Neviem, ci to tu uz bolo, ale tu http://www.hitachigst.com/hddt/knowt...c?OpenDocument su zvuky roznych disk failure. Head damage 4 je zvuk smrti :-) brachovho disku.
Printable View
Neviem, ci to tu uz bolo, ale tu http://www.hitachigst.com/hddt/knowt...c?OpenDocument su zvuky roznych disk failure. Head damage 4 je zvuk smrti :-) brachovho disku.
No tak to jsou opravdu strasny zvuky...Jeste nikdy se mi nastesti nestalo aby to delalo nejaky z techto zvuku.A jak by to zacalo nahodou delat,tak by disk sel okamzite pryc.
Smart myho Sea..je v poradku?Co ta prvni hodnota????
http://img225.imageshack.us/img225/4327/seaur6.jpg
jedine, co se mi nezda, je nizka hodnota seek error rate, jinak je vse v naprostem poradku :wink:
Podle me je to u Seagate normalni - seek error rate mi u Momentus 5400.3 skace nahoru a dolu, rozhodne ne kolem 100 a vice. Spise tak kolem 60. Stejne tak RAW Read Error Rate a Hardware ECC recovered. Seagate jinak pocita tyhle hodnoty.
Hej neviete kedy sa da ocakavat druha generacia 3,5" HDD s kolmym zaznamom. Doteraz skoro vsetci vyrobcovia uviedli svoje PRVE disky postavene na tejto technologii aj ako 3,5" (prve take disky boli 2,5").
Hlavne SEAGATE ma zaujima, kedy od neho cakat dalsiu generaciu diskov 3,5" s kolmym zaznamom. A ci tento disk bude stale stary dobry disk, alebo zase nejaky experiment s technologiami (laser ohrev, nanotrubicky)
Nerad totiz pouzivam prvy model s inovaciou. Vacsinou sa technologia doladi, kym sa prva generacia predava ako novinka. Nasledna dalsia generacia je potom vurobkom so zlepsenymi vlasnostami (aspon vzdy to tak zatial bolo). Preto by ma zavadzanie dalsich noviniek do HDD nepotesilo, mam zaujem iba o dalsiu generaciu diskov s kolmym zaznamom.
seagate 7200.11 bude mat este hustejsi zapis, rovnako ako nove 1TB disky hitachi a vsetkych ostatnych znaciek ;) Ziadnu revoluciu necakaj, len hustejsi zapis, pre notas by si sa skor mal tesit na SSD
SSD si este dlho bude drzat vysoku cenu. Nemate niekto uz nejake realne testy tohto typu disku?
tak moc tomu nerozumim, to uz bychom museli nekde najit... nebo by se musel ozvat nekdo povolanejsi :)
u tech poslednich dvou hodnot souhlasim, ale seek error rate mam u tri seagatu zhruba stejnou a to kolem 80/60/30 (value/worst/threshold)... mozna je to tim, ze to nejsou disky z nejnovejsich rad, ale value 39 je thresholdu 30 docela blizko :) ... taky zalezi, jaka ta hodnota byla na zacatku
Pokud ta cena bude jak rika MadCap, tak to fakt bude konecne krok kupredu.
do stolneho kompu to moc neriesim, ale najviac ma to tesi do notasov ;) 0,nic spotreba a konecne performance!
ja cakam, ze budu dostupne do expresscard slotu, to by bolo bozi ... no nic, nechajme fantazirovania a OT ....
Takze som z tohto disku sklamany. Mam 320G verziu (teda mal som) a isla naspat. Ten seek bol teda dost nechutny :-(
mám Raid0 se dvěma 320cítkama a fakt je, že jsem čekal, že budou tišší. No vyřešil jsem to SilentMaxxem a jeho boxy ... teď už je to na velice příjemný úrovni. Zato výkon, ten se mi zamlouvá velice už od začátku! ...
Zdravim,idem kupovat novu masinu s core 2duo a grafikov 8800GTS 640Mb, no a zvazujem ci pojdem do disku Seagate 320 7200ot.10, alebo rovno do Raptora 74G. Ide mi o to, ze ked uz kupujem lepsiu zostavu aby nebola brzdena diskom, kedze chcem aj taktovat... Do akej miery sa prejavi rychlost raptora na celkovej rychlosti sytemu a pri hrach? Ma cenu ist do raptora na ukor kapacity(o kapacitu mi moc nejde, aj ked 74G je malo, no 150G sa mi zda byt prilis draha)
aj 74ka je prilis draha a moderne disky s vysokou hustotou zapisu ju vo vacsine situacii vykostia ...
Pokud ti jde o svižnost (odezvu systému) tak je Raptor bezkonkurenční, resp. je ten rozdíl znát ihned po výměně disku. Při práci ve woknech i při práci se souborama i ve hrách, když si hra swapne. Stále má nejnižší přístupovou dobu oproti běžným diskům, nicméně je hodně drahý v poměru na úložnou kapacitu. Mám 150GB verzi a už bych za pomalejší neměnil, protože u dnešních nadupanejch systémů je brzdou nejčastěji právě HDD. V testovacích programech některé nové disky někdy Rapotra překonávají, ale praxe je často trošku jiná (pokud ovšem neměříš za kolik sekund si překopíruješ soubor z particie x. na partici y.). Je to tedy o penězích...