kdyz zme u toho jake cerpadlo? 300 nebo 600l/hod? a propojit bloky do serie nebo paralelne? bojim se ze kdyby sla voda pres 3 az 4 bloky, u posledniho by spis hrala nez chladila ???
Printable View
kdyz zme u toho jake cerpadlo? 300 nebo 600l/hod? a propojit bloky do serie nebo paralelne? bojim se ze kdyby sla voda pres 3 az 4 bloky, u posledniho by spis hrala nez chladila ???
2voky - ty tu po něm uklízíš?? ;D
co se týče čerpadla, tak je to skoro jedno, 600l ale nic nezkazíš a pokud budeš mít více bloků, tak se to bude hodit :wink:Citace:
Původně odeslal berraneck
bloky bych zapojil sériově, je to jednodušší a efekt je stejný, voda se ti při průchodu blokem zahřeje jen velmi málo - tak o 1C (měřil jsem to)
2Staňour - ta nova má 800 že?? kolik si za ni dal??
jj, 800l/hod, stála mě 450,- před rokem a v malomalo obchodě ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Tak jsem si řekl, že tu "cibuli" za účelem případné výroby trochu zjednoduším, kulovou plochu jsem předělal na válcovou. Potom jsem se však nechal strhnout a popustil uzdu fantazii a dapodlo to takto.
http://www.razdva.cz/juryn/blok02.gif http://www.razdva.cz/juryn/blok03.gif
Pro "fajnšmekry" bych navrhl ještě tuto úpravu: vybrat několik milimetrů ze středu základny a zalít stříbrem. Odvod tepla z jádra CPU by se tím ještě o něco zrychlil a nebylo by to ani příliš drahé.
slo by sem poslat spise pudorys? nebo narys? proste z vrchu... :-)
jen tak pro pochopeni...
Ja miluji tuhle davovou hysterii kdyz se vymysli mozne i nemozne...jen tak dal... :wink: Nak
kamil>
jo tahle nova uprava "cibule" je bomba - ted jeste co na to rekne CNC/Radek
btw. sem rad ze se ujmula moje terminologie :o
hmm vypada to pěkně..a s tim střibrem 8-)
Tak jsem to tedy doplnil. Předpokládal jsem, že řez je daleko čitelnější...Citace:
Původně odeslal Blackdot
Tak tohle se mi lííbí :eek: :-o Jenom nevim, jak by se to dalo vyrobit... :? ???
Tak cibule ze mi zacina dost libit, ale abych nebyl pozadu :wink: , tak sem si taky trochu pohral (inspired by Slovinec) a nakreslil trochu jinej blok. Hlavne se timto chci zaptat, jestli je vubec mozny neco takovyho vyfrezovat(ty hroty uprostred)?
Nevyhoda je ale v tom, ze blok ma 2 vyvody(OUT) a privod vody je na stredu bloku - problem s upnutim, ale to se da vyresit plexisklem . Takze co vy nato??
http://www.volny.cz/utechov/obr2.jpg
http://www.volny.cz/utechov/obr3.jpg
http://www.volny.cz/utechov/obr4.jpg
Omlouvam se modemarum, obrazky jsou trochu vetsi... :roll:
tohle se bude těžko vyrábět...
Taky si myslim... skoda.Citace:
Původně odeslal Mirectec
No ty vystupky by stacily i robustnejsi.
Ale ta cibule asi bude precijen lepsi.
dikes.Citace:
Původně odeslal kamil
myslim ze tato cibule je dost good. S tim MK4 je to dost risk. Moc bych tomu neveril, tohle se da uz pochopit jako chladic :-) co to prostredni zebro udelat vetsi?
kdyz sem moderator teto sekce tak asi jo.Citace:
Původně odeslal joXerus
akorat ze sem na tendle thread trochu zapomel a tlapka toho hned vyuzil a zacal psat ty svoje blaboly.
jak ted koukam tak uz nepise takze sou 2 moznosti bud mu schorel pocitac nebo uz se uklidnil
doufam ze je to ta druha moznost ;D
VOKY ....?????...JSEM RÁD ŽE SI S RADOSTÍ PŘEČTEŠ VŠECHNY MOJE PŘÍSPĚVKY ....NEBOJ BUDU POKRAČOVAT ...PŘECE BYCH TĚ NENECHAL ČEKAT ....AKORÁT TEĎ JSEM NA DOVOLENÉ TAK JSEM SI DAL ODDYCH ALE PŘÍŠTÍ TÝDEN VÁS OBDARUJI OPĚT NĚJAKÝMY GENIALITOU SRŠÍCÍMI PŘÍSPĚVKY ....CHAO
budes nam vsem chybet .
jen vsichni svorme doufejme, aby na dovoleny nemeli cirou nahodou net 8-)
NEBOJ BERU SI PALM ....JÁ NĚCO POŠLU .....
pro Blackdot
Žebra mají takovou délku, aby nezasahovaly do profilu nátoku (odtoku). Pokud by došlo k prodloužení středního žebra, bylo by vhodné v místě otvorů pro přítok a odtok zaoblít jeho horní hranu. To by byla práce navíc, přinos by již nebyl veliký, styčná plocha chladiče s chladícím médiem je již tak dostatečná.
Pro Staňour
K tvému čerpadlu. Co je to za typ a jaký má výtlak?
K cibuli:
Zaujalo me to ,skus to prosimte nakreslit v nejakem meritku a posli mi to primo v *.dxf.
Ja to skousim s drazkou 2mm a zebrem take 2mm. (blok 50*60mm)
Dobrý den,
ceny za Vámi požadovaný materiál jsou následující:
Plexi čiré, 1000x1000x15mm 4467,- Kč
1000x1000x20mm 5929,- Kč
Uvedené ceny neobsahují DPH 22%.
Děkujeme za Vaši poptávku a jsme s pozdravem.
Michal Krutil - MK PLEXI
V Horkách 7, 140 00 Praha 4
tel. 241400050, 603240547
fax. 241408454
----------------------------------------------------------
Děkujeme Vám za Vaši poptávku a nabízíme následovně:
Plexisklo čiré extrudované síla 15 mm - minimální odběr 1 deska o rozměru 2050 x 3050 mm. Cena za desku je 23.205,- Kč vč. DPH 22%. Dodací termín je cca 1 týden. Desku Vám můžeme naformátovat - 30,- Kč za běžný metr řezu + 5% DPH.
Max. síla plexiskla, kde nemusíte odebrat celou desku je 12 mm (plexisklo lité čiré, cena za m2 je 2.639,-Kč bez DPH 22%).
V případě dalších dotazů nás kdykoliv kontaktujte.
S pozdravem
Michaela Hořejší
Značky Kladno s.r.o.
tel. + fax. 312 240 333
----------------------------------------------------
Co vy na to ???
I kdyz ta druha cena je urcite lepsi, neustale me to nepripada jako legrace a proto jestli jste prosim schopni zajistit nejake plexi za nizsi cenu
prosim udelejte to pripadne mi poslete kontakt.
Top ten : MK4 60 procent :idea:
Zavinac 25 procent ;D
Cibule 15 procent 8-)
Radek (uz sem doma konecne)
top ten>
souhlasim ale realizaci pokud mozno v obracenem poradi, tedy
nejdrive:
-cibule
-pak zavinac
-a nakonec MK4
;D