-
Re: Už máte někdo E2140, E2160?
ricixxx s tim nasobicem muzes zkusit vypnout EIST, nevim jak se ti povedlo ziskat 9x v oknech kdyz v biosu dals 8x, ale mohlo by to byt tim. U fsb bych rekl zes narazil na fsbwall cpu, u techto cpu se pohybuje za beznych podminek +- kolem tech 400, imo ale nema moc cenu hnat se za fsb, dulezitejsi je podle me frekvence cpu.
Muzu se zeptat kdes vzal napeti ramek? Utilita od gigabytu to neukazuje a speedfan ukazuje afaik kraviny.
S vdrop/droopem toho asi moc nenadelas, mod na S3/DS3 (aspon teda na Rev.3.3) zatim pokud vim nikdo nevymyslel.
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
ricixxx s tim nasobicem muzes zkusit vypnout EIST, nevim jak se ti povedlo ziskat 9x v oknech kdyz v biosu dals 8x, ale mohlo by to byt tim. U fsb bych rekl zes narazil na fsbwall cpu, u techto cpu se pohybuje za beznych podminek +- kolem tech 400, imo ale nema moc cenu hnat se za fsb, dulezitejsi je podle me frekvence cpu.
Muzu se zeptat kdes vzal napeti ramek? Utilita od gigabytu to neukazuje a speedfan ukazuje afaik kraviny.
S vdrop/droopem toho asi moc nenadelas, mod na S3/DS3 (aspon teda na Rev.3.3) zatim pokud vim nikdo nevymyslel.
Neboj niesom lama samozrejme som vypol EIST aj secky ostatne setrice energie ale stale sa to preplo na 9 :( 400FSB je asi fakt hranica zatial sade kde som kukal nesli cez 400. No a RAM V som nasiel v EVERESTE :) a dokonca aj speedfan aj ked sa mu neda na 100p verit ukazuje to iste aj ked otacky cpu coolera mam podla neho 15000000 :)
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
tak zmena, vcera na to nekdo prisel na xs :)
odvazni muzou zkusit -> foto1 foto2
Citace:
Původně odeslal
kuryu
Here is a working Vdroop and consequently Vdrop mod for the GA965P DS3/S3 V3.3 motherboard.
Before this mod for me on my DS3:
1.5V in bios
1.47 Idle Everest
1.42 Load Everest
After mod
1.5V Bios
1.49 Idle Everest
1.49 Load Everest
-
Zkoušel jsi ten mod, a funguje ? Bude stačit obyčejnej pencil-mod ? Soudě dle pouhého spojení můstku myslím, že ano.
-
Zatim jsem to nezkousel, cekam na reakce ostatnich az to zkusi, tuzka by imo mela stacit.
-
neviem ci ceruzkou urobis 100% spojenie, on tam pise ze by mal byt odpor "0" takze by bol lepsi asi vodivy lak ... ceruzka by vsak mohla byt tiez dostatocna
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
neviem ci ceruzkou urobis 100% spojenie, on tam pise ze by mal byt odpor "0" takze by bol lepsi asi vodivy lak ... ceruzka by vsak mohla byt tiez dostatocna
Vím, že je to "prasárna", ale mně se na takto ploché a krátké spojení osvědčilo přiložení kousku alobalu fixovaného izolepou... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Kde to pise? "zero vdroop" neznamena odpor "0"... jinak souhlas, lak je urcite lepsi.
Puvodniho autora tohoto modu najdete nejspis tady.
-
Maul : Zkusím to teda. Popiš to ještě detailněji. Přiložíš úplně natěsno alobal, jen na ty 2 můstečky, a zalepíš to seshora izolepou ? :-D
O prasárnu nejde, leč ta deska je hrůza, nastavím 1.4V v biosu, a mám 1.316V v zátěži.
-
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Maul : Zkusím to teda. Popič to ještě detailněji. Přiložíš úplně natěsno alobal, jen na ty 2 můstečky, a zalepíš to seshora izolepou ? :-D
O prasárnu nejde, leč ta deska je hrůza, nastavím 1.4V v biosu, a mám 1.316V v zátěži.
Ano, jde jen o to vytvořit vodivý spoj - žádné velké proudy tam netečou, takže spojení "na studeno" nevadí, pokud je dobře přelepené a fixované... jedná se v podstatě o jakýsi ekvivalent studeného spojení dvou drátů následně omotaného izolačkou... ;)
-
Kdyz uz se tady o tom tak pekne bavite ... cim je tohle vubec zpusobene a proc to vyrobce rovnou nespoji pri vyrobe? Nevite nekdo?
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Kdyz uz se tady o tom tak pekne bavite ... cim je tohle vubec zpusobene a proc to vyrobce rovnou nespoji pri vyrobe? Nevite nekdo?
Dobra otazka, pry je to tak udelane schvalne a vyrobci to musi dodrzovat na zadost intelu, proc, to nevim. Kazdopadne pri OC je to vetsinou nezadouci...
Nejaka diskuse byla kdysi na XS.
-
No, zkusil jsem to, jak říkal Maul, alobalem, výsledek žádný, zkouším teď tužkou HB, a nic, pořád to má propady jak kráva. V BIOSu mám teďko default (1.350 V), a při orthosu mám 1.296V, idle mám 1.312V.
Tak nevím. Každopádně všechno (deska) funguje OK - takže minimálně žádný negativní efekt to nemá.
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Dobra otazka, pry je to tak udelane schvalne a vyrobci to musi dodrzovat na zadost intelu, proc, to nevim. Kazdopadne pri OC je to vetsinou nezadouci...
Nejaka diskuse byla kdysi na
XS.
Takze na tom XS foru je odkaz na popis toho, jaxe tvori VCore a proc je pro to VDroop dulezity ... http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=126 ... poctete si, vyvozovat zavery z toho si netroufam
-
Taxem druhý procák od markra rovnou napálil na 350x9 na default a pohoda - už několik hodin jede ORTHOS SmallFFT bez jakéhokoliv problému...
Chladím jen pasivně Ninjou (lenost nasazovat vrtuli) a teplota v ORTHOSu kolem 62°C na obou jádrech.
-
ja zas nahral novy bios F11 a 370x9 pri 1,312V v cpu-z uz 7hod orthos stable. ani nevim jestli to je biosem nebo jsem to jen nezkousel
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
ja zas nahral novy bios F11 a 370x9 pri 1,312V v cpu-z uz 7hod orthos stable. ani nevim jestli to je biosem nebo jsem to jen nezkousel
Jedu na uplne stejnem nastaveni - 1,312V v zatezi, 9x370, bios F9 :)
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
Jaké napětí je to v BIOSu?
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jaké napětí je to v BIOSu?
ted jsem to o 1stupen zvysil protoze po cca 14hod spadl orthos. cili ted 1,3473 nebo nejak tak.
-
Mozete mi niekto poradit najlacnejsiu dosku z Alzi, na ktorej dobre pretaktujem 2160? Zatial mam vyhliadnutu Asus P5B - P965/ICH8R ( http://www.alza.sk/zakladni-deska-as...775-d65514.htm ), ale 2800 je dost vela na dosku, aj ked viem ze cim kvalitnejsia doska, tym lepsie pojde vsetko pretaktovat, ale rad by som usetril nejaku tu korunu.
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
ted jsem to o 1stupen zvysil protoze po cca 14hod spadl orthos. cili ted 1,3473 nebo nejak tak.
No, posloupnost kroků na DS4 je 1,325V - 1,33125V - 1,3375V, takže by mě zajímalo, kolik tam vlastně opravdu nastavuješ u S3...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No, posloupnost kroků na DS4 je 1,325V - 1,33125V - 1,3375V, takže by mě zajímalo, kolik tam vlastně opravdu nastavuješ u S3...
tak jsem se znova dival a je to ted 1,34375V
-
Neviete mi teda niekto poradit tu dosku?
Co som cital o P5B tak to je asi len ako posledna moznost, lebo vraj s nou nejde tak dobre taktovat. A zase u nas dostat GB za minimalne 3550sk a to uz je moc. Ktoru dosku z alzi by ste mi doporucili? P5B ma vijde na 2700skk. Na dosku enxcem dat viac ako 3000.
Inak ramky mam adata 2x1gb 800mhz vitesta.
-
Citace:
Původně odeslal
SonnY
Neviete mi teda niekto poradit tu dosku?
Co som cital o P5B tak to je asi len ako posledna moznost, lebo vraj s nou nejde tak dobre taktovat. A zase u nas dostat GB za minimalne 3550sk a to uz je moc. Ktoru dosku z alzi by ste mi doporucili? P5B ma vijde na 2700skk. Na dosku enxcem dat viac ako 3000.
Inak ramky mam adata 2x1gb 800mhz vitesta.
http://www.gisow.cz/computer/it-prod...d-4441309.html
-
No normalne som sa tej ceny zlakol. Pozrel som si specifikacie S3 aj DS3 a jediny rozdiel je ze DS3 podporuje Intel® Pentium® Extreme procesory. Je to naozaj iba tento jediny rozdiel? Podla ceny to tak nevyzera.