-
Re: Lenovo L220x 22" SPVA
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Otázka je, jestli to má v tomhle případě kromě marketingového/distribučního apod. významu i nějaký technický základ. Na tohle by se měli případní zájemci informovat přímo u Lenova, aby to bylo fakt jednoznačné.
nechci nejak rypat ale kdyby tenhle monitor stal 15k tak se nikdo nepta jestli je to tn nebo spva, a na lenovo foru pisou ze je to spva. za 9500 nic lepsiho neni, a pokud by to bylo snad TN tak neni problem reklamace nebo vraceni do 14ti dnu...nebo si radeji chcete koupit TN@1650? jasne ze budou levnejsi, a ani to TN nevypada spatne, dokud se nesrovna na vlastni oci s l220x...(muj osobni nazor/zkusenost)
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
to nevim, ale podle toho ze je to marketing designation to je jedno :-)
....tak sa prosim ta kukni na zadnu stranu monitoru a napis mi to.
Ak mas N-ko tak budem spokojny a ak mas B-cko stale budem mat pochybnosti ze N-ko moze byt TN. :neutral:
-
to oznacenie co chces vediet je imho ciste marketingove, na produkte ziadny takyto kod totiz ani nie je ...
model number je napriklad tu http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/c...3EAE93B7B4AEF6
-
duracer: nemáš to už snad dostatečně popsané? Kolikrát se budeš ptát na to samé? Pokud máš pochybnosti, kontaktuj Lenovo, tady ti stejně nikdo žádné garance dát nemůže. :rolleyes:
-
duracer: Zachovej klid, ať koupíš jakýkoliv L220x (tedy i ten za necelých 10k), tak budeš mít S-PVA. Je to jen marketing. Ostatně řekl bych, že i kdyby si chtěl náhodou koupit ten druhý, dražší, tak ti ho nedodají a prodají ten se správným p/n. :-)
-
úhly parádní, barvy parádní, podsvícení naprosto dokonalé, doporučuji :)
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Není zač. S2231W je imho S2031W ve větší úhlopříčce - nic víc, nic míň.
Tak S2231W se u nas zacne prodavat az pristi tyden. Nicmene, nejvetsi rozdil je prave v kontrastu. S2231W je komercni monitor s nejvetsim statickym kontrastem v kombinaci s 8ms/16ms odezvou, co zatim kdo vyrobil. Takze v kombinaci s WideGamutem je pro milovniky filmu asi to nejlepsi, co muzou vzit. Ta S2031 ma jenom 900:1 a to je malo i na svou tridu.
Podle PRADu ma ta S2231W REALNY staticky konstrast 1:1493 a to jsem osobne u LCD jeste v zivote nevidel. Pokud nekdo pracuje v temnejsi mistnosti(jako ja), tak to oceni a proti 900:1 je to opravdu nesrovnatelne.
Oproti tomu WideGamut na 92% AdobeRGB clovek pozna jenom pri primem srovnani side to side, s tim mam sve zkusenosti :) Ale jak na obou pustite kvalitni fotku s velkym zastoupenim zelene/blede modre barvy, tak to poznate.
Osobne si S2231W nekdy za par dni vyzkousim, tak potom dam kdyztak vedet.
-
Vím, co je ve specs a co je na Pradu. Před pár týdny jsem ten panel zkoušel a subjektivně mi to prostě takhle připadalo. Stejně tak mi připadaly out-of-the-box barvy velmi dobré, což je dost v rozporu s Prad - deltaE=5 na sRGB (všechna Eiza by měla být zkalibrovaná z fabriky) a 1,7 po kalibraci na AdobeRGB není žádná sláva a na Eizo tuplem.
-
-
to som si ani nevsimol, ze na shw objavili, ze farby sa lepsie meraju ako hodnotia okom ;) inak suhlasim so spajdrom, jak to napisal v diskusii > nezerte tak moc tie merania input lagu a odozvy, vo vysledku je to putna :D
-
Barvy se jednoznacne musi merit, protoze clovek ma hodne omezenou vnimavost a rozlisitelnost barevnych odstinu, od oka se neda nic pomerovat, natoz kalibrovat.
Nicmene k te recenzi... vynikajici barvy jsou tam opravdu jenom k pomeru ceny, protoze pro trochu vaznejsi praci s fotkama/grafikou je to podle meho celkem nepouzitelny monitor a uhly jsou sice dobre, ale stejne dobre jako u vsech modernich SPVA, takze nic vyjimecneho(S-IPS to rozhodne neni jak malem vyznelo z recenze).
-
Ako, pravdou zostava, ze za tie prachy sa da kupit aj farebne lepsi monitor, ale bude zaostavat v inych veciach (rozliseni :) ) pre beznu populaciu to vsak myslim poskytne masivne lepsi farebny zazitok ako TNko ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ako, pravdou zostava, ze za tie prachy sa da kupit aj farebne lepsi monitor, ale bude zaostavat v inych veciach (rozliseni :) ) pre beznu populaciu to vsak myslim poskytne masivne lepsi farebny zazitok ako TNko ;)
Bežná populace kupuje o polovinu levnější panel a těch barev si ani nevšimne.
Jinak sem koukal na měřené hodnoty a "zážitky" ze hraní her. A opravdu není pro hráče, měl si pravdu.
-
Citace:
Původně odeslal
Aradan
Bežná populace kupuje o polovinu levnější panel a těch barev si ani nevšimne.
Jinak sem koukal na měřené hodnoty a "zážitky" ze hraní her. A opravdu není pro hráče, měl si pravdu.
nez nejake podivne recenzi na SHW (zprzni tam casto i to, co normalne nejde) bych veril Spajdrovi, jako zdejsimu hernimu blaznu. Kdyz on napise, ze je to na hry "v pohode", tak bych mu veril.
-
ja sa obavam, ze pan kovac dosiel do stadia, ked to vsetko odvodzuje od toho, co nameral ....
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
nez nejake podivne recenzi na SHW (zprzni tam casto i to, co normalne nejde) bych veril Spajdrovi, jako zdejsimu hernimu blaznu. Kdyz on napise, ze je to na hry "v pohode", tak bych mu veril.
Ona pravda je taková, že pokud si někteří lidé (tím teď nemyslím nikoho osobně) tenhle panel koupí kvůli ceně a najednou začnou v rozporu s předchozími (často radikálními) názory říkat, že odezva nebo inputlag je naprosto v pohodě, tak se tomu nejde než zasmát. Třeba z mého pohledu to v pohodě taky je, ale nemálo lidí řeší zhusta zrovna tyhle parametry a soudě podle měření je v nich lepší kdejaký "zastaralý krám".
btw: věřit nevěřit, zrovna u monitorů platí "věřit svým očím" víc než jinde.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
ale nemálo lidí řeší zhusta zrovna tyhle parametry a soudě podle měření je v nich lepší kdejaký "zastaralý krám".
Vzhledem k tomu, že oblíbenou větou těchto lidí je:
Citace:
Né CéeSko stejně CéeRTéčko rulez p*čo.
Tak bych jejich názor vůbec ani neřešil :)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Já zase moc her nepařím, já to bral hlavně kvůli tomu, že barvy a úhly jsou v pohodě oproti tomu HPčku s TNkem, nehledě i to podsvícení je daleko lepší.
U mě to vypadalo tak, že jsem přišel domů, pustím si hru, je to nějaké tmavé, tak přidám jas, no červená jde nějak do fialova, tak si s tím hraju, jakž takž to srovnám a pak najednou koukám a místo oranžově to je někde do žluta a takhle jsem se s tím byl schopen srát každý den pár minut a už mě to nebavilo, pak jsem pustil film a zase děs a hrůza. Tady jsem to pro svojí vlastní potřebu nastavil během dvou minut a od té doby nemám žáden problém, navíc já radši menší plochu s menší roztečí bodu, je to krásně ostré, u toho HPčka mi to přišlo nějaké trochu majznuté. Jenom je sranda že i tak nikde na krabici nebo v manuále není zmínka že to je SPVA, proč se tím nepochlubí nikde přímo Lenováci?
-
ja ho uz taky nekolikaty den mam a opravdu nabizi veci, co jine 22" lcd ne. Alespon v dane cene. U me byla i vyznamnym kriteriem jeho ergonomie, nektera TN nemaji ani vyskove nastaveni + USB Hub, ktery taky neni od veci. Co se tyce her, tak ano, merena odezva je asi spatna, kazdopadne na moje svatecni hrani AOE 3 a RA2 to staci a nepozoruju rozdil od CRT...
Uprava fotek...zkousel jsem par snimku z archivu a ac mi asi muzete oponovat, tak mi prisly lepsi prave na tomto LCD...Az bude pekne tak se vydam neco nafotit a upravit to na tomhle panelu, vystup potom prohlidnu u znameho na S-IPS
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Já zase moc her nepařím...
OT: a proto kupujes kazdou novou grafiku co se jen ukaze na trhu a pouzivas to na word :-D
(sorry, ale nedalo mi to ;))
-
Dotaz, mam s timto monitorem takovy mensi problemek.
mam nastaveny vypnuti monitoru po 10 minutach necinnosti pc, ale monitor vzdy ohlasi power saving mode, vypne se na 3 vteriny, pak se znovu zapne, ohlasi power saving mode a zase se vypne a tak to jde porad dokola.
Pritom kdyz pocitac vypnu, tak se monitor prepne do power saving modu normalne.
Takze ted premyslim, cim by to mohlo byt, ze by graficka karta? Nemate s tim nekdo podobny problemek?
-
Nic podobne som si nevsimol. Mam nastavene vypnutie monitoru po 15 minutach a normalne to funguje.
-
Jak píše M@to, taky s tím nemám problémy.
-
ja ho uz nemam, ale fungovalo to normalne :)
-
Podle recenze to imho zas taková bomba není, ale co bychom za ty peníze chtěli, že?
Jako velký problém vidím 1900x1200 na 22". Škoda. Na 24" se to rozlišení ještě dá, ale tady je to pro mě bohužel příliš malé. Vám to možná přijde k smíchu, ale nepotřebuju oči namáhat víc než je nezbytně nutné (časy, kdy jsme se s kolegy v práci předháněli a machrovali kdo používá vyššín rozlišení jsou už dávno za mnou). :-)