Upozornujem tých, ktorým som zmazal príspevky o kúpe. Preberajte si to v BAZÁRE. Nabudúce pridám aj Rank.
Printable View
Upozornujem tých, ktorým som zmazal príspevky o kúpe. Preberajte si to v BAZÁRE. Nabudúce pridám aj Rank.
tak jsme dnes testli Opteron 144 na desce Biostar NF4ST-A9
Bios v8.2 (http://www.biostar.com.tw/support/bi...model=NF4ST-A9)
jen tak letmo testnuto na 250FSB@default V a no problem...
@Alfik - 250fsb to je nejako malo nie ??? Ako male vysledne MHZ ..by mal dat viac...
btw..mam otazku k tomu CPU-Z odkazu co mas v podpise. Preco tam je udedene Asus, ked mas DFI ??? Je uz neaktualne ci to blblo?
jsme to ani vic nezkouseli... jsme v praci musime makat, spis nas zajimalo esli v take levne desce ten Opteron vubec pofrci :) a divili jsme se i Biostar myslel ve svych biosech na podporu techto CPU...
Podle me da mnohem vic pac 250FSB dal bez vahani a bez jakehokoliv nastavovani (ne ze by ten biostar mel nejak moc moznosti ;D )
takze jeste jednou tech 250FSB neni jeho maximum ale jen to co jsme za cca 10min stihli zkusit... ani prime jsme nedavali takze to neni ani nejak provereno. po vikendu reknu kolik to na te desce da, bude cas
jelikoz je tu nove FORUM ( respektive stare ) tak jsem davam svoje takty.
Mam:
MSI K8N NEO2 54G - nejnovejsi BIOS ( nevim presne jaka verze )
Opteron 144 1800@2800 pri 1.5V -> chlazeno AC FREEZER64
Teplota 50-52°C
Prime my spadl asi tak po 3-4 hodinach, ale jinak to jede v POHO
Chci se zeptat: Je vůbec někdo, komu ten CPU nejel? On, když ho deska nezná, tak by měla napsat unknown hammer a normálně nabootovat. Voltáž a ostatní by měla poznat dobře. Jen by nefungovalo Cool n Quiet. Ale to na výkon a OC nemá vliv.
no, mas asi jenom 2 moznosti. Bud pojede nebo ne, ale na vestsine MB ti to v poho pojede:-)
Dle me jede na vsech deskach kde je bios cca od data 09/09/2005Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
Upgrade z meho SanDiega 3700+ by to asi urcite nebyl, ze? :oops:
Porad jsem jeste nepochopil, proc Opteron a v cem je rozdil...
Upgrade urcite nie. Ked vsak niekto ide kupovat novy procesor, dolezita je aj cena. Za cenu 3700+ moze mat Opteron 144 + thermalright XP-120 + Nexus 120 Fan a este mu aj zvysi.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Opteron 144 šlape i na EpoX 9NPA+ Ultra, asi už to tu padlo...
CABGE 0532SPBW - Tcasemax 59°C.
Bez zvedání voltáže zatím prozatím 2,61GHz (290*9).
50-52 předpokládám burn.....Citace:
Původně odeslal lord deathskull
No jsem na tom stejně. 1800@2799,2 (311*9) při 1.5V v biose, prográmky ukazují 1.488V, chladič Freezer64, ale ty teploty... zkoušeno na speedfanu, na smartguardianu, teploty stejné v obou prográmcích a to: idle 21° burn 34-36° ??? nejní to NĚJAK málo? kde se mi veme na procesoru 21°když mám v pokoji 25° , to mi nejde do hlavy (teplota stejná s továrním biosem i několika staršími, i novějšími mody od oskara).
ještě přidám že mi na grafiku a procesor foukají tři tiché 2100rpm 12" větráky takže je tam opravdu hodně průvan. ale i tak 21° .....
(plss jméno prográmku pro nastavení voltáže i frekvence z win ? díík)
RMClockCitace:
Původně odeslal bc.Yo!
zvyknite si, ze programy/cidla/softy ktore ich interpretuju ukazuju casto <>oviny ;) alias > nie je fyzicky mozne aby si zo vzduchovym chladicom dosiahol rozdiel teploty proceosr <-> vzduch v miestnosti pod 10 stupnov, aj 15 je skoro nemozne IMO
Je třeba něco povolit v biose abych mohl měnit i to napětí? bo to vzhledem opteronu 144 na dfi a nefunkčnosti C&Q není možné? bo....Citace:
Původně odeslal Vlko
díky
Citace:
1,5V v biose, prográmky ukazují 1.488V,
idle 21° burn 34-36°
Tak tak, to sou uplny nesmysly, ale je divny ze ti ukazuje fakt takovy nizky extremy, citej , ze v realu pri tech 1,5V tj cca 48°CCitace:
Původně odeslal MadCap
A ted bych mel vseobecny dotaz k serii Vs. TMaxCase
Neni zadnou novinkou ze CABNE maji TMC65 (ve vetsine pripadu cca 90%)
Mame tady zatim pouze Optika 144
A ted: je jedno zda je opteron at uz 144 ci 146 z tydne 0520 SBWL či 0536 XYZŽ apod a ma VZDY 65 a je jedno zda tray ci box ??
Mate nekdo naky informace.
Cabne bolo vyrobenych iba par kusov (reklamny tah AMD) a vsetky boli cca 65-69 a isli dobre taktovat. Teraz sa uz nedaju zohnat (kto ho ma asi ho tazko preda).Citace:
Původně odeslal tnema
Cabge su od 53-59, ak niekto ma 65 je to rarita. Je jedno ci je 144 alebo 146 alebo BOX, vsetko su uz iba Cabge. Ale niekotre idu tiez pekne taktit.
No tak CABNE se stale prodavaji alespon v zahranici se daji sehnat jak 144 tak i 146, zde je otazka proc se nadostavaji do CR,Citace:
Původně odeslal kvoco
nicmene otazkou je zda i CABNE vyrobene v 40 tydnu maji 65 ???
Tak to nevie asi nik, vsak ak mas moznost tak kup 1-2. otestuj ak pojdu dobre, mozes pekne zarobit.
Tak to som v soku, po precotani toho clanku na svethw, je to proste sila a ked sa mi to podari zohnat za taku cenu aku by som mal Venice, tak to by bolo priam uzasne. :eek: :eek: :eek:
AMD RULEZ. :idea: :idea: :o
Ale pozor je to jeden s prvych kusov Cabne. V CZ ani SK ich nezozenies.Citace:
Původně odeslal ManDark
V obchodoch sa predavaju uz iba Cabge ktore uz nejdu tak taktovat.
To bych úplně netvrdil. I v nových dodávkách jsou kusy, které na 2.8 GHz jedou. A v zahraničí byly zaznamenány i případy frekvencí 3 GHz stabilně. A i kdyby náhodou získal méně podařený kousek, co pojede na 2.6 GHz, určitě se z toho zblázní. Lidi, neblázněte, měl jsem už i A64 3500+ (default 2.2 GHz), která jela sotva na 2.6 GHz. Přetaktování je vždycky otázkou štěstí, ale Opteron má nadstandardní možnosti.Citace:
Původně odeslal kvoco
Znam kus ktery jede dokonce pres 3 GHz, bohuzel nejsem tim stastnym majitelem - samozrejme se jedna o verzi CABNE - dotycny chladi vzduchem. Ja jsem se vratil zpatky k 3200+ co mi lezela na stole, kvuli nasobici. Uvidim a pockam bud na X2, nebo na Opterona s 2MB cache. Ale u procesoru clovek nikdy nevi...Citace:
Původně odeslal Eagle
Opteron s 2MB cache určitě nebude (minimálně ne do příchodu socketu M2).Citace:
Původně odeslal neGryk