Tak s ni snad budes spokojenej (ja rozhodne sem :) ) ... doporucuju prikoupit accelero S1 ... za ty prachy a bezhlucnej provoz se to urcite vyplati
Printable View
Tak s ni snad budes spokojenej (ja rozhodne sem :) ) ... doporucuju prikoupit accelero S1 ... za ty prachy a bezhlucnej provoz se to urcite vyplati
No když už jste se dali do toho srovnávání...taky jsem přešel z G7900GS na X1800XT (výkon cca jako X1950GT) a docela spokojenost....výkon vyšší, obraz se mi taky zdá takovej ostřejší a jakoby i čistší...ikdyž to je asi jen subjektivní dojem. Dále také v Test Drive Unlimited se dá zapnout HDR a vyhlazování...u G7900GS jsem si mohl vybral jen jedno :-) a ani nevypadávaj textury...
Ještě k tomu co psal Maul:
Nemyslím si, že to byl zrovna nejšťastněji zvolený upgrade...taky jsem četl recenzi na DDworld, ale ikdyž karta má dobrej poměr cena/výkon, tak přece člověk nemůže chtít aby to natřela původnímu high-endu (vyššímu mainstremu - abych byl přesnější) může se jí vyrovnat, ale asi se nedá čekat výkonový polepšení...to je jako kdybych já z X1800XT přesedlal na G8600GT :-) ...raději si počkám na G8800GT-GS/X2900Pro....popřípadě zlevnění X1950XT/XTX
Teď s X1950GT je to trochu jiný kafe ne? (až na ten chladič co :-) )
Já jsem nečekal velký skok - 7900GS budu dávat klukovi jako dárek a tak jsem chtěl mít doma něco srovnatelného (případně mírně lepšího) a s DX10. Podle testů by 7900GS, X1950GT a HD2600XT měly být výkonově cca. nastejno, což ale IMHO rozhodně nejsou (minimálně pod Vistami).
Kdyby řada 8600GT nebyla předražená, asi bych po zkušenosti s HD2600XT šel do ní, ale takhle jsem víceméně spokojený s X1950GT. "Vysavač" jsem okamžitě nahradil Accelerem S1 a taktovat jde slušně...
To by sis bohužel taky nepomohl. Pokud přikládáš váhu mému názoru, tak to vidím výkonnostně následovně:
- HD2600XT, GF8600GT
- GF8600GTS, 7900GS
- X1950GT, 7950GT
- X1950PRO, 7900GTX
- X1950XTX, 7950GX2
S tím, že s GF7 bude (především) kvalita textur horší, než na všech ostatních. Pokud bychom deaktivovali všechny její vypnutelné optimalizace, posunula by se zhruba o jednu příčku směrem dolů.
Váhu Tvůj názor má, ale známou jednostrannou preferenci bohužel taky. Teď mám X1950GT nataktovanou jako PRO a zcela jednoznačně se nechytá na 7900GTX, kterou jsem v kompu chvíli měl... s tím ostatním bych +/- souhlasil, až na to, že s GF8600GT bych dle všeho měl pod Vistami výrazně méně problémů než s HD2600XT a jela by bez potíží hned...
Ano, ale záleží, podle jakých her to posuzuješ, ovšem s vypnutými optimalizacemi dopadá v novějších titulech X1950PRO výrazně lépe, než 7900GTX. Samozřejmě pokud hraješ konkrétní hru, která je lépe optimalizovaná pro GeForce, tak ti tohle asi bude egál :-)
Té konkurovala v době vydání. Ale podívej se třeba na takové hry jako Anno 1701, Gothic 3 a další, jaké rozdíly jsou tam (teď bohužel zjišťuju, že ve většině recenzí HD2900/GF8800 už ani 7900GTX netestovali :-( )
To je ale pořád dost hluboko pod těmito výsledky:
http://www.ddworld.cz/images/stories...3/3Dmark06.png
A to nemluvím o tom, že já jsem s tou Gigabytkou nedostal ani s overdrive na 800/1600MHz víc, než nějakých 4700 bodů, a to mám o krapet silnější sestavu než byla testovací.
Přitom většinou mívám výsledky o dost lepší, než bývají v recenzích, takže například s X1950GT@X1950PRO mám 5201 bodů oproti jimi dosaženým 5049, a to navíc pod Windows Vista!!!
Přinejmenším na Palit krásně sedne tenhle http://www.alza.cz/vga-chladic-everc...rhc-d77589.htm
Ohledně 3Dmarků občas záleží i na revizi samotného marku a dalších nastavení. Tvoje GB pravděpodobně throttlovala, jinak to nevidim
Edit : Oprava překlepů
Na 2600XT máš pasivní MSI a Sapphire Ultimate, které ji jistě uchladí bez větších problémů. Nakonec stejný chladič jako je na Ultimate mám na X1650Pro (a s přehříváním tedy rozhodně problém nemá, je znatelně efektivnější i než předchozí "složitý" Silent-Pipe na X1650Pro od GB).
Mám pár základních (asi dementních, ale sichr je sichr) dotazů k ATi HD kartám a HDMI, budu velmi vděčen za fundovanou odpověď:
1. Rozumím tomu dobře, že např. na HD2600 prostě vrznu redukci DVI-HDMI, zapojím kabel do TV a bude TV druhým monitorem včetně zvuku?
2. Jak funguje audio device na těch grafikách? Prostě při switchnutí na druhý monitor se přepne i zvuk a hotovo?
3. Dá se integrovaný audio device nějak konfigurovat, nebo tam prostě je a "nějak" hraje?
Tak na otázku č. 1 jsem odpověď našel celkem snadno (ano), na č. 3 asi také (zřejmě ne), u č. 2 by mě zajímala zkušenost někoho, kdo to zkoušel/jede na tom - dočetl jsem se, že je možná asi jakákoliv varianta (obě zvukovky funkční/jedna funkční/druhá funkční), ale už ne, zdali je možné ošetřit nějak preset např. pro situaci viz ten dotaz? (snad není potřeba po každém použití disablovat ten zvuk, aby nehrál pořád ...)
Z me zkusenosti, to ve Windows funguje tak, ze mas-li vice nez 1 zvukove zarizeni, smeruji vsechny aplikace, jenz neumoznuji explicitne zvolit zvukovku, zvuk na primarni zvukovou kartu tj. tu kterou mas nastavenou jako "Vychozi zvukove zarizeni".
Druha zvukova karta se pouzije pouze v pripade, ze je primarni obsazena (coz se mohlo stat naposledy ve Windows 98/ME, pripadne pri pouziti nejakeho nestandardniho vystupu jako je kernel streaming atd.) nebo pokud to ona aplikace dokaze.
To zvukove zarizeni na ATi grafikach se imho nainstaluje jako dalsi zvukove zarizeni ALE
- nemam s temahle grafikama zkusenost, prosim nekoho, kdo je ma k dispozici k tomu neco rekl
- vista ma prekopany audio stack - SPDif a pod. se v systemu hlasi jako samostatne zvukove zarizeni - imho do tehle kategorie patri i onen vystup u HD 2x00 grafik
I tak si myslim, ze pokud si toto zvukove zarizeni nezvolis v systemu jako defaultni, nebude ti do nej hrat zadna aplikace, ktera to primo nepodporuje nebo alespon nedokaze zvolit zvuk. zarizeni.
PS: Nevylucuju, ze by ovladac umel prepnout defaultni zvuk. vystup prave na ono zvuk. zarizeni grafiky po zdetekovani noveho monitoru pripojeneho pres HDMI, napr. logitech USB headset tohle umel.
PS2: Sem zvedavej, jestli nekdo osvetli, kolik je na mych spekulacich pravdy :)