-
Re: Intel Conroe - novy kral
Citace:
Původně odeslal THX
Kto tvrdi, ze som povedal ze rovnako velky prirastok bude u athlonov? Ja len tvrdim, ze v hrach je rozdiel medzi 2.7ghz venice a 2.7ghz san diego dost podstatny. Netvrdim ze ten rozdiel je taky isty ako u conroe 2 vs 4mb cache.
a co je to "dost podstatny" ? imho max 5% a aj to len niekde a niekekdy ... ;) ta hra (akakolvek) ti pojde dobre aj na nepretocenom procaku za 5k, ked to nakrmis normalnou grafikou ... takze tieto uvahy nad 195 vs. 210 fps su vies naco
no nic, dost bolo OT
P.S.> aby si si spomenul >
A teraz mi uz nikto nebude tvrdit, ze cache nie je podstatna pre hry. (a ze venice je skoro ako san diego, nie nie, cim vyssia freq., tym este vacsi rozdiel).
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
a co je to "dost podstatny" ? imho max 5% a aj to len niekde a niekekdy ... ;) ta hra (akakolvek) ti pojde dobre aj na nepretocenom procaku za 5k, ked to nakrmis normalnou grafikou ... takze tieto uvahy nad 195 vs. 210 fps su vies naco
no nic, dost bolo OT
tak teda opacne, ked ta cache dost podstatne zvacsi cenu procesora, a pridava tak malo vykonu, tak preco to teda vobec vyrabaju tie verzie s vacsou cache?
To som chcel povedat, ze zo zaverecneho porovnania cache vyslo, ze zvacsenie sa najviac prejavi v hrach, v ostatnych aplikaciach menej. Teda ze hry su viac citlive na velkost cache.
-
U core2 je to mozne, bohuzial som to este namal moznost vyskusat. U inych procakov taky narast nie je ....
-
Citace:
Původně odeslal THX
tak teda opacne, ked ta cache dost podstatne zvacsi cenu procesora, a pridava tak malo vykonu, tak preco to teda vobec vyrabaju tie verzie s vacsou cache?
To som chcel povedat, ze zo zaverecneho porovnania cache vyslo, ze zvacsenie sa najviac prejavi v hrach, v ostatnych aplikaciach menej. Teda ze hry su viac citlive na velkost cache.
tomu se rika marketing
-
Cache se projevi trebas u prehravani/komprimaci videa, tam se da s velkou davkou uspesnosti nacitat do cache. Naopak u her se neprojevi temer vubec, protoze hra ti cte kazdou chvili neco jinyho a to co CPU predpovedel IMO tak z 50% stejne zahodi. No a v neposledni rade cache kompenzuje nanicovaty parametry ram (predevsim latenci).
CPU s velkou cache se vyrabely odjakziva a odjakziva to bylo pro desktop nanioc, jen vyhazovani penez. Kdyz zagooglis, tak najdes grafy a z nich zjistis, ze vliv cache nad 256kB jde rapidne dolu. Nekolika megova cache by nemela vyznam zadnej, protoze pravdepodobnost vyuziti vsech instrukci/dat v ni je temer 0.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Cache se projevi trebas u prehravani/komprimaci videa, tam se da s velkou davkou uspesnosti nacitat do cache. Naopak u her se neprojevi temer vubec, protoze hra ti cte kazdou chvili neco jinyho a to co CPU predpovedel IMO tak z 50% stejne zahodi. No a v neposledni rade cache kompenzuje nanicovaty parametry ram (predevsim latenci).
Dovolím si nesouhlasit. Tohle platilo kdysi, když ještě nebyl hardwarový data prefetch. Dneska naopak hry z větší cache těší poměrně solidně a komprimace (streamové věci) ani moc ne.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
CPU s velkou cache se vyrabely odjakziva a odjakziva to bylo pro desktop nanioc, jen vyhazovani penez. Kdyz zagooglis, tak najdes grafy a z nich zjistis, ze vliv cache nad 256kB jde rapidne dolu. Nekolika megova cache by nemela vyznam zadnej, protoze pravdepodobnost vyuziti vsech instrukci/dat v ni je temer 0.
Větší cache znamená vyšší úspěšnost prefetch, resp. možnost mít ho agresivnější (pokud tomu odpovídá bandwidth pamětí, což je přesně úloha DDR2 vs. DDR).
-
-
-
Hm, to je naky divny v tech hrach, prece nemuze byt rozdil synteticky benchmark vs hra pres 50 procentnich bodu...
No i kdyz jak to tak pisu, tak me napadlo ze vlastne SuperPi 1MB pracuje jenom s pameti 1 MB, takze se vlastne cely vejde do L2 Cache. Ale to se vejde i u 4400+, tak nevim. Uvidime dal, jak se vyvinou dalsi testy realnych aplikaci...
-
Citace:
Původně odeslal Spajdr
FEAR_Quake4
:-( Tak tj zklamani (pro me), pri vetsim rozliseni a zapnutym vyhlazovani, na tom budou cca stejne
-
Jenom na okraj, testoval to OBR z pctuningu a AMD sestava mela 2GB pameti a Intelacka "jenom" 1GB... Osobne s temito hrami nemam zkusenosti, tak nevim do jake miry je to ovlivni.
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Jenom na okraj, testoval to OBR z pctuningu a AMD sestava mela 2GB pameti a Intelacka "jenom" 1GB... Osobne s temito hrami nemam zkusenosti, tak nevim do jake miry je to ovlivni.
To snad nepotrebuje komentar :mweheh:
Dik za info.
-
Citace:
Původně odeslal PiT
To snad nepotrebuje komentar :mweheh:
Dik za info.
ono skoro nepotrebuje komentar, ze to meral OBR, to uz samo o sebe vesti ze to je nejakym sposobom dojebane/zmanipulovane (to je uz jedno ci umyselne alebo nie)
-
Citace:
Původně odeslal tnema
:-( Tak tj zklamani (pro me), pri vetsim rozliseni a zapnutym vyhlazovani, na tom budou cca stejne
Pri vacsom rozliseni a zapnutom vyhladzovani budu na tom rovnako, lebo to bude limitovat GK a nie CPU.
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
ono skoro nepotrebuje komentar, ze to meral OBR, to uz samo o sebe vesti ze to je nejakym sposobom dojebane/zmanipulovane (to je uz jedno ci umyselne alebo nie)
A taky je docela zajímavej původ :). Pro zájemce doporučuji kouknout do bazaru na shwf...
-
1 Příloh-a(y)
Vím, že je to trošku Off-Topic, ale přesto... Zjevně podle této reakce asi chápete, jak moc objektivní jeho test bude.
Příloha 1864
Pro ty z vás, kteří nevědí podtext - OBR (mimo jiné dělající recenze na PCtuningu) na SHW fóru prodává výrobní vzorek Core 2 Duo. Když jsem ho upozornil, že výrobní vzorky jsou v majetku společnosti Intel, a tedy že tento byl ukraden a on používá kradené zboží, a tudíž se v podstatě dopouští trestného činu Podílnictví podle paragrafu 251 Trestního zákona, zaslal mi výše zmíněnou zprávu.
-
Eagle: Ak by predaval kradnute auto asi by ho pravny podtext zacal zaujimat az potom, co by zostal bez auta, penazi a v base. Je mi ho luto.
-
Dalsi trochu neobjektivni test Athlon64 4000+(2,4Ghz) vs Conroe 2,13Ghz 4MB cache
-
Citace:
Původně odeslal Eagle
Vím, že je to trošku Off-Topic, ale přesto... Zjevně podle této reakce asi chápete, jak moc objektivní jeho test bude.
Příloha 1864
Pro ty z vás, kteří nevědí podtext - OBR (mimo jiné dělající recenze na PCtuningu) na SHW fóru prodává výrobní vzorek Core 2 Duo. Když jsem ho upozornil, že výrobní vzorky jsou v majetku společnosti Intel, a tedy že tento byl ukraden a on používá kradené zboží, a tudíž se v podstatě dopouští trestného činu Podílnictví podle paragrafu 251 Trestního zákona, zaslal mi výše zmíněnou zprávu.
Ačkoliv OBR nesnáší Hulána, tak mi oba připadaj uplně stejní. Ale to sem asi už nepatří, sry, že jsem začal OT diskuzi.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Ačkoliv OBR nesnáší Hulána, tak mi oba připadaj uplně stejní. Ale to sem asi už nepatří, sry, že jsem začal OT diskuzi.
Ale oni se navzájem nesnáší právě proto, že jsou naprosto stejní!!! A podle odpovědi Eaglovi bych dokonce uvěřil, že mu odpovídal dement Hulán... alespoň podle převzaté nadávky "teenager" a stylu zvracení... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Ale oni se navzájem nesnáší právě proto, že jsou naprosto stejní!!! A podle odpovědi Eaglovi bych dokonce uvěřil, že mu odpovídal dement Hulán... alespoň podle převzaté nadávky "teenager" a stylu zvracení... :cool:
Tak možná je to jedna a tatáž osoba :lol:...
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Tak možná je to jedna a tatáž osoba :lol:...
Tak to jedině schyzofrenik :-D. Ale že se snaží, má pod každým nickem jinou IP ;-).
A nechci se Radka Hulána zastávat, ale on aspoň svoje tvrzení něčím dokládá a nestřílí bláboly úplně od boku, jak se mu to hodí... i když je pravda, že některá fakta si hodně přikrášlí ve svůj prospěch. Taky se mu nedá upřít jedna vlastnost značící, že není hloupý - nedovoluje si na lidi, kteří o dané věci vědí víc než on.
-
chytrej hňup, blbej hňup... výsledek je stejnej - věta "chudý závistivý teenager" ;)
-
co takhle promazat to OT ;o)
-
on to zas takovy OT neni, protoze urcite se tim clankem o conroe bude spousta lidi ohanet a tady se "lehce" vysvetluje, co je autor zac
jinak jakmile jsem zjistil, ze vsechny ty clanky a testy jsou z vybranych predprodukcnich kusu, prestal jsem je cist a tezce je ignoruji - nebylo by to poprve, co predprodukcni ci novinarske kousky a realita byly nekde uplne jinde