra2005 3176/2917
jedu na 220fsb při 2,5-3-6-3-1
Romship - ULTRA
CPU Timing - NORMAL
AIDA32
memory read - 2970
memory write - 824
Sandra2005 2980/27xx
jedu na 210fsb při 2,5-3-6-3-1 pri 2.9 nebo 3.0 V to ted nejak nevim z hlavy
Romship - NORMAL
CPU Timing - NORMAL
ja jedu takle
Ahojda! Tak jsem prisel na jendu nepeknou vec na moji 8KRA2+...teda ne ze bych na to prisel zrovna tedka, ale uz jsem o tom vedel driv. Mam vsechny ctyri kanaly na primary/secondary vetvich obsazene, ale ta secondary vetev je nejaka divna. Mam na ni povesenou vypalovacku LiteOn jako master a k ni suplik jako slave. Kdyz mam v supliku disk, tak mi Windows vetsinou nenajdou tu vypalovacku....bios ji sice ve vypisu zobrazi, ale v OS uz neni (testovano na Win98 a WinXP). Tahle vec mne stve asi nejvic, protoze castokrat chci palit primo ze supliku. Dodavam, ze to dela nezavisle na tom, jaky typ/znacka disku je v supliku. Dalsi vec je ta, ze kdyz si nastavim bootovani prave ze supliku, tak se to snazi najit boot sector vzdy na primarni ksande, coz je teda druha vec, ktera mne docela stve. Dela vam to taky, nebo je to jenom muj pripad? Dikas!
2IntEx: no s timhle jsem se nesetkal, ale kdyz vidim to, ze po pripojeni jakehokoliv disku na kterykoliv radic ( mimo sata ) mi to muj bootovaci sata disk posune v poradi bootu nakonec ( a jeste mi pritom kolikrat nahodi default hodnoty > asi si budu muset udelat svuj bios s jinymi defaulty ) tomu docela verim.
jinak ja mam primar 2xhdd ( v suplicich ), sekundar cd/dvd a highpoint 1xhdd ( v supliku - momentalne volne )
a s tim suplikem > ve woknech uz neni vubec anebo nema jenom pismenko?
2 mISHA: Prave ze tam neni vubec ani ve spravci zarizeni. Ale je divne, ze obcas se tam objevi, ale vetsinou tam neni. Zkousel jsem, jestli to neni kabelama, ale s novejma to dela to samy :-(. Nevim, jestli to delalo s orig. biosem, ale myslim si, ze to uz s minimalne poslednimi dvema biosy dela.
EDIT: Jeste dodavam, ze jakmile neni v ramecku disk, tak to najde optiku automaticky bez problemu, ale jakmile se tam vlozi, tak ma prednostni pravo a obcas se stane, ze se oba "domluvi". Jinak propojkovy nastaveni master/slave mam v poradku.
a skusil si sachovat s nastavenim jumperu? trebas dat na mechaniku CS? mas ji jako mastra na konci kabelu? anebo to prohodit a dat mechaniku s cs na slave pozici a suplikovy disk nechavat jako master?