Re: Skodik - CASIO QV-R51
Obě fotky z muzea jsou IMHO lepší v barvě...
Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ČB fotka VŽDY postrádá část obrazové informace a tedy i sdělení a proto MUSÍ mít o to silnější motiv a téma... Samoúčelné převody do černobíla nemají smysl.
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Obě fotky z muzea jsou IMHO lepší v barvě...
Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ČB fotka VŽDY postrádá část obrazové informace a tedy i sdělení a proto MUSÍ mít o to silnější motiv a téma... Samoúčelné převody do černobíla nemají smysl.
Jo tak s tímto souhlasím. Něco podobného jsem napsal i v tom tutoriálu na převod do BW.
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ...
Souhlasim. Ja si ale navic myslim, ze CB fotka ma tu moc ZVYRAZNIT dany motiv, ktery by barve tolik nevyniknul. Zrovna u ty sochy je v barve neprijemny odraz v okna, ktery se v BW trochu ztrati...
Njn, poslední dobou dost lidí fotku, se kterou neví co provést, prostě foukne do BW. Neříkám, někdy to skutečně zabere, ale není to samospasitelné. Alespoň je dobré čas od času ty fotky obarvit (ink tint), nebo s nimi zkusit provést něco ne zcela standardního. (viz např. MadCapovy poslední portréty)
Udělat pořádnou BW fotku je taky obvykle těžší, než v barvě.
Tohle není mířeno konkrétně na Skodika. (byť to z části asi taky platí)
I když nejsem zastáncem velkých úprav fotografií, tak přesto si myslím že v některých případech je to celkem ku prospěchu věci. Zlášť když to nemění kompozici ani obsah fotky.
Skodiku co třeba takto ? : http://theedge.jirulda.com/sample/socha.jpg
Škoda že ses to nesnažil už takto vyfotit - pokud to ovšem bylo možné. BTW celá ta retuš mi trvala max 5 minut i s rámečkem.
skodiku, theedge tohle se vam povedlo;)
Vodorovné plochy naklonené skoro zvyslo nemusím, ale keď na tej BW verzií ešte trocha zvýšiš kontrast, tak by to mohlo byť zaujímavé.
No zajimave, ale u barevne mi vady ty modre koleje, a u BW ze je to tokove tmave. Ze ty koleje moc neviniknou. A u obou dvou mi vadi, ze to je trochu rozmaznuty.
koleje se mi libi vic v barve.. prave ta modra je tam hezka.. ale jak psal Camillek, taky mi prijde ze je to trochu mazle
e1: jo, naklon je az moc velkej, s tim souhlasim.
bufobufo, Camillek: mazle to neni, takhle foti ten muj "umelec" kdyz je ostre svetlo :)
==============================
Prinasim neco z Interkamery 2006 jsou to vsechno jenom modelky, prakticky moje prvni zkusenosti s atelierovym focenim a vubec focenim lidi :) Takze budu fakt rad za nazory, budu rad, kdyz napisete jak ktere se libi, tak i ty ktere se nelibi, pripadne nekde ukazat, co delam spatne, predem fakt moc dik!
Davat to sem, tak me asi prerazite, takze tady to bude asi i prehlednejsi ;)
+ http://skodik.no-ip.com/index.php?id.../denisa/denisa
+ http://skodik.no-ip.com/index.php?id...ympus_hosteska
+ http://skodik.no-ip.com/index.php?id...lky/topmodelky
Ukazka:
Denisa
http://skodik.ic.cz/galerie/denisa/denisa1.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Jeste jednou predem diky.
EDIT: vlozena ukazka-
Připadá mi to slušné (v tomhle se moc nevyznám), ale minimálně některé z těch fotek jsou odšuměné, že?
Velmi sa mi paci po technickej kvalite aj vyzorovo uplne prva fotka z prveho linku. Spravna kompozicia, dobre farby. Pekny kontrast s tou bielou baretkou.
Ostatne ale bohuzial vobec, fotky, kde modelky pozeraju prec, na mna proste posobia divne. Nezaujate. Nepritomne...
Ale tiez mozes brat moj komentar z rezervou (taktiez sa v tom velmi nevyznam :oops: )
jan555: asi 3 dohromady :) Ale ten muj fotak me fakt prekvapuje, je to vsechno focene na 3Mpx a docela fakt kouzli v tech podminach, co tam byly. Samozrejme jsem upravoval Levels a nekdy barvy (spatne vyvazeni bile), jinak celkem nic moc.
Pit: No jo je tam plno zaberu, kdy proste oci nema na objektiv a urco by jich bylo par lepsich, kdyby mela, ale je tam hodne lidi. A nedivim se ji radsi, kdyz koukne do DSLR nez do meho kompaktu, ktery neni skoro ani videt :D Ale i tak si mysli, ze tyhle nekontaktni fotky nejsou zle, no nevim no...
z prvniho linku(denisa) se mi libi prvni a treti fotka, u dalsich mi vadi, ze se ta modelka diva na nekoho jinyho, tzn. ven z fotky, u ty posledni je zas skoda, ze neni ostrejsi a je tak zasumena, ale to si bohuzel nemohl ovlivnit:(
ty dalsi me taky moc neoslovily. Jak psal PiT, je to tim vyrazem/pozou modelek. Jak vis, tak ja byl na Interkamere taky a u dvou workshpu ze tri byly ty holky uplne mimo - vyraz, jak kdyby mely kudlu v zadech. Jedinej pouzitelnej byl ten zadni, kde byla ta Denisa
Tak to jsem si prohlédl zvětšené náhodou zrovna ty :o :)
taky se mi nejvic libi prvni fotka denisy a mozna jeste ta posledni ...
ty topmodelky mi prijdou ... takovy ... o nicem ... nechci te urazit, ale ja bych je prohlasil spis za reportazni (ale sam bych to lip nevyfotil, tak tomu nedavej moc vahu :) )...
a hlavne jsou spatne resiznuty (aspon mi to prijde - nasel jsem tam snad na kazdy fotce nejakou osklive zubatou hranu ...)beru zpet, ted jsem si vsim, ze jsou tam fullresy... pardon
pridavam se k ostatnim.. Denisa je moc pekna... ty dalsi pusobi trochu divne jak koukaji jinam, sry
Dekuji vsem za komentare.
================
Zdravicko,
no ja jsem byl na Interkamere, tak jsem mel cestu pres Vaclavak, bohuzel uz jsem mel plnou kartu, do Prahy na foceni pojedu stejnak jindy, ale proste na Vaclavaku me neco napadlo, neni to asi buh vi jak originalni, nevim no. Ale snad se bude libit.
Sv. Václav a Muzeum
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/vaclavak.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Mne se to libii, hlavne ty lidi dole. Predpokladam, ze kvuli nim si to fotil.
je to pekne,.. ale na me uz je tam toho nejak moc a vlastne nevim, co je hlavni dominanta.. jinak to pusobi fajn
skodiku hod prosim i barevnou. tam ten vaclav nebude tak splyvat s muzeem.
jinak se me to ale libi. mam rad symetricke fotky palene primo zepredu
1 Příloh-a(y)
dík moc, jinak tominku ja myslim, ze bohuzel bude viz priloha bez uprav pouze resize. Jinak ta symetricnost to byl zamer, moc bych to zkazil i kdybych byl i o 10cm vedle :)
Pocket: dominaty jsou asi dve, i dle nadpisu, proste Muzeum a Vaclav to patri k sobe.
Camillek, to vis ze jo, ty lidi tam dotvareji atmosferu, bez nich je to onicem.
EDITed
velice pekne.. mozna bych byl o fotku o par metru vzdalenejsi (aby se tam 'veslo vic lidi') ale i tak je to moc hezky
Mluvím k té BW verzi: myslím že jsi to těma upravama docela zabil. Působí to zase jako sendvič a je vidět jak je to nebe blbě vysoftěný -> aura kolem budovy, u soch a za zábradlím. To ztmavení toho nebe se to fakt moc nepovedlo a ani to nepůsobí přirozeně.
Myslím že se naprosto zbytečně plácáš v úprvavách který ještě ani moc nezvládáš a těm fotkám to moc neprospívá. Líp foť a míň upravuj ... když není vhodný světlo na focení a nemáš ani přechoďák, tak to prostě nefoť a nebo počkej na příhodnější světlo. Pro mne je to ono zmiňované třískání maxima z průměrné fotky a už se v tom Skodiku dost opakuješ.