:o tak pak udelaj nejake testy a postni to tady... docela by me to zajimalo:)
AD strach z poskozeni jadra.... prectete muj postup a pouzivejtte ten leukoplat, ci cokoli... pomaha to krasne a opravdu pak neni duvod strachiovat se o ustipnuti jadra
Printable View
Mno je to plne vyuzitelne a uzitocne, ale ja by som IHS dole dobrovolne nedaval :) . Proste zle skusenosti s "naked" K7 procikmi :-/ :-o .. a IHS povazujem za dobru vec ked clovek casto laboruje s CPU ..a dava tam chladice hore-dole. Btw.. mne sa asi neoplati to davat dolu co?
Vy sa o svoje CPU nebojite ??? .. tym myslim poskodenie jadra chladicom atd.
To, ci ti pomoze alebo nie ti s istotou nikto nepovie. Moze ti pomoct napriklad k vyssiemu OC, k mensiemu napatiu CPU a urcite k nizsim teplotam... Bat sa o CPU? > Vsetko sa skor ci neskor pokazi, vsetko je to o tom, ci by ta potom nemrzelo kukat sa na mrtvy procak, zas ale ked nie si uplne lavy tak to dopadne dobre a len ti to pomoze... Samozrejme ked sa neseres s chladicom kazdy den hore-dole... ;)
Tak, som sundal IHS na mojom A64 2800+ 754 Clawhammer :) Najprv som so ziletkou nevedel jaksik podobrat miesto mezdi IHS a CPU PCB, takze PCB procaka nie je 100% cista, ale to ma tak najmenej sere... Ako ochranu pred poskodenim jadra pouzijem "coopershim" z mrtveho jadra Radeona (nejaka 9500/9700 to bola),
http://www.afjv.com/press0603/060313...ti_x1800xt.jpg
Z radeona som to dal dole v pohode so ziletkou bez poskodenia, to lepidlo bolo uz dost prepecene :D Z procaka ked som to uz chytil medzi IHS a CPU PCB tak to islo v pohode, jednu stranu som ani nerezal, a druhu stranu len do polovicky, potom som to nahol a tahal IHS hore... Pri rezani som mal CPU v doske, nech to mozem lepsie chytit a nedorezem sa (hlavne kvoli tomu, ze CPU uz nejake tie nozicky chybaju :D ) Ten coppershim tam sedi akurat - vyska jadier je rovnaka (Cel 600, Radeon GPU, A64...), takze tam kvapnem kvapku sekundaku na kazdu stranu a bude :) Athlon isiel na default najviac na 2GHz stable, viac nedal na default vcore, uvidime ci mi to daco pomoze, mam vodu... Fotky a pripadne info dodam behom zajtrajska :)